SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Media Extender

Notices

SageTV Media Extender Discussion related to any SageTV Media Extender used directly by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to a SageTV supported media extender should be posted here. Use the SageTV HD Theater - Media Player forum for issues related to using an HD Theater while not connected to a SageTV server.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #101  
Old 07-25-2011, 06:14 AM
CyRex CyRex is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Nov 2004
Location: Middletown, CT
Posts: 297
Quote:
Originally Posted by Jason View Post
*IF* Boxee carries over it's XBMC heritage in this area, then it should...
Yes, from what I've read Boxee should pick up the edl files automatically, which would be great.
Reply With Quote
  #102  
Old 07-25-2011, 06:50 AM
PiX64's Avatar
PiX64 PiX64 is offline
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2008
Location: Illinois
Posts: 1,991
So I was thinking about this since we started this project, and only 1 issue comes to mind off the bat with comskip. While boxee might support it natively, im pretty comfident that will be from boxee import directories only.

The sage boxee app doesn't utilize the boxee import directories. It uses http api calls to get everything it needs from the sage server including the network or local machine location of the sage media (i.e. recordings) when the user wants to play a sage recording, it will simply grab the info it needs, and then pass the file information (location) to the boxee mediaplayer.

Now with that being said, im not sure at this point if there is a way to send additional information to the boxee media plyaer such as "hey there is an edl file you can use for playing this file back and it is located at "1.1.1.1\...."

If there isn't "native" support in the media player for comskip, then we may have to come up with our own way to support the edl/txt comskip files.

Comskip is definitely on all of our lists to get working, so don't worry about support not being there just yet..
Reply With Quote
  #103  
Old 07-25-2011, 07:44 AM
gplasky's Avatar
gplasky gplasky is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2003
Location: Howell, MI
Posts: 9,203
Quote:
Originally Posted by PiX64 View Post
So I was thinking about this since we started this project, and only 1 issue comes to mind off the bat with comskip. While boxee might support it natively, im pretty comfident that will be from boxee import directories only.

The sage boxee app doesn't utilize the boxee import directories. It uses http api calls to get everything it needs from the sage server including the network or local machine location of the sage media (i.e. recordings) when the user wants to play a sage recording, it will simply grab the info it needs, and then pass the file information (location) to the boxee mediaplayer.

Now with that being said, im not sure at this point if there is a way to send additional information to the boxee media plyaer such as "hey there is an edl file you can use for playing this file back and it is located at "1.1.1.1\...."

If there isn't "native" support in the media player for comskip, then we may have to come up with our own way to support the edl/txt comskip files.

Comskip is definitely on all of our lists to get working, so don't worry about support not being there just yet..
But Slugger says he already has this working if it's based on the RSS feed.
Quote:
Well, I've taken the basic hello world app and simply modified the RSS feed that it uses and replaced it with an RSS feed of all my SageTV recordings. It works. It presents the full list of all my recordings, with the metadata I included in the RSS feed, and I can click on any of them and play back the video. It also seems to automatically find my edl files and use them to skip commercials as well.
He used the basic example "hello world" app. If it worked for one Boxee app it should work for another.

Gerry
__________________
Big Gerr
_______
Server - WHS 2011: Sage 7.1.9 - 1 x HD Prime and 2 x HDHomeRun - Intel Atom D525 1.6 GHz, Acer Easystore, RAM 4 GB, 4 x 2TB hotswap drives, 1 x 2TB USB ext Clients: 2 x PC Clients, 1 x HD300, 2 x HD-200, 1 x HD-100 DEV Client: Win 7 Ultimate 64 bit - AMD 64 x2 6000+, Gigabyte GA-MA790GP-DS4H MB, RAM 4GB, HD OS:500GB, DATA:1 x 500GB, Pace RGN STB.
Reply With Quote
  #104  
Old 07-25-2011, 07:50 AM
PiX64's Avatar
PiX64 PiX64 is offline
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2008
Location: Illinois
Posts: 1,991
The direction of the API is a little different than using just the stnadard boxee RSS feeds.

I will touch base with slugger again on this. He did a ton of work on the API this weekend, i unfortunately wasn't able to...

I know it will work in the case of the RSS feed since there is a boxee xml type element which you can specify that.

I didn't mean to say it wasn't possible, just that it may not be ootb supported necessarily.

