SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Software

Notices

SageTV Software Discussion related to the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV software application should be posted here. (Check the descriptions of the other forums; all hardware related questions go in the Hardware Support forum, etc. And, post in the customizations forum instead if any customizations are active.)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-22-2022, 07:16 PM
KryptoNyte's Avatar
KryptoNyte KryptoNyte is online now
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 2,646
"No Data" in guide

I'm getting a fair amount of "no data" showing up in the EPG guide over the past week or so. It's here-and-there, but far more than the usual.

Anyone else seeing this?
Reply With Quote
  #2  
Old 01-23-2022, 07:04 PM
tvmaster2's Avatar
tvmaster2 tvmaster2 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2005
Location: tarana
Posts: 4,134
Quote:
Originally Posted by KryptoNyte View Post
I'm getting a fair amount of "no data" showing up in the EPG guide over the past week or so. It's here-and-there, but far more than the usual.

Anyone else seeing this?
Seems like I have 16 days of data across three tuning devicesa
__________________
Sage 9 server = Gigabyte AMD quad-core - 4 gigs - integrated ATI HD4200 chipset - SSD boot, Hitachi Deskstar show drives. HD-PVR - Colossus - Win7 32 bit. HD200/300’s networked. HDHomerun tuner. "If you've given up on Weird Al, you've given up on life" - Homer Simpson
Reply With Quote
  #3  
Old 01-24-2022, 06:00 PM
Striker:WG Striker:WG is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 438
guide data has been fine for me as well.
Reply With Quote
  #4  
Old 01-24-2022, 06:09 PM
KryptoNyte's Avatar
KryptoNyte KryptoNyte is online now
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 2,646
Thanks for checking guys.

I'll have to check logs this weekend to see if I can figure out where the problem is.
Reply With Quote
  #5  
Old 01-24-2022, 06:47 PM
laberet laberet is offline
Sage User
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 32
Same

Program guide is data is missing as well all of the sudden. Did you figure out your issue?
__________________
Server: Win10 Pro 64b 19041.1237, ASUS STRIX X299-E, Intel i9-7940X 14c 28t, 32GB@3200, GTX 1080 Ti Storage: NVMe boot, 2x 4TB HD data, NAS data
SageTV: v9.2.5.936 (32b), Java 1.8.0_301 Plugins: Gemstone, Web Interface, Mobile Web Interface, Batch Metadata Tools, Java Heap Monitor
Sources: 4x ATSC OTA HDHR5-4US, 2x Sat (Dish), HDPVR(1.7.1.30059.1)<-->VIP211K, USB-UIRT(2.12.26.0 2/24/2017) Extenders: 6xHD300
Other: Homeseer HS3 w/plugins (Zwave, JowiHue, Ecobee, MeiHarmonyHub), Shairport4w,
Reply With Quote
  #6  
Old 01-24-2022, 07:24 PM
KryptoNyte's Avatar
KryptoNyte KryptoNyte is online now
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 2,646
Not yet. I won't have time to investigate until this coming weekend. Something changed, that's for sure.
Reply With Quote
  #7  
Old 01-25-2022, 09:55 AM
laberet laberet is offline
Sage User
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 32
I rebooted and is fine now. Curious that we both had the same issue at the same time. I was getting lots of java exceptions in web interface as well. I recall a java update recently so possibly something related to that. No clue but I didn't have to do anything other than reboot.

Nice to be fixed but not knowing what happened or why always makes me more uneasy than getting to the bottom of it.
__________________
Server: Win10 Pro 64b 19041.1237, ASUS STRIX X299-E, Intel i9-7940X 14c 28t, 32GB@3200, GTX 1080 Ti Storage: NVMe boot, 2x 4TB HD data, NAS data
SageTV: v9.2.5.936 (32b), Java 1.8.0_301 Plugins: Gemstone, Web Interface, Mobile Web Interface, Batch Metadata Tools, Java Heap Monitor
Sources: 4x ATSC OTA HDHR5-4US, 2x Sat (Dish), HDPVR(1.7.1.30059.1)<-->VIP211K, USB-UIRT(2.12.26.0 2/24/2017) Extenders: 6xHD300
Other: Homeseer HS3 w/plugins (Zwave, JowiHue, Ecobee, MeiHarmonyHub), Shairport4w,
Reply With Quote
  #8  
Old 01-25-2022, 10:54 AM
laberet laberet is offline
Sage User
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 32
Spoke to soon

So sagetv is back up and the program guide is working but I cant tune anything. My USB-UIRT Device is disabled in device manager with a code 52 that the driver signature has changed... very very suspicious.

