SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV EPG Service

Notices

SageTV EPG Service Discussion related to the SageTV EPG Service used within SageTV. Questions about service area coverage, channel lineups, EPG listings, XMLTV, or anything else related to the service or programming guide data for SageTV should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-17-2017, 06:09 PM
crarbo1 crarbo1 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 465
Schedules Direct "No Data" issue

I switched to Schedules Direct today on all of my tuners and all looked well. Upon further investigation, I noticed that there are 5 channels that have "No Data" after 8pm EST on June 25th. All other channels have data all the way out to July 7th.

Not sure if it matters, but the channels are:
ESPN
FS2
ABC
NBC
Universal
This is all from Comcast on a cable card tuner.

Is there something I need to do?

Thanks,
Chuck
__________________
OS: Windows 10 Pro (64 bit)
Motherboard/CPU/RAM: Gigabyte EP43-UD3/Intel Core 2 Quad Q9550 @ 2.83 GHz/8 GB RAM
System Drive : Samsung 850 Pro SSD (256 GB)
Recording Drive's: 2 x WD WD4001FAEX (4 TB)
Tuner's: 2 x Ceton InfiniTV 4's
Clients: 3 x Nvidia Shield TV's; Spares: 2 x HD300's
SageTV v9.1.2.662 with OpenDCT v0.5.28
Java 1.8.0_111-b14 (32bit)
Reply With Quote
  #2  
Old 06-17-2017, 06:21 PM
EnterNoEscape's Avatar
EnterNoEscape EnterNoEscape is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jun 2010
Location: Harrisburg, PA
Posts: 2,491
Quote:
Originally Posted by crarbo1 View Post
I switched to Schedules Direct today on all of my tuners and all looked well. Upon further investigation, I noticed that there are 5 channels that have "No Data" after 8pm EST on June 25th. All other channels have data all the way out to July 7th.

Not sure if it matters, but the channels are:
ESPN
FS2
ABC
NBC
Universal
This is all from Comcast on a cable card tuner.

Is there something I need to do?

Thanks,
Chuck
If they all have station ID's, you'll want to force an EPG refresh one more time and if that completes without pulling in anything new, you'll want to place a ticket with Schedules Direct.
__________________
SageTV v9 Server: ASRock Z97 Extreme4, Intel i7-4790K @ 4.4Ghz, 32GB RAM, 8x 3TB 7200rpm HD, 2x 5TB 7200rpm HD, 4x 256GB SSD, 4x 500GB SSD, unRAID Pro 6.3.0-rc6 (Dual Parity + SSD Cache).
Capture: 1x Ceton InfiniTV 4 (ClearQAM), 2x Ceton InfiniTV 6, 1x BM1000-HDMI, 1x BM3500-HDMI.

Clients: 1x HD300 (Living Room), 1x HD200 (Master Bedroom).
Software: OpenDCT :: WMC Live TV Tuner :: Schedules Direct EPG
Reply With Quote
  #3  
Old 06-17-2017, 06:25 PM
crarbo1 crarbo1 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 465
Where do I look for station ID's?

Also, there is data for those channels until June 25th. So, wouldn't that mean everything is ok, if not, then why am I getting data until then.
Just confusing.
Thanks for the help!

Quote:
Originally Posted by EnterNoEscape View Post
If they all have station ID's, you'll want to force an EPG refresh one more time and if that completes without pulling in anything new, you'll want to place a ticket with Schedules Direct.
__________________
OS: Windows 10 Pro (64 bit)
Motherboard/CPU/RAM: Gigabyte EP43-UD3/Intel Core 2 Quad Q9550 @ 2.83 GHz/8 GB RAM
System Drive : Samsung 850 Pro SSD (256 GB)
Recording Drive's: 2 x WD WD4001FAEX (4 TB)
Tuner's: 2 x Ceton InfiniTV 4's
Clients: 3 x Nvidia Shield TV's; Spares: 2 x HD300's
SageTV v9.1.2.662 with OpenDCT v0.5.28
Java 1.8.0_111-b14 (32bit)
Reply With Quote
  #4  
Old 06-17-2017, 06:32 PM
crarbo1 crarbo1 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 465
Attached is a screenshot of 3 of the 5 channels. Are the station ID's, what is below the channel #?

I've forced a refresh a couple of times already but no difference. It is just odd those channels have guide data prior to that date and time.

