SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Media Extender

Notices

SageTV Media Extender Discussion related to any SageTV Media Extender used directly by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to a SageTV supported media extender should be posted here. Use the SageTV HD Theater - Media Player forum for issues related to using an HD Theater while not connected to a SageTV server.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-22-2005, 07:00 AM
MrApollinax's Avatar
MrApollinax MrApollinax is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 238
Send a message via ICQ to MrApollinax Send a message via AIM to MrApollinax
Exclamation MVP Never Progresses past "Starting Application"

Got my MVP in the mail yesterday and was excited to set it up in my network. Here is what I have:

P4 1.6 Ghz
1GB RAM
Plextor PX-TV402U
Window XP Pro
No Firewall
Router: DGL-4300
Switch: Dlink 5-port 1000/100/10
MVP is served a static DHCP address


So to test basic functionality I connect the MVP to my TV and connect the LAN cables to the switch. On my PC I install the Haup software package. I power up the MVP and the screens go through normal screen cycle and displays the Haup applicaiton on the TV screen. The router reports that DHCP has served my MVP the right IP address and I can ping it. I can even read the media and playback the files on my computer. Good Stuff!

As great as that is I bought this MVP and client licence for Sage to get the sage functionality on my TV. So i unistall the Haup software package and run ccleaner to clear out any straggling registry entries. I power down the MVP and I check sagetv.com and see a new release is available. So I install 4.1.4 and I load the client licence into my system. So far so good. I double check to make sure SageTV server and Media Extender Server are both "Enabled" and go power up my MVP.

So the screen starts up and I see the MVP get an IP address. The MVP then contacts the Media Boot Server and loads the program. Here is where my troubles start. The MVP stays at "Starting Application" and never progresses past that. If i go back to my Sage machine I can no longer ping the MVP. I never see anything other than the MVP startup screen with the the words "Starting Application" on the bottom.

Any help would be really appreciated.
Reply With Quote
  #2  
Old 12-22-2005, 07:31 AM
jquinlan jquinlan is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 106
Try to power cycle the MVP a couple more times if you have not. I heard SAGE wrote thier own Kernal for the MVP so it is a different application from the Haup software, but that worked so your MVP seems to be functioning properly.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-22-2005, 07:59 AM
2FarGone 2FarGone is offline
Sage User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 14
I have been having the EXACT same problem:

http://forums.sagetv.com/forums/showthread.php?t=14771

I am starting to think that it might have something to do with the Dlink router (DGL-4300) or something.... I have ordered a new router and a new NIC card, so I am going to try that this weekend.

If you do find a solution please post it, since I know there are a few other people that are experiencing the same problem.

Thanks!
Reply With Quote
  #4  
Old 12-22-2005, 08:40 AM
MrApollinax's Avatar
MrApollinax MrApollinax is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 238
Send a message via ICQ to MrApollinax Send a message via AIM to MrApollinax
2FarGone:
I really don't think it has anything to do with the DGL-4300. On the LAN side it has no packet filtering at all. The SPI is only in place for traffic leaving the LAN to the WAN. But just in case I've given the MVP the same priority on my LAN as my Xbox. Another reason I don't think that the router is problem is because I can install the Haup software on the same box as SageTV and the MVP works as advertised with the Haup software. Since I'm not the only one having this issue I'm hoping someone out there is working on this as well.

jquinlan:
I've run through my scenario multiple times so I've power cycled my MVP many, many times. The MVP will always work with the Haup software package. I may try installing the plugin everyone is talking about in the other thread and try that out.


I've looked through all my router logs and cannot see any errors or discarded frames on the LAN. So I'm guessing there is a process that is not coming up within SageTV itself that is keeping this from working. Does anyone here know how I can open up a debug and see the process list as the kernel comes up? Something that I can look at and see where the process may be dying?
Reply With Quote
  #5  
Old 12-22-2005, 08:47 AM
BBCritical BBCritical is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 308
I have the same issues with the same router.... read 2FarGone's thread.
Reply With Quote
  #6  
Old 12-22-2005, 09:08 AM
MrApollinax's Avatar
MrApollinax MrApollinax is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 238
Send a message via ICQ to MrApollinax Send a message via AIM to MrApollinax
I went to that thread and I think you guys may be chasing your tails with the ALG settings. ALG is used as a trigger to open up ports for certain applications to certain IPs on your LAN. It shouldn't do anything with LAN-to-LAN communications. Tonight I'm going to fire up ethereal to see if I can monitor what packets are being sent to and from the MVP. The biggest "gotcha" that i have with this is that my setup will work fine IF i use the Haup software package. This however means I'm not using the imbedded MVP support in SageTV 4.1.4
Reply With Quote
  #7  
Old 12-22-2005, 10:14 AM
_Demo_ _Demo_ is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 863
Send a message via ICQ to _Demo_
Could you check if the network connection is dropped on your router after it displays starting application and if it is reestablished soon after that?

