SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Development and Customizations > SageTV v7 Customizations

Notices

SageTV v7 Customizations This forums is for discussing and sharing user-created modifications for the SageTV version 7 application created by using the SageTV Studio or through the use of external plugins. Use this forum to discuss plugins for SageTV version 7 and newer.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #541  
Old 11-14-2010, 03:18 PM
George M George M is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 115
Nope - it was the address of the HD200.
Changed it to the server address and now am connected.

Thanks
__________________
Thanks
GM
Reply With Quote
  #542  
Old 11-14-2010, 03:24 PM
Fonceur's Avatar
Fonceur Fonceur is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2008
Location: DDO, QC
Posts: 1,915
Quote:
Originally Posted by George M View Post
Nope - it was the address of the HD200.
Not sure how I can make it any clearer in the wiki...

Quote:
Originally Posted by taSageTV wiki
SageTV Client

Unless you have a SageTV Client running on a different PC (i.e. not a SageTV Extender), the Hostname should be the same as the Server's one
__________________
SageTCPServer (2.3.5): Open source TCP interface to the SageTV API
MLSageTV (3.1.8)/Sage Media Server (1.13): SageTV plugin for MainLobby/CQC
TaSageTV (2.58)/TaSTVRemote (1.14): Monitor/control SageTV with an Android device
TbSageTV (1.02)/STVRemote (1.11): Monitor/control SageTV with a PlayBook 2
TiSageTV (1.64)/TiSTVRemote (1.09): Monitor/control SageTV with an iPhone/iPod/iPad
Reply With Quote
  #543  
Old 11-14-2010, 03:35 PM
George M George M is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 115
No, that was clear. I was just reading too fast.
__________________
Thanks
GM
Reply With Quote
  #544  
Old 11-16-2010, 03:56 PM
George M George M is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 115
Fonceur,

I was trying to go to the Buy site, but the link is not working for me.
What is the cost of the license for full version?
Can you look into the link please - I am liking this a lot.
__________________
Thanks
GM
Reply With Quote
  #545  
Old 11-16-2010, 04:17 PM
Fonceur's Avatar
Fonceur Fonceur is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2008
Location: DDO, QC
Posts: 1,915
Quote:
Originally Posted by George M View Post
I was trying to go to the Buy site, but the link is not working for me.
Right, the web site and shopping cart were moved, try:

http://www.talluscorp.com/shop/
__________________
SageTCPServer (2.3.5): Open source TCP interface to the SageTV API
MLSageTV (3.1.8)/Sage Media Server (1.13): SageTV plugin for MainLobby/CQC
TaSageTV (2.58)/TaSTVRemote (1.14): Monitor/control SageTV with an Android device
TbSageTV (1.02)/STVRemote (1.11): Monitor/control SageTV with a PlayBook 2
TiSageTV (1.64)/TiSTVRemote (1.09): Monitor/control SageTV with an iPhone/iPod/iPad
Reply With Quote
  #546  
Old 11-17-2010, 09:41 AM
George M George M is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 115
I was really excited about this program. But now after reading all the posts and testing it out before I bought a license, I started playing around with it more.

It looks like what I thought it would do, it does not. What I was hoping for was a way to control my HD200 with it located it a remote location over WiFi. The remote works very well, and I will probably use that some. However what i would like is to be able to, as I am waching my TV which is connected to my HD200, bring up the list of movies on my EVO and start the movie and then bring up the remote.

Also, as devely suggested, stream music over WiFi. I dont use my phone to store mp3's, but would be nice to be able to hook into my network to play something sometimes.

Any change that the program will advance to include some of this?
__________________
Thanks
GM
Reply With Quote
  #547  
Old 11-17-2010, 10:34 AM
Fonceur's Avatar
Fonceur Fonceur is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2008
Location: DDO, QC
Posts: 1,915
Quote:
Originally Posted by George M View Post
However what i would like is to be able to, as I am waching my TV which is connected to my HD200, bring up the list of movies on my EVO and start the movie and then bring up the remote.
And what isn't working in that?

