SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Development and Customizations > SageTV v7 Customizations

Notices

SageTV v7 Customizations This forums is for discussing and sharing user-created modifications for the SageTV version 7 application created by using the SageTV Studio or through the use of external plugins. Use this forum to discuss plugins for SageTV version 7 and newer.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1541  
Old 08-10-2013, 07:28 PM
gtaillon gtaillon is offline
New Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 2
Smile can't stream videos

Hi I have purchased the OS version of Tisagetv a long time ago but recently purchased the tasagetv android version. I run two sagetv servers with hd-pvrs to do the capture.

I can't seem to stream the videos on my asus transformer tf700t. I am using vlc 2.0 I think on the servers. Am I doing something wrong??
Reply With Quote
  #1542  
Old 08-18-2013, 08:28 PM
Fonceur's Avatar
Fonceur Fonceur is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2008
Location: DDO, QC
Posts: 1,915
Quote:
Originally Posted by gtaillon View Post
I can't seem to stream the videos on my asus transformer tf700t. I am using vlc 2.0 I think on the servers. Am I doing something wrong??
It depends which of the 6 streaming options you tried and what kind of file it was...
__________________
SageTCPServer (2.3.5): Open source TCP interface to the SageTV API
MLSageTV (3.1.8)/Sage Media Server (1.13): SageTV plugin for MainLobby/CQC
TaSageTV (2.58)/TaSTVRemote (1.14): Monitor/control SageTV with an Android device
TbSageTV (1.02)/STVRemote (1.11): Monitor/control SageTV with a PlayBook 2
TiSageTV (1.64)/TiSTVRemote (1.09): Monitor/control SageTV with an iPhone/iPod/iPad
Reply With Quote
  #1543  
Old 09-05-2013, 11:40 PM
pez's Avatar
pez pez is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Aug 2004
Location: Arizona
Posts: 165
Fonceur,
have you looked at supporting the generic Android media players that are for sale on ebay? this one or this one for instance?

It might make for a good enough replacement for HD's.
Reply With Quote
  #1544  
Old 09-07-2013, 04:50 AM
Fonceur's Avatar
Fonceur Fonceur is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2008
Location: DDO, QC
Posts: 1,915
Quote:
Originally Posted by pez View Post
Fonceur,
have you looked at supporting the generic Android media players that are for sale on ebay?
As long as they are Android devices with Google Play access, they should work as is... Without Google Play, they should still be able to side load the app...
__________________
SageTCPServer (2.3.5): Open source TCP interface to the SageTV API
MLSageTV (3.1.8)/Sage Media Server (1.13): SageTV plugin for MainLobby/CQC
TaSageTV (2.58)/TaSTVRemote (1.14): Monitor/control SageTV with an Android device
TbSageTV (1.02)/STVRemote (1.11): Monitor/control SageTV with a PlayBook 2
TiSageTV (1.64)/TiSTVRemote (1.09): Monitor/control SageTV with an iPhone/iPod/iPad
Reply With Quote
  #1545  
Old 11-05-2013, 03:49 PM
PeteCress's Avatar
PeteCress PeteCress is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Jan 2009
Location: Paoli, PA - USA, AKA "The Navel Of The Universe"
Posts: 786
STVRemote + SlingBox: 4-Second Delay On Commands?

I have stumbled through the setup for STVRemote and it *seems* to be working a-ok.

Response against the instance of SageTV on my Windows server box is, for all practical purposes, instantaneous. Better than the SageTV hardware remote, even, because there's no aiming issue.

But when I hook an HD200 up to my SlingBox, response plummets to about 4 seconds for each command.

Have not tried it against an HD200 connected to a TV, but I am guessing it's got to be either the SlingBox or my configuration that is causing the 4-second delay.

Is anybody else doing this?

Is my response time within the expected, or do I need to tweak something?

Edit 2013 11-05 19:34:

I just tried against an HD200 connected to a TV. As expected, response is almost instantanteous.
__________________
Server: SageTV 7, Windows 7, Intel i7 @3.5GHz, 8 GB RAM, 80-gig SSD drive
Clients: HD200*4 over Cat5e Ethernet + Asus Zen running Client over WiFi-ac + 1 HD200 remote at another residence
Plugins: (none yet, looking for recommendations)
Storage: NetGear Ultra-6 NAS 10 TB total w/dual redundancy. Plus (3) 2-tb local drives for RecordedTV.
Capture: 3 Silicon Dust HomeRun tuner boxes (6 tuners total)
Program Source: OTA antenna

