SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > General Discussion > The SageTV Community

Notices

The SageTV Community Here's the place to discuss what's worth recording, HTPC deals at retail stores, events happening outside of your home theater, and pretty much anything else you'd like. (No For-Sale posts)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-24-2019, 09:44 AM
KryptoNyte's Avatar
KryptoNyte KryptoNyte is offline
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 2,422
Channels DVR - Problems with FFMPEG and Quicksync

I've been trying to troubleshoot an issue where Channels DVR can't seem to use hardware encoding on a Win 7 64 bit machine whose processor is Quicksync enabled. Quicksync works fine on this same machine using Handbrake, so I'm not just ready to accept the good old "You should just update to Windows 10." Especially when their website advertises that their server software is compatible with Windows 7, including hardware encoding with enabled hardware. On the other hand, it is the prerogative of the developers to decide what they want to support at any moment.

I really need hardware encoding to work to make use of what is probably one of Channels greatest features - the ability to stream when I'm remote, but I certainly don't want the unpredictable dynamic update behavior of Windows 10 on the machine that handles all my media, Sage included.

I'm basically having the same exact problems that are posted in this thread (Core i5-2500k but I don't have a discrete video card like the OP), but I'm not knowledgeable enough with FFMPEG parameters to really troubleshoot the error:

https://community.getchannels.com/t/...-7-x64/19684/1

If anyone has any ideas, I would sure appreciate hearing them.
Reply With Quote
  #2  
Old 12-24-2019, 01:48 PM
BobPhoenix BobPhoenix is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 3,151
I've turned off automatic updates on my Win 10 laptop. I just use the metered connection hack to get Windows to NOT download updates. Do get a message each week about not being able to download. I also have a warning icon in the system area about it.

I always reapply the following registry entry after I do an upgrade manually:

Code:
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\NetworkList\DefaultMediaCost]
"Ethernet"=dword:00000001
"WiFi"=dword:00000001
To return to automatic updates I use this:
Code:
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\NetworkList\DefaultMediaCost]
"Ethernet"=dword:00000002
"WiFi"=dword:00000002
__________________
"Keep your goals away from the trolls"
Reply With Quote
  #3  
Old 12-24-2019, 04:22 PM
KryptoNyte's Avatar
KryptoNyte KryptoNyte is offline
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 2,422
Thanks, Bob, but this 24/7 machine runs SageTV server, Channels DVR server, and Windows Media Center (for DRM cablecard access). If Handbrake can use Quicksync, anything on the machine should be able to do it.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help with ffmpeg davidb The SageTV Community 3 04-27-2018 06:57 AM
Guide problems with only 2 channels, please help! icon123 SageTV EPG Service 7 04-20-2009 07:38 PM
Problems Getting HD Channels Over QAM SkurvyPirate Hardware Support 11 01-13-2008 09:25 AM
ffmpeg help ChePazzo SageTV Linux 4 12-04-2006 09:52 AM
sound problems on channels 2-9 Purple SageTV Software 4 10-15-2004 11:55 AM


All times are GMT -6. The time now is 11:12 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.