We will get it working for sure, but there may be some things that need to happen in the api in order to utilize it.
Reply With Quote
  #105  
Old 07-25-2011, 10:20 AM
tmiranda's Avatar
tmiranda tmiranda is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2005
Location: Central Florida, USA
Posts: 5,828
I can't test if the .edl files are recognized right now because in my setup the Sage recordings use local drive letters and not UNC paths. If anybody has a setup that uses UNC paths as recording directories, or they want to install Boxee on their Sage server, they can test it right now.

Just load up the app that's in the repository and press enter on any of the recordings and the "play" dialog will appear. Let it play and let us know what happens

Tom
__________________

Sage Server: 8th gen Intel based system w/32GB RAM running Ubuntu Linux, HDHomeRun Prime with cable card for recording. Runs headless. Accessed via RD when necessary. Four HD-300 Extenders.
Reply With Quote
  #106  
Old 07-25-2011, 10:26 AM
gplasky's Avatar
gplasky gplasky is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2003
Location: Howell, MI
Posts: 9,203
I'll test it when I get home.

Gerry
__________________
Big Gerr
_______
Server - WHS 2011: Sage 7.1.9 - 1 x HD Prime and 2 x HDHomeRun - Intel Atom D525 1.6 GHz, Acer Easystore, RAM 4 GB, 4 x 2TB hotswap drives, 1 x 2TB USB ext Clients: 2 x PC Clients, 1 x HD300, 2 x HD-200, 1 x HD-100 DEV Client: Win 7 Ultimate 64 bit - AMD 64 x2 6000+, Gigabyte GA-MA790GP-DS4H MB, RAM 4GB, HD OS:500GB, DATA:1 x 500GB, Pace RGN STB.
Reply With Quote
  #107  
Old 07-25-2011, 10:34 AM
PiX64's Avatar
PiX64 PiX64 is offline
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2008
Location: Illinois
Posts: 1,991
I just tried to test it via logmein (im not at home) and I am still having issues getting my recordings list to populate...

sage server = x.x.x.xort
username = username
password = password
unc =

i left unc blank cause i wasn't sure what to put in there at this point
Reply With Quote
  #108  
Old 07-25-2011, 11:01 AM
Slugger Slugger is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Mar 2007
Location: Kingston, ON
Posts: 4,008
Quote:
Originally Posted by gplasky View Post
But Slugger says he already has this working if it's based on the RSS feed.


He used the basic example "hello world" app. If it worked for one Boxee app it should work for another.

Gerry
If Boxee is feed an smb:// file path to play then it will automatically find the edl file in the same directory, if it exists, and use it. This is what I saw while playing with the original hello world app.

Quote:
Originally Posted by PiX64 View Post
I just tried to test it via logmein (im not at home) and I am still having issues getting my recordings list to populate...

sage server = x.x.x.xort
username = username
password = password
unc =

i left unc blank cause i wasn't sure what to put in there at this point
Grab the latest sage.py from svn, it has some fixes. Also, in at least one of the xml files in svn, Tom has the hostname, id and pwd hardcoded for his own server and that has to be corrected in order for the app to work.
__________________
Twitter: @ddb_db
Server: Intel i5-4570 Quad Core, 16GB RAM, 1 x 128GB OS SSD (Win7 Pro x64 SP1), 1 x 2TB media drive
Capture: 2 x Colossus
STB Controller: 1 x USB-UIRT
Software:Java 1.7.0_71; SageTV 7.1.9
Clients: 1 x HD300, 2 x HD200, 1 x SageClient, 1 x PlaceShifter
Plugins: Too many to list now...
Reply With Quote
  #109  
Old 07-25-2011, 11:58 AM
PiX64's Avatar
PiX64 PiX64 is offline
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2008
Location: Illinois
Posts: 1,991
Tom - Is sluggers comment above still accurate?

I thought you mentioned on the google group that the settings screen was working and I should only use that to enter sage server info.

what is the format of the UNC varialbe in the settings?

\\sagepvr\ in my case or sagepvr or something completely different?
Reply With Quote
  #110  
Old 07-25-2011, 12:20 PM
Slugger Slugger is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Mar 2007
Location: Kingston, ON
Posts: 4,008
Quote:
Originally Posted by PiX64 View Post
Tom - Is sluggers comment above still accurate?

I thought you mentioned on the google group that the settings screen was working and I should only use that to enter sage server info.

what is the format of the UNC varialbe in the settings?

\\sagepvr\ in my case or sagepvr or something completely different?
It is... I grabbed everything from svn early this morning before starting work and tried to run it. I had to fix the hardcoded server/id/pwd in at least one file (I think just one) and then I had to make some fixes to sage.py (which are now in svn). Fix the hardcoded server settings in that one file and grab the latest sage.py and it runs.