Last edited by PeteCress; 11-05-2013 at 06:33 PM.
Reply With Quote
  #1546  
Old 11-05-2013, 04:59 PM
Fonceur's Avatar
Fonceur Fonceur is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2008
Location: DDO, QC
Posts: 1,915
Quote:
Originally Posted by PeteCress View Post
But when I hook an HD200 up to my SlingBox, response plummets to about 4 seconds for each command.
You probably want to make sure that the SageTV server and HD200 are on the same router, or that any extra router are just acting as a switch, otherwise that might explain that delay...
__________________
SageTCPServer (2.3.5): Open source TCP interface to the SageTV API
MLSageTV (3.1.8)/Sage Media Server (1.13): SageTV plugin for MainLobby/CQC
TaSageTV (2.58)/TaSTVRemote (1.14): Monitor/control SageTV with an Android device
TbSageTV (1.02)/STVRemote (1.11): Monitor/control SageTV with a PlayBook 2
TiSageTV (1.64)/TiSTVRemote (1.09): Monitor/control SageTV with an iPhone/iPod/iPad
Reply With Quote
  #1547  
Old 11-05-2013, 06:38 PM
PeteCress's Avatar
PeteCress PeteCress is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Jan 2009
Location: Paoli, PA - USA, AKA "The Navel Of The Universe"
Posts: 786
Quote:
Originally Posted by Fonceur View Post
You probably want to make sure that the SageTV server and HD200 are on the same router, or that any extra router are just acting as a switch, otherwise that might explain that delay...
I tried it against an HD200 connected to a TV and also tried connecting a little screen directly to the HD200 that I'm fooling around with on the SlingBox.

In both cases response is near-instantaneous.... so my money is on the SlingBox or some deficiency in the way I have the SlingBox set up.

Everything is on the same router, although there is a switch involved - with all devices hanging off of that same switch.
__________________
Server: SageTV 7, Windows 7, Intel i7 @3.5GHz, 8 GB RAM, 80-gig SSD drive
Clients: HD200*4 over Cat5e Ethernet + Asus Zen running Client over WiFi-ac + 1 HD200 remote at another residence
Plugins: (none yet, looking for recommendations)
Storage: NetGear Ultra-6 NAS 10 TB total w/dual redundancy. Plus (3) 2-tb local drives for RecordedTV.
Capture: 3 Silicon Dust HomeRun tuner boxes (6 tuners total)
Program Source: OTA antenna
Reply With Quote
  #1548  
Old 11-07-2013, 09:00 PM
Fonceur's Avatar
Fonceur Fonceur is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2008
Location: DDO, QC
Posts: 1,915
Quote:
Originally Posted by PeteCress View Post
In both cases response is near-instantaneous.... so my money is on the SlingBox or some deficiency in the way I have the SlingBox set up.
Could it simply be some input lag from the slingbox, like trying to play a game through a capture card? If you use the hardware remote on the hd200/slingbox config, do you get that same 4 sec delay?
__________________
SageTCPServer (2.3.5): Open source TCP interface to the SageTV API
MLSageTV (3.1.8)/Sage Media Server (1.13): SageTV plugin for MainLobby/CQC
TaSageTV (2.58)/TaSTVRemote (1.14): Monitor/control SageTV with an Android device
TbSageTV (1.02)/STVRemote (1.11): Monitor/control SageTV with a PlayBook 2
TiSageTV (1.64)/TiSTVRemote (1.09): Monitor/control SageTV with an iPhone/iPod/iPad
Reply With Quote
  #1549  
Old 05-08-2016, 05:57 AM
KryptoNyte's Avatar
KryptoNyte KryptoNyte is offline
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 2,146
When connecting to a specific client/extender, is there a way to use the Android keyboard to interface with the client/extender? Primarily to ease searches and such.
Reply With Quote
  #1550  
Old 10-25-2016, 03:41 PM
Doubledose's Avatar
Doubledose Doubledose is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Feb 2010
Location: N. E. Indiana
Posts: 242
registration number

Does anyone know if Fonceur is still around? I have sent an e-mail to him with no reply back. I have upgraded phones and do not have a registration number that will work. I have my original number but it will not activate TASage app on my phone.

