SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Software

Notices

SageTV Software Discussion related to the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV software application should be posted here. (Check the descriptions of the other forums; all hardware related questions go in the Hardware Support forum, etc. And, post in the customizations forum instead if any customizations are active.)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-05-2021, 08:46 AM
bigbill's Avatar
bigbill bigbill is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Dec 2006
Location: San Diego, California
Posts: 431
JVMMaxHeapSizeMB=0 on 9.2.2 (64)

Sysinfo says my current JVM size is 175/231/955MB I have a lot of extra unused RAM on this new machine. I would like to bump up the MAX to 2GB but the Zero has me scratching my head. -Bill


I wonder if someone has made a cheat sheet with all modified settings to make it easy to remember what needs to be changed after a new install. UGH, I should have made a list of all mine... UGH.
__________________
Home DVR: SageTV v9.2.2(64)
Dell T-40, xenon, 24GB RAM, Win10 Pro, 2 x 6TB WD Blue, QNAP TR004. 1 Quad HDHR, 2 Dual HDHR, (OTA Winegard HD8200U, CM4221HD), 2 @ STP-HD200's, 1 @ HD300, 1 @ Nvidia Shield 2017, 70", 55" & 40" Sony's - Playon/PlayLater, Blue Iris.

RV DVR: SageTV v9.2.2, NUC8i5BEK 16GB, SS980Pro NVMe, Nvidia Shield 2017, Mibox, 1 Dual HDHR 5TB Passport, Winegard BatWing, 40", 32", 28" Sony's, BlueIrisv5, Max Transit
Reply With Quote
  #2  
Old 03-05-2021, 10:10 AM
wnjj wnjj is online now
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,374
Are you saying itís 0 in the registry? Thatís fine and just causes it to use the built-in default of 1024MB for 64 bit. If you want 2G, enter 2048 or 0800 in hex.
__________________
Windows Installer
Reply With Quote
  #3  
Old 03-06-2021, 02:22 AM
elcid elcid is offline
Sage User
 
Join Date: Mar 2021
Posts: 7
Dumb question - isn't Java no longer supported?
Reply With Quote
  #4  
Old 03-06-2021, 10:16 AM
trk2 trk2 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jan 2006
Location: Maine
Posts: 430
Quote:
Originally Posted by elcid View Post
Dumb question - isn't Java no longer supported?
I believe your thinking of Flash?
Reply With Quote
  #5  
Old 03-06-2021, 10:37 AM
bigbill's Avatar
bigbill bigbill is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Dec 2006
Location: San Diego, California
Posts: 431
I edited that reg entry and Sagetv immediately shows the 2 GB max. I assumed it would need a restart. -Bill
__________________
Home DVR: SageTV v9.2.2(64)
Dell T-40, xenon, 24GB RAM, Win10 Pro, 2 x 6TB WD Blue, QNAP TR004. 1 Quad HDHR, 2 Dual HDHR, (OTA Winegard HD8200U, CM4221HD), 2 @ STP-HD200's, 1 @ HD300, 1 @ Nvidia Shield 2017, 70", 55" & 40" Sony's - Playon/PlayLater, Blue Iris.

RV DVR: SageTV v9.2.2, NUC8i5BEK 16GB, SS980Pro NVMe, Nvidia Shield 2017, Mibox, 1 Dual HDHR 5TB Passport, Winegard BatWing, 40", 32", 28" Sony's, BlueIrisv5, Max Transit
Reply With Quote
  #6  
Old 03-06-2021, 10:59 AM
wayner wayner is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto, ON
Posts: 7,077
If you have a lot of extenders this is a huge boon for the stability of SageTV. I used to run into problems when I had about 4 extenders running in 16 bit Windows. After I switched to unRAID and gave the JVM heap something like 3GB I don't have any problems.

One time for fun I turned on every extender and ran Placeshifter on all my PCs. I had something like 11 miniclients simultaneously connected and the system ran fine. This allows me to now keep extenders powered on at all times so that startup time is faster. I run a telnet script to turn them all on every morning as they get killed on a weekly basis when unRAID runs a backup.
__________________
New Server - Sage9 on unRAID 2xHD-PVR, HDHR for OTA
Old Server - Sage7 on Win7Pro-i660CPU with 4.6TB, HD-PVR, HDHR OTA, HVR-1850 OTA
Clients - 2xHD-300, 8xHD-200 Extenders, Client+2xPlaceshifter and a WHS which acts as a backup Sage server
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
JVMMaxHeapSizeMB RonBoyd SageTV Software 24 08-25-2017 02:52 PM
"Could not create JVM" error if JVMMaxHeapSizeMB=400H ero SageTV Software 5 05-15-2011 07:36 AM
JVMMaxHeapSizeMB not working in WHS version... Slipshod SageTV Software 9 10-14-2008 05:51 PM


All times are GMT -6. The time now is 05:34 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.