SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > Hardware Support > Hardware Support

Notices

Hardware Support Discussions related to using various hardware setups with SageTV products. Anything relating to capture cards, remotes, infrared receivers/transmitters, system compatibility or other hardware related problems or suggestions should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-25-2021, 03:57 PM
hemicuda's Avatar
hemicuda hemicuda is offline
Sage Icon
 
Join Date: May 2006
Location: north of Chattanooga, Tennessee
Posts: 1,118
Is my Tuner dying?

I've recently discovered that my Hauppauge 885 is only showing a signal for NBC and ABC. Nothing else is coming in. It is using the same channel map as my 7164 which appears to be working fine. I have an active amp/splitter between the antenna and the cards. Could it partially fail and cause this kind of issue?
__________________
Server: MS Win7 SP1; FX8350 (H2O cooled); 8GB RAM; Hauppauge HVR-7164 (OTA); HVR-885 (OTA); SageTV 9.1.5.x; 12+TB Sage Storage

Clients: HD300 x2; HD200 x2; Placeshifter

Service: EPB Fiber (1Gb); OTA (we "cut the cord"); Netflix, Hulu, etc.
Reply With Quote
  #2  
Old 11-25-2021, 09:07 PM
JustFred JustFred is offline
Sage Expert
 
Join Date: May 2015
Location: Sunnyvale, Ca
Posts: 563
It's very unusual for the tuner to go bad with the symptom described. More likely this is a result of the channel repack that occurred. Try performing a channel scan on each tuner having this problem.
__________________
System #1: Win7-64, I7-920, 8 GB mem, 4TB HD. Java-64 1.8.0_141. Sage-64 v9.2.1 ATSC: 2x HDHR-US (1st gen white) tuners. HD-200.
System #2: Win7-64, I7-920, 8 GB mem, 4TB HD. Java 1.8.0_131. Sage v9.1.6.747. ClearQAM: 2x HDHR3-US tuners. HD-200.
System #3: Win7-64, I7-920, 12 GB mem, 4TB HD. Java-64 1.8.0_141. Sage-64 v9.2.1 ATSC: 2x HVR2250; Spectrum Cable via HDPVR & USB-UIRT. 3x HD-200.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-25-2021, 09:37 PM
VCRUser VCRUser is online now
Sage Aficionado
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 415
I'd check the amp/splitter. They sometimes fail - sometimes mine have gotten unplugged unintentionally!
__________________
Server: Windows 8.1 4gb RAM; 4TB SATA + others. Homebrew quad core AMD. Inputs: Haup. 980, 850 & 950Q on ATSC; Haup 1600 on ATSC & Comcast 2 DTAs with USBUIRT for NTSC. Haup 1800 on ATSC. HDHR Dual (ATSC). Sage 9.22 64 bit.
Reply With Quote
  #4  
Old 11-26-2021, 12:43 PM
wayner wayner is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto, ON
Posts: 7,401
Are you sure that there wasn't a frequency reshuffling in your area. Maybe you have to rescan for that other tuner.

https://www.oaoa.com/uncategorized/y...e-frequencies/
__________________
New Server - Sage9 on unRAID 2xHD-PVR, HDHR for OTA
Old Server - Sage7 on Win7Pro-i660CPU with 4.6TB, HD-PVR, HDHR OTA, HVR-1850 OTA
Clients - 2xHD-300, 8xHD-200 Extenders, Client+2xPlaceshifter and a WHS which acts as a backup Sage server
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
hvr1600 seems to be dying, best dual analog tuner replacement? sam99 Hardware Support 0 10-16-2013 01:26 PM
HDHR Dying - Is HDHR Prime any differnt for OTA other then 3rd tuner personalt Hardware Support 2 11-19-2012 03:50 PM
Is this community dying already? wayner General Discussion 146 07-14-2012 10:57 PM
USB-UIRT keeps dying ericscottf Hardware Support 4 01-05-2011 07:13 PM
Is my PVR-150 dying? gilded07 Hardware Support 6 04-30-2008 03:12 PM


All times are GMT -6. The time now is 07:32 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.