SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Software

Notices

SageTV Software Discussion related to the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV software application should be posted here. (Check the descriptions of the other forums; all hardware related questions go in the Hardware Support forum, etc. And, post in the customizations forum instead if any customizations are active.)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-14-2007, 04:15 AM
bastafidli bastafidli is offline
Sage Expert
 
Join Date: Dec 2007
Location: Charlottesville, VA
Posts: 728
SageTV as media center

I do not have any tuner and do not plan to have one in near future therefore I am currently using my HD extender as a media center. The default UI makes it more difficult for me.

THe whole main manu is mostly about recording and watching recorded V. It is completely useless for me. What I am interested in is content of Media Center menu to be present on the front page instead of the 4 tv recording related options. Any way to achieve this?

Also when I press the Video button n the remote, it takes me to video section of the recording rather then Videos section of the Media Center. Any way to configure this or possibly make Sage smarter and realize that if I do not have any tuner, those options should not be prominent and rather make the Media Center functionality the primary one.

There also doesn't seems to be screen to show me what I am currently playing (e.g. the music I have selected, what songs are coming, etc.) When I browse with the remote away, there is no easy and intuitive way to see what is playing or to get back somewhere where I can see it.

Am I just not using it right?
Reply With Quote
  #2  
Old 12-14-2007, 04:18 AM
bastafidli bastafidli is offline
Sage Expert
 
Join Date: Dec 2007
Location: Charlottesville, VA
Posts: 728
O, I have found that the Now playing can be achiieve by adding songs to the playlist.What I was doing was asking Sage to play the whole folder and in that case I cannot see what is/will be played. It would be nice if it would create playlist on the fly.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-14-2007, 04:22 AM
bastafidli bastafidli is offline
Sage Expert
 
Join Date: Dec 2007
Location: Charlottesville, VA
Posts: 728
Well, I guess I just need to get used to it, I am discovering more about the Now playing functionality, it is there but not as intuitive as I was used to in some other app.
Reply With Quote
  #4  
Old 12-14-2007, 07:10 AM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,595
Quote:
Originally Posted by bastafidli View Post
THe whole main manu is mostly about recording and watching recorded V. It is completely useless for me. What I am interested in is content of Media Center menu to be present on the front page instead of the 4 tv recording related options. Any way to achieve this?
Well, it is SageTV, so it does have a history of an emphasis on TV recording/playback.

Check out the List of available customizations -- there is SageMC, an alternate STV that might have more emphasis on other media, and the Dynamic Customisable Main Menu import allows you to customize your menus.

Quote:
Also when I press the Video button n the remote, it takes me to video section of the recording rather then Videos section of the Media Center. Any way to configure this
Assign the button to the Video Library in Detailed Setup -> Commands.

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
  #5  
Old 12-14-2007, 08:17 AM
jaminben jaminben is offline
Sage Icon
 
Join Date: Sep 2007
Location: Norwich, UK
Posts: 1,754
Send a message via MSN to jaminben
Quote:
Originally Posted by bastafidli View Post
THe whole main manu is mostly about recording and watching recorded V. It is completely useless for me. What I am interested in is content of Media Center menu to be present on the front page instead of the 4 tv recording related options. Any way to achieve this?

As Andy said, give SageMC a try. I've completly customized my main menu to contain the things I wanted.

So my main menu contains -

TV (which you could remove)
Movies - contains films I've ripped from DVD
TV Series - Holds all the TV shows I've gotten from USA like Heros, Stargate, Dexter etc
Music - My mp3 music collection
Home Movies - Has all the movies from family camcorders
Photos - All the family photos

Thats the beuaty of Sage and SageMC its all customizable. I've supplied an image of my menu for you to look at. I'm also a complete noob when it comes to this sort of thing so if I can do it I'm sure most other people can. Take the time and read the forums, ask a few questions and you'll get exactly what you want and how you want it to look. (well most of the time)

Regards

Ben
Attached Images
File Type: jpg mymenu.jpg (74.4 KB, 293 views)
__________________
Server - Win7 64bit, 2.4Ghz Intel Core 2 Duo, TBS 6284 PCI-E Quad DVB-T2 Tuner, 3 x HD200 & 1 x HD300 extenders

Last edited by jaminben; 12-14-2007 at 08:23 AM.
Reply With Quote
  #6  
Old 12-14-2007, 10:59 AM
bastafidli bastafidli is offline
Sage Expert
 
Join Date: Dec 2007
Location: Charlottesville, VA
Posts: 728
Thanks guys, I will definitely give it a try. I am completely new to SageTV and it takes some time to get used to coming from WMP, MCE and Nero Home. The default configuration works but it could work better (probably some usability study would be worth while). If nothing less at least Sage should realize if the user has configured tuner or not and if it didn't it should change the default template from TV centric to Media Center centric automatically. That would go a long way.
Reply With Quote
  #7  
Old 12-14-2007, 12:13 PM
heffe2001's Avatar
heffe2001 heffe2001 is offline
Sage Icon
 
Join Date: Mar 2004
Location: Conover, NC
Posts: 1,269
The only reason I can think of for them not to do that is that it would most likely be used by a handful of people at most. If all you're wanting is the Media Center type stuff, there are a bunch of other appliances out there that do just that. The main focus of SageTV is for the TV part of it (at least from my perspective it seems that way).
__________________
Server: AMD Phenom 2 920 2.8ghz Quad, 16gb Ram, 4tb Storage, 1xHVR-2250, 1 Ceton Cable Card adapter, Windows 7 SP1
Reply With Quote
  #8  
Old 12-14-2007, 12:40 PM
jm9843 jm9843 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 288
Quote:
Originally Posted by heffe2001 View Post
If all you're wanting is the Media Center type stuff, there are a bunch of other appliances out there that do just that. The main focus of SageTV is for the TV part of it (at least from my perspective it seems that way).
I have to disagree with this point. Now that the Sage HD extender is available which seemingly plays just about anything; a whole new group of people will be looking at it that weren't before.

