SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > Hardware Support > Hardware Support

Notices

Hardware Support Discussions related to using various hardware setups with SageTV products. Anything relating to capture cards, remotes, infrared receivers/transmitters, system compatibility or other hardware related problems or suggestions should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-21-2009, 01:55 PM
ksed ksed is offline
New Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Calgary
Posts: 2
Defective Blaster or HDPVR?

Hi All,

I am having a bit of an issue with the IR blaster on my Hauppauge HD-PVR.

The jack input on the back of the PVR is 2.5mm (3/32") while the blaster that came with the PVR is a 3.5mm (1/8"). That was a little frustrating, so I just picked up a 3.5mm to 2.5mm adapter and tried that but the blaster just stays on. It's a blinding red light that stays lit all the time. Everything else about the PVR seems fine.

What is the IR jack size on this supposed to be? I am thinking I either have a defective PVR or a defective blaster. I plugged in another blaster I had from my Tivo and the same thing happened. The lights just stayed lit.

Anyone ever seen or heard of this issue?

Thanks..
Reply With Quote
  #2  
Old 06-22-2009, 12:33 PM
sic0048 sic0048 is offline
Sage Icon
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 1,251
Generally speaking, if you have an IR emitter that is staying lit all the time, it is because it is wired wrong. It is getting power over the signal wire. Don't ask how I know I'm not sure how the HD-PVR is suppose to be wired, but I suspect the emitter you are using has the wires in a different order (the emitters have three wires: gnd, +, and signal).

As to the incorrect sized emitter - if this HD-PVR was bought new then I would be speaking to the store about an exchange.
__________________
i5 quad core server with about 10tb of space currently
SageTV v9 (32bit)
Ceton InfiniTV ETH 6 cable card tuner (Charter cable)
OpenDCT
HD-100 HD Extenders
HD-300 HD Extenders
Nvidia Shield using the MiniClient
Using CQC to control it all
Reply With Quote
  #3  
Old 06-23-2009, 11:02 AM
ksed ksed is offline
New Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Calgary
Posts: 2
Just in case anyone runs by this problem:

It was packaged with the wrong IR blaster. They included the one for media center and not the HD-PVR.
Reply With Quote
Reply

Tags
hauppauge, ir blaster


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HDPVR questions ace007 Hardware Support 2 01-14-2009 06:42 PM
HDPVR ir blaster Wire pat_smith1969 Hardware Support 0 07-14-2008 04:14 PM
HDPVR setup davenlr Hardware Support 0 07-06-2008 03:26 AM
I think my HD Extender is defective? djseto SageTV Media Extender 9 05-31-2008 08:04 PM


All times are GMT -6. The time now is 12:31 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.