Quote:
Also, as devely suggested, stream music over WiFi. I dont use my phone to store mp3's, but would be nice to be able to hook into my network to play something sometimes.
So I should spend days/weeks developing an audio streaming application for the pc, so people can save 15 minutes syncing their devices to their music library or use one of the other app that already does that?
__________________
SageTCPServer (2.3.5): Open source TCP interface to the SageTV API
MLSageTV (3.1.8)/Sage Media Server (1.13): SageTV plugin for MainLobby/CQC
TaSageTV (2.58)/TaSTVRemote (1.14): Monitor/control SageTV with an Android device
TbSageTV (1.02)/STVRemote (1.11): Monitor/control SageTV with a PlayBook 2
TiSageTV (1.64)/TiSTVRemote (1.09): Monitor/control SageTV with an iPhone/iPod/iPad
Reply With Quote
  #548  
Old 11-17-2010, 10:59 AM
George M George M is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 115
Quote:
Originally Posted by Fonceur View Post
And what isn't working in that?
When I click on the recorded TV show it brings up the info - Menu button brings up "Client Settings" and "Delete". When clicking on a movie it brings up the inof and the menu button brings up "Client Settings". No way to actually start the TV show or Movie. Maybe it is supposed to be that way, I don't know. What I was envisioning was once the show / movie was slected have the option to start playing it.


Quote:
So I should spend days/weeks developing an audio streaming application for the pc, so people can save 15 minutes syncing their devices to their music library or use one of the other app that already does that?
NO, You shouldn't do anything you don't want to do. I certainly didn't mean to insult you. Only pointing out what I thought the program was going to do, and when I found out it did not, then was asking if it would be added at some point. If not (and I take it that it definately won't) then fine. I'll deal with it.
__________________
Thanks
GM
Reply With Quote
  #549  
Old 11-17-2010, 11:22 AM
Fonceur's Avatar
Fonceur Fonceur is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2008
Location: DDO, QC
Posts: 1,915
Quote:
Originally Posted by George M View Post
When I click on the recorded TV show it brings up the info - Menu button brings up "Client Settings" and "Delete".
Sounds like your extender isn't connected, which would be why you don't have the option to start the playback...
__________________
SageTCPServer (2.3.5): Open source TCP interface to the SageTV API
MLSageTV (3.1.8)/Sage Media Server (1.13): SageTV plugin for MainLobby/CQC
TaSageTV (2.58)/TaSTVRemote (1.14): Monitor/control SageTV with an Android device
TbSageTV (1.02)/STVRemote (1.11): Monitor/control SageTV with a PlayBook 2
TiSageTV (1.64)/TiSTVRemote (1.09): Monitor/control SageTV with an iPhone/iPod/iPad
Reply With Quote
  #550  
Old 11-17-2010, 12:30 PM
George M George M is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 115
Quote:
Originally Posted by Fonceur View Post
Sounds like your extender isn't connected, which would be why you don't have the option to start the playback...
I don't know how to do a screen capture on my phone - but I have a check mark beside both the server and client. Also the remote works great.
__________________
Thanks
GM
Reply With Quote
  #551  
Old 11-17-2010, 12:44 PM
Fonceur's Avatar
Fonceur Fonceur is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2008
Location: DDO, QC
Posts: 1,915
Quote:
Originally Posted by George M View Post
I don't know how to do a screen capture on my phone - but I have a check mark beside both the server and client. Also the remote works great.
Any chance you could get some kind of log collector on the phone and attach it to a reply?
__________________
SageTCPServer (2.3.5): Open source TCP interface to the SageTV API
MLSageTV (3.1.8)/Sage Media Server (1.13): SageTV plugin for MainLobby/CQC
TaSageTV (2.58)/TaSTVRemote (1.14): Monitor/control SageTV with an Android device
TbSageTV (1.02)/STVRemote (1.11): Monitor/control SageTV with a PlayBook 2
TiSageTV (1.64)/TiSTVRemote (1.09): Monitor/control SageTV with an iPhone/iPod/iPad
Reply With Quote
  #552  
Old 11-17-2010, 12:53 PM
George M George M is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 115
Quote:
Originally Posted by George M View Post
I don't know how to do a screen capture on my phone - but I have a check mark beside both the server and client. Also the remote works great.
I did get a screen capture:
Attached Images
File Type: jpg CAP201011171148.jpg (245.7 KB, 113 views)
__________________
Thanks
GM
Reply With Quote
  #553  
Old 11-17-2010, 01:39 PM
Fonceur's Avatar
Fonceur Fonceur is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2008
Location: DDO, QC
Posts: 1,915
Quote:
Originally Posted by George M View Post
I did get a screen capture:
Could you take one of the menu from a file's details please.
__________________
SageTCPServer (2.3.5): Open source TCP interface to the SageTV API
MLSageTV (3.1.8)/Sage Media Server (1.13): SageTV plugin for MainLobby/CQC
TaSageTV (2.58)/TaSTVRemote (1.14): Monitor/control SageTV with an Android device
TbSageTV (1.02)/STVRemote (1.11): Monitor/control SageTV with a PlayBook 2
TiSageTV (1.64)/TiSTVRemote (1.09): Monitor/control SageTV with an iPhone/iPod/iPad
Reply With Quote
  #554  
Old 11-18-2010, 08:08 AM
nixi nixi is offline
Sage User
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 10
Hi,

