SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Placeshifter

Notices

SageTV Placeshifter Discussion related to the SageTV Placeshifter application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV Placeshifter software application should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-04-2021, 03:28 AM
VCRUser VCRUser is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 382
Placeshifter failure from outside LAN

I had posted this in the Android miniclient area, but now suspect it's place-shifter related. Rather than pasting in the whole thing (which I think is frowned on), would appreciate help re:

https://forums.sagetv.com/forums/sho...&postcount=850

Essentially, I can't get a remote placeshifter client (specifically the Android miniclient) to work with two Windows 8.1 installations. The symptoms & attempts to resolve are detailed in the post linked above. I'm beginning to think there may be a Windows 8.1 configuration tweak required - but have no clue what it might be.
__________________
Server: Windows 8.1 4gb RAM; 4TB SATA + others. Homebrew quad core AMD. Inputs: Haup. 980, 850 & 950Q on ATSC; Haup 1600 on ATSC & Comcast 2 DTAs with USBUIRT for NTSC. Haup 1800 on ATSC. HDHR Dual (ATSC). Sage 9.22 64 bit.
Reply With Quote
  #2  
Old 03-04-2021, 08:49 PM
VCRUser VCRUser is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 382
Solved

I found the answer in this old thread:


https://forums.sagetv.com/forums/showthread.php?t=40332

Apparently, despite the ability to tweak external ports when configuring a server, at least in my case as well as the one described in the linked post, only 31099 works. Also, my router allows me to port-forward a given external port to only one local machine (I guess any router would probably insist on that). That means "There can be only one" Placeshifter server in use at a time.

Once I set my new server's port to the default 31099 everything worked as expected. Since the old server will be decommissioned once the new one is in place (it's been crashing daily, hence the need for the new one), I'm ok with having only one working externally-reachable PS server. But it's an issue for anyone who does need more than one.
__________________
Server: Windows 8.1 4gb RAM; 4TB SATA + others. Homebrew quad core AMD. Inputs: Haup. 980, 850 & 950Q on ATSC; Haup 1600 on ATSC & Comcast 2 DTAs with USBUIRT for NTSC. Haup 1800 on ATSC. HDHR Dual (ATSC). Sage 9.22 64 bit.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
V9 Repair failure LHuisingh SageTV Github Development 8 07-19-2017 09:17 PM
New type of HD-PVR failure timg11 SageTV Beta Test Software 1 10-30-2010 08:19 PM
Another (possible) WD HD failure hemicuda Hardware Support 6 02-26-2007 06:29 PM
DVD player failure Guyverix SageTV Software 15 02-22-2006 11:16 AM
350 OSD NATIVE FAILURE twosouls2gether Hardware Support 0 12-09-2005 08:07 PM


All times are GMT -6. The time now is 11:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.