SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Development and Customizations > SageTV Customizations

Notices

SageTV Customizations This forums is for discussing and sharing user-created modifications for the SageTV application created by using the SageTV Studio or through the use of external plugins. Use this forum to discuss customizations for SageTV version 6 and earlier, or for the SageTV3 UI.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-18-2008, 07:26 PM
mkanet's Avatar
mkanet mkanet is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 3,359
Red face Quick help to change one color in "Standard HD1080" theme

I just need to know which part of theme.properties for "Standard HD1080" theme I need to change for that translucent blue to be black/greyscale with no color.

__________________
Upgraded to Comcast X1 + Netflix/Amazon Video streaming

***RIP SageTV***
Reply With Quote
  #2  
Old 10-18-2008, 10:16 PM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,619
That's an image not a theme properties value. Without checking in Studio, I think it is ButtonThumbBGNormal.png.

And, I recommend you create a custom theme instead of changing any of the default theme items or else your changes will get overwritten the next time you install a SageTV update.

Appendix O in the PDF manual talks about creating a custom theme.

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-18-2008, 11:08 PM
mkanet's Avatar
mkanet mkanet is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 3,359
Hi Andy, that's not it. It just changed the color of the buttons, not the blue background that the arrow was pointing at. I tried looking through studio, but I always seem to get lost in there. Any chance you could tell me which one please?

__________________
Upgraded to Comcast X1 + Netflix/Amazon Video streaming

***RIP SageTV***
Reply With Quote
  #4  
Old 10-18-2008, 11:49 PM
GKusnick's Avatar
GKusnick GKusnick is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 5,083
I'm not too clear myself on what the red arrow is meant to be pointing to. If it's the swirly background graphic, that looks like a custom image you've created. If it's the blue rectangle containing the program description, look for the following comment in Standard SDTV\Theme.properties:

Quote:
# Define colors and alpha values for various color-filled areas (shape widgets)
It should be somewhere in that section.

General rule of thumb is that themes inherit from Standard SDTV, so if you can't find a property in the theme-specific Theme.properties, check the one in Standard SDTV (per Appendix O).
__________________
-- Greg
Reply With Quote
  #5  
Old 10-19-2008, 12:01 AM
mkanet's Avatar
mkanet mkanet is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 3,359
I'm not pointing to my background ...just the where the arrow is pointing to. I figured it's in theme.properties, as it mentioned in my first post. I just didnt know which exact part.
__________________
Upgraded to Comcast X1 + Netflix/Amazon Video streaming

***RIP SageTV***
Reply With Quote
  #6  
Old 10-19-2008, 02:01 AM
mkanet's Avatar
mkanet mkanet is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 3,359
Can anyone figure out which part of the theme it is that blue transparent color? It seems to be used throughout an entire theme, such as in detailed info:

__________________
Upgraded to Comcast X1 + Netflix/Amazon Video streaming

***RIP SageTV***
Reply With Quote
  #7  
Old 10-19-2008, 06:03 AM
ToxMox's Avatar
ToxMox ToxMox is offline
Sage Icon
 
Join Date: Oct 2003
Location: NJ
Posts: 1,980
I think it is more than 1 graphic you are going to have to change the actual images.
I would think the following at least:

ButtonBG.png
ButtonBGNoBorder.png
ButtonBGSmBorder.png
CatBarBG.png

I am 99% sure it isn't something in the theme properties.

Last edited by ToxMox; 10-19-2008 at 06:12 AM.
Reply With Quote
  #8  
Old 10-19-2008, 11:08 AM
GKusnick's Avatar
GKusnick GKusnick is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 5,083
The button, title bar, and scroll bar highlights are images. The large blue framing rectangles that divide the screen into two or three major areas are shapes that take their colors and transparency from Theme.properties.
__________________
-- Greg
Reply With Quote
  #9  
Old 10-19-2008, 11:18 AM
mkanet's Avatar
mkanet mkanet is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 3,359
*sigh* yeah I'm not really interested in changing button colors... I just want to know which value(s) I need to change in theme.properties.
__________________
Upgraded to Comcast X1 + Netflix/Amazon Video streaming

***RIP SageTV***
Reply With Quote
  #10  
Old 10-19-2008, 12:10 PM
ToxMox's Avatar
ToxMox ToxMox is offline
Sage Icon
 
Join Date: Oct 2003
Location: NJ
Posts: 1,980
Nothing you change in the theme.properties will change the color of what you want to change. They are images not shape objects. They are transparent images and therefore get most of their "blue" color from the background image showing through. So you can either change the images to be more opaque and have no color, change your background to something gray, or edit your STV and create shape objects for all the places you'd like to see this change.

EDIT: It seems that your arrow may not be pointing to where I thought it was so please just ignore this post if that is the case.

Last edited by ToxMox; 10-19-2008 at 12:37 PM.
Reply With Quote
  #11  
Old 10-19-2008, 12:31 PM
MeInMaui's Avatar
MeInMaui MeInMaui is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Feb 2005
Location: Maui. HI
Posts: 4,203
I just checked in Studio. The settings you want in the theme.properties file are:

Code:
Color/InfoAreaBG
Alpha/InfoAreaBG
Aloha,
Mike
__________________
"Everything doesn't exist. I'm thirsty." ...later... "No, it's real!!! I'm full."
- Nikolaus (4yrs old)
Reply With Quote
  #12  
Old 10-19-2008, 12:36 PM
ToxMox's Avatar
ToxMox ToxMox is offline
Sage Icon
 
Join Date: Oct 2003
Location: NJ
Posts: 1,980
Wait a minute here. I thought your arrow was pointing to the background behind the text "Crave from CNET TV". Is that not what you were pointing to? Are you pointing to the shape behind the description? If so then MeInMaui's post should do it.
Reply With Quote
  #13  
Old 10-19-2008, 12:46 PM
mkanet's Avatar
mkanet mkanet is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 3,359
Thanks Mike!

Quote:
Originally Posted by MeInMaui View Post
I just checked in Studio. The settings you want in the theme.properties file are:

Code:
Color/InfoAreaBG
Alpha/InfoAreaBG
Aloha,
Mike
__________________
Upgraded to Comcast X1 + Netflix/Amazon Video streaming

***RIP SageTV***
Reply With Quote
  #14  
Old 10-19-2008, 08:53 PM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,619
I misunderstood what the arrow was pointing to, but Greg pointed out what to change a long time ago & his comment seems to have been ignored:
Quote:
Originally Posted by GKusnick View Post
If it's the blue rectangle containing the program description, look for the following comment in Standard SDTV\Theme.properties:

Quote:
# Define colors and alpha values for various color-filled areas (shape widgets)
It should be somewhere in that section.
All those shape-filled colors are defined in the section he pointed out.... and he should know this since they were added at his request, if I recall correctly.

And, Detailed Info is using a different set of colors than the ones Mike pointed out from that section of the theme properties, so to change the colors in both places, you'll need to change more properties.

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SageMC Theme: Foofaraw grooves12 SageMC Custom Interface 61 03-07-2009 04:40 PM
Unable to change 4 digit channels with MCE remote? m1k3g Hardware Support 2 12-12-2008 09:12 PM
SageMC 6.3.8 dflachbart SageMC Custom Interface 231 11-18-2008 12:12 PM
Cannot change channels Buggy SageTV Beta Test Software 4 12-29-2005 11:10 AM
SAGE TV - Can't Change the Channel mike1961 Hardware Support 1 12-05-2005 10:12 PM


All times are GMT -6. The time now is 12:58 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.