SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > Hardware Support > Hardware Support

Notices

Hardware Support Discussions related to using various hardware setups with SageTV products. Anything relating to capture cards, remotes, infrared receivers/transmitters, system compatibility or other hardware related problems or suggestions should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-30-2020, 08:03 AM
craigap craigap is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jan 2006
Location: Monroe, WI
Posts: 346
IR extender cable for HD300

I want one, but I wasn't sure if any of the ones I'm seeing on Amazon will work or not. Can anyone point me in the direction of an IR cable that I can use with the HD300?

Thanks,

Craig
Reply With Quote
  #2  
Old 03-30-2020, 08:17 AM
KeithAbbott KeithAbbott is online now
Sage Icon
 
Join Date: Oct 2009
Location: Southeastern Michigan
Posts: 1,178
Check out this thread: https://forums.sagetv.com/forums/showthread.php?t=56246
__________________
Server: MSI Z270 SLI Plus ATX Motherboard, Intel i7-7700T CPU, 32GB Memory, unRAID 6.9.2, SageTV & OpenDCT Dockers
Tuners: 2 x SiliconDust HDHomeRun Prime Cable TV Tuners
Clients: Multiple HD300 Extenders, Multiple Fire TV Stick 4K w/MiniClient
Miscellaneous: Multiple Sony RM-VLZ620 Universal Remote Controls
Reply With Quote
  #3  
Old 04-11-2020, 05:08 PM
craigap craigap is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jan 2006
Location: Monroe, WI
Posts: 346
Seems that most of the links in that thread are dead. However, I was able to take away a little info, and I decided to buy a cable from Amazon and see if it would work straight out of the box, or try to switch up the wires. I purchased this one and got it working by swapping the red and white wires.

https://www.amazon.com/uxcell-Infrar.../dp/B07FKMK3GZ

Thanks,

Craig
Reply With Quote
  #4  
Old 04-11-2020, 05:41 PM
KryptoNyte's Avatar
KryptoNyte KryptoNyte is offline
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 2,475
Pretty slick, Craig. I built a cable a long time ago because my bedroom TV is sitting just under the dresser that the TV sits on. As it turns out, I found that if I keep the HD300 flush front face with the dresser it sits under, that I can just point my remote at the ceiling and still control without issue (even without the IR extender cable plugged in). If the HD300 were stuck to the back of the TV, it might not be so successful I suppose.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HD200 Remotes - HD 200 break out cable and HD300 Composite Cable heffneil SageTV Marketplace 0 10-08-2019 12:59 PM
HD300 Breakout Cable dinki SageTV Media Extender 0 09-03-2014 07:08 AM
For Sale: HD300 with remote, AV Cable & IR Extender Brent SageTV Marketplace 2 06-19-2013 03:14 PM
HD300 IR only works with the cable Rob SageTV HD Theater - Media Player 0 07-01-2011 10:26 AM


All times are GMT -6. The time now is 05:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.