SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > Hardware Support > Hardware Support

Notices

Hardware Support Discussions related to using various hardware setups with SageTV products. Anything relating to capture cards, remotes, infrared receivers/transmitters, system compatibility or other hardware related problems or suggestions should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-13-2007, 06:23 PM
73cuda 73cuda is offline
Sage User
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 72
Screen flashing Pink ???

Hi,

I have a 6200 PCI card in my Gateway 835GM Dual core 2.8ghz with 1GB ram, XP Media Center Edition 2005 OS. Sony monitor connected with the VGA cord.
Also have a PVR-500 tuner card.

I'm running Sagetv 6.

Problem I'm having is every few seconds the display flashes a hot bright pink, like a strobe.

It did not do this before I installed this 6200 card.

Has anyone had this problem before ?
Reply With Quote
  #2  
Old 12-13-2007, 07:31 PM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,595
I don't know if yours is the same issue, but I saw something like that on an older PC when the video cable was loose.

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-13-2007, 07:47 PM
73cuda 73cuda is offline
Sage User
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 72
Thanks Andy but I have the vga cable screws tight and it does it using S-video out too.
Reply With Quote
  #4  
Old 12-13-2007, 09:08 PM
sainswor99's Avatar
sainswor99 sainswor99 is offline
Sage Expert
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 703
Do you have another computer nearby? It could be a number of things:

1. The monitor is going bad. Try hooking it up to the second computer to verify.

2. The video card is not seated properly. Pull the card out, blow some compressed air over the contacts to make sure everything's clean, and reseat it.

3. The video cable is loose, but you've ruled that out.

Stu
Reply With Quote
  #5  
Old 12-14-2007, 08:09 AM
SHS's Avatar
SHS SHS is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2003
Location: Vinita, Oklahoma
Posts: 4,399
Frist try sainswor99 idea
But if it still fail do you self a big fav and dump 6200 rigth long with 6500 there junk and know for having problem.
Reply With Quote
  #6  
Old 12-14-2007, 11:25 AM
teknubic's Avatar
teknubic teknubic is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: May 2005
Location: Phoenix
Posts: 283
Send a message via ICQ to teknubic Send a message via AIM to teknubic Send a message via MSN to teknubic Send a message via Yahoo to teknubic
The VGA connector might be tight but it might also have a bent pin.
$.02
Reply With Quote
  #7  
Old 12-14-2007, 08:33 PM
73cuda 73cuda is offline
Sage User
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 72
Thanks guys for the help, I did all you suggested and more and even spent an hour and ten minutes on the phone with BFG tech, the tech was very nice but after all was said and done he said I must have a defective card.

I agree and think it's not just my card, it's all the 6200's just as SHS said and I went to Best Buy today and got an ATI and it works perfectly.

I'm real happy now, no more stinking pink strobin, it was really screwin with my brain !

thanks again.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Media Extender screen loads on server shardinite SageTV Media Extender 4 09-26-2007 09:44 PM
MVP & Flashing Sage Screen pilotguy7ca SageTV Media Extender 16 11-07-2006 05:11 PM
Slideshow as a Screen Saver Narflex SageTV Studio 22 10-17-2006 06:35 PM
Thinking about buying + Line of flashing artifacts at top of screen? TabsAZ SageTV Software 13 10-16-2006 01:16 PM
MVP flashing SageTV logo screen polen SageTV Media Extender 35 06-13-2006 08:08 PM


All times are GMT -6. The time now is 06:06 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.