SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV BETA Release Products > SageTV Beta Test Software

Notices

SageTV Beta Test Software Discussion related to BETA Releases of the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. regarding SageTV Beta Releases should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-01-2007, 09:12 PM
FMAX's Avatar
FMAX FMAX is offline
Sage User
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 54
System Clock Issues....

I have a ATI chicpset motherboard and a Gforce8600GT.
Time problems have been happining for awhile,
each morning at 6:00-6:30am my clock,sage,etc. shows
10:am the previous morning. minutes are always correct.

I've tried windows updates, diffrent windows time servers,
Independent time servers, enable & disable Sage Server Sync,
and a new Battery????

I've noticed in other threads talking about a few minutes,
but never 1/2 or whole days?

all my recordings 12:am to 1:00am have screwed up time lines
and usually don't record the whole program.
usually the timeline shows 1:00(hr) but has a yellowish green line towards the beginning.
as I FF the time line stays left of that funny mark, and usually the time counter is way off..

Any body else had these problems? I've held off on re-installing everything
because wife and little-one now use it almost 24-7...
and I have WinTV- 250, 150, HVR-1600, HDHR, and it will take awhile to
start from scratch.

Thanks, Go-Bears
Reply With Quote
  #2  
Old 09-01-2007, 11:54 PM
evilpenguin's Avatar
evilpenguin evilpenguin is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Aug 2003
Location: Seattle, WA
Posts: 3,696
Give this tool a shot, it won't fix the underlining problem, but if you set it to update every 5 minutes or so it should keep your recordings on track...

http://www.freedownloadscenter.com/U...chronizer.html
__________________
Clients: 1xHD200 Connected to 50" TH-50PZ750U Plasma
Server : Shuttle SFF SSH55J2 w/ Win7 Home, SageTV v7, Core i3 540, 2GB RAM, 30GB SSD for OS, 1.5TB+2x1TB WDGP for Recordings, BluRay, 2xHDHR, 1xFirewire
SageTV : PlayOn, SJQ, MediaShrink, Comskip, Jetty, Web Client, BMT


Having a problem? Don't forget to include a log! (Instructions for: PlayOn For SageTV v1.5, MediaShrink)
Reply With Quote
  #3  
Old 09-02-2007, 08:22 PM
RobJ RobJ is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jan 2007
Location: Tampa, FL
Posts: 97
Although another time-correction utility may help, I don't think that is the problem here. It looks to me as if there is a tool currently changing the time once a day, since the hour changes once a day and the minutes are correct. However, this tool is either buggy, using a buggy algorithm, or is using bad time zone info. Another added utility may use the same bad info.

I don't think this is a hardware problem, but a buggy time tool or bad time zone configuration.

I have some things to check, but the first suggestion, if nothing else works, is to turn off all time setting tools, and keep the current time. You will see a small drift in the time, will show up in the start of recordings. After a few days, they will start to begin a little early or a little late, and you can manually adjust the system time to correct, perhaps only once a week, which should be much better than the current situation. Go to Control Panel->Date and Time Properties->Internet Time tab->uncheck Automatically synchronize... Then turn off or disable all other utilities you have running, that are supposed to keep the time correct, including SageTV.

Better choice is to find out why the time is being set wrong. You mention Windows Updates, but do you have the latest time zone update, issued last week? How about Java, is it up to date? Current version is Java v6 update 2. It is usually best to first uninstall all current Java's first.

How about your Windows time zone settings. Are you sure it is set correctly? You did not mention where you are, or what your time zone should be. Once time zone info is correct, I would only run one time tool, preferably Windows or SageTV.

There have been a number of cases where time zone tables have had errors, things like a reversed sign (-10 instead of +10, a 20 hour difference), or just bad data. Some tools expect positive offsets where others expect negative.

When you have turned on SageTV setting of the system clock, did you have a time zone setting in the properties file? Check time_zone= in Sage.properties.

Hoping somewhere above is a tip that will help you find the cause...
Reply With Quote
  #4  
Old 09-04-2007, 02:09 AM
Major_A's Avatar
Major_A Major_A is offline
Sage User
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 27
I had almost the same problem. Intermittently my clock would just change times , sometimes days and years. I never figured out how to properly fix the problem or where it was originating. I found a nice utility that runs in the background, consumes little resources and constantly connects to a time server every 5 minutes. You can change the time to what ever you want but I setup mine to do it repeatedly because I never know when the time/date is going to change. Here's a link to the program, I hope it helps.
http://www.thinkman.com/dimension4/
Reply With Quote
  #5  
Old 09-04-2007, 03:42 PM
mrdrbdt mrdrbdt is offline
Sage User
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 59
Do you have a DC(domain controller) on your network? This had me going for a while. My HTPC was updating its clock from the DC once a day, messing up the HTPC time (2 mins off). I put atomic clock on the HTPC, not knowing it was updating time from the DC, which did nothing because it would correct the time and then windows would set it back to DC time a little later. My DC was set to use hardware clock for time updates, so it never had the correct time. In the end, I installed atomic clock on the DC.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
NEW USER - Video issues - need basic help pgman Hardware Support 6 04-29-2006 07:13 AM
Successful SageTV Install on Via Epia System with Hauppauge 350 gazer Hardware Support 0 03-23-2006 01:48 PM
Does anyone know how often the SageTV server will reset the PC system clock? amac SageTV Software 3 02-08-2006 10:33 PM
MVP Client and system tray issues? Grasshopper SageTV Software 8 07-14-2005 10:34 PM


All times are GMT -6. The time now is 03:07 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.