Thanks

_Demo_
Reply With Quote
  #8  
Old 12-22-2005, 10:29 AM
MrApollinax's Avatar
MrApollinax MrApollinax is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 238
Send a message via ICQ to MrApollinax Send a message via AIM to MrApollinax
I'll have to wait till I get home to try that. Is there anything else I should check?
Reply With Quote
  #9  
Old 12-22-2005, 12:42 PM
_Demo_ _Demo_ is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 863
Send a message via ICQ to _Demo_
You could also try to ping the mvp.

_Demo_
Reply With Quote
  #10  
Old 12-22-2005, 01:16 PM
MrApollinax's Avatar
MrApollinax MrApollinax is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 238
Send a message via ICQ to MrApollinax Send a message via AIM to MrApollinax
If you see in my first post, once I'm in this state the MVP doesn't respond to ping. I'm pretty sure that my router stays up as none of my logs on the routers show any of the ports going down. I see pretty consistently the MVP gets the configured DHCP IP address everytime it turns on.
Reply With Quote
  #11  
Old 12-22-2005, 02:25 PM
_Demo_ _Demo_ is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 863
Send a message via ICQ to _Demo_
One possiblity is that the transfer is corrupted or your mvp.bin file is bad.

Which mvp model do you have? (under the mvp)

_Demo_
Reply With Quote
  #12  
Old 12-22-2005, 02:55 PM
MrApollinax's Avatar
MrApollinax MrApollinax is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 238
Send a message via ICQ to MrApollinax Send a message via AIM to MrApollinax
I belive it is a D3A, I'll have to double check to be sure and the start screen shows version 1.0 underneath the MVP splash/logo
Reply With Quote
  #13  
Old 12-22-2005, 06:24 PM
flavius flavius is offline
Sage Icon
 
Join Date: May 2004
Location: New Hampshire
Posts: 1,257
Try you guys try to use a switch - or at least a hub to connect it to the router?
Reply With Quote
  #14  
Old 12-22-2005, 06:53 PM
BBCritical BBCritical is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 308
Tried to put another switch between the router and mvp... still got the same results
Reply With Quote
  #15  
Old 12-22-2005, 07:52 PM
flavius flavius is offline
Sage Icon
 
Join Date: May 2004
Location: New Hampshire
Posts: 1,257
So, this http://forums.sagetv.com/forums/show...629#post130629 does not help either, I assume?
Reply With Quote
  #16  
Old 12-22-2005, 11:14 PM
MrApollinax's Avatar
MrApollinax MrApollinax is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 238
Send a message via ICQ to MrApollinax Send a message via AIM to MrApollinax
Quote:
Originally Posted by _Demo_
Could you check if the network connection is dropped on your router after it displays starting application and if it is reestablished soon after that?

Thanks

_Demo_
Okay, i was finally able to test this with a switch between the MVP and my router so I can watch the LEDs on the switch. I can confirm the above behavior. Soon after "Starting Application" is displayed on my TV I see the link LED on my switch for the MVP go out momentarily and then come back. I've also configured debug logging and here is the output for this issue:

