SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Media Extender

Notices

SageTV Media Extender Discussion related to any SageTV Media Extender used directly by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to a SageTV supported media extender should be posted here. Use the SageTV HD Theater - Media Player forum for issues related to using an HD Theater while not connected to a SageTV server.

 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 02-17-2009, 09:51 AM
webwalker's Avatar
webwalker webwalker is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jan 2008
Location: Philadelphia
Posts: 193
Odd framerate on some rips

I've noted this now on some, but not all, of my DVD collection that I've ripped using dvdfab5. I have only one HD display, so this might make it a little more difficult to diagnose.

These are being ripped to standard vobs: a duplicate of the original disc structure, but without the DRM.

When playing back some movies, it appears that the HD200 starts dropping frames (regularly like an old kinoscope, not freezing, pausing) while the audio track continues.

So far I have observed this on TRON, Monster's Inc, Spy Kids. It only seems to occur during either fast motions, panning shots. When macroblock updates settle down, the problem goes away.

The server is essentially flatlined during this playback: it isn't struggling at all to provide the feed, and I'm Gb from the server through the switch, only choking down to 100/F for the last leg to the HD200.

When I watch the rips on a laptop (the only other form of screen I've got to watch the vobs with) it looks silky smooth.

Suggestions?

M
__________________
SAGE Server 7.0.23 | Java 1.6.0_23
HW: XP32 @ 2.4Ghz Core2Duo/4gb RAM
PVR150 + SAT | HDHR | 1x HD200
Reply With Quote
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AnyDVD rips not playing in sagetv AJ Bertelson SageTV Software 71 01-28-2009 11:34 PM
Importing DVD rips on WHS rgroves SageTV Software 6 06-18-2008 07:20 PM
Convert HD video = lousy framerate, am I doing something wrong? elaw SageTV Software 0 04-30-2007 06:54 AM
Placeshifter with HDTV transcoded video still at half the framerate (or less)? mkanet SageTV Beta Test Software 2 11-24-2006 04:49 PM
Batch files for CD rips JUC General Discussion 4 04-09-2005 05:02 PM


All times are GMT -6. The time now is 04:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.