SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > Hardware Support > Hardware Support

Notices

Hardware Support Discussions related to using various hardware setups with SageTV products. Anything relating to capture cards, remotes, infrared receivers/transmitters, system compatibility or other hardware related problems or suggestions should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-19-2021, 07:13 PM
VCRUser VCRUser is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 350
HDHR Dual setup

I am doing a first-time setup of an HDHR dual tuner. I installed the Silicon Dust software, scanned there, and the expected channels are found and can be viewed via the native HDHR app. I am trying to scan in Sage (a new 32-bit install of 9.2.2), and it isn't finding any channels at all. Host system is running Windows 8.1.

I have it set to scan digital antenna, which is what it's connected to.

I tried various settings on the HDRH: the obvious "SageTv," the default "Windows MEdia Center," plus "Jriver." Same results. I'm trying to set this up on a secondary server to serve as an emergency temporary backup while I work on either fixing or replacing my ailing main server.

EDIT: Never mind! I found the problem. Buried in one of the Sage config settings I saw that it thought it was tuning QAM rather than antenna. Corrected that, and I think I'm in business!!
__________________
Server: Windows 7 SP1; 4gb RAM; 2TB SATA. Dell GX745. Inputs: Haup. 850 & 950Q on ATSC; Haup 1600 on ATSC & Comcast DTA with USBUIRT. Haup 1800 on ATSC. Sage 9.

Last edited by VCRUser; 01-19-2021 at 08:13 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 01-19-2021, 10:18 PM
wnjj wnjj is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,328
Given your username, I was going to suggest the VCR/TV button was set wrong.
__________________
Windows Installer
Reply With Quote
  #3  
Old 01-20-2021, 01:37 AM
VCRUser VCRUser is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 350
Quote:
Originally Posted by wnjj View Post
Given your username, I was going to suggest the VCR/TV button was set wrong.
It just shows how long ago I started using Sage (when NTSC was about to go away). My currently-5, possibly growing number of Sage tuners replaced 4-6 (ish) VCRs and all the ways I used to plan, track, and watch my recordings.
__________________
Server: Windows 7 SP1; 4gb RAM; 2TB SATA. Dell GX745. Inputs: Haup. 850 & 950Q on ATSC; Haup 1600 on ATSC & Comcast DTA with USBUIRT. Haup 1800 on ATSC. Sage 9.
Reply With Quote
  #4  
Old 01-20-2021, 04:24 PM
SHS's Avatar
SHS SHS is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2003
Location: Vinita, Oklahoma
Posts: 4,581
Quote:
Originally Posted by wnjj View Post
Given your username, I was going to suggest the VCR/TV button was set wrong.
Reply With Quote
  #5  
Old 01-24-2021, 04:49 AM
Galaxysurfer Galaxysurfer is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jun 2009
Location: Calgary, AB CANADA
Posts: 319
I think the piece you are missing is OpenDCT, unless that is what you meant by hdhr software. It acts as a bridge between an HDHR tuner & a Sagetv server since network tuners aren't supported directly.

You can read more about it here ...

https://forums.sagetv.com/forums/showthread.php?t=62774

Remember it is an additional server so you will need to make sure the OpenDCT server is active. Once it is installed in Windows it will have its own gui you can access.

Last edited by Galaxysurfer; 01-24-2021 at 04:55 AM.
Reply With Quote
  #6  
Old 01-24-2021, 09:36 AM
JustFred JustFred is offline
Sage Expert
 
Join Date: May 2015
Location: Sunnyvale, Ca
Posts: 535
Quote:
Originally Posted by Galaxysurfer View Post
I think the piece you are missing is OpenDCT, unless that is what you meant by hdhr software. It acts as a bridge between an HDHR tuner & a Sagetv server since network tuners aren't supported directly.
Clarification: Sage natively supports HDHR tuners for ATSC and/or ClearQAM. But when CableCard is used, OpenDCT (or the older SageDCT) is also required.

In all cases, the HDHR Setup app must be run to configure the tuners.
__________________
System #1: Win7-64, I7-920, 8 GB mem, 4TB HD. Java-64 1.8.0_141. Sage-64 v9.2.1 ATSC: 2x HDHR-US (1st gen white) tuners. HD-200.
System #2: Win7-64, I7-920, 8 GB mem, 4TB HD. Java 1.8.0_131. Sage v9.1.6.747. ClearQAM: 2x HDHR3-US tuners. HD-200.
System #3: Win7-64, I7-920, 12 GB mem, 4TB HD. Java-64 1.8.0_141. Sage-64 v9.2.1 ATSC: 2x HVR2250; Spectrum Cable via HDPVR & USB-UIRT. 3x HD-200.
Reply With Quote
  #7  
Old 01-25-2021, 04:16 AM
VCRUser VCRUser is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 350
Yes, Sage did recognize it natively, as it's used for ATSC. I don't have cable cards. I was thinking of going in that direction, but now I'm hearing that Comcast doesn't provide or support them anymore - or at least that was strongly suspected. I haven't followed the latest on that.

The problem I had turned out to be simply having checked off a wrong setting during my initial setup - QAM instead of ATSC.
__________________
Server: Windows 7 SP1; 4gb RAM; 2TB SATA. Dell GX745. Inputs: Haup. 850 & 950Q on ATSC; Haup 1600 on ATSC & Comcast DTA with USBUIRT. Haup 1800 on ATSC. Sage 9.
Reply With Quote
Reply

Tags
hdhr


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1 HD300, 4 HD100, 1 HDHR Dual svemuri SageTV Marketplace 2 11-19-2020 09:46 AM
Purchase new HDHR Dual or keep original simonen Hardware Support 5 05-09-2012 10:27 AM
Dual STB setup Dalgar Hardware Support 1 08-11-2008 01:58 PM
HD Tuner not being selected (HDHR Dual Tuners not being used during timeslot) Fastrack SageTV Beta Test Software 3 03-03-2008 07:02 AM
Dual server and dual client Setup sticky Hardware Support 7 08-24-2006 08:51 AM


All times are GMT -6. The time now is 09:11 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.