Thu 12/22 23:05:12.021 PM currState=0 wakeupTime=Thu 12/22/2005 23:58:00.000
Thu 12/22 23:05:42.022 PM currState=0 wakeupTime=Thu 12/22/2005 23:58:00.000
Thu 12/22 23:06:01.198 Op:1 hwtype:1 hwaddrlen:6hopcount:0
transaction:303370235 nSeconds:100 flags:0
MAC: 00:0d:fe:00:33:6e
Thu 12/22 23:06:01.200 Matched request to client 0
Thu 12/22 23:06:01.200 Warning, request from 00:0d:fe:00:33:6e doesn't have IP.
Thu 12/22 23:06:11.652 Op:1 hwtype:1 hwaddrlen:6hopcount:0
transaction:303370235 nSeconds:100 flags:0
MAC: 00:0d:fe:00:33:6e
Thu 12/22 23:06:11.653 Matched request to client 0
Thu 12/22 23:06:11.654 Warning, request from 00:0d:fe:00:33:6e doesn't have IP.
Thu 12/22 23:06:15.061 PM currState=0 wakeupTime=Thu 12/22/2005 23:58:00.000
Thu 12/22 23:06:20.705 Op:1 hwtype:1 hwaddrlen:6hopcount:0
transaction:830038626 nSeconds:100 flags:0
MAC: 00:0d:fe:00:33:6e
Thu 12/22 23:06:20.706 Matched request to client 0
Thu 12/22 23:06:20.707 servername 192.168.0.129
Thu 12/22 23:06:20.840 Reading mvp.bin in mode octet
Thu 12/22 23:06:20.841 Opening file
Thu 12/22 23:06:33.881 At last block
Thu 12/22 23:06:45.063 PM currState=0 wakeupTime=Thu 12/22/2005 23:58:00.000
Thu 12/22 23:07:15.064 PM currState=0 wakeupTime=Thu 12/22/2005 23:58:00.000


Here is the log from my router to show that it served out an IP to the MVP:

[INFO] Thu Dec 22 23:12:22 2005 Previous message repeated 2 times
[INFO] Thu Dec 22 23:11:14 2005 Assigned new lease 192.168.0.177 to client 000DFE00336E

Note that 00:0d:fe:00:33:6e is the MAC of the MVP. Also my MVP is in fact a D3A.
Reply With Quote
  #17  
Old 12-23-2005, 07:39 AM
ckron's Avatar
ckron ckron is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Mar 2004
Location: Rochester, NY
Posts: 182
Here is what I got in my log:


