SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Development and Customizations > SageTV v7 Customizations

Notices

SageTV v7 Customizations This forums is for discussing and sharing user-created modifications for the SageTV version 7 application created by using the SageTV Studio or through the use of external plugins. Use this forum to discuss plugins for SageTV version 7 and newer.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-23-2021, 05:55 PM
Thomas Wischgol's Avatar
Thomas Wischgol Thomas Wischgol is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 259
Youtube downloads slow

Youtube downloads were getting really slow lately, too slow to really watch them forcing you to wait for minutes until enough was downloaded. I was looking around and it appears that youtube-dl (which the youtube plugin relies on) is not able to download any faster. People online recommended yt-dlc instead. It actually is a drop-in replacement as all I did was to download the latest yt-dlc binary, renamed it to youtube-dl.exe and dropped it into the SaveTV folder. Everything still seems to work and youtube downloads are now back to the usual speeds allowing me to watch them in real-time.
Reply With Quote
  #2  
Old 10-26-2021, 04:27 AM
VCRUser VCRUser is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 404
I found and installed the Youtube-dl plugin, but have no clue how to use it, as there are no instructions. I also tried to install the Youtube plugin, thinking that maybe they work together, but the install failed, with the error message:

Progress: Done - FAILED - Resource Download http://dl.bintray.com/opensagetv/sag...eSTVI-1.10.zip.

I've been downloading Youtube videos with browser extensions, but seeing this post wondered if it would be more convenient to do it with Sage. So far, it isn't, since I can't make it work. Any suggestions?
__________________
Server: Windows 8.1 4gb RAM; 4TB SATA + others. Homebrew quad core AMD. Inputs: Haup. 980, 850 & 950Q on ATSC; Haup 1600 on ATSC & Comcast 2 DTAs with USBUIRT for NTSC. Haup 1800 on ATSC. HDHR Dual (ATSC). Sage 9.22 64 bit.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-26-2021, 09:32 AM
wnjj wnjj is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,455
Quote:
Originally Posted by VCRUser View Post
I found and installed the Youtube-dl plugin, but have no clue how to use it, as there are no instructions. I also tried to install the Youtube plugin, thinking that maybe they work together, but the install failed, with the error message:

Progress: Done - FAILED - Resource Download http://dl.bintray.com/opensagetv/sag...eSTVI-1.10.zip.

I've been downloading Youtube videos with browser extensions, but seeing this post wondered if it would be more convenient to do it with Sage. So far, it isn't, since I can't make it work. Any suggestions?
Bintray is kaput. I donít know much more about plug-ins other than many were copied over to GitHub. Iím not sure how the manifest thing works or what it takes to get them to install from there.
__________________
Windows Installer
Reply With Quote
  #4  
Old 10-26-2021, 01:33 PM
jusjoken jusjoken is offline
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2005
Location: Strathmore, AB
Posts: 2,338
Quote:
Originally Posted by VCRUser View Post
I found and installed the Youtube-dl plugin, but have no clue how to use it, as there are no instructions. I also tried to install the Youtube plugin, thinking that maybe they work together, but the install failed, with the error message:

Progress: Done - FAILED - Resource Download http://dl.bintray.com/opensagetv/sag...eSTVI-1.10.zip.

I've been downloading Youtube videos with browser extensions, but seeing this post wondered if it would be more convenient to do it with Sage. So far, it isn't, since I can't make it work. Any suggestions?
I checked the v9 plugin repo and the YouTube plugin was migrated and should be available and should no longer point to bintray.

PS..the YouTube plugin will install the youtube-dl plugin as a dependency

What version of SageTV are you using?

K
__________________
If you wish to see what I am up to and support my efforts visit my Patreon page
Reply With Quote
  #5  
Old 10-27-2021, 02:16 AM
VCRUser VCRUser is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 404
Quote:
Originally Posted by jusjoken View Post
I checked the v9 plugin repo and the YouTube plugin was migrated and should be available and should no longer point to bintray.

PS..the YouTube plugin will install the youtube-dl plugin as a dependency

What version of SageTV are you using?
I am using 9.2.2.904 64-bit. When I try to install the YouTube plugin it says it's looking for it on bintray. I just tried it again, with the same result. So maybe although the plugin was moved somewhere else, the plugin installer is still looking on bintray? Is that a possibility, and if so, is there a way to fix?
__________________
Server: Windows 8.1 4gb RAM; 4TB SATA + others. Homebrew quad core AMD. Inputs: Haup. 980, 850 & 950Q on ATSC; Haup 1600 on ATSC & Comcast 2 DTAs with USBUIRT for NTSC. Haup 1800 on ATSC. HDHR Dual (ATSC). Sage 9.22 64 bit.
Reply With Quote
  #6  
Old 10-27-2021, 08:14 AM
jusjoken jusjoken is offline
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2005
Location: Strathmore, AB
Posts: 2,338
Quote:
Originally Posted by VCRUser View Post
I am using 9.2.2.904 64-bit. When I try to install the YouTube plugin it says it's looking for it on bintray. I just tried it again, with the same result. So maybe although the plugin was moved somewhere else, the plugin installer is still looking on bintray? Is that a possibility, and if so, is there a way to fix?
What Java version are you using ?
__________________
If you wish to see what I am up to and support my efforts visit my Patreon page
Reply With Quote
  #7  
Old 10-27-2021, 11:21 PM
VCRUser VCRUser is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 404
Server is on Java 1.8.0_191.
__________________
Server: Windows 8.1 4gb RAM; 4TB SATA + others. Homebrew quad core AMD. Inputs: Haup. 980, 850 & 950Q on ATSC; Haup 1600 on ATSC & Comcast 2 DTAs with USBUIRT for NTSC. Haup 1800 on ATSC. HDHR Dual (ATSC). Sage 9.22 64 bit.
Reply With Quote
  #8  
Old 10-28-2021, 06:18 AM
jusjoken jusjoken is offline
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2005
Location: Strathmore, AB
Posts: 2,338
Quote:
Originally Posted by VCRUser View Post
Server is on Java 1.8.0_191.
I believe I have resolved this. Although the plugin was moved from bintray to github, the version number had not been updated to force SageTV to use the V9 repo instead of the old V7 repo.

