SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Development and Customizations > SageTV Customizations > SageMC Custom Interface

Notices

SageMC Custom Interface This forum is for discussing the user-created SageMC custom interface for SageTV.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 04-24-2009, 03:09 PM
Peter_h Peter_h is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: May 2008
Location: Kailua, HI
Posts: 798
Quote:
Originally Posted by PLUCKYHD View Post
Peter,

I don't use any setups like this hopefully someone can answer you more fully.

I do know id drill down it does not scale to the number of dvds you have as that would take forever to code. Now I could code the groups to be smaller scale but that still wouldn't work for allot of people

I did get rid of the ugly as crap blu folder that should not be display at all and it should scale the jpeg to full size and the same size as others.

Like I said hopefully someone else can test this for you as I don't have anything set up like this. If no one can I can emulate and let you know.
Ok.

So it sounds like

1.) Jpeg is scaled to to be full size and folder is not visible.
2.) In your moviewall preview picture in the first post, on the top right there is something that says "4 items". Is this a folder? If so, if you go into it, what is on the next screen? Is it just the default list view or is it the SMW again?
3.) Sounds good. I was just curious but it does sound like a hassle to code.
Reply With Quote
  #22  
Old 04-24-2009, 03:11 PM
PLUCKYHD PLUCKYHD is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 6,257
See my second reply and yes that is a folder

when drilled down you still get smw showing the items inside it.
Reply With Quote
  #23  
Old 04-24-2009, 05:00 PM
Peter_h Peter_h is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: May 2008
Location: Kailua, HI
Posts: 798
Quote:
Originally Posted by PLUCKYHD View Post
Okay I had time to emulate.

The main folder shows friends coverart and text over it which shows 2 items

when drilled down it shows the cover art and labels them friends s01d01 and friends s01d02 as the titles

hope that helps.

Also using list view you can edit the fanart and coverart it is using (you can't do this currently in folder view but I am adding that) but the changes in list view effect folder view as fars as coverart is concerned.

Awesome!

I think that feature alone will make a lot of people happy. Better handling of DVD boxed set structure is a frequently requested feature.
Reply With Quote
  #24  
Old 04-24-2009, 05:44 PM
PLUCKYHD PLUCKYHD is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 6,257
So try it out already let me know what it does and what It needs to do
Reply With Quote
  #25  
Old 04-24-2009, 06:20 PM
babgvant babgvant is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jul 2008
Location: London
Posts: 1,834
Quote:
Originally Posted by PLUCKYHD View Post
correct babg if you notice the current build swaps the DVD logo for a small bluray logo when you are over a blu ray

I want to swap the cover sleeve as well for a blu ray sleeve but I am not good at photoshop
Different thing:

Attached Images
File Type: png bdmv.png (488.2 KB, 1468 views)
__________________
babgvant.com | @babgvant | Missing Remote
Reply With Quote
  #26  
Old 04-24-2009, 06:31 PM
PLUCKYHD PLUCKYHD is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 6,257
Quote:
Originally Posted by babgvant View Post
Different thing:

Something is wrong with you file format here. Is is in a main folder with the title name? My blu rays show cover art just fine.
Reply With Quote
  #27  
Old 04-24-2009, 06:59 PM
PLUCKYHD PLUCKYHD is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 6,257
Hey all peters questions got me back on something I have been wanting to do.

What about replacing banners if available for the text in list view. Of course banners are only automatically pulled for tv series like his friends situation this is what it gives you.

http://s714.photobucket.com/albums/w...nt=friends.jpg

food for thought.
Reply With Quote
  #28  
Old 04-24-2009, 07:12 PM
babgvant babgvant is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jul 2008
Location: London
Posts: 1,834
Quote:
Originally Posted by PLUCKYHD View Post
Something is wrong with you file format here. Is is in a main folder with the title name? My blu rays show cover art just fine.
That's my Virtual Clone Drive disc. It would be cool if it would show up like
Attached Images
File Type: jpg BDMV2.jpg (8.8 KB, 1450 views)
__________________
babgvant.com | @babgvant | Missing Remote
Reply With Quote
  #29  
Old 04-24-2009, 07:27 PM
Peter_h Peter_h is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: May 2008
Location: Kailua, HI
Posts: 798
Quote:
Originally Posted by PLUCKYHD View Post
Okay I had time to emulate.