Thanks for the help,
Chuck
Attached Images
File Type: jpg No Data issue.JPG (126.5 KB, 42 views)
__________________
OS: Windows 10 Pro (64 bit)
Motherboard/CPU/RAM: Gigabyte EP43-UD3/Intel Core 2 Quad Q9550 @ 2.83 GHz/8 GB RAM
System Drive : Samsung 850 Pro SSD (256 GB)
Recording Drive's: 2 x WD WD4001FAEX (4 TB)
Tuner's: 2 x Ceton InfiniTV 4's
Clients: 3 x Nvidia Shield TV's; Spares: 2 x HD300's
SageTV v9.1.2.662 with OpenDCT v0.5.28
Java 1.8.0_111-b14 (32bit)
Reply With Quote
  #5  
Old 06-17-2017, 07:48 PM
BobPhoenix BobPhoenix is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 3,131
FYI: I got a note from DirecTV that NBC Universal is shutting down UniversalHD channel on the 14th of July so even if you get back your Universal channel it will only matter until then anyway.
__________________
"Keep your goals away from the trolls"
Reply With Quote
  #6  
Old 06-17-2017, 07:59 PM
EnterNoEscape's Avatar
EnterNoEscape EnterNoEscape is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jun 2010
Location: Harrisburg, PA
Posts: 2,491
Quote:
Originally Posted by crarbo1 View Post
Attached is a screenshot of 3 of the 5 channels. Are the station ID's, what is below the channel #?

I've forced a refresh a couple of times already but no difference. It is just odd those channels have guide data prior to that date and time.

Thanks for the help,
Chuck
When you're looking at the channels on the screen where you can enable/disable them (Channel Setup), you'll notice a field that says ID: next to Station:. If that's not 0, you have a station ID. It seemed like a lot of people already knew this, so I generally just throw the direction out there and wait for someone to ask where's that.
__________________
SageTV v9 Server: ASRock Z97 Extreme4, Intel i7-4790K @ 4.4Ghz, 32GB RAM, 8x 3TB 7200rpm HD, 2x 5TB 7200rpm HD, 4x 256GB SSD, 4x 500GB SSD, unRAID Pro 6.3.0-rc6 (Dual Parity + SSD Cache).
Capture: 1x Ceton InfiniTV 4 (ClearQAM), 2x Ceton InfiniTV 6, 1x BM1000-HDMI, 1x BM3500-HDMI.

Clients: 1x HD300 (Living Room), 1x HD200 (Master Bedroom).
Software: OpenDCT :: WMC Live TV Tuner :: Schedules Direct EPG
Reply With Quote
  #7  
Old 06-17-2017, 08:02 PM
EnterNoEscape's Avatar
EnterNoEscape EnterNoEscape is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jun 2010
Location: Harrisburg, PA
Posts: 2,491
I also didn't realize that you were talking about No Data on a future date. Try deleting sdmd5sched and force another update.
__________________
SageTV v9 Server: ASRock Z97 Extreme4, Intel i7-4790K @ 4.4Ghz, 32GB RAM, 8x 3TB 7200rpm HD, 2x 5TB 7200rpm HD, 4x 256GB SSD, 4x 500GB SSD, unRAID Pro 6.3.0-rc6 (Dual Parity + SSD Cache).
Capture: 1x Ceton InfiniTV 4 (ClearQAM), 2x Ceton InfiniTV 6, 1x BM1000-HDMI, 1x BM3500-HDMI.

Clients: 1x HD300 (Living Room), 1x HD200 (Master Bedroom).
Software: OpenDCT :: WMC Live TV Tuner :: Schedules Direct EPG
Reply With Quote
  #8  
Old 06-18-2017, 04:31 AM
crarbo1 crarbo1 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 465
Thanks for that info, I wasn't aware of that but I didn't really watch it hat much anyway. Probably will just disable it now.
Quote:
Originally Posted by BobPhoenix View Post
FYI: I got a note from DirecTV that NBC Universal is shutting down UniversalHD channel on the 14th of July so even if you get back your Universal channel it will only matter until then anyway.
__________________
OS: Windows 10 Pro (64 bit)
Motherboard/CPU/RAM: Gigabyte EP43-UD3/Intel Core 2 Quad Q9550 @ 2.83 GHz/8 GB RAM
System Drive : Samsung 850 Pro SSD (256 GB)
Recording Drive's: 2 x WD WD4001FAEX (4 TB)
Tuner's: 2 x Ceton InfiniTV 4's
Clients: 3 x Nvidia Shield TV's; Spares: 2 x HD300's
SageTV v9.1.2.662 with OpenDCT v0.5.28
Java 1.8.0_111-b14 (32bit)
Reply With Quote
  #9  
Old 06-18-2017, 04:36 AM
crarbo1 crarbo1 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 465
Thanks for all your help.
I didn't notice that before, but they do all have station ID's.