Don't worry about the UNC settings, it's not being used anyway and I think we're changing how that's going to work anyway. Right now the playlist refers to local file paths if Sage is using local file paths. Once we decide on the UNC settings page and get those settings stored and usable then sage.py can be updated to remap the file paths to smb:// URLs. When that's done, boxee auto discovers the edl files and applies them during playback.
__________________
Twitter: @ddb_db
Server: Intel i5-4570 Quad Core, 16GB RAM, 1 x 128GB OS SSD (Win7 Pro x64 SP1), 1 x 2TB media drive
Capture: 2 x Colossus
STB Controller: 1 x USB-UIRT
Software:Java 1.7.0_71; SageTV 7.1.9
Clients: 1 x HD300, 2 x HD200, 1 x SageClient, 1 x PlaceShifter
Plugins: Too many to list now...
Reply With Quote
  #111  
Old 07-25-2011, 01:00 PM
Jason's Avatar
Jason Jason is offline
Sage Expert
 
Join Date: Nov 2003
Location: Texas
Posts: 598
Quote:
Originally Posted by tmiranda View Post
Let it play and let us know what happens

Tom
Well, I cannot say that .edl files are working right now... I tested a few recordings (that had .edl data files) and none worked.

I will say that it plays quite nicely... However (and I know it's a work in progress...) that the file sorting/nesting is 'not quite there'...

Here are a few screen caps... One of which shows the actual final render and the other is the file selection (sans folders/nesting...)
Attached Images
File Type: jpg ScreenShot003.jpg (142.3 KB, 290 views)
File Type: jpg ScreenShot001.jpg (172.7 KB, 263 views)
__________________
True standalone tuner functionality with the --> HAVA Channel Changer<--
Reply With Quote
  #112  
Old 07-25-2011, 01:09 PM
willplaice willplaice is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Nov 2008
Location: London UK
Posts: 83
hi guys...

what you've done over a few days sounds great....

would there be some fairly idiot proof instructions as to how to load what you've done so far into either the windows or ubunto boxee software ?

i had al look at the svn but i guess i'm not up to it without a few more pointers.

Will
Reply With Quote
  #113  
Old 07-25-2011, 01:40 PM
tmiranda's Avatar
tmiranda tmiranda is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2005
Location: Central Florida, USA
Posts: 5,828
Quote:
Originally Posted by Jason View Post
Well, I cannot say that .edl files are working right now... I tested a few recordings (that had .edl data files) and none worked.

I will say that it plays quite nicely... However (and I know it's a work in progress...) that the file sorting/nesting is 'not quite there'...

Here are a few screen caps... One of which shows the actual final render and the other is the file selection (sans folders/nesting...)
It's all test code. Both sides present the same info, no sorting at all.
__________________

Sage Server: 8th gen Intel based system w/32GB RAM running Ubuntu Linux, HDHomeRun Prime with cable card for recording. Runs headless. Accessed via RD when necessary. Four HD-300 Extenders.
Reply With Quote
  #114  
Old 07-25-2011, 01:42 PM
tmiranda's Avatar
tmiranda tmiranda is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2005
Location: Central Florida, USA
Posts: 5,828
Quote:
Originally Posted by Slugger View Post
It is... I grabbed everything from svn early this morning before starting work and tried to run it. I had to fix the hardcoded server/id/pwd in at least one file (I think just one) and then I had to make some fixes to sage.py (which are now in svn). Fix the hardcoded server settings in that one file and grab the latest sage.py and it runs.
I thought I changed that, maybe not.

This is all VERY VERY early stuff.

Slugger - I'll respond to the google group posts when I get home. My company blocks google and most other "social netowrking" sites.

Tom
__________________

Sage Server: 8th gen Intel based system w/32GB RAM running Ubuntu Linux, HDHomeRun Prime with cable card for recording. Runs headless. Accessed via RD when necessary. Four HD-300 Extenders.
Reply With Quote
  #115  
Old 07-25-2011, 02:29 PM
Jason's Avatar
Jason Jason is offline
Sage Expert
 
Join Date: Nov 2003
Location: Texas
Posts: 598
Quote:
Originally Posted by PiX64 View Post
U can try it and let us all know :-)
Will do! I picked up a 40gb ATV1 for $40... Once I get it home, unlocked and load up Boxee, I will let you know!

