SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV BETA Release Products > SageTV Beta Test Software

Notices

SageTV Beta Test Software Discussion related to BETA Releases of the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. regarding SageTV Beta Releases should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-13-2006, 04:41 PM
Zladotimov Zladotimov is offline
Sage User
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 26
DVD playback not working in 6.0.14?

Just installed the 6.0.14 release today, and I must say this release has seriously messed up dvd playback on my system. With .14, the dvd menus no longer work, and there is no ac3 / dts sound (spdif passthrough). Switching back to .13 (and unregistering the Sage ac3filter installation, re-registering original ac3filter.ax, restoring settings... aargh....) dvd playback is OK again, so this seems to be a Sage issue. Anybody else seeing this?
OS: XP Pro
Video codec: cyberlink powerdvd.
Audio codec: AC3filter1.10b
Reply With Quote
  #2  
Old 11-14-2006, 12:19 AM
BruenerXII's Avatar
BruenerXII BruenerXII is offline
Sage User
 
Join Date: Apr 2006
Location: Canada
Posts: 73
DVD playback was a total no go for me with 6.0.14.
It wont even start a DVD, I get an error about Macrovision and CSS or something like that. That is with a real DVD in the drive. With a DVD on the hard drive i get no sound..
Gone back to 6.0.13 for now (In the middle of Band of Brothers on DVD. Need DVD working!)
__________________
BruenerXII
Reply With Quote
  #3  
Old 11-14-2006, 12:51 AM
Patilan Patilan is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Oct 2006
Location: Lake Forest, Illinois, USA
Posts: 237
Same here:

"There was a DVD Error in playback. Details: sage.PlaybackException: ERROR (-8,0x2): There is a problem playing the DVD content due to Macrovision or CSS."

Well, back to 6.0.13 I guess.
Reply With Quote
  #4  
Old 11-14-2006, 12:56 AM
Patilan Patilan is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Oct 2006
Location: Lake Forest, Illinois, USA
Posts: 237
Oh, and SageTV totally died after the above message. I had to kill it from the Task Manager.
Reply With Quote
  #5  
Old 11-14-2006, 09:45 AM
srothwell's Avatar
srothwell srothwell is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jul 2004
Location: Richmond, VA
Posts: 1,064
Quote:
Originally Posted by Zladotimov
Just installed the 6.0.14 release today, and I must say this release has seriously messed up dvd playback on my system. With .14, the dvd menus no longer work, and there is no ac3 / dts sound (spdif passthrough). Switching back to .13 (and unregistering the Sage ac3filter installation, re-registering original ac3filter.ax, restoring settings... aargh....) dvd playback is OK again, so this seems to be a Sage issue. Anybody else seeing this?
OS: XP Pro
Video codec: cyberlink powerdvd.
Audio codec: AC3filter1.10b
I get no sound at all in 6.0.14. Going back to .13 fixed it.
Reply With Quote
  #6  
Old 11-14-2006, 10:16 AM
GbrNole GbrNole is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Aug 2003
Location: Fort Myers, FL
Posts: 844
it seems like the sage mpeg decoder is setting itself as default - that's my only guess as to the css issues?

to be truthful i really wish that i didn't have to clutter my installation with the sage codecs and ac3 filter - just don't need them since most of us are running purevideo or cyberlink and mplayer pretty much takes care of where ac3 filter was useful for divx/xvid files.
Reply With Quote
  #7  
Old 11-14-2006, 11:08 AM
jlabrue jlabrue is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 320
There has been an updated DShowPlayer.dll file posted on the beta page that may take care of the problems
Reply With Quote
  #8  
Old 11-14-2006, 11:27 AM
Zladotimov Zladotimov is offline
Sage User
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 26
Thanks for the head's up; that does 'fix' the audio playback for dvd's on my harddrive, although the sound is now so far out of sync that the offset almost has to be measured in minutes rather than seconds.. :-(
Playback for regular DVD's in my drive is still screwed up though..
Time to go file that bug report.
Reply With Quote
  #9  
Old 11-23-2006, 01:14 AM
BruenerXII's Avatar
BruenerXII BruenerXII is offline
Sage User
 
Join Date: Apr 2006
Location: Canada
Posts: 73
Quote:
Originally Posted by BruenerXII
DVD playback was a total no go for me with 6.0.14.
It wont even start a DVD, I get an error about Macrovision and CSS or something like that. That is with a real DVD in the drive. With a DVD on the hard drive i get no sound..
Just wanted to point out that beta version 6.0.15 fixed both of those issues!
__________________
BruenerXII
Reply With Quote
  #10  
Old 11-23-2006, 07:33 AM
garyellis garyellis is offline
Sage Expert
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 511
I had all these same problems over last weekend. Then I went to the beta page and found the new Dshowplayer.dll and unzipped it to the sagetv directory, everything worked...


Gary Ellis
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 09:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.