Re-installed driver and back 100% operational as far as I can tell.
__________________
Server: Win10 Pro 64b 19041.1237, ASUS STRIX X299-E, Intel i9-7940X 14c 28t, 32GB@3200, GTX 1080 Ti Storage: NVMe boot, 2x 4TB HD data, NAS data
SageTV: v9.2.5.936 (32b), Java 1.8.0_301 Plugins: Gemstone, Web Interface, Mobile Web Interface, Batch Metadata Tools, Java Heap Monitor
Sources: 4x ATSC OTA HDHR5-4US, 2x Sat (Dish), HDPVR(1.7.1.30059.1)<-->VIP211K, USB-UIRT(2.12.26.0 2/24/2017) Extenders: 6xHD300
Other: Homeseer HS3 w/plugins (Zwave, JowiHue, Ecobee, MeiHarmonyHub), Shairport4w,

Last edited by laberet; 01-25-2022 at 12:39 PM.
Reply With Quote
  #9  
Old 01-25-2022, 05:56 PM
KryptoNyte's Avatar
KryptoNyte KryptoNyte is online now
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 2,646
Sounds a lot like a Windows 10 automatic driver update problem.

Is there a way to delete all guide data and force it to re-download from scratch, without removing and re-adding tuners?
Reply With Quote
  #10  
Old 01-26-2022, 10:02 AM
graywolf's Avatar
graywolf graywolf is offline
Sage Icon
 
Join Date: Oct 2009
Location: NC
Posts: 1,366
https://forums.sagetv.com/forums/sho...704#post119704

In addition, with SageTV stopped, you can also delete the sdmd5prog & sdmd5sched files which contain the Schedules Direct info
Reply With Quote
  #11  
Old 01-28-2022, 03:02 PM
KryptoNyte's Avatar
KryptoNyte KryptoNyte is online now
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 2,646
Quote:
Originally Posted by graywolf View Post
https://forums.sagetv.com/forums/sho...704#post119704

In addition, with SageTV stopped, you can also delete the sdmd5prog & sdmd5sched files which contain the Schedules Direct info
Tried everything from the other thread that was applicable, except removing and re-adding tuners. Didn't help.

Deleted the sdmd5 files you mention, and that worked. Thank you!

Those files don't appear to be recreated. What did I just delete?
Reply With Quote
  #12  
Old 01-28-2022, 06:57 PM
graywolf's Avatar
graywolf graywolf is offline
Sage Icon
 
Join Date: Oct 2009
Location: NC
Posts: 1,366
They will be recreated once EPG Update process completes (every 24hrs once last completed or you force EPG update)
Could take a bit.
If you look at the Sage Web Server home/main page, it has:
Program Guide:
Last EPG Update: Jan 28, 2022 6:07:26 AM
Next EPG Update In: 10.08hrs
[Force EPG update]e Web UI should

While the EPG update is still running, it will have 0 for the Next EPG Update. Once you see something else there, you should see the sdmd5* files

Last edited by graywolf; 01-28-2022 at 07:00 PM.
Reply With Quote
  #13  
Old 01-28-2022, 07:31 PM
KryptoNyte's Avatar
KryptoNyte KryptoNyte is online now
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 2,646
Yep. Those files are back. Not sure what went wrong, but thanks again for the help GW.
Reply With Quote
  #14  
Old 01-31-2022, 06:50 PM
KryptoNyte's Avatar
KryptoNyte KryptoNyte is online now
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 2,646
It seems like there is a growing problem with the EPG right now. A separate issue I suppose from the original topic, but I'm seeing shows like Ridiculousness and The Fresh Prince of Bel-Air showing up in the guide on 2/11/2022 without any kind of season/episode number.