Fri 12/23 8:23:03.804 PM currState=0 wakeupTime=Fri 12/23/2005 16:58:00.000
Fri 12/23 8:23:16.582 Op:1 hwtype:1 hwaddrlen:6hopcount:0
transaction:104989221 nSeconds:100 flags:0
MAC: 00:50:c2:24:5f:ff
Fri 12/23 8:23:16.583 Couldn't match client 00:50:c2:24:5f:ff
Fri 12/23 8:23:25.603 Op:1 hwtype:1 hwaddrlen:6hopcount:0
transaction:104989221 nSeconds:100 flags:0
MAC: 00:50:c2:24:5f:ff
Fri 12/23 8:23:25.604 Couldn't match client 00:50:c2:24:5f:ff
Fri 12/23 8:23:33.808 PM currState=0 wakeupTime=Fri 12/23/2005 16:58:00.000
Fri 12/23 8:23:35.584 Op:1 hwtype:1 hwaddrlen:6hopcount:0
transaction:617999553 nSeconds:100 flags:0
MAC: 00:50:c2:24:5f:ff
Fri 12/23 8:23:35.584 Couldn't match client 00:50:c2:24:5f:ff
Fri 12/23 8:23:44.604 Op:1 hwtype:1 hwaddrlen:6hopcount:0
transaction:617999553 nSeconds:100 flags:0
MAC: 00:50:c2:24:5f:ff
Fri 12/23 8:23:44.605 Couldn't match client 00:50:c2:24:5f:ff
Fri 12/23 8:23:54.586 Op:1 hwtype:1 hwaddrlen:6hopcount:0
transaction:1131012511 nSeconds:100 flags:0
MAC: 00:50:c2:24:5f:ff
Fri 12/23 8:23:54.587 Couldn't match client 00:50:c2:24:5f:ff
Fri 12/23 8:24:03.810 PM currState=0 wakeupTime=Fri 12/23/2005 16:58:00.000
Fri 12/23 8:24:05.375 Op:1 hwtype:1 hwaddrlen:6hopcount:0
transaction:1131012511 nSeconds:100 flags:0
MAC: 00:50:c2:24:5f:ff
Fri 12/23 8:24:05.376 Couldn't match client 00:50:c2:24:5f:ff
Fri 12/23 8:24:13.211 Op:1 hwtype:1 hwaddrlen:6hopcount:0
transaction:1131012511 nSeconds:100 flags:0
MAC: 00:50:c2:24:5f:ff
Fri 12/23 8:24:13.212 Couldn't match client 00:50:c2:24:5f:ff
Fri 12/23 8:24:26.591 Op:1 hwtype:1 hwaddrlen:6hopcount:0
transaction:1995037509 nSeconds:100 flags:0
MAC: 00:50:c2:24:5f:ff
Fri 12/23 8:24:26.592 Couldn't match client 00:50:c2:24:5f:ff
Fri 12/23 8:24:33.813 PM currState=0 wakeupTime=Fri 12/23/2005 16:58:00.000
Fri 12/23 8:24:35.612 Op:1 hwtype:1 hwaddrlen:6hopcount:0
transaction:1995037509 nSeconds:100 flags:0
MAC: 00:50:c2:24:5f:ff
Fri 12/23 8:24:35.613 Couldn't match client 00:50:c2:24:5f:ff
Fri 12/23 8:24:45.594 Op:1 hwtype:1 hwaddrlen:6hopcount:0
transaction:-1786912291 nSeconds:100 flags:0
MAC: 00:50:c2:24:5f:ff
Fri 12/23 8:24:45.595 Couldn't match client 00:50:c2:24:5f:ff
Fri 12/23 8:24:54.615 Op:1 hwtype:1 hwaddrlen:6hopcount:0
transaction:-1786912291 nSeconds:100 flags:0
MAC: 00:50:c2:24:5f:ff
Fri 12/23 8:24:54.616 Couldn't match client 00:50:c2:24:5f:ff
Fri 12/23 8:25:03.816 PM currState=0 wakeupTime=Fri 12/23/2005 16:58:00.000
Fri 12/23 8:25:04.597 Op:1 hwtype:1 hwaddrlen:6hopcount:0
transaction:-1273898630 nSeconds:100 flags:0
MAC: 00:50:c2:24:5f:ff
Fri 12/23 8:25:04.598 Couldn't match client 00:50:c2:24:5f:ff
Fri 12/23 8:25:13.618 Op:1 hwtype:1 hwaddrlen:6hopcount:0
transaction:-1273898630 nSeconds:100 flags:0
MAC: 00:50:c2:24:5f:ff
Fri 12/23 8:25:13.619 Couldn't match client 00:50:c2:24:5f:ff
Fri 12/23 8:25:23.600 Op:1 hwtype:1 hwaddrlen:6hopcount:0
transaction:-760883644 nSeconds:100 flags:0
MAC: 00:50:c2:24:5f:ff
Fri 12/23 8:25:23.600 Couldn't match client 00:50:c2:24:5f:ff
Fri 12/23 8:25:32.620 Op:1 hwtype:1 hwaddrlen:6hopcount:0
transaction:-760883644 nSeconds:100 flags:0
MAC: 00:50:c2:24:5f:ff
Fri 12/23 8:25:32.621 Couldn't match client 00:50:c2:24:5f:ff
Fri 12/23 8:25:33.819 PM currState=0 wakeupTime=Fri 12/23/2005 16:58:00.000
Fri 12/23 8:25:42.602 Op:1 hwtype:1 hwaddrlen:6hopcount:0
transaction:-247869990 nSeconds:100 flags:0
MAC: 00:50:c2:24:5f:ff
Fri 12/23 8:25:42.603 Couldn't match client 00:50:c2:24:5f:ff
Fri 12/23 8:25:44.084 Ministry is waiting for 180 sec
Fri 12/23 8:25:51.623 Op:1 hwtype:1 hwaddrlen:6hopcount:0
transaction:-247869990 nSeconds:100 flags:0
MAC: 00:50:c2:24:5f:ff
Fri 12/23 8:25:51.624 Couldn't match client 00:50:c2:24:5f:ff
Fri 12/23 8:26:03.822 PM currState=0 wakeupTime=Fri 12/23/2005 16:58:00.000
Fri 12/23 8:26:04.606 Op:1 hwtype:1 hwaddrlen:6hopcount:0
transaction:346147053 nSeconds:100 flags:0
MAC: 00:50:c2:24:5f:ff
Fri 12/23 8:26:04.606 Couldn't match client 00:50:c2:24:5f:ff
Fri 12/23 8:26:13.626 Op:1 hwtype:1 hwaddrlen:6hopcount:0
transaction:346147053 nSeconds:100 flags:0
MAC: 00:50:c2:24:5f:ff
Fri 12/23 8:26:13.627 Couldn't match client 00:50:c2:24:5f:ff
Fri 12/23 8:26:23.608 Op:1 hwtype:1 hwaddrlen:6hopcount:0
transaction:859162599 nSeconds:100 flags:0
MAC: 00:50:c2:24:5f:ff
Fri 12/23 8:26:23.609 Couldn't match client 00:50:c2:24:5f:ff
Fri 12/23 8:26:32.629 Op:1 hwtype:1 hwaddrlen:6hopcount:0
transaction:859162599 nSeconds:100 flags:0
MAC: 00:50:c2:24:5f:ff
Fri 12/23 8:26:32.630 Couldn't match client 00:50:c2:24:5f:ff
Fri 12/23 8:26:33.824 PM currState=0 wakeupTime=Fri 12/23/2005 16:58:00.000
Fri 12/23 8:26:42.611 Op:1 hwtype:1 hwaddrlen:6hopcount:0
transaction:1372175686 nSeconds:100 flags:0
MAC: 00:50:c2:24:5f:ff
Fri 12/23 8:26:42.612 Couldn't match client 00:50:c2:24:5f:ff
Fri 12/23 8:26:51.632 Op:1 hwtype:1 hwaddrlen:6hopcount:0
transaction:1372175686 nSeconds:100 flags:0
MAC: 00:50:c2:24:5f:ff
Fri 12/23 8:26:51.633 Couldn't match client 00:50:c2:24:5f:ff
Fri 12/23 8:27:01.614 Op:1 hwtype:1 hwaddrlen:6hopcount:0
transaction:1885192048 nSeconds:100 flags:0
MAC: 00:50:c2:24:5f:ff
Fri 12/23 8:27:01.615 Couldn't match client 00:50:c2:24:5f:ff
Fri 12/23 8:27:03.827 PM currState=0 wakeupTime=Fri 12/23/2005 16:58:00.000
Fri 12/23 8:27:10.635 Op:1 hwtype:1 hwaddrlen:6hopcount:0
transaction:1885192048 nSeconds:100 flags:0
MAC: 00:50:c2:24:5f:ff
Fri 12/23 8:27:10.636 Couldn't match client 00:50:c2:24:5f:ff
Fri 12/23 8:27:20.617 Op:1 hwtype:1 hwaddrlen:6hopcount:0
transaction:-1896762503 nSeconds:100 flags:0
MAC: 00:50:c2:24:5f:ff
Fri 12/23 8:27:20.617 Couldn't match client 00:50:c2:24:5f:ff
Fri 12/23 8:27:29.638 Op:1 hwtype:1 hwaddrlen:6hopcount:0
transaction:-1896762503 nSeconds:100 flags:0
MAC: 00:50:c2:24:5f:ff
Fri 12/23 8:27:29.638 Couldn't match client 00:50:c2:24:5f:ff
Fri 12/23 8:27:33.830 PM currState=0 wakeupTime=Fri 12/23/2005 16:58:00.000
Fri 12/23 8:27:44.620 Op:1 hwtype:1 hwaddrlen:6hopcount:0
transaction:-1248744005 nSeconds:100 flags:0
MAC: 00:50:c2:24:5f:ff
Fri 12/23 8:27:44.621 Couldn't match client 00:50:c2:24:5f:ff


