SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Development and Customizations > SageTV v7 Customizations

Notices

SageTV v7 Customizations This forums is for discussing and sharing user-created modifications for the SageTV version 7 application created by using the SageTV Studio or through the use of external plugins. Use this forum to discuss plugins for SageTV version 7 and newer.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-09-2011, 10:51 AM
clove clove is offline
Sage User
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 6
Can't watch Hulu/Netflix/Playon on multiple TVs at the same time

I have two Media MVPs and my sage server running 7.1.9.256. If I start up any content from Netflix, Hulu, or any Playon source on one tv or the computer and then try watching a completely different show from any of these sources on a different device, the status bar for the first video jumps to the end of the show and stops streaming any new content. The time status keeps going like it thinks it it is playing something, but no video is streamed. It seems to me that this is a conflict with the cache for the buffering.

If I watch one show through SageTV on any of the media extenders and watch a second one on the PC through Media Center it works fine. Also watching online content through Sage from YouTube or Google on multiple devices works fine.

I have searched around but can't find an answer. Any help would be appreciated. I know that this used to work fine, but we really don't use it all that often so I am not sure when it stopped working. Maybe around the time that I upgraded to Sage 7.
Reply With Quote
  #2  
Old 07-09-2011, 04:15 PM
ruwackd ruwackd is offline
Sage User
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 52
As I understand it, PlayOn only supports processing one content stream at a time so you can only access content through PlayOn at one location at a time.
Reply With Quote
  #3  
Old 07-10-2011, 05:06 AM
gplasky's Avatar
gplasky gplasky is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2003
Location: Howell, MI
Posts: 9,199
When Playon Streams for an extender it is streaming to the Sage server, a single device. It does not stream it to the extender, per se. From this perspective you can only use Playon on a single extender at a time. A PC client (any number) are separate devices and thus you can have multiple PC clients and one extender use Playon at the same time.

Gerry
__________________
Big Gerr
_______
Server - WHS 2011: Sage 7.1.9 - 1 x HD Prime and 2 x HDHomeRun - Intel Atom D525 1.6 GHz, Acer Easystore, RAM 4 GB, 4 x 2TB hotswap drives, 1 x 2TB USB ext Clients: 2 x PC Clients, 1 x HD300, 2 x HD-200, 1 x HD-100 DEV Client: Win 7 Ultimate 64 bit - AMD 64 x2 6000+, Gigabyte GA-MA790GP-DS4H MB, RAM 4GB, HD OS:500GB, DATA:1 x 500GB, Pace RGN STB.
Reply With Quote
  #4  
Old 07-10-2011, 03:35 PM
clove clove is offline
Sage User
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 6
Thanks! Interesting. It seemed like we had watched different shows from Hulu at the same time on different extenders, but I guess not. That is too bad. It would definitely be nice if this were possible.
Reply With Quote
  #5  
Old 07-10-2011, 05:01 PM
SteveD's Avatar
SteveD SteveD is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Feb 2009
Location: Alabama
Posts: 228
Quote:
Originally Posted by clove View Post
Thanks! Interesting. It seemed like we had watched different shows from Hulu at the same time on different extenders, but I guess not. That is too bad. It would definitely be nice if this were possible.
If the your server has the horsepower to do it, load a virtual server on it with with a windows os and playon. This should give you access to another stream for the extender. I just finished running mulliple streams for my mothers mvps. Her sageserver didn't have the processing power to host playon in the virtual environment and the nonvirtual environment. Left one installed on the sageserver, and installed another copy on her 3ghz pentium4 wireless desktop. Using the playon plugin she can now now do two simultaneous streams.
__________________
Serv:ECS H61H2-T1 ITX I7 3770S CPU@3.1GHZ 8G Ram WIN1064 HDPVR, HD Homerun|network encoder Unraid Server:B75MU3B I5-3550 CPU@3.30GHz 9TB 16G Ram|Network HDPVR encoder:Win10 VM 8G Ram with Processor passthrough. Directv Http tuning to Genie, exemultitunplugin to Genie client. Http scheduled task bat file to defeat screensaver on Genie. Usb uirt scheduled task bat file to defeat screensaver on Genie client. Clients Android TV, Samsung TAB A
Reply With Quote
  #6  
Old 07-10-2011, 06:00 PM
clove clove is offline
Sage User
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 6
I was just thinking about that exact setup. I have a quad core box with 4GB RAM so it can host the virtual server. I have some virtual instances that I haven't fired up in awhile. Are there any special configurations to point one MVP to the virtual server?
Reply With Quote
  #7  
Old 07-10-2011, 06:37 PM
SteveD's Avatar
SteveD SteveD is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Feb 2009
Location: Alabama
Posts: 228
Quote:
Originally Posted by clove View Post
I was just thinking about that exact setup. I have a quad core box with 4GB RAM so it can host the virtual server. I have some virtual instances that I haven't fired up in awhile. Are there any special configurations to point one MVP to the virtual server?
The playon plugin gives you the ability to browse upnp and chose a different server. So on the MVP you browse to the alternate server, select it and you are good to go. I believe you have to make the choice everytime you began using playon on that MVP.

I have a Intel Q8300 with 4 gig of ram WinXP sp3. Using Microsoft 2007 virtual PC with virtual Winxp 1gig of ram. I get all green lights. My internet connection is 6 megs.
__________________
Serv:ECS H61H2-T1 ITX I7 3770S CPU@3.1GHZ 8G Ram WIN1064 HDPVR, HD Homerun|network encoder Unraid Server:B75MU3B I5-3550 CPU@3.30GHz 9TB 16G Ram|Network HDPVR encoder:Win10 VM 8G Ram with Processor passthrough. Directv Http tuning to Genie, exemultitunplugin to Genie client. Http scheduled task bat file to defeat screensaver on Genie. Usb uirt scheduled task bat file to defeat screensaver on Genie client. Clients Android TV, Samsung TAB A

Last edited by SteveD; 07-10-2011 at 06:45 PM.
Reply With Quote
  #8  
Old 07-11-2011, 08:10 PM
clove clove is offline
Sage User
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 6
Perfect. Makes sense. I will give it a try but this definitely should work.
Reply With Quote
Reply

Tags
buffering, multiple devices, mvp


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PlayOn Imports - Netflix, Hulu, etc wayner Batch Metadata Tools 6 06-02-2011 12:03 PM
Plugin :: PlayOn Hulu/Netflix Queue Importer evilpenguin SageTV v7 Customizations 215 03-24-2011 03:15 PM
Upcoming Netflix/Hulu/Playon support PLUCKYHD Sage My Movies 17 09-25-2010 05:43 PM
HD200 - Playon - Netflix & Hulu import file issues - FIXED! Crunch SageTV HD Theater - Media Player 30 06-23-2010 01:24 PM
Plugin: PlayOn in Online Services (Hulu, Netflix, Amazon VOD, etc.) evilpenguin SageTV Customizations 1513 06-07-2010 02:12 PM


All times are GMT -6. The time now is 04:44 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.