SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV BETA Release Products > SageTV Beta Test Software

Notices

SageTV Beta Test Software Discussion related to BETA Releases of the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. regarding SageTV Beta Releases should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-12-2004, 11:03 AM
dkardatzke's Avatar
dkardatzke dkardatzke is offline
SageTV Co-Founder
 
Join Date: Feb 2003
Location: Chicago, IL
Posts: 1,220
Version 2.0 Release is now Available

www.sage.tv

Also, check out the new "Blackbird" bundles available in our Online Store.
__________________
Dan Kardatzke, Co-Founder
SageTV, LLC
Reply With Quote
  #2  
Old 05-12-2004, 11:24 AM
Jack_PVR Jack_PVR is offline
Sage User
 
Join Date: May 2004
Posts: 58
If we are running the beta how should the full release be installed, just over it?
Reply With Quote
  #3  
Old 05-12-2004, 11:24 AM
mikejaner's Avatar
mikejaner mikejaner is offline
Sage Icon
 
Join Date: Oct 2003
Location: Chantilly VA
Posts: 2,087
Send a message via MSN to mikejaner
Can we get a list of changed things since RC3?
__________________
Mike Janer
SageTV HD300 Extender X2
Sage Server: AMD X4 620,2048MB RAM,SageTV 7.x ,2X HDHR Primes, 2x HDHomerun(original). 80GB OS Drive, Video Drives: Local 2TB Drive GB RAID5
Reply With Quote
  #4  
Old 05-12-2004, 11:40 AM
Narflex's Avatar
Narflex Narflex is offline
Sage
 
Join Date: Feb 2003
Location: Redondo Beach, CA
Posts: 6,313
Just install V2 over the RC. Here's some of updates:

SageTV V2.0.19
Core Modifications
1. Running the EXE with a "-event eventCode" command line parameter will send a windows message to the corresponding EXE triggering the corresponding event. (This can be used to link the colored buttons on the StreamZap remote to SageCommands)
2. Added property "aggressive_negative_profiling" which defaults to false. If enabled, Intelligent Recording will try harder to understand what you don't like.
3. Added property "close_video_on_pvr350osd_reset" which defaults to false. If enabled, it'll also close the video when trying to auto-reset the OSD.
4. MediaFile playback of recording files now waits the live delay time before starting to check for data in the file.
5. Blocking sockets are used by default now in the MediaServer
6. Playback of ripped DVDs works again

STV Modifications
1. Watched rectangle in OSD draws itself correctly now
2. Bug where it'd go to the MainMenu instead of the OSD after deleting the currently watched file is fixed
__________________
Jeffrey Kardatzke
Google
Founder of SageTV
Reply With Quote
  #5  
Old 05-12-2004, 11:42 AM
Jack_PVR Jack_PVR is offline
Sage User
 
Join Date: May 2004
Posts: 58
Installed over RC3, but it wont accept the key I have??

UPDATE: I installed the client in error, too excited about the release!

Last edited by Jack_PVR; 05-12-2004 at 11:46 AM.
Reply With Quote
  #6  
Old 05-12-2004, 11:46 AM
Narflex's Avatar
Narflex Narflex is offline
Sage
 
Join Date: Feb 2003
Location: Redondo Beach, CA
Posts: 6,313
Email support@freytechnologies.com and we'll help you out. The keys for V1 should work with V2.
__________________
Jeffrey Kardatzke
Google
Founder of SageTV
Reply With Quote
  #7  
Old 05-12-2004, 11:46 AM
SHS's Avatar
SHS SHS is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2003
Location: Vinita, Oklahoma
Posts: 4,579
Uninstall SageTV then Reinstall the new SageTV that all you really have to do nothing eles.
Reply With Quote
  #8  
Old 05-12-2004, 11:54 AM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,595
Quote:
Originally posted by Narflex
1. Running the EXE with a "-event eventCode" command line parameter will send a windows message to the corresponding EXE triggering the corresponding event. (This can be used to link the colored buttons on the StreamZap remote to SageCommands)
Is there more info on using this, or is it really only intended for the StreamZap remote? Thanks.

- Andy
Reply With Quote
  #9  
Old 05-12-2004, 11:57 AM
Narflex's Avatar
Narflex Narflex is offline
Sage
 
Join Date: Feb 2003
Location: Redondo Beach, CA
Posts: 6,313
You can use it for whatever you want, the codes are listed here:

http://www.freytechnologies.com/2_pa...wsMessages.txt

(that's a newly added document to our website)
__________________
Jeffrey Kardatzke
Google
Founder of SageTV
Reply With Quote
  #10  
Old 05-12-2004, 12:00 PM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,595
Great! I'll have to look into that. Is that new, or simply something I never paid attention to before??