My MVP stops at contacting media boot server
__________________
Christopher Kron MCP, CNA
ATI 9100 chipset
P4 2.4GHz
PVR-350
PVR-150
ATI Radeon 9100
512MB DDR RAM
2 x 80GB HDD
MediaMVP
Reply With Quote
  #18  
Old 12-23-2005, 07:32 PM
MrApollinax's Avatar
MrApollinax MrApollinax is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 238
Send a message via ICQ to MrApollinax Send a message via AIM to MrApollinax
Until someone can help me find a viable solution to this issue I want to try and use Matt's MVP plugin instead. I have a Media extender license right now for the MVP. Can I use this license for Matt's MVP plugin as well?
Reply With Quote
  #19  
Old 12-23-2005, 07:37 PM
2FarGone 2FarGone is offline
Sage User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 14
I don't believe the Media Extender License will work as a Client License, but you should still be able to install the Trial Version of the Client Software. Which would give you 15 days to test it out. Not a perfect solution, but hopefully there will be a fix in the next week or so.

Reply With Quote
  #20  
Old 12-24-2005, 09:56 AM
ckron's Avatar
ckron ckron is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Mar 2004
Location: Rochester, NY
Posts: 182
Has anyone considered that Java might be the cuprit? I noticed that the latest version of Matt's plugin requires version=1.4.2_07 or later. I am running version=1.4.2_04-b05 which might explain my issues with this latest version of Matt's client. Does anyone know what version is required for SageTV Media Extender support?
__________________
Christopher Kron MCP, CNA
ATI 9100 chipset
P4 2.4GHz
PVR-350
PVR-150
ATI Radeon 9100
512MB DDR RAM
2 x 80GB HDD
MediaMVP
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 11:01 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.