SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Development and Customizations > SageTV Studio

Notices

SageTV Studio Discussion related to the SageTV Studio application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the Studio software application should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-20-2008, 03:26 PM
babgvant babgvant is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jul 2008
Location: London
Posts: 1,834
How to tell Sage a file has moved (or changed)?

I took at quick look through the API docs and couldn't find anything to tell sage that I've moved or changed (from mpg to wmv for e.g.) a media file.

It obviously supports the functionality, at least internally (transcoder); is it publicly exposed?

Thanks.
__________________
babgvant.com | @babgvant | Missing Remote
Reply With Quote
  #2  
Old 12-20-2008, 07:40 PM
evilpenguin's Avatar
evilpenguin evilpenguin is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Aug 2003
Location: Seattle, WA
Posts: 3,696
All you need to do is remove the original file and replace it with a new one with the same name but different extension. To do it as clean as possible you should...

1) Move the new file to a SageTV recording or import directory with a .tmp ext.
2) Delete the original.
3) Change the ext of the new file to its real one.

Then Sage will detect the new file and replace it in the database automatically. It works great in the latest 6.5 beta, not so much in 6.4 though.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-20-2008, 08:33 PM
babgvant babgvant is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jul 2008
Location: London
Posts: 1,834
Thanks
__________________
babgvant.com | @babgvant | Missing Remote
Reply With Quote
  #4  
Old 12-21-2008, 02:22 AM
JREkiwi's Avatar
JREkiwi JREkiwi is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2005
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 2,059
If it's a SageTV recording, the new file also needs to have the same time stamp as the original so that the time line displayed in SageTV is correct. I use touch to set the new file to the same timestamp as the original.

John
Reply With Quote
  #5  
Old 12-21-2008, 03:13 AM
evilpenguin's Avatar
evilpenguin evilpenguin is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Aug 2003
Location: Seattle, WA
Posts: 3,696
Quote:
Originally Posted by JREkiwi View Post
If it's a SageTV recording, the new file also needs to have the same time stamp as the original so that the time line displayed in SageTV is correct. I use touch to set the new file to the same timestamp as the original.

John
You don't need to do that anymore. Now, if Sage sees the file is a new format, it'll determine the new duration automatically.
Reply With Quote
  #6  
Old 12-21-2008, 09:05 AM
babgvant babgvant is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jul 2008
Location: London
Posts: 1,834
Does that mean you can remove commercials w/o causing inssues?
__________________
babgvant.com | @babgvant | Missing Remote
Reply With Quote
  #7  
Old 04-28-2009, 07:30 AM
babgvant babgvant is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jul 2008
Location: London
Posts: 1,834
Has anyone had problems with this method w/ the latest beta? It stopped working for me.
__________________
babgvant.com | @babgvant | Missing Remote
Reply With Quote
  #8  
Old 05-04-2009, 08:54 PM
babgvant babgvant is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jul 2008
Location: London
Posts: 1,834
Figured it out. Sage is sensitive to case in the file ext (???) so replacing with MKV didn't work, where mkv did.
__________________
babgvant.com | @babgvant | Missing Remote
Reply With Quote
  #9  
Old 04-10-2010, 06:24 PM
lobosrul's Avatar
lobosrul lobosrul is offline
Sage Expert
 
Join Date: Aug 2005
Location: Albuquerque, NM
Posts: 573
I hate to dig up an old post, but this isn't working. Replacing mpg's with mkv's is something I used to do all the time, but hadn't in quite some time.

Anyone know what the problem might be? A newer version of SageTV, or maybe because I moved from XP to win7.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
STV Import: Video Editing for Sage BobPhoenix SageTV Customizations 279 03-07-2013 01:35 PM
SageTV V6.5.4 Beta is Ready Narflex SageTV Beta Test Software 0 12-17-2008 01:50 PM
SageTV V6.4.8 Release Candidate is Here! Narflex SageTV Beta Test Software 0 08-14-2008 05:21 PM
SageTV V6.4.7 Release Candidate is Here! Narflex SageTV Beta Test Software 2 08-12-2008 01:11 PM
Video file played in WMP plays very jerky in Sage LehighBri SageTV Software 5 03-05-2007 09:07 AM


All times are GMT -6. The time now is 03:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.