SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Development and Customizations > SageTV v7 Customizations

Notices

SageTV v7 Customizations This forums is for discussing and sharing user-created modifications for the SageTV version 7 application created by using the SageTV Studio or through the use of external plugins. Use this forum to discuss plugins for SageTV version 7 and newer.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-02-2011, 11:18 AM
skyeclad skyeclad is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Nov 2007
Location: NY DMA
Posts: 441
Out of Memory: Java Mem up to 768MB!

Over the last 2 weeks, I've been getting out of memory errors. Sage thinks that I have a bad plugin, which is probably true. Since I didn't add anything, one of the updates must have caused this. Unfortunately, I don't recall what has recently updated. Any way to easily diagnose what plugin would gobble up all memory?
Reply With Quote
  #2  
Old 10-04-2011, 07:24 AM
panteragstk's Avatar
panteragstk panteragstk is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2008
Location: New Braunfels, TX
Posts: 3,312
Disable them all, then add them back one at a time.
__________________
SageTV Server: unRAID Docker v9, S2600CPJ, Norco 24 hot swap bay case, 2x Xeon 2670, 64 GB DDR3, 3x Colossus for DirecTV, HDHR for OTA
Living room: nVidia Shield TV, Sage Mini Client, 65" Panasonic VT60
Bedroom: Xiomi Mi Box, Sage Mini Client, 42" Panasonic PZ800u
Theater: nVidia Shield TV, mini client, Plex for movies, 120" screen. Mitsubishi HC4000. Denon X4300H. 7.4.4 speaker setup.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-17-2011, 08:10 PM
shatter shatter is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 75
I kept adjusting the java mem to like 1024MB and finally upped the memory on my HTPC to 12GB from 4GB and haven't had the problem occur again. Might have just been a dumb coincidence though.
__________________
Hardware: Intel i5-2500, ASUS P8H67-M EVO, 12GB DDR3 RAM, Hauppauge HD-PVR, Intel PCIe NIC, BD-ROM drive, wireless keyboard/mouse combo, HD-200, HD-300
Software: Win 10 Pro 64-bit, SageTV 9.0.9.441
Reply With Quote
  #4  
Old 10-21-2011, 03:44 PM
FMAX's Avatar
FMAX FMAX is offline
Sage User
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 54
JVM Memory Full, over and over again.

I keep getting freezes and Playback problems.

I have 2 HD100, 1 HD200 and an MVP. The MVP is usually off. I have 2GB in my server, had 4GB but did same thing. JVM max size is 1038, I cant go any higher. It must be a plug in, don't know which. I trimmed down my comskip and Commercial detection settings to what I can live with. I use Standard Theme, however I used for Ortus Trailers for awhile, uninstalled but still problems. Is it Ortus Fanart? I have Enable automatic metadata true, but all others false and limit as 4. Are there more optimized settings. I can't pinpoint where the hog is. When every thing stops I have to shutdown sage service and restart. 1038/1038/1038 aint good is it??

Any pointers would help, I like the fanart and comskip is a must.

Running Core 2 Duo 2.8ghz FSB 1066, typically 55 processes,5-15%, 50% with comskip, 1745 of 3808 including virtual memory, 2GB Physical 400mHz
SATA II & III drives all Black edition WD. Windows XP 5.1, Sage TV 1.9.256, Java 1.6.0_26, STV V7-7.1.9.5-2011081001
__________________
Luv Ya Sage!! Hanging On!!
HD-100(x2), HD-200(x2), HD-300(x2), MVP(x2) ,HDHR-(original), HDHR-Dual, HDHR-Prime, SageDCT, Hauppauge HVR-1600 & 1800, Windows 7(64bit) Pentium Dual-Core E6300 2.8gHz, 4GB, Gigibit E-Net, Placeshifter(x2), Client (x1)...
I've Tried all Media Centers, Sage Still The Best!
Hmmmm, Google Fiber
Reply With Quote
  #5  
Old 10-21-2011, 04:00 PM
Slugger Slugger is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Mar 2007
Location: Kingston, ON
Posts: 4,008
The common response to this issue is to disable all your plugins and then enable one of them and run it for a few hours/days/whatever and when you're convinced that's not the one causing the problems, enable a second one, run it for a day or whatever, repeat until you find the offending plugin. When you find it, disable all but the offender and ensure it causes the same issues when it's the only one running. If so, great then that's the problem plugin. If not then you need to find the combination of plugins that causes the problems and determine if there's an issue with that set of plugins interacting with each other. Not fun, but that's really the standard course of action when trying to troubleshoot plugin issues.
__________________
Twitter: @ddb_db
Server: Intel i5-4570 Quad Core, 16GB RAM, 1 x 128GB OS SSD (Win7 Pro x64 SP1), 1 x 2TB media drive
Capture: 2 x Colossus
STB Controller: 1 x USB-UIRT
Software:Java 1.7.0_71; SageTV 7.1.9
Clients: 1 x HD300, 2 x HD200, 1 x SageClient, 1 x PlaceShifter
Plugins: Too many to list now...
Reply With Quote
  #6  
Old 10-23-2011, 05:04 AM
gplasky's Avatar
gplasky gplasky is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2003
Location: Howell, MI
Posts: 9,203
With only 2 GB of RAM I doubt (I could be wrong) that you have 1038 of contiguous memory space for your java heap. It must be contiguous memory for java to use it. I would back it down to 768 or 864 and try running it there for a time. (I only have 2GB and the best I can do is 864.)

Gerry
__________________
Big Gerr
_______
Server - WHS 2011: Sage 7.1.9 - 1 x HD Prime and 2 x HDHomeRun - Intel Atom D525 1.6 GHz, Acer Easystore, RAM 4 GB, 4 x 2TB hotswap drives, 1 x 2TB USB ext Clients: 2 x PC Clients, 1 x HD300, 2 x HD-200, 1 x HD-100 DEV Client: Win 7 Ultimate 64 bit - AMD 64 x2 6000+, Gigabyte GA-MA790GP-DS4H MB, RAM 4GB, HD OS:500GB, DATA:1 x 500GB, Pace RGN STB.
Reply With Quote
  #7  
Old 10-31-2011, 11:46 AM
FMAX's Avatar
FMAX FMAX is offline
Sage User
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 54
864

Ill try 864, but I had 4GB (3.5 usable) and still had same issues.
Nothing else runs on my server except virus protection.

I read someone had their heap at 13** and 12**.

I'm guessing I could only do that under 64 bit.
__________________
Luv Ya Sage!! Hanging On!!
HD-100(x2), HD-200(x2), HD-300(x2), MVP(x2) ,HDHR-(original), HDHR-Dual, HDHR-Prime, SageDCT, Hauppauge HVR-1600 & 1800, Windows 7(64bit) Pentium Dual-Core E6300 2.8gHz, 4GB, Gigibit E-Net, Placeshifter(x2), Client (x1)...
I've Tried all Media Centers, Sage Still The Best!
Hmmmm, Google Fiber
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
7.1.7 Randomly Closing - Java / Memory Problem? bmh SageTV Beta Test Software 16 06-07-2011 07:38 AM
Java Memory Problem dead_ferrets SageMC Custom Interface 11 02-23-2010 09:53 AM
HDX100 giving java out of memory error wit plugin srothwell SageTV Media Extender 0 01-09-2009 07:40 PM
Java out of memory errors while viewing pictures? Shield SageTV Software 8 11-04-2007 12:51 AM
Beta V1.2.2 Java java.lang Null Pointer Exception hamptonhills SageTV Beta Test Software 1 03-27-2003 12:11 PM


All times are GMT -6. The time now is 07:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.