This occasionally confuses the scheduler it seems, and starts to indicate recording conflicts that may not actually exist.
Reply With Quote
  #15  
Old 02-01-2022, 07:11 PM
laberet laberet is offline
Sage User
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 32
Quote:
Originally Posted by KryptoNyte View Post
It seems like there is a growing problem with the EPG right now. A separate issue I suppose from the original topic, but I'm seeing shows like Ridiculousness and The Fresh Prince of Bel-Air showing up in the guide on 2/11/2022 without any kind of season/episode number.

This occasionally confuses the scheduler it seems, and starts to indicate recording conflicts that may not actually exist.
I'm also having issues again. My wife reports that BravoHD is all "Invaild Airing". About 10 percent of all channels on Dish (estimate) says the same things. Most of the digital locals are completely blank.

When I use the web interface and try to browse the EPG Grid View I get errors like this

Exception while processing servlet:
java.lang.reflect.InvocationTargetException: Exception while executing SageApi: "GetAiringsOnChannelAtTime" numargs=4
java.lang.reflect.InvocationTargetException: Exception while executing SageApi: "GetAiringsOnChannelAtTime" numargs=4
at net.sf.sageplugins.sageutils.SageApi.Api(SageApi.java:20)
at net.sf.sageplugins.webserver.EpgGridServlet.doServletGet(EpgGridServlet.java:118)
at net.sf.sageplugins.webserver.SageServlet.doGet(SageServlet.java:104)
at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:707)
at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:820)
at org.mortbay.jetty.servlet.ServletHolder.handle(ServletHolder.java:502)
at org.mortbay.jetty.servlet.ServletHandler.handle(ServletHandler.java:389)
at org.mortbay.jetty.security.SecurityHandler.handle(SecurityHandler.java:216)
at org.mortbay.jetty.servlet.SessionHandler.handle(SessionHandler.java:181)
at org.mortbay.jetty.handler.ContextHandler.handle(ContextHandler.java:765)
at org.mortbay.jetty.webapp.WebAppContext.handle(WebAppContext.java:417)
at org.mortbay.jetty.handler.ContextHandlerCollection.handle(ContextHandlerCollection.java:230)
at org.mortbay.jetty.handler.HandlerCollection.handle(HandlerCollection.java:114)
at org.mortbay.jetty.handler.HandlerWrapper.handle(HandlerWrapper.java:152)
at org.mortbay.jetty.handler.rewrite.RewriteHandler.handle(RewriteHandler.java:230)
at org.mortbay.jetty.handler.HandlerWrapper.handle(HandlerWrapper.java:152)
at org.mortbay.jetty.Server.handle(Server.java:326)
at org.mortbay.jetty.HttpConnection.handleRequest(HttpConnection.java:534)
at org.mortbay.jetty.HttpConnection$RequestHandler.headerComplete(HttpConnection.java:864)
at org.mortbay.jetty.HttpParser.parseNext(HttpParser.java:539)
at org.mortbay.jetty.HttpParser.parseAvailable(HttpParser.java:212)
at org.mortbay.jetty.HttpConnection.handle(HttpConnection.java:404)
at org.mortbay.io.nio.SelectChannelEndPoint.run(SelectChannelEndPoint.java:409)
at org.mortbay.thread.QueuedThreadPool$PoolThread.run(QueuedThreadPool.java:520)
Caused by: java.lang.reflect.InvocationTargetException
at sage.SageTV.api(SageTV.java:82)
at net.sf.sageplugins.sageutils.SageApi.Api(SageApi.java:17)
... 23 more
Caused by: sage.jep.ParseException: Error in method reflection of GetAiringsOnChannelAtTime of java.lang.NullPointerException
at sage.PredefinedJEPFunction.run(PredefinedJEPFunction.java:119)
at sage.Catbert.evaluateAction(Catbert.java:1663)
at sage.SageTV.api(SageTV.java:78)
... 24 more
Caused by: java.lang.NullPointerException
at sage.Wizard.getAirings(Wizard.java:5021)
at sage.api.Database$9.runSafely(Database.java:2114)
at sage.PredefinedJEPFunction.run(PredefinedJEPFunction.java:110)
... 26 more