However, it fixed itself. When I first posted this question, I had all channels, but those, out to July 7th. It had been at least an hour and then I checked again and saw those channels having no data. I check to make sure the epg download was done, which it was since it said the next update was going to be about 23 hours later. So that is when I then forced updates, probably at least 3 times, and they never populated. I also checked this morning to see if it had changed but they still said no data after the 25th of June. So, I forced another update and now they are populated.

I'm not sure why it wasn't working before but at least it is now.

Thanks again for all of your help,
Chuck

Quote:
Originally Posted by EnterNoEscape View Post
When you're looking at the channels on the screen where you can enable/disable them (Channel Setup), you'll notice a field that says ID: next to Station:. If that's not 0, you have a station ID. It seemed like a lot of people already knew this, so I generally just throw the direction out there and wait for someone to ask where's that.
__________________
OS: Windows 10 Pro (64 bit)
Motherboard/CPU/RAM: Gigabyte EP43-UD3/Intel Core 2 Quad Q9550 @ 2.83 GHz/8 GB RAM
System Drive : Samsung 850 Pro SSD (256 GB)
Recording Drive's: 2 x WD WD4001FAEX (4 TB)
Tuner's: 2 x Ceton InfiniTV 4's
Clients: 3 x Nvidia Shield TV's; Spares: 2 x HD300's
SageTV v9.1.2.662 with OpenDCT v0.5.28
Java 1.8.0_111-b14 (32bit)
Reply With Quote
  #10  
Old 06-18-2017, 05:16 PM
EnterNoEscape's Avatar
EnterNoEscape EnterNoEscape is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jun 2010
Location: Harrisburg, PA
Posts: 2,491
Quote:
Originally Posted by crarbo1 View Post
Thanks for all your help.
I didn't notice that before, but they do all have station ID's.

However, it fixed itself. When I first posted this question, I had all channels, but those, out to July 7th. It had been at least an hour and then I checked again and saw those channels having no data. I check to make sure the epg download was done, which it was since it said the next update was going to be about 23 hours later. So that is when I then forced updates, probably at least 3 times, and they never populated. I also checked this morning to see if it had changed but they still said no data after the 25th of June. So, I forced another update and now they are populated.

I'm not sure why it wasn't working before but at least it is now.

Thanks again for all of your help,
Chuck
No problem. It might have been a data feed issue on the Schedules Direct side of things all along.
__________________
SageTV v9 Server: ASRock Z97 Extreme4, Intel i7-4790K @ 4.4Ghz, 32GB RAM, 8x 3TB 7200rpm HD, 2x 5TB 7200rpm HD, 4x 256GB SSD, 4x 500GB SSD, unRAID Pro 6.3.0-rc6 (Dual Parity + SSD Cache).
Capture: 1x Ceton InfiniTV 4 (ClearQAM), 2x Ceton InfiniTV 6, 1x BM1000-HDMI, 1x BM3500-HDMI.

Clients: 1x HD300 (Living Room), 1x HD200 (Master Bedroom).
Software: OpenDCT :: WMC Live TV Tuner :: Schedules Direct EPG
Reply With Quote
  #11  
Old 06-18-2017, 06:07 PM
crarbo1 crarbo1 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 465
It may have been but and I don't know what the issue is/was for them but it seemed odd to me that I had data for ESPN2 but not ESPN.

It seems ok now, so that is the main thing.
Again, thanks for the help!
Quote:
Originally Posted by EnterNoEscape View Post
No problem. It might have been a data feed issue on the Schedules Direct side of things all along.
__________________
OS: Windows 10 Pro (64 bit)
Motherboard/CPU/RAM: Gigabyte EP43-UD3/Intel Core 2 Quad Q9550 @ 2.83 GHz/8 GB RAM
System Drive : Samsung 850 Pro SSD (256 GB)
Recording Drive's: 2 x WD WD4001FAEX (4 TB)
Tuner's: 2 x Ceton InfiniTV 4's
Clients: 3 x Nvidia Shield TV's; Spares: 2 x HD300's
SageTV v9.1.2.662 with OpenDCT v0.5.28
Java 1.8.0_111-b14 (32bit)
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2017-06-07: Schedules Direct service issue rkulagow SageTV EPG Service 1 06-10-2017 12:35 PM
How to update SageTV7 to SageTV9 OSS when using Schedules Direct for guide data rnadeau SageTV Github Development 1 04-18-2017 09:06 PM
SD: "NO DATA" issue on select channels MacDaddy SageTV EPG Service 12 04-18-2017 04:15 PM
Schedules Direct "No Data" issue SDeGonge SageTV EPG Service 15 04-16-2017 07:12 PM
Schedules Direct Plugin Issue rickgillyon SageTV v9 Customizations 20 09-25-2016 12:03 PM


All times are GMT -6. The time now is 08:58 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.