Wayne
__________________
Asus Commando MB | Intel Core Quad Q9400 CPU | 500 GB WD system drive | (2) 1TB Seagate drives pooled | 2 GB DDR ram | Viper HD4650 video card | Win 7 64 bit | SageTV 9 | (5) Sage HD TV extenders | (1) HDHomeRun Connect for HD OTA | (1) Older HDHomeRun set for HD OTA | (2) HD-PVR'S recording from 2 Dish Network VIP 211K's with Uirt ir control | MX-700 Home theater remote | 60" LED TV | (4) 32" Lcd TV's
Reply With Quote
  #1551  
Old 10-25-2016, 07:06 PM
Fonceur's Avatar
Fonceur Fonceur is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2008
Location: DDO, QC
Posts: 1,915
Quote:
Originally Posted by KryptoNyte View Post
When connecting to a specific client/extender, is there a way to use the Android keyboard to interface with the client/extender? Primarily to ease searches and such.
If you go to the Remote section, I seem to remember a keyboard icon to do just that... Not sure if you need to press enter to send them or if it's a pass through...
__________________
SageTCPServer (2.3.5): Open source TCP interface to the SageTV API
MLSageTV (3.1.8)/Sage Media Server (1.13): SageTV plugin for MainLobby/CQC
TaSageTV (2.58)/TaSTVRemote (1.14): Monitor/control SageTV with an Android device
TbSageTV (1.02)/STVRemote (1.11): Monitor/control SageTV with a PlayBook 2
TiSageTV (1.64)/TiSTVRemote (1.09): Monitor/control SageTV with an iPhone/iPod/iPad
Reply With Quote
  #1552  
Old 10-25-2016, 07:09 PM
Fonceur's Avatar
Fonceur Fonceur is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2008
Location: DDO, QC
Posts: 1,915
Quote:
Originally Posted by Doubledose View Post
Does anyone know if Fonceur is still around? I have sent an e-mail to him with no reply back.
It seems that it takes a few hours for those emails to get out, as the timestamp is from 30 minutes ago...
__________________
SageTCPServer (2.3.5): Open source TCP interface to the SageTV API
MLSageTV (3.1.8)/Sage Media Server (1.13): SageTV plugin for MainLobby/CQC
TaSageTV (2.58)/TaSTVRemote (1.14): Monitor/control SageTV with an Android device
TbSageTV (1.02)/STVRemote (1.11): Monitor/control SageTV with a PlayBook 2
TiSageTV (1.64)/TiSTVRemote (1.09): Monitor/control SageTV with an iPhone/iPod/iPad
Reply With Quote
  #1553  
Old 10-26-2016, 05:03 AM
stuckless's Avatar
stuckless stuckless is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2007
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 9,539
Quote:
Originally Posted by Fonceur View Post
It seems that it takes a few hours for those emails to get out, as the timestamp is from 30 minutes ago...
Hey 30 minutes in internet time is like days
Reply With Quote
  #1554  
Old 12-11-2016, 02:50 PM
tvmaster2's Avatar
tvmaster2 tvmaster2 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2005
Location: tarana
Posts: 3,347
TiSageTV and SageTCPServer

I've rebuilt some of my Sage server, and needed to reinstall SageTCPServer plugin, but I get an error.
Has it been removed from downloads? Same goes for the $29.95 App I purchased for iOS - don't see it in the app store. Has Fonceur taken all this down and killed it?
Thanks
__________________
Sage 7 server = Gigabyte AMD quad-core - 2 gigs - integrated ATI HD4200 chipset - Seagate/Hitachi Deskstar - HD-PVR - Colossus - Win7 32 bit. HD200 networked. "If you've given up on Weird Al, you've given up on life" - Homer Simpson

Last edited by tvmaster2; 12-12-2016 at 09:23 AM.
Reply With Quote
  #1555  
Old 12-11-2016, 08:05 PM
Fonceur's Avatar
Fonceur Fonceur is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2008
Location: DDO, QC
Posts: 1,915
Quote:
Originally Posted by tvmaster2 View Post
Has Fonceur taken all this down and killed it?
Pretty much, development stopped 4 years ago when I got rid of my HTPC and went for the Cable's PVR, Blu Ray player and SmartTV for streaming and such...

I had the Tallus owner take them down eventually, so I wouldn't have to support new customers, as I haven't gotten a penny from the sales/publicity in over 5 years anyway.
__________________
SageTCPServer (2.3.5): Open source TCP interface to the SageTV API
MLSageTV (3.1.8)/Sage Media Server (1.13): SageTV plugin for MainLobby/CQC
TaSageTV (2.58)/TaSTVRemote (1.14): Monitor/control SageTV with an Android device
TbSageTV (1.02)/STVRemote (1.11): Monitor/control SageTV with a PlayBook 2
TiSageTV (1.64)/TiSTVRemote (1.09): Monitor/control SageTV with an iPhone/iPod/iPad
Reply With Quote
  #1556  
Old 12-12-2016, 06:43 AM
stuckless's Avatar
stuckless stuckless is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2007
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 9,539
Quote:
Originally Posted by Fonceur View Post
Pretty much, development stopped 4 years ago when I got rid of my HTPC and went for the Cable's PVR, Blu Ray player and SmartTV for streaming and such...