I tested the install and it completed successfully.

K
__________________
If you wish to see what I am up to and support my efforts visit my Patreon page
Reply With Quote
  #9  
Old 10-28-2021, 06:34 PM
VCRUser VCRUser is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 404
Thanks. I am now able to install it, but I can't get it to do anything. I found the menus created (under Online), but none of them actually are doing anything. I found the account configuration page, but when I try to logiin, rather than asking for my login/password, it just says "There was an error loggin on." When I try other menus, that I wouldn't think would depend on a login, such as " best of YouTube," I get "Failed to get Best of YouTube." Keyword searches yield "no videos found," and similarly for the other things I try. I even stopped/restarted Sage, to see if that would make a difference, but it didn't. It's like nothing is connected.
__________________
Server: Windows 8.1 4gb RAM; 4TB SATA + others. Homebrew quad core AMD. Inputs: Haup. 980, 850 & 950Q on ATSC; Haup 1600 on ATSC & Comcast 2 DTAs with USBUIRT for NTSC. Haup 1800 on ATSC. HDHR Dual (ATSC). Sage 9.22 64 bit.
Reply With Quote
  #10  
Old 10-28-2021, 09:13 PM
jusjoken jusjoken is offline
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2005
Location: Strathmore, AB
Posts: 2,338
Quote:
Originally Posted by VCRUser View Post
Thanks. I am now able to install it, but I can't get it to do anything. I found the menus created (under Online), but none of them actually are doing anything. I found the account configuration page, but when I try to logiin, rather than asking for my login/password, it just says "There was an error loggin on." When I try other menus, that I wouldn't think would depend on a login, such as " best of YouTube," I get "Failed to get Best of YouTube." Keyword searches yield "no videos found," and similarly for the other things I try. I even stopped/restarted Sage, to see if that would make a difference, but it didn't. It's like nothing is connected.
Sorry...I know nothing about this plugin so hopefully someone that uses it chimes in...

K
__________________
If you wish to see what I am up to and support my efforts visit my Patreon page
Reply With Quote
  #11  
Old 11-04-2021, 03:23 PM
Malfunction Malfunction is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Sep 2004
Location: Willoughby, Ohio
Posts: 379
I'll have a look. I thought it was obsolete.
__________________
ASRock B450M Pro4 AM4 MB, Ryzen 5 2600 3.4ghz, Crucial Ballistix Gaming 32GB (2 x 16GB) DDR4-3200, EVGA GT 1030SC, WD Black NVMe SSD 250GB, 1x WD120EFAX 12TB, 1x WD80EFAX 8TB, 1x WDBH2D0040HNC 4TB, USB-UIRT, Colossus 2, WinTV-DualHD USB, Windows 11 64bit
Reply With Quote
  #12  
Old 11-07-2021, 10:10 AM
Malfunction Malfunction is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Sep 2004
Location: Willoughby, Ohio
Posts: 379
I haven't been able to get it to do anything. The menus work, and show my old favorites but I can't get it to log on and show any new content. When I uninstalled, SageTV wanted to update Groovy. I ended up with a looping prompt on the main menu. Backed out to an older Sage.properties, updated Groovy. Seems to be back in order now.
__________________
ASRock B450M Pro4 AM4 MB, Ryzen 5 2600 3.4ghz, Crucial Ballistix Gaming 32GB (2 x 16GB) DDR4-3200, EVGA GT 1030SC, WD Black NVMe SSD 250GB, 1x WD120EFAX 12TB, 1x WD80EFAX 8TB, 1x WDBH2D0040HNC 4TB, USB-UIRT, Colossus 2, WinTV-DualHD USB, Windows 11 64bit
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Current Mac Downloads simonen SageTV Mac Edition 3 06-29-2011 11:59 AM
MVP & SageTV ver7 - menu slow, hard to read, youtube jittery TheSuper SageTV Media Extender 4 04-01-2011 02:55 PM
Slow Online Services Downloads? marky_mark896 SageTV Software 0 03-04-2009 09:17 AM
Downloads wbarber69 SageTV Customizations 1 02-20-2006 10:13 PM
Downloads down? elite General Discussion 4 09-30-2004 06:12 PM


All times are GMT -6. The time now is 05:43 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.