SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV HD Theater - Media Player

Notices

SageTV HD Theater - Media Player Discussion related to using the SageTV HD Theater as a Media Player, i.e.: in use while not connected to a SageTV server. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to using a SageTV HD Theater as a Media Player should be posted here. Use the SageTV Media Extender forum for issues related to using it while connected to a SageTV server.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-02-2009, 10:24 PM
alterna alterna is offline
Sage User
 
Join Date: May 2009
Location: St. Augustine, FL
Posts: 10
HD Theater: was fine, now only black screen during show playback

EDIT: Sorry, wrong forum. Don't know how to move the post, though.

I have an HD THeater (HD-200) on my network with SageTV 6.5.9 running on a Windows Home Server. Everything has been great for months, now I only get a black screen when I try to watch shows (recorded TV or DVD rips). If I fast forward I see stills of the video, but screen remains frozen when I hit play again (time moves by normally on progress bar).

I can get normal playback from the Client software on a PC in my network.

No recent changes to my system (that I know of - auto updates and all!). Worked this morning. Looking for tips before I go and monkey with various settings.

Last edited by alterna; 12-03-2009 at 03:22 PM. Reason: Wrpng forum, sorry!
Reply With Quote
  #2  
Old 12-10-2009, 04:33 AM
Gulfboy Gulfboy is offline
Sage User
 
Join Date: Sep 2009
Location: St Petersburg, FL
Posts: 6
Cool HD 200 will not play videos

I too started having problems with my stand-alone HD200. It has been running fine for 2-months and suddenly when I try and play a video it goes to a blank screen. I have the videos on a usb drive plugged directly into the HD200.
Started having problems in resuming playback on previously watched dvds.
Have cold rebooted several times. The USB drive works fine on my PC and I can play the dvds using PowerDVD. I have filed a support request, but haven't heard anything yet. Anyone else having a similar problem?
Reply With Quote
  #3  
Old 12-10-2009, 07:54 AM
paulbeers paulbeers is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 2,550
Quote:
Originally Posted by alterna View Post
EDIT: Sorry, wrong forum. Don't know how to move the post, though.

I have an HD THeater (HD-200) on my network with SageTV 6.5.9 running on a Windows Home Server. Everything has been great for months, now I only get a black screen when I try to watch shows (recorded TV or DVD rips). If I fast forward I see stills of the video, but screen remains frozen when I hit play again (time moves by normally on progress bar).

I can get normal playback from the Client software on a PC in my network.

No recent changes to my system (that I know of - auto updates and all!). Worked this morning. Looking for tips before I go and monkey with various settings.

Try upgrading to the latest version of Sage (we are on 6.6.2) and while you are at if, if you haven't, upgrade the firmware on the HD200. There are even new BETA versions of the firmware for the HD200 which you might want to try (go to the upgrade screen and type 2382)
__________________
Sage Server: AMD Athlon II 630, Asrock 785G motherboard, 3GB of RAM, 500GB OS HD in RAID 1 and 2 - 750GB Recording Drives, HDHomerun, Avermedia HD Duet & 2-HDPVRs, and 9.0TB storage in RAID 5 via Dell Perc 5i for DVD storage
Source: Clear QAM and OTA for locals, 2-DishNetwork VIP211's
Clients: 2 Sage HD300's, 2 Sage HD200's, 2 Sage HD100's, 1 MediaMVP, and 1 Placeshifter
Reply With Quote
  #4  
Old 12-10-2009, 09:26 AM
Gulfboy Gulfboy is offline
Sage User
 
Join Date: Sep 2009
Location: St Petersburg, FL
Posts: 6
HD Theater: was fine, now only black screen

To Paulbeers: I'm just wondering why the HD200 would need an update. Something got screwed up in the software for it to start messing up and if we can analyze the message files and maybe find out what happened. I have a message file I downloaded from the HD200, anybody know how to read it? You can open it with Notepad, but it is not formatted for that. Also, is there a way to clear out the libraries and re-scan clean from the usb drive. Some of my problems started when I tried to resume a watched DVD. It seems just using the remote can get the software messed up. Is there a technical manual that would explain the log files and the error codes produced by the HD200?

Last edited by Gulfboy; 12-10-2009 at 09:27 AM. Reason: smiley link?
Reply With Quote
  #5  
Old 12-10-2009, 01:05 PM
Gulfboy Gulfboy is offline
Sage User
 
Join Date: Sep 2009
Location: St Petersburg, FL
Posts: 6
HD Theater: was fine, now only black screen

Went back to my HD200 and made sure I did a reboot while holding delete. This seems to clear everything. After importing media from my usb drive, I can now play videos from my usb drive again and all previous videos were cleared from library. Can also resume a watched video, so hope this continues to work. Still not sure why the HD200 gets messed up?
Reply With Quote
  #6  
Old 12-31-2009, 10:08 AM
fvideira fvideira is offline
New Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Keller, TX
Posts: 1
I had the same problem happening to me. It started giving an playback error after the screen went black for a couple minutes.

I had not made any changes to my media collection nor the configuration, and it has been working fine for months.

So, I removed all media folders, and imported them back. It did not work.

I removed the folders once again, add them. Waited until the folders were refreshed. Then I power it off, removed the power cable for 30 seconds, started again and it is now playing.

I am still puzzled by this problem, as it may happen again and I am not sure what is the root cause.
Reply With Quote
  #7  
Old 01-01-2010, 08:37 PM
paulbeers paulbeers is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 2,550
Quote:
Originally Posted by Gulfboy View Post
To Paulbeers: I'm just wondering why the HD200 would need an update.
Just as FYI. You should always run the newest firmwares. What if this was a problem that had been fixed in a newer firmware. Think of firmware updates like you do with Operating System updates where you download the updates for fixes that have been report. If there is a problem that maybe overtime the file database becomes corrupt, maybe there was an update that prevents that.
__________________
Sage Server: AMD Athlon II 630, Asrock 785G motherboard, 3GB of RAM, 500GB OS HD in RAID 1 and 2 - 750GB Recording Drives, HDHomerun, Avermedia HD Duet & 2-HDPVRs, and 9.0TB storage in RAID 5 via Dell Perc 5i for DVD storage
Source: Clear QAM and OTA for locals, 2-DishNetwork VIP211's
Clients: 2 Sage HD300's, 2 Sage HD200's, 2 Sage HD100's, 1 MediaMVP, and 1 Placeshifter
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
At the end of Live TV Show, Screen goes black bleucube SageTV Software 0 12-09-2008 12:05 PM
HD Playback slow motion when 90% black screen jprine01 SageTV Software 1 07-14-2007 02:43 AM
MVP Blinking black screen + Sage "booting up" screen. XSiVE SageTV Media Extender 120 10-20-2006 06:36 PM
SageMVP -black screen on video, menus work fine jhh SageTV Media Extender 14 12-28-2005 12:16 AM
Sage TV Client Black Screen during playback after registry restore UniKyrn SageTV Software 1 05-20-2004 11:45 PM


All times are GMT -6. The time now is 10:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.