SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > Hardware Support > Hardware Support

Notices

Hardware Support Discussions related to using various hardware setups with SageTV products. Anything relating to capture cards, remotes, infrared receivers/transmitters, system compatibility or other hardware related problems or suggestions should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-24-2022, 11:33 AM
tvmaster2's Avatar
tvmaster2 tvmaster2 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2005
Location: tarana
Posts: 4,138
Anyone lost their Hauppauge 45-key remote control operation latetly?

Did a reboot of my W10 64bit Sage Server.

When it came up, there was no control from my Hauppauge 45 key remote.

Checked for things Windows automatically installed, and nothing came up that would get in the way.

irremote.ini was still in the Windows.dir, and seemed to be the correct version, however, Hauppauge IR Blaster was run, and couldn't find any hardware.

Reinstalled the Hauppauge Blaster drivers, and now the hardware is found, but still no control.

Yes, I checked batteries and cables first.

I have this also programmed into a Logitech Harmony remote, and the Harmony couldn't control Sage either.

So, it's a software thing.
Anyone else using W10 have this come up lately?
__________________
Sage 9 server = Gigabyte AMD quad-core - 4 gigs - integrated ATI HD4200 chipset - SSD boot, Hitachi Deskstar show drives. HD-PVR - Colossus - Win7 32 bit. HD200/300ís networked. HDHomerun tuner. "If you've given up on Weird Al, you've given up on life" - Homer Simpson
Reply With Quote
  #2  
Old 06-25-2022, 01:42 PM
Tiki's Avatar
Tiki Tiki is offline
Sage Icon
 
Join Date: Feb 2005
Location: Southwest Florida, USA
Posts: 1,993
Quote:
Originally Posted by tvmaster2 View Post
Did a reboot of my W10 64bit Sage Server.

When it came up, there was no control from my Hauppauge 45 key remote.

Checked for things Windows automatically installed, and nothing came up that would get in the way.

irremote.ini was still in the Windows.dir, and seemed to be the correct version, however, Hauppauge IR Blaster was run, and couldn't find any hardware.

Reinstalled the Hauppauge Blaster drivers, and now the hardware is found, but still no control.

Yes, I checked batteries and cables first.

I have this also programmed into a Logitech Harmony remote, and the Harmony couldn't control Sage either.

So, it's a software thing.
Anyone else using W10 have this come up lately?
I havenít tried the built in Hauppauge IR transmitters or receivers in many years. They always had issues if you had more than one Hauppauge device installed in the same computer. Based on your signature, it looks like you may have 2 devices (hdpvr and colossus)- have you tried using the ir receiver on the other device?
__________________
Server: Ryzen 2400G with integrated graphics, ASRock X470 Taichi Motherboard, HDMI output to Vizio 1080p LCD, Win10-64Bit (Professional), 16GB RAM
Capture Devices (7 tuners): Colossus (x1), HDHR Prime (x2)
,USBUIRT (multi-zone)
Source:
Comcast/Xfinity X1 Cable
Primary Client: Server Other Clients: (1) HD200, (1) HD300
Retired Equipment: MediaMVP, PVR150 (x2), PVR150MCE,
HDHR, HVR-2250, HD-PVR
Reply With Quote
  #3  
Old 06-25-2022, 02:10 PM
tvmaster2's Avatar
tvmaster2 tvmaster2 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2005
Location: tarana
Posts: 4,138
Quote:
Originally Posted by Tiki View Post
I havenít tried the built in Hauppauge IR transmitters or receivers in many years. They always had issues if you had more than one Hauppauge device installed in the same computer. Based on your signature, it looks like you may have 2 devices (hdpvr and colossus)- have you tried using the ir receiver on the other device?
For some reason, I think a Microsoft auto update/install trashed a dll or library item. Reinstalled the Colossus drivers AND the Hauppauge IR Blaster software, and control came back thanks
__________________
Sage 9 server = Gigabyte AMD quad-core - 4 gigs - integrated ATI HD4200 chipset - SSD boot, Hitachi Deskstar show drives. HD-PVR - Colossus - Win7 32 bit. HD200/300ís networked. HDHomerun tuner. "If you've given up on Weird Al, you've given up on life" - Homer Simpson
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Use Hauppauge Remote from HD-PVR to control SageTV? timg11 Hardware Support 31 01-03-2010 01:54 AM
Sage v6 - lost some Hauppauge remote features tvmaster2 SageTV Software 13 12-30-2007 09:39 PM
JP1 Universal Remote Control (URC-1067) for Hauppauge MVP krasev Hardware Support 0 12-22-2007 12:02 PM
Lost control of Hauppauge remote davidjevans Hardware Support 5 02-21-2006 07:27 AM
Hauppauge new 45 button remote control for sale SHS Hardware Support 36 11-23-2004 09:44 PM


All times are GMT -6. The time now is 02:32 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.