SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > Hardware Support > Hardware Support

Notices

Hardware Support Discussions related to using various hardware setups with SageTV products. Anything relating to capture cards, remotes, infrared receivers/transmitters, system compatibility or other hardware related problems or suggestions should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-08-2007, 11:26 AM
retread retread is offline
Sage User
 
Join Date: Jul 2005
Location: West Coast
Posts: 6
No Video Capture Device Found

On Vista OS, installed a WinTV USB2 PVR. WinTV 2000 works. Sage TV gives the following error message, "No video capture device found. Please install a capture device to use with Sage TV". Installed Sage TV 4.0, upgraded to 6.0 and finally installed Sage TV_V6_1_7Setup.exe. Each version produce the error.
On a prior vista beta installed 4.0 then 6.0 and sage tv worked. Will try BTV next to see if it works. Any help will be greatly appreciated.
Reply With Quote
  #2  
Old 04-08-2007, 11:59 AM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,616
Make sure that no other app is still trying to use the tuner, including Vista itself or WinTV 2000.

You could also try moving the existing sage.properties file and its autobackup to another dir, then try running SageTV to see if a completely fresh configuration works.

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
  #3  
Old 04-08-2007, 12:12 PM
retread retread is offline
Sage User
 
Join Date: Jul 2005
Location: West Coast
Posts: 6
Thanks for the response. Installed BTV. It works. How does one check to see if Vista/WinTV are trying to use the device? Uninstalled Sage TV and will reinstall. If no go will follow the posted suggestion. Thanks again.

Last edited by retread; 04-08-2007 at 12:16 PM.
Reply With Quote
  #4  
Old 04-08-2007, 01:57 PM
retread retread is offline
Sage User
 
Join Date: Jul 2005
Location: West Coast
Posts: 6
Reinstalled Sage TV 6.0. Same problem! Moved the properties files to a "test" folder. Will report results. Thanks again.
Reply With Quote
  #5  
Old 04-08-2007, 07:26 PM
retread retread is offline
Sage User
 
Join Date: Jul 2005
Location: West Coast
Posts: 6
Resolved: Removed sage tv. Deleted all files left in the sage tv folder in program files. Deleted all sage tv registry entries. Rebooted. Cleaned the registry. Rebooted. Installed sage tv 4.0, worked. Installed 6.0 and the latest update. Watching sage tv.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No video capture devices found pvr150 SageTV v6 obperryo SageTV Linux 1 01-08-2007 10:01 AM


All times are GMT -6. The time now is 04:49 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.