The main folder shows friends coverart and text over it which shows 2 items

when drilled down it shows the cover art and labels them friends s01d01 and friends s01d02 as the titles

hope that helps.

Also using list view you can edit the fanart and coverart it is using (you can't do this currently in folder view but I am adding that) but the changes in list view effect folder view as fars as coverart is concerned.
Ok, so I got another one for you.

I am interpreting what you have above as being able to edit the coverart per Movie or DVD.

1.) Would this also give the ability to set the Fanart/coverat for the Folder? I think by default, SageMC will grab the .jpg from the first movie in the folder and use it for the folder.

2.) Can we edit what the "2 items" says? For example, just have it display "Season 1" or display nothing at all.

This is motivating me to get the spare computer I have at home up and running this weekend.

That way I can have a client that I can test all these exciting new add-ins on.

Last edited by Peter_h; 04-24-2009 at 07:30 PM.
Reply With Quote
  #30  
Old 04-24-2009, 07:29 PM
Peter_h Peter_h is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: May 2008
Location: Kailua, HI
Posts: 798
Quote:
Originally Posted by PLUCKYHD View Post
Hey all peters questions got me back on something I have been wanting to do.

What about replacing banners if available for the text in list view. Of course banners are only automatically pulled for tv series like his friends situation this is what it gives you.

http://s714.photobucket.com/albums/w...nt=friends.jpg

food for thought.

What does it look like in the list with all of the other titles?
Reply With Quote
  #31  
Old 04-24-2009, 08:49 PM
PLUCKYHD PLUCKYHD is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 6,257
Okay I see what you are saying the fanart and cover art are grabbed from the first folder at first thought I think I can change this but it might require some tinkering

The "2 items" is listed in small text over the folder the main title bar still reads friends season one or whatever the folder is named

Quote:
Originally Posted by Peter_h View Post
Ok, so I got another one for you.

I am interpreting what you have above as being able to edit the coverart per Movie or DVD.

1.) Would this also give the ability to set the Fanart/coverat for the Folder? I think by default, SageMC will grab the .jpg from the first movie in the folder and use it for the folder.

2.) Can we edit what the "2 items" says? For example, just have it display "Season 1" or display nothing at all.

This is motivating me to get the spare computer I have at home up and running this weekend.

That way I can have a client that I can test all these exciting new add-ins on.
Reply With Quote
  #32  
Old 04-24-2009, 08:52 PM
PLUCKYHD PLUCKYHD is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 6,257
Quote:
Originally Posted by babgvant View Post
That's my Virtual Clone Drive disc. It would be cool if it would show up like
Okay I gotcha now that should be an easy change for the next build

While I am at it might go ahead and change the default blank DVD cover art as well
Reply With Quote
  #33  
Old 04-25-2009, 09:36 AM
Quazeye Quazeye is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 81
Is it possible to have the wrapping work when I push up. What I mean is I can't get to the bottom movies by pushing the up button when I first start movie wall.