What Can I provide to help troubleshoot this. My wife and children are starting to revolt against dads TV thing that never works. Help!
__________________
Server: Win10 Pro 64b 19041.1237, ASUS STRIX X299-E, Intel i9-7940X 14c 28t, 32GB@3200, GTX 1080 Ti Storage: NVMe boot, 2x 4TB HD data, NAS data
SageTV: v9.2.5.936 (32b), Java 1.8.0_301 Plugins: Gemstone, Web Interface, Mobile Web Interface, Batch Metadata Tools, Java Heap Monitor
Sources: 4x ATSC OTA HDHR5-4US, 2x Sat (Dish), HDPVR(1.7.1.30059.1)<-->VIP211K, USB-UIRT(2.12.26.0 2/24/2017) Extenders: 6xHD300
Other: Homeseer HS3 w/plugins (Zwave, JowiHue, Ecobee, MeiHarmonyHub), Shairport4w,
Reply With Quote
  #16  
Old 02-01-2022, 07:46 PM
laberet laberet is offline
Sage User
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 32
I rebooted the computer and the "Invalid Airing" errors in program guide are gone. Also, I can browse the EPG using the web interface without seeing errors. I did note the java heap monitor I installed back in 2015 seemed to be pegged with ~99% in use. Occasionally it would dip and show some green but then quickly back to all red. Just throwing that out there in case relevant.

I can provide logs or whatever else needed to troubleshoot. I'm technical with OS and hardware stuff but not programming and Java.
__________________
Server: Win10 Pro 64b 19041.1237, ASUS STRIX X299-E, Intel i9-7940X 14c 28t, 32GB@3200, GTX 1080 Ti Storage: NVMe boot, 2x 4TB HD data, NAS data
SageTV: v9.2.5.936 (32b), Java 1.8.0_301 Plugins: Gemstone, Web Interface, Mobile Web Interface, Batch Metadata Tools, Java Heap Monitor
Sources: 4x ATSC OTA HDHR5-4US, 2x Sat (Dish), HDPVR(1.7.1.30059.1)<-->VIP211K, USB-UIRT(2.12.26.0 2/24/2017) Extenders: 6xHD300
Other: Homeseer HS3 w/plugins (Zwave, JowiHue, Ecobee, MeiHarmonyHub), Shairport4w,
Reply With Quote
  #17  
Old 02-02-2022, 12:04 AM
tvmaster2's Avatar
tvmaster2 tvmaster2 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2005
Location: tarana
Posts: 4,134
Quote:
Originally Posted by laberet View Post
I'm also having issues again. My wife reports that BravoHD is all "Invaild Airing". About 10 percent of all channels on Dish (estimate) says the same things. Most of the digital locals are completely blank.

When I use the web interface and try to browse the EPG Grid View I get errors like this