The download link does not seem to work.

I tried, http://dl.dropbox.com/u/408295/TASageTV.apk

Perhaps something changed with Dropbox?

Please post a link. I am eager to try it out!

Regards,

Jonathan
Reply With Quote
  #555  
Old 11-18-2010, 09:41 AM
Fonceur's Avatar
Fonceur Fonceur is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2008
Location: DDO, QC
Posts: 1,915
Quote:
Originally Posted by nixi View Post
The download link does not seem to work.
Sounds like a problem with dropbox itself, as they still give me that public link...

EDIT: Of course now it's working again....
__________________
SageTCPServer (2.3.5): Open source TCP interface to the SageTV API
MLSageTV (3.1.8)/Sage Media Server (1.13): SageTV plugin for MainLobby/CQC
TaSageTV (2.58)/TaSTVRemote (1.14): Monitor/control SageTV with an Android device
TbSageTV (1.02)/STVRemote (1.11): Monitor/control SageTV with a PlayBook 2
TiSageTV (1.64)/TiSTVRemote (1.09): Monitor/control SageTV with an iPhone/iPod/iPad

Last edited by Fonceur; 11-25-2010 at 12:10 PM.
Reply With Quote
  #556  
Old 11-18-2010, 11:14 AM
George M George M is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 115
Well after taking a break from it yesterday, I decided to uninstall the app, wipe the cache and reinstall it.

It now seems to be working as I thought it would. However there is one thing I still cant figure out. If the non licenced version is supposed to show 10 items, why does mine show less. (see attached screen capture). Especially why no videos at all?

It shows:
Albums (2/127)
Photos (3/1029)
Songs (19)
Videos (0/253)

Thanks for working with me on this.
Attached Images
File Type: jpg CAP201011180944.jpg (39.7 KB, 101 views)
__________________
Thanks
GM
Reply With Quote
  #557  
Old 11-18-2010, 11:26 AM
Fonceur's Avatar
Fonceur Fonceur is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2008
Location: DDO, QC
Posts: 1,915
Quote:
Originally Posted by George M View Post
If the non licenced version is supposed to show 10 items, why does mine show less.
Sounds like you lost connection during the sync, or the metadata in one list choked the parsing... Something that a log could tell... I'd suggest wiping the database and to resync one section at a time.
__________________
SageTCPServer (2.3.5): Open source TCP interface to the SageTV API
MLSageTV (3.1.8)/Sage Media Server (1.13): SageTV plugin for MainLobby/CQC
TaSageTV (2.58)/TaSTVRemote (1.14): Monitor/control SageTV with an Android device
TbSageTV (1.02)/STVRemote (1.11): Monitor/control SageTV with a PlayBook 2
TiSageTV (1.64)/TiSTVRemote (1.09): Monitor/control SageTV with an iPhone/iPod/iPad
Reply With Quote
  #558  
Old 11-18-2010, 12:09 PM
CyRex CyRex is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Nov 2004
Location: Middletown, CT
Posts: 297
Quote:
Originally Posted by George M View Post
Also, as devely suggested, stream music over WiFi. I dont use my phone to store mp3's, but would be nice to be able to hook into my network to play something sometimes.
If you're interested in this functionality, I'd recommend checking out Subsonic. It's pretty painless to setup, plays well with SageTV, and already has a pretty solid Android app. Right now, that and Pandora is all I use for music on my phone. Plus the Subsonic app supports caching songs, which you can then playback while offline using any music app of your choice.