Thanks,
Q
________
RC165

Last edited by Quazeye; 01-26-2011 at 12:23 AM.
Reply With Quote
  #34  
Old 04-25-2009, 10:03 AM
PLUCKYHD PLUCKYHD is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 6,257
That is listed in the release notes and is a problem with sage and 1 dimensional tables don't wrap correctly

It will wrap down if vertical and right If horizontal

Unless sage issues a fix I can't fix it as 2 deminsional table won't work here
Reply With Quote
  #35  
Old 04-27-2009, 06:40 AM
PLUCKYHD PLUCKYHD is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 6,257
Well the weekend is over almost 900 views I don't know how many downloads but I am going to guess no news is good news

Just for those interested I am starting work on the sage music and picture walls as well.
Reply With Quote
  #36  
Old 04-27-2009, 07:47 AM
jphipps jphipps is offline
Sage Expert
 
Join Date: Aug 2006
Location: Maryland
Posts: 512
I had a question about the details screen. I don't use the advanced movie info screen, and just set the video screen to the "program info" (which is the default) screen and it seems to work with the Wall plugin. Is there any reason that it would not use that screen if the AMIS plugin is not installed?

Also one note on the video counts on the folder view, it seems to have the same issue as the default video screen, it seems to count folders within the folders, and not the actual number of videos under that folder.

Thanks for all of your great work...
Jeff
Reply With Quote
  #37  
Old 04-27-2009, 07:56 AM
PLUCKYHD PLUCKYHD is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 6,257
No that was on old requirement I just love AMIS and left it as a requirement.


As for the count. I didn't know that was an "Exisitng" issue. I don't use videos within folders so I am new to what and how they work. I will look into that and see what can be done on my wall to improve it.
Reply With Quote
  #38  
Old 04-27-2009, 09:49 AM
Gog Gog is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Oct 2004
Location: Montreal, Canada
Posts: 97
I installed and played with it over the weekend. No problem so far and the WAF has gone up significantly. If I can just get the batch fanart import to work for me I'll be golden.

One thing though, do you know if there a toggle for the alphabetical shortcut thingy on the right? My brain can't seem to be able to learn not to go there...

feature request:
configure list view/wall view per folder or maybe per level.

I like the wall view for movies and series title but less so for movie genre or when I choose which episode I want to watch. If it could remember where I want the wall and where I want the list, it would be perfect.

Thanks again

Gog
Reply With Quote
  #39  
Old 04-27-2009, 09:58 AM
PLUCKYHD PLUCKYHD is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 6,257
Quote:
Originally Posted by Gog View Post
I installed and played with it over the weekend. No problem so far and the WAF has gone up significantly. If I can just get the batch fanart import to work for me I'll be golden.

One thing though, do you know if there a toggle for the alphabetical shortcut thingy on the right? My brain can't seem to be able to learn not to go there...

feature request:
configure list view/wall view per folder or maybe per level.

I like the wall view for movies and series title but less so for movie genre or when I choose which episode I want to watch. If it could remember where I want the wall and where I want the list, it would be perfect.

Thanks again

Gog
Hey your welcome glad you like it.

There is no configuration for the right numbers but that could be an option and is a great idea. I have added it to the request list.

I also like the idea of list view for drill down and wall view for main folders added it to the list

great ideas and glad you liked it.
Reply With Quote
  #40  
Old 04-27-2009, 10:15 AM
toby toby is offline
Sage User
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 25
I installed this weekend and it looks great. However, when I press enter (only using keyboard/mouse setup at the moment) I cannot play a movie. When using My Videos I can. What step did I miss in setting up sage wall?

I went to New -> Internal Screen -> Sage Wall. Is this not the correct way to create pointer to Sage Wall?

TIA !

toby
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
STV Import: Video Editing for Sage BobPhoenix SageTV Customizations 279 03-07-2013 01:35 PM
STV Import: MovieTimes Movie Listings Import v0.57 Beta aperry SageTV Customizations 670 10-02-2010 12:07 AM
STV Import: SageMC MovieTimes Movie Listings v0.64 Morgan111 SageMC Custom Interface 419 10-01-2010 11:06 PM
STV Import: Movie Info Screen V.1.0 jaminben SageMC Custom Interface 398 01-17-2010 02:40 PM
STV IMPORT: Exit Sage plugin (1.1 12/Jan/2006) nielm SageTV Customizations 8 10-06-2006 07:11 AM


All times are GMT -6. The time now is 04:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.