I have high hopes for this... A $40 extender (albeit only 720p...) is great!
__________________
True standalone tuner functionality with the --> HAVA Channel Changer<--
Reply With Quote
  #116  
Old 07-25-2011, 08:07 PM
nebulink nebulink is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 295
Quote:
Originally Posted by tmiranda View Post
A couple of screenshots. The AR is messed up because this was captured on a 4x3 screen.

Not really too much to look at right now. Slugger is working on python code that will allow me to display recordings. After that I'll work on getting them to play.
If this works as slick as it looks then I would probably replace my hd300's for boxee boxes. Then I would have native netflix support along with a variety of other online content.
Reply With Quote
  #117  
Old 07-25-2011, 09:18 PM
wayner wayner is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto, ON
Posts: 6,613
Will this Boxee Box app work the same on PCs as well as on the Boxee Box hardware? I would hate to see you guys do all of this hard work and then see Boxee totally change their technology, or even sell out to Google.
__________________
New Server - Sage9 on unRAID 2xHD-PVR, HDHR for OTA
Old Server - Sage7 on Win7Pro-i660CPU with 4.6TB, HD-PVR, HDHR OTA, HVR-1850 OTA
Clients - 2xHD-300, 8xHD-200 Extenders, Client+2xPlaceshifter and a WHS which acts as a backup Sage server
Reply With Quote
  #118  
Old 07-25-2011, 09:28 PM
Slugger Slugger is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Mar 2007
Location: Kingston, ON
Posts: 4,008
Quote:
Originally Posted by wayner View Post
Will this Boxee Box app work the same on PCs as well as on the Boxee Box hardware? I would hate to see you guys do all of this hard work and then see Boxee totally change their technology, or even sell out to Google.
In theory, yes. I don't have my boxee box yet so still just developing this on my laptop. Playback of H.264 is a little suspect on my laptop, but it's not the most powerful machine. You'll have to ask Tom how perf is on the boxee box. We just got network playback of the Sage media library working as of about 25 minutes ago so I expect Tom will be able to test it out on a boxee box as early as tomorrow.
__________________
Twitter: @ddb_db
Server: Intel i5-4570 Quad Core, 16GB RAM, 1 x 128GB OS SSD (Win7 Pro x64 SP1), 1 x 2TB media drive
Capture: 2 x Colossus
STB Controller: 1 x USB-UIRT
Software:Java 1.7.0_71; SageTV 7.1.9
Clients: 1 x HD300, 2 x HD200, 1 x SageClient, 1 x PlaceShifter
Plugins: Too many to list now...
Reply With Quote
  #119  
Old 07-25-2011, 11:19 PM
PiX64's Avatar
PiX64 PiX64 is offline
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2008
Location: Illinois
Posts: 1,991
So far all the testing I have been doing while helping the project out as much as my time allows for, I have been successfully able to run the app and have all said features working on (Ubuntu 64 bit (1 small issue im working through), Ubuntu 32bit, Windows (xp and 7))

All signs seem to point to yes it will work on all isntances of boxee at this point. its hard to say for sure this early on but we are doing our best to make it work for as many boxee platforms as possible.
Reply With Quote
  #120  
Old 07-26-2011, 05:55 AM
tmiranda's Avatar
tmiranda tmiranda is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2005
Location: Central Florida, USA
Posts: 5,828
We had a big step forward last night and we can now play video!

So far all of my development and testing has been done using the PC version of Boxee. In theory it all should work the same on any platform (Box, PC, Linux, Mac) but from my browsing on the Boxee forums there are many differences between platforms. I will try to test it out on my box tonight, but work is busy today so that may not happen. (And tomorrow night is "date night" so it won't happen tomorrow.)

For those of you with a box and plan on trying this out - make sure you get the "development certificate" or it won't work. Let me know if you don't know how to do that and I'll post instructions, it's painless but you need to have the box in your hands because the process requires a MAC and serial number.
__________________

Sage Server: 8th gen Intel based system w/32GB RAM running Ubuntu Linux, HDHomeRun Prime with cable card for recording. Runs headless. Accessed via RD when necessary. Four HD-300 Extenders.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SageTV and XBMC/BOXEE Integration bradvido SageTV v7 Customizations 36 02-15-2011 02:31 PM
Boxee & Sage Bikeman SageTV Customizations 11 03-14-2010 03:04 PM
Played with Boxee a bit... panteragstk General Discussion 6 10-05-2009 02:14 PM
Boxee on the HD200? Brent SageTV Media Extender 8 12-11-2008 09:49 AM


All times are GMT -6. The time now is 06:58 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.