SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > Hardware Support > Hardware Support

Notices

Hardware Support Discussions related to using various hardware setups with SageTV products. Anything relating to capture cards, remotes, infrared receivers/transmitters, system compatibility or other hardware related problems or suggestions should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-06-2008, 04:37 AM
DMZ DMZ is offline
Sage User
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 26
IR Blaster + HVR-1600 - Works then not.. Reboot Cures

Hello,

I have been using SageTV and Placeshifter for maybe a year now and have I think finally narrowed down a wierd IR / tuning problem that has left me scratching my head about some scheduled recordings oddities.

Firstly, I run V6.4.8.184, JRE 1.6.0_07 on Windows XP.

SageTV is setup with 3 HVR-1600 inputs:

1. WinTV 418 Video Capture S-Video (Digital Cable Box)
2. WinTV 418 Video Capture TV Tuner (Cable)
3. WinTV 418 TS Capture Digital TV Tuner (Cable)

1 = Cable channels not able to view with input #2 (Cable box reliant)
2 = Cable channels that don't require the cable box
3 = no channels set since I can only get a few HD PBS stuff and such w/o a real antannae

To clarify, all (only) the 'high channels' go through input 1 and 'low channels' go through input 2. Hence channel lineup would/should use only input 2 for channel 32 and never from input 1 despite that it could tune to it if I added the lower channels to input 1.


Anyhow, all works great, tuning the cable box using the HVR-1600 included RX/TX IR blaster cable.

The problem arises when I use the guide to go between low (input 2) and high (input 1) channels.. The IR control of SageTV remains perfect BUT I loose the cable box tuning for some reason. Thus once the problem surfaces then I can only tune to low channels/input 2.

If I reboot all is well again until flipping between channels that flip between inputs 1 & 2. I have been able to cause the cable box tuning to go dead when trying but really have not done it enough to narrow down any more.


I've thought about removing all but input 1 but that would eliminate my ability to record and watch 2 different shows at the same time.

The box is a Scientific Atlanta Explorer 2000. I have dug up manuals and scoured the net for info about using an alternative cable box tuning cable (serial or something) but I've never seen any positive results about hard wiring to the box for tuning purposes.

Anyone with any experiences with this sort TX IR gong brain dead wierdness?
Reply With Quote
Reply

Tags
hauppauge, hvr-1600, ir blaster


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hauppauge IR Blaster won't work in SageTV Service Mode Retardical_Sam Hardware Support 21 04-26-2010 08:43 AM
WinTV HVR 1600 dual record problem not QAM malore Hardware Support 13 11-08-2007 10:51 AM
Scheduled Windows Restart / Reboot (Shutdown -r) and Sage doesn't restart dealsdyker SageTV Software 8 03-09-2007 04:24 PM
PVR-150 MCE IR Blaster Problem inf1niti Hardware Support 8 01-25-2007 10:03 PM
Hauppauge IR Blaster Soulive Hardware Support 3 11-16-2005 11:35 AM


All times are GMT -6. The time now is 12:13 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.