SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV BETA Release Products > SageTV Beta Test Software

Notices

SageTV Beta Test Software Discussion related to BETA Releases of the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. regarding SageTV Beta Releases should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-11-2007, 11:25 AM
sjgore sjgore is offline
Sage User
 
Join Date: Jan 2007
Location: West Yorkshire, UK.
Posts: 54
6.1.4: SageTV, Vista, & MVP work perfectly but only WITHOUT SageTV Service running!

I've just done a fresh install of Vista Ultimate and SageTV 6.1.4. Previously, I've struggled to get my MVP working properly with Vista and SageTV.

Now here's the bizarre thing...

When the SageTV Service is running, my MVP cannot locate a GUI server. I cannot get any further than this.

BUT... When the SageTV Service is *NOT* running, but with the normal SageTV application window running (either open or minimised to tray) my MVP detects a GUI server, boots, and then SageTV works perfectly.

If I load the SageTV Service at any time, it breaks the MVP connection.

The above behaviour is the same, even with all Vista security features (Defender, firewall, UAC, etc.) switched off.

6.1.4 is different to 6.1.3 and 6.0.19 in that the MVP can connect every time, whereas in the previous versions it was hit or miss.

I guess the main reason for starting this thread (other than sharing my bizarre problem with you all!) is to ask when SageTV will get official support for Vista and the MVP. Does anybody know?

In Windows Task Manager, I've noticed that the memory usage for SageTV is roughly the same as it was for the SageTV Service when I was running XP SP2. So for the time being, having SageTV minimised (and hidden) in the system tray is a reasonable workaround to using the SageTV Service with my MVP.

Steve.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Absolutely cannot get MVP to work jlabrue SageTV Media Extender 60 04-09-2007 11:08 AM
Media MVP and Vista... Has anyone got this working 100%? garystein SageTV Media Extender 1 02-28-2007 02:29 AM
SageTV service error 1053 GoldenTiger SageTV Software 2 02-07-2007 06:24 PM
Brand new MVP won't work with Sage TV rmcrob SageTV Media Extender 40 04-01-2006 07:18 AM
Server Stability Issues mikejaner SageTV Beta Test Software 10 10-18-2004 09:53 PM


All times are GMT -6. The time now is 12:29 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.