SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Development and Customizations > SageTV Github Development

Notices

SageTV Github Development Discussion related to SageTV Open Source Development. Use this forum for development topics about the Open Source versions of SageTV, hosted on Github.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-30-2021, 05:55 PM
NetworkGuy NetworkGuy is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Dec 2009
Location: Central NJ
Posts: 836
Video Import Bug

I imported a video into SageTV. Because it is an mkv file, it will not play in the HD300, but it played fine with the mini-client. Well almost. The playback stops before the video is finished.

When I look at the video details it says it is 44 minutes long. Yet when I use MediaInfo on the file, it is 57 minutes and 40 seconds.

Take a look at the attached image. I have never seen this type of problem before.
Attached Images
File Type: png SageTV Import Problem.png (187.4 KB, 26 views)
__________________
Hardware: Intel Core i5-3330 CPU; 8GB (2 x 4GB); 2-4TB WD Blue SATA 6.0Gb/s HDD; Windows 7
Servers: ChannelsDVR, Plex, PlayOn, SageTV 9
Tuner: HDHomeRun Connect Quatro
Tuner: HDHomeRun Connect Duo
Tuner: HDHomeRun Prime (2)
Sources: OTA, Sling Blue, Prime, Disney+, Xfinity
Clients: ShieldTV (2), Fire TV Stick 4K (4)
Reply With Quote
  #2  
Old 07-30-2021, 06:09 PM
trk2 trk2 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jan 2006
Location: Maine
Posts: 440
AVC and AAC should playback correctly in a MKV container on a HD300. Does it playback completely on another player (VLC)?
Reply With Quote
  #3  
Old 07-31-2021, 03:41 AM
NetworkGuy NetworkGuy is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Dec 2009
Location: Central NJ
Posts: 836
Quote:
Originally Posted by trk2 View Post
AVC and AAC should playback correctly in a MKV container on a HD300. Does it playback completely on another player (VLC)?
It plays back fine in VLC and Plex.
__________________
Hardware: Intel Core i5-3330 CPU; 8GB (2 x 4GB); 2-4TB WD Blue SATA 6.0Gb/s HDD; Windows 7
Servers: ChannelsDVR, Plex, PlayOn, SageTV 9
Tuner: HDHomeRun Connect Quatro
Tuner: HDHomeRun Connect Duo
Tuner: HDHomeRun Prime (2)
Sources: OTA, Sling Blue, Prime, Disney+, Xfinity
Clients: ShieldTV (2), Fire TV Stick 4K (4)
Reply With Quote
  #4  
Old 07-31-2021, 06:06 AM
jvl711's Avatar
jvl711 jvl711 is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 750
Did you try my media format plugin or sagetvtranscoder plugin. Both of them use a much newer version of FFmpeg than core sage to detect the media.
__________________
Projects I am currently maintaining
SageTV Andoid Client
Media Format Parser Plugin
JavaFFmpegLibrary
SageTVTranscoder

If you like the work I am doing and would like to support it you can become a Patreon member.
Reply With Quote
  #5  
Old 07-31-2021, 08:38 AM
NetworkGuy NetworkGuy is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Dec 2009
Location: Central NJ
Posts: 836
Quote:
Originally Posted by jvl711 View Post
Did you try my media format plugin or sagetvtranscoder plugin. Both of them use a much newer version of FFmpeg than core sage to detect the media.
Not sure that would help. The length was set when it was imported.
__________________
Hardware: Intel Core i5-3330 CPU; 8GB (2 x 4GB); 2-4TB WD Blue SATA 6.0Gb/s HDD; Windows 7
Servers: ChannelsDVR, Plex, PlayOn, SageTV 9
Tuner: HDHomeRun Connect Quatro
Tuner: HDHomeRun Connect Duo
Tuner: HDHomeRun Prime (2)
Sources: OTA, Sling Blue, Prime, Disney+, Xfinity
Clients: ShieldTV (2), Fire TV Stick 4K (4)
Reply With Quote
  #6  
Old 07-31-2021, 10:23 AM
wnjj wnjj is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,418
Quote:
Originally Posted by NetworkGuy View Post
Not sure that would help. The length was set when it was imported.
Ffmpeg is used when importing to detect the length.
__________________
Windows Installer
Reply With Quote
  #7  
Old 08-01-2021, 07:47 AM
NetworkGuy NetworkGuy is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Dec 2009
Location: Central NJ
Posts: 836
I used the web interface to change the length to an hour.
__________________
Hardware: Intel Core i5-3330 CPU; 8GB (2 x 4GB); 2-4TB WD Blue SATA 6.0Gb/s HDD; Windows 7
Servers: ChannelsDVR, Plex, PlayOn, SageTV 9
Tuner: HDHomeRun Connect Quatro
Tuner: HDHomeRun Connect Duo
Tuner: HDHomeRun Prime (2)
Sources: OTA, Sling Blue, Prime, Disney+, Xfinity
Clients: ShieldTV (2), Fire TV Stick 4K (4)
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Video Import Folder ldl72 Gemstone for v7 7 10-17-2012 03:52 AM
Import video from c:\ keeps getting added bjwise96 SageTV Software 5 09-19-2009 08:36 AM
UNC import video issue matt91 SageTV Software 7 09-04-2007 03:15 PM
Video Import? Todd3835 SageTV Software 5 05-31-2007 01:54 AM


All times are GMT -6. The time now is 03:04 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.