Edit: I meant that I wondered if those messages are new, not whether the document or -event are new.

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.

Last edited by Opus4; 05-12-2004 at 12:19 PM.
Reply With Quote
  #11  
Old 05-12-2004, 12:05 PM
kny3twalker kny3twalker is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 3,074
just had to say sweet, version 2
Reply With Quote
  #12  
Old 05-12-2004, 01:44 PM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,595
The new -event parameter will enable using the Hauppauge remote to send commands to SageTV w/o requiring SageTV to have focus, but on my _slow_ system, there is quite a delay between pressing a button & seeing a response. Maybe it would work better on faster systems. Oh well... it was worth a shot.

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
  #13  
Old 05-12-2004, 02:20 PM
Karen0302's Avatar
Karen0302 Karen0302 is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Apr 2004
Location: Indiana, USA
Posts: 167
Could someone post an example of how to use the new -event parameter. I looked at the link and it seems that you have to write some C code but I am unclear of how it fits into the overall process.

Karen
__________________
Intel Pentium 4@2.4 GHz
Gigabyte GA8-IHXP
768 MB RDRAM
NVidia GeForceX 5700
Hauppage WinTV PVR-350
1 TB Hard Drive space
Reply With Quote
  #14  
Old 05-12-2004, 02:34 PM
Narflex's Avatar
Narflex Narflex is offline
Sage
 
Join Date: Feb 2003
Location: Redondo Beach, CA
Posts: 6,313
SageTV.exe -event 2

will perform a Left command in SageTV
__________________
Jeffrey Kardatzke
Google
Founder of SageTV
Reply With Quote
  #15  
Old 05-12-2004, 02:38 PM
eruji eruji is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 173
Quote:
Could someone post an example of how to use the new -event parameter. I looked at the link and it seems that you have to write some C code but I am unclear of how it fits into the overall process.

Isnt this basicly what most of us are already doing with Girder? using the send message plugin to control Sage.

Karen, it sounds like you just pass a parameter to the sage executeable, like

"sagetv.exe -event 7"

that would invoke sage to PLAY etc.. etc...

i dont have it installed but thats what i assume it does.

-doh, you beat me 2 it!
Reply With Quote
  #16  
Old 05-12-2004, 02:42 PM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,595
Quote:
Originally posted by eruji
Isnt this basicly what most of us are already doing with Girder? using the send message plugin to control Sage.
Oh yeah... you are probably right. I've even read the comments on that & never paid attention to what was happening behind the scenes! I'm trying to get Hauppauge to add a SendMessage style command for irremote.ini so this can be done with their remote w/o having to run an external exe, which slows things down of course.

- Andy
Reply With Quote
  #17  
Old 05-12-2004, 02:44 PM
edbmdave edbmdave is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Apr 2004
Location: Dallas
Posts: 365
AWESOME

To put this in just a few words.... (one) AWESOME!!!!!!


Great work.

Now I can have my clients start up in Live TV................

And now the obligatory.. When/What/Where/How for Studio??? (If we give you too much time to rest, you might go on vacation or something.....)......
Reply With Quote
  #18  
Old 05-12-2004, 02:49 PM
Brett Brett is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 184
Re: AWESOME

Quote:
Originally posted by edbmdave
And now the obligatory.. When/What/Where/How for Studio??? (If we give you too much time to rest, you might go on vacation or something.....)......
I second this. What I don't understand is that it is finished (it has to be take a look at what Mlbdude did), so come on share, pretty please

-Brett
Reply With Quote
  #19  
Old 05-12-2004, 02:55 PM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,595
Re: AWESOME

Quote:
Originally posted by edbmdave
When/What/Where/How for Studio???
See this post by Dan:
http://forums.freytechnologies.com/f...8473#post38473

- Andy
Reply With Quote
  #20  
Old 05-12-2004, 03:03 PM
eruji eruji is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 173
Quote:
I'm trying to get Hauppauge to add a SendMessage style command for irremote.ini so this can be done with their remote w/o having to run an external exe, which slows things down of course.
cant you do this now by editing the remote.ini to just call sagetv.exe -event eventnumber for each button?

personally i like having girder do all the remote management because all my config is in one place. and i can just back up the GML file if needed.

But i was wondering about performance between the various ways too.

1) just using a regular keyboard to control sage

2) using girder to call windows messages to control sage

3) calling the sagetv.exe to control sage

any differences in speed?
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 06:58 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.