SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > Hardware Support > Hardware Support

Notices

Hardware Support Discussions related to using various hardware setups with SageTV products. Anything relating to capture cards, remotes, infrared receivers/transmitters, system compatibility or other hardware related problems or suggestions should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-09-2008, 09:58 PM
blechn blechn is offline
Sage User
 
Join Date: May 2005
Posts: 8
HD-PVR recordings to SDTVs

I am running sage with a single tuner receiving standard def input from a Directv STB. I have a HDMI out of my server graphics card which goes to my only HDTV in living room. Wired network used to pipe sage to 2 MVP units attached to SDTVs and one sage client running on old machine in basement. I know have Directv in HD most channels (I need to stick with Directv for the NFL). I want to invest in a HD-PVR to capture HD. Ideally I would also change the MVPs to SageTV HD Theater boxes and replace my 2 other SDTVs with HDTVs ... but financially cannot do this all at once. If I get HD-PVR and I use it to record a non-HD Directv channel, can I watch this on the SDTV via MVP? Can I transcode an HD file down to SD and watch on SDTV/MVP? If not can I just upgrade to HD Theater boxes and still use SDTVs? One thing I want to avoid doing is having to record the same show via current tuner and HD-PVR in case I want to watch it on HDTV or SDTV? If I run server with both tuners can I set each "client" (including MVP) to only see the SD versus HD files? Is this making sense? Thanks.

-Blech
Reply With Quote
  #2  
Old 12-10-2008, 07:28 AM
Razillian's Avatar
Razillian Razillian is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 289
The new beta release (currently 6.5.3) includes update transcoder files to handle HD-PVR files transcoded to play on MVPs. I don't have an MVPs in my setup, but according to this thread it is working: http://forums.sagetv.com/forums/show...1&postcount=15
__________________
blog: www.iamwhen.com
Reply With Quote
  #3  
Old 12-10-2008, 08:39 AM
gplasky's Avatar
gplasky gplasky is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2003
Location: Howell, MI
Posts: 9,199
Quote:
Originally Posted by Razillian View Post
The new beta release (currently 6.5.3) includes update transcoder files to handle HD-PVR files transcoded to play on MVPs. I don't have an MVPs in my setup, but according to this thread it is working: http://forums.sagetv.com/forums/show...1&postcount=15
Almost. With 6.5.3 720p works and 1080i is problematic.

Gerry
__________________
Big Gerr
_______
Server - WHS 2011: Sage 7.1.9 - 1 x HD Prime and 2 x HDHomeRun - Intel Atom D525 1.6 GHz, Acer Easystore, RAM 4 GB, 4 x 2TB hotswap drives, 1 x 2TB USB ext Clients: 2 x PC Clients, 1 x HD300, 2 x HD-200, 1 x HD-100 DEV Client: Win 7 Ultimate 64 bit - AMD 64 x2 6000+, Gigabyte GA-MA790GP-DS4H MB, RAM 4GB, HD OS:500GB, DATA:1 x 500GB, Pace RGN STB.
Reply With Quote
Reply

Tags
hd-pvr, mvp, sagetv hd theater


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hauppauge HD PVR on Windows Server 2008 JWise1203 Hardware Support 8 03-13-2009 03:32 PM
Zone Alarm and HD PVR TallMomof2 Hardware Support 7 12-10-2008 06:12 PM
HD PVR on FIOS with SageMC Ted@TNT Hardware Support 3 12-09-2008 07:02 PM
HD PVR and Changing Channels Through Firewire earl42 Hardware Support 1 11-04-2008 11:21 PM
Subtitle (vsfilter) problem with SageTV 6.4.8 and HD PVR descstep SageTV Software 1 09-10-2008 07:38 PM


All times are GMT -6. The time now is 03:46 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.