I had the Tallus owner take them down eventually, so I wouldn't have to support new customers, as I haven't gotten a penny from the sales/publicity in over 5 years anyway.
This is the sad reality of the walled garden generation of computing

I still have 30 year old applications running on os/9 on a coco3 emulator that I can fire up from time to time when I want to feel nastalgic The next generation of kids will be..."I could have sworn there used to be an app, a few days ago...."

There needs to be a graveyard for obsolete iOS apps... not that people could install them... but so that history doesn't completely forget them
Reply With Quote
  #1557  
Old 12-12-2016, 08:08 AM
Taddeusz Taddeusz is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Nov 2004
Location: Yukon, OK
Posts: 3,922
Quote:
Originally Posted by stuckless View Post
This is the sad reality of the walled garden generation of computing

I still have 30 year old applications running on os/9 on a coco3 emulator that I can fire up from time to time when I want to feel nastalgic The next generation of kids will be..."I could have sworn there used to be an app, a few days ago...."

There needs to be a graveyard for obsolete iOS apps... not that people could install them... but so that history doesn't completely forget them
On iOS when your device is synced with iTunes you can keep all your apps whether or not they are installed on your device. Even apps that have disappeared from the App Store. Although, come to think of it I'm not sure they will be allowed to run once the developer's certificate expires.

That being said, I agree. Even Microsoft is moving towards the walled garden approach but they have a much larger base of existing non-walled software to contend with plus an existing user base that is not likely to change any time soon.
__________________
Server: i5 8400, ASUS Prime H370M-Plus/CSM, 16GB RAM, 15TB drive array + 500GB cache, 2 HDHR's, SageTV 9, unRAID 6.6.3
Client 1: HD300 (latest FW), HDMI to an Insignia 65" 1080p LCD and optical SPDIF to a Sony Receiver
Client 2: HD200 (latest FW), HDMI to an Insignia NS-LCD42HD-09 1080p LCD
Reply With Quote
  #1558  
Old 12-12-2016, 04:10 PM
SomeWhatLost's Avatar
SomeWhatLost SomeWhatLost is offline
Sage Expert
 
Join Date: Jan 2009
Location: earth
Posts: 525
Quote:
Originally Posted by stuckless View Post
This is the sad reality of the walled garden generation of computing

I still have 30 year old applications running on os/9 on a coco3 emulator that I can fire up from time to time when I want to feel nastalgic (
hmm, now I am going to have to dig up my old coco 3 (or even 2 if I can find it... assuming it still lives...)
now I am compelled to go play dungeons of daggorath or whatever that old game was...https://www.youtube.com/watch?v=sQKQHKdWTRs

they made an emulator?
hmm...
might be easier than trying to find a CRT/composite monitor...
__________________
NOTE: As one wise professional something once stated, I am ignorant & childish, with a mindset comparable to 9/11 troofers and wackjob conspiracy theorists. so don't take anything I say as advice...
Reply With Quote
  #1559  
Old 12-12-2016, 06:46 PM
stuckless's Avatar
stuckless stuckless is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2007
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 9,539
Quote:
Originally Posted by SomeWhatLost View Post
hmm, now I am going to have to dig up my old coco 3 (or even 2 if I can find it... assuming it still lives...)
now I am compelled to go play dungeons of daggorath or whatever that old game was...https://www.youtube.com/watch?v=sQKQHKdWTRs

they made an emulator?
hmm...
might be easier than trying to find a CRT/composite monitor...
I used to use this one (hasn't been updated in a long time, though)
http://www.vavasour.ca/jeff/trs80.html#coco3
Reply With Quote
  #1560  
Old 12-14-2016, 10:23 AM
Wayneb Wayneb is offline
Sage User
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 22
Quote:
Originally Posted by SomeWhatLost View Post
hmm, now I am going to have to dig up my old coco 3 (or even 2 if I can find it... assuming it still lives...)
now I am compelled to go play dungeons of daggorath or whatever that old game was...https://www.youtube.com/watch?v=sQKQHKdWTRs

they made an emulator?
hmm...
might be easier than trying to find a CRT/composite monitor...
I found this with a quick search. http://www.cocopedia.com/wiki/index....GA/EGA_Adapter

Then you could use one of these to get VGA out.https://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_n...ywords=gbs8200

I use one with an old Amiga computer of the same era.
Reply With Quote
Reply

Tags
android


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
webserver + vlc + android + streaming = error jrjbertram SageTV Customizations 72 04-11-2010 12:21 PM
Stream video to Android phone via sage web server? cowboyway SageTV Customizations 5 12-13-2009 02:52 PM
Remote control application exponent SageTV Software 1 01-08-2008 09:20 PM
Application Integration rschouten SageTV Studio 0 12-19-2005 11:54 AM
SageTV for Professional A/V Application tdalton SageTV Software 0 06-25-2003 01:17 PM


All times are GMT -6. The time now is 11:06 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.