-Dan
Reply With Quote
  #559  
Old 11-18-2010, 01:01 PM
dlevey dlevey is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 79
Quote:
Also, as devely suggested, stream music over WiFi. I dont use my phone to store mp3's, but would be nice to be able to hook into my network to play something sometimes.
"
So I should spend days/weeks developing an audio streaming application for the pc, so people can save 15 minutes syncing their devices to their music library or use one of the other app that already does that?
"

If you want to make money - yes you should.


There are other apps that will stream the video, and there are other apps that can show the photos, there are other apps that can stream remote TV, etc.

The point is to have one app that does it all well, like sagetv does for the end points it supports.

If I wanted to spend time doing all those little things (syncing music, setting up remote photo viewing, etc, ) I would instead find each of the best apps for those things, buy them , and then spend time maintaing all of it. I don't want to spend the time, nor need to worry about having 5 apps installed, configured , and working well.

The best thing about Sage is that it does it all, relatively well, in one package, with a common interface, and it's capabilities keep increasing.

I don't have to devote time to syncing this, setting up that, copying media here or there, etc. I do it once, with a central library that I tap when needed and on demand, and hopefully from wherever I am and whenever I feel like it, without needing to know in advance that maybe I wanted to listen to or show something in particular.

That is what makes sagetv appealing and that is what will make a functionally equivalent mobile version appealing.

It will be developed and sold, of that I have no doubt. The question is who will do it, do it well, and reap the rewards of doing it.

I would say that with this product you have a good start. I would just like to see it taken to the next logical level.
Reply With Quote
  #560  
Old 11-18-2010, 01:54 PM
Fonceur's Avatar
Fonceur Fonceur is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2008
Location: DDO, QC
Posts: 1,915
Quote:
Originally Posted by CyRex View Post
If you're interested in this functionality, I'd recommend checking out Subsonic.
Hmm, that looks interesting! So far I've had no luck when I contacted Air Video, Orb, ZumoCast and so on, but since that project is open source, I might be able to submit a patch or something to enable what I'd need, if it's not already in it...
__________________
SageTCPServer (2.3.5): Open source TCP interface to the SageTV API
MLSageTV (3.1.8)/Sage Media Server (1.13): SageTV plugin for MainLobby/CQC
TaSageTV (2.58)/TaSTVRemote (1.14): Monitor/control SageTV with an Android device
TbSageTV (1.02)/STVRemote (1.11): Monitor/control SageTV with a PlayBook 2
TiSageTV (1.64)/TiSTVRemote (1.09): Monitor/control SageTV with an iPhone/iPod/iPad
Reply With Quote
Reply

Tags
android


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
webserver + vlc + android + streaming = error jrjbertram SageTV Customizations 72 04-11-2010 12:21 PM
Stream video to Android phone via sage web server? cowboyway SageTV Customizations 5 12-13-2009 02:52 PM
Remote control application exponent SageTV Software 1 01-08-2008 09:20 PM
Application Integration rschouten SageTV Studio 0 12-19-2005 11:54 AM
SageTV for Professional A/V Application tdalton SageTV Software 0 06-25-2003 01:17 PM


All times are GMT -6. The time now is 12:37 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.