SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Media Extender

Notices

SageTV Media Extender Discussion related to any SageTV Media Extender used directly by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to a SageTV supported media extender should be posted here. Use the SageTV HD Theater - Media Player forum for issues related to using an HD Theater while not connected to a SageTV server.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-04-2009, 08:52 AM
dchunter1 dchunter1 is offline
New Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: New Jersey
Posts: 1
"Trial" message shown in HD Theater

I have valid client and server SageTV licenses that I've been using for about a year now. I purchased the HD Theater and it arrived yesterday. I had no problems getting it installed, but when I connect to my SageTV server it displays a "15 day TRIAL" message. This message is not displayed when I connect to the server using SageTV client on my laptop.

I've updated the HD Theater box to the latest firmware and bounced the server but the message doesn't go away. Can someone explain what my issue is and how to resolve it? I'm running SageTV version 6.4.8.1 on Mac OS X.

Thanks,
David H.
Reply With Quote
  #2  
Old 08-04-2009, 09:23 AM
Taddeusz Taddeusz is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Nov 2004
Location: Yukon, OK
Posts: 3,919
Quote:
Originally Posted by dchunter1 View Post
I'm running SageTV version 6.4.8.1 on Mac OS X.
That's your problem. You need to upgrade your SageTV software to the latest version in order for the software to see it as an HD200. 6.4.8.1 doesn't recognize the HD200's built-in extender license.
__________________
Server: i5 8400, ASUS Prime H370M-Plus/CSM, 16GB RAM, 15TB drive array + 500GB cache, 2 HDHR's, SageTV 9, unRAID 6.6.3
Client 1: HD300 (latest FW), HDMI to an Insignia 65" 1080p LCD and optical SPDIF to a Sony Receiver
Client 2: HD200 (latest FW), HDMI to an Insignia NS-LCD42HD-09 1080p LCD
Reply With Quote
  #3  
Old 08-04-2009, 12:23 PM
GKusnick's Avatar
GKusnick GKusnick is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 5,083
Also note that SageTV Client licenses are not the same as Extender/Placeshifter licenses. A Client license is good only for SageTV Client, and only on the specific machine where the Client software is installed.
__________________
-- Greg
Reply With Quote
  #4  
Old 08-05-2009, 11:25 AM
Clift Clift is offline
Sage Expert
 
Join Date: Aug 2008
Location: North Carolina
Posts: 555
Quote:
Originally Posted by GKusnick View Post
Also note that SageTV Client licenses are not the same as Extender/Placeshifter licenses. A Client license is good only for SageTV Client, and only on the specific machine where the Client software is installed.
But this doesn't apply because the HD200 has its own built-in license.
__________________
Server:W7 Ultimate, SageTV 7.1.9
Capture Devices: HVR-2250, 2x HD PVR 1212
Clients:
1x STX-HD100
3x STP-HD200
@cliftpompee
Reply With Quote
  #5  
Old 08-05-2009, 12:40 PM
GKusnick's Avatar
GKusnick GKusnick is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 5,083
Quote:
Originally Posted by Clift View Post
But this doesn't apply because the HD200 has its own built-in license.
It seemed relevant to me because the OP owns a Client license and expected it to work for Extenders, which is a misunderstanding that seemed worth correcting.
__________________
-- Greg
Reply With Quote
  #6  
Old 08-05-2009, 12:47 PM
Taddeusz Taddeusz is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Nov 2004
Location: Yukon, OK
Posts: 3,919
Very true. I didn't catch that in the original post.

Media extenders and SageTV Clients use different licenses. They are not interchangeable.
__________________
Server: i5 8400, ASUS Prime H370M-Plus/CSM, 16GB RAM, 15TB drive array + 500GB cache, 2 HDHR's, SageTV 9, unRAID 6.6.3
Client 1: HD300 (latest FW), HDMI to an Insignia 65" 1080p LCD and optical SPDIF to a Sony Receiver
Client 2: HD200 (latest FW), HDMI to an Insignia NS-LCD42HD-09 1080p LCD
Reply With Quote
Reply

Tags
hd theater, license


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SageMC "OK" message on main menu. Error message? 49studebaker SageMC Custom Interface 7 01-31-2009 09:50 AM
"Please insert the DVD to play this video" message with recorded tv playback... ProAm500 SageMC Custom Interface 11 09-28-2008 12:55 PM
Help - Keep getting error message "failed to connect to IP Address via DHCP" TZen SageTV Media Extender 8 03-06-2008 12:46 AM
Video "Info" keeps being shown on videos for no reason [JiF]Mike SageTV Customizations 7 01-28-2008 12:09 AM
Channel Changing - interrupt software "Message"? wordgasm SageTV Software 1 09-06-2004 11:12 PM


All times are GMT -6. The time now is 08:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.