It certainly has my attention.
Reply With Quote
  #9  
Old 12-14-2007, 01:45 PM
PhoenixDown PhoenixDown is offline
Sage User
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 6
With the HD Extender, I am looking at this primarily as a Media Center but the TV recorder is a nice little bonus which makes me feel warm and fuzzy about getting a complete package
Reply With Quote
  #10  
Old 12-14-2007, 02:53 PM
jm9843 jm9843 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 288
Quote:
Originally Posted by PhoenixDown View Post
With the HD Extender, I am looking at this primarily as a Media Center but the TV recorder is a nice little bonus which makes me feel warm and fuzzy about getting a complete package
Same here. I flirted with Sage a few years ago but now I'm back thanks to the HD Extender.

P.S. Hatephoria?
Reply With Quote
  #11  
Old 12-14-2007, 05:43 PM
bastafidli bastafidli is offline
Sage Expert
 
Join Date: Dec 2007
Location: Charlottesville, VA
Posts: 728
I am in the same boat. We do not watch much TV and haven't recorded anything for years. With all the current issues about the HD recording problems, etc, I would probably first consider getting Tivo or Dish DVR for $6 a month before paying for a dedicated card and messing with it on the server. The only convenience why I would consider recording and watchin tv with Sage is getting rid of the receiver from living room to the closet and using one remote and ui for everything. At this time it is not enough to make me change so for now I will be using Sage exclusively as media center. I will take a look at the customizations to see if I can make it work better for me that way but I do would prefer not to do it :-).
Reply With Quote
  #12  
Old 12-14-2007, 07:09 PM
bama's Avatar
bama bama is offline
Sage User
 
Join Date: Aug 2007
Location: Alabaster
Posts: 18
I started using SageTV about 6 months ago. I originally purchased this software and a Hauppauge Dual PVR to provide the TV component for the HTPC I was building. Since this purchase, I feel that both have performed exceptionally.

I post this because I think that those of you looking at the new HD Extender for exclusive Media Center capabilities are not giving a chance to (in my opinion) the strongest aspect of SageTV.

If you have a free PCI slot and room for one more hard drive (if you want dedicated space to record to of course), you can easily and cheaply add a working TV PVR to your SageTV system. You may not like it after you try it but I think most people on this forum would agree that being able to record and timeshift television is the best thing about SageTV.

I second your concerns about HD content. But at the small cost it takes to add PVR capability to your computer why not try it. The main point of my post is to say donít knock the TV aspects of SageTV without even trying it.

John
Reply With Quote
  #13  
Old 12-15-2007, 09:11 AM
sainswor99's Avatar
sainswor99 sainswor99 is offline
Sage Expert
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 703
I guess I look at it differently; to me, TV is another aspect of a well-integrated Media Center product. I wish there was MORE integration between the TV recordings, and the Media Center. In other words, I want to watch something; I don't care where it came from (TV, recorded videos, DVD's, or online).
Reply With Quote
  #14  
Old 12-16-2007, 12:37 PM
bastafidli bastafidli is offline
Sage Expert
 
Join Date: Dec 2007
Location: Charlottesville, VA
Posts: 728
I actually do not knock the TV aspect of SageTV. From what I have read and saw it looks pretty good. The thing is, we do not care about TV (and especially American) very much. We get what I want to see on DVDs or online and we are not interested in recording the few shows we watch from time to time. We either see it or we miss it and the life goes on. So the only thing I was suggesting it for SageTV to consider in the future a simple fact and that is does the user has a TV tuner or not. If he doesn't then lets adjust the UI to supress the elements that he will never use (and that are so in your face right now). That way I thing everybody would be happy.
Reply With Quote
  #15  
Old 12-16-2007, 06:47 PM
mohanman mohanman is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 268
Quote:
Originally Posted by jaminben View Post
As Andy said, give SageMC a try. I've completly customized my main menu to contain the things I wanted.

So my main menu contains -

TV (which you could remove)
Movies - contains films I've ripped from DVD
TV Series - Holds all the TV shows I've gotten from USA like Heros, Stargate, Dexter etc
Music - My mp3 music collection
Home Movies - Has all the movies from family camcorders
Photos - All the family photos

Thats the beuaty of Sage and SageMC its all customizable. I've supplied an image of my menu for you to look at. I'm also a complete noob when it comes to this sort of thing so if I can do it I'm sure most other people can. Take the time and read the forums, ask a few questions and you'll get exactly what you want and how you want it to look. (well most of the time)

Regards

Ben
Ben can you tell me how you were able to get different videos imported into different directories? I want to do the same thing with recorded shows in one directory from the main menu, dvds in another, and other movies etc. I tried using the customizable menus, but I always seem to import the same videos for each menu I have created.
Thanks
Mo
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SageTV for Macintosh V6.2 is Released! Narflex Announcements 0 06-26-2007 10:52 AM
SageTV Announces Support for AMD LIVE!(TM) Home Cinema and Home Media Server Narflex Announcements 0 01-10-2007 09:09 AM
building my second media center machine ripplingj Hardware Support 18 10-05-2006 01:43 PM
SageTV Version 4.0 Now Available dkardatzke Announcements 0 11-02-2005 08:05 AM
SageTV Media Center Software for Windows Now Available for Linux dkardatzke Announcements 0 01-06-2005 09:56 AM


All times are GMT -6. The time now is 12:47 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.