Exception while processing servlet:
java.lang.reflect.InvocationTargetException: Exception while executing SageApi: "GetAiringsOnChannelAtTime" numargs=4
java.lang.reflect.InvocationTargetException: Exception while executing SageApi: "GetAiringsOnChannelAtTime" numargs=4
at net.sf.sageplugins.sageutils.SageApi.Api(SageApi.java:20)
at net.sf.sageplugins.webserver.EpgGridServlet.doServletGet(EpgGridServlet.java:118)
at net.sf.sageplugins.webserver.SageServlet.doGet(SageServlet.java:104)
at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:707)
at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:820)
at org.mortbay.jetty.servlet.ServletHolder.handle(ServletHolder.java:502)
at org.mortbay.jetty.servlet.ServletHandler.handle(ServletHandler.java:389)
at org.mortbay.jetty.security.SecurityHandler.handle(SecurityHandler.java:216)
at org.mortbay.jetty.servlet.SessionHandler.handle(SessionHandler.java:181)
at org.mortbay.jetty.handler.ContextHandler.handle(ContextHandler.java:765)
at org.mortbay.jetty.webapp.WebAppContext.handle(WebAppContext.java:417)
at org.mortbay.jetty.handler.ContextHandlerCollection.handle(ContextHandlerCollection.java:230)
at org.mortbay.jetty.handler.HandlerCollection.handle(HandlerCollection.java:114)
at org.mortbay.jetty.handler.HandlerWrapper.handle(HandlerWrapper.java:152)
at org.mortbay.jetty.handler.rewrite.RewriteHandler.handle(RewriteHandler.java:230)
at org.mortbay.jetty.handler.HandlerWrapper.handle(HandlerWrapper.java:152)
at org.mortbay.jetty.Server.handle(Server.java:326)
at org.mortbay.jetty.HttpConnection.handleRequest(HttpConnection.java:534)
at org.mortbay.jetty.HttpConnection$RequestHandler.headerComplete(HttpConnection.java:864)
at org.mortbay.jetty.HttpParser.parseNext(HttpParser.java:539)
at org.mortbay.jetty.HttpParser.parseAvailable(HttpParser.java:212)
at org.mortbay.jetty.HttpConnection.handle(HttpConnection.java:404)
at org.mortbay.io.nio.SelectChannelEndPoint.run(SelectChannelEndPoint.java:409)
at org.mortbay.thread.QueuedThreadPool$PoolThread.run(QueuedThreadPool.java:520)
Caused by: java.lang.reflect.InvocationTargetException
at sage.SageTV.api(SageTV.java:82)
at net.sf.sageplugins.sageutils.SageApi.Api(SageApi.java:17)
... 23 more
Caused by: sage.jep.ParseException: Error in method reflection of GetAiringsOnChannelAtTime of java.lang.NullPointerException
at sage.PredefinedJEPFunction.run(PredefinedJEPFunction.java:119)
at sage.Catbert.evaluateAction(Catbert.java:1663)
at sage.SageTV.api(SageTV.java:78)
... 24 more
Caused by: java.lang.NullPointerException
at sage.Wizard.getAirings(Wizard.java:5021)
at sage.api.Database$9.runSafely(Database.java:2114)
at sage.PredefinedJEPFunction.run(PredefinedJEPFunction.java:110)
... 26 more


What Can I provide to help troubleshoot this. My wife and children are starting to revolt against dads TV thing that never works. Help!
Have you asked Schedules Direct if they’re having any problems with listings or their servers? They get back to you fairly quickly. Sign in to your account and leave a comment for them.
__________________
Sage 9 server = Gigabyte AMD quad-core - 4 gigs - integrated ATI HD4200 chipset - SSD boot, Hitachi Deskstar show drives. HD-PVR - Colossus - Win7 32 bit. HD200/300’s networked. HDHomerun tuner. "If you've given up on Weird Al, you've given up on life" - Homer Simpson
Reply With Quote
  #18  
Old 02-02-2022, 12:05 PM
sic0048 sic0048 is offline
Sage Icon
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 1,379
Quote:
Originally Posted by tvmaster2 View Post
Have you asked Schedules Direct if they’re having any problems with listings or their servers? They get back to you fairly quickly. Sign in to your account and leave a comment for them.
Just wanted to say thanks for this information. I recently added an OTA tuner and there were about 12 channels missing from the schedules direct feed (all minor channels - but it was still annoying to see the No Data entries). Your post made me take the time to properly report the missing data with schedule direct.
__________________
i7-6700 server with about 10tb of space currently
SageTV v9 (64bit)
Ceton InfiniTV ETH 6 cable card tuner (Spectrum cable)
OpenDCT
HD-300 HD Extenders (hooked to my whole-house A/V system for synched playback on multiple TVs - great during a Superbowl party)
Amazon Firestick 4k and Nvidia Shield using the MiniClient
Using CQC to control it all
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hmm... all of a sudden "No Data" in guide? Brent94Z SageTV EPG Service 13 11-23-2016 11:47 AM
Getting "no data" in guide using MC2XML rdefino SageTV v7 Customizations 1 09-01-2012 05:29 PM
(help a noob) No guide data and no "system information" shortyjacobs SageTV EPG Service 7 11-19-2008 08:01 PM
Program Guide says "No Data" appelm SageTV EPG Service 1 03-16-2007 05:54 PM
Guide: "No Data" Polypro SageTV Beta Test Software 4 03-06-2006 02:41 PM


All times are GMT -6. The time now is 07:34 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.