SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV BETA Release Products > SageTV Beta Test Software

Notices

SageTV Beta Test Software Discussion related to BETA Releases of the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. regarding SageTV Beta Releases should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-16-2009, 09:30 PM
akawoz akawoz is offline
Sage User
 
Join Date: Apr 2009
Location: Auckland
Posts: 9
Freeview DVB-T setup help (NZ DVB-T HDHR + SageTV 6.5.13 on Linux)

Hi all, I've recently taken delivery of my HDHomerun and HD200 front end.

I'm running the latest beta SageTV under Linux and the latest beta firmware on the HD200.

On my Mac I can run the HDHomerun GUI, do a scan and see the channels.

My SageTV installation see's the two tuners in my HDHR just fine.

When I try to do a channel scan in SageTV, it doesn't find any channels.

I'm puzzled where to go from here? Am missing an obvious setup step; the documentation for a Linux install seems non-existent ;-)

Any help would be appreciated.

BTW I am in Auckland, with my DVB-T aerial pointing at Waiataru, with great signal quality.

Last edited by akawoz; 04-19-2009 at 09:27 PM. Reason: changed title of thread for clarity
Reply With Quote
  #2  
Old 04-17-2009, 03:19 AM
akawoz akawoz is offline
Sage User
 
Join Date: Apr 2009
Location: Auckland
Posts: 9
OK, further testing done.

I've enabled the native.log and found the following when I ./startsage:

4/17/2009 20:54:16 TSSplitter ver 1.71
04/17/2009 20:54:16 ptsfix is enabled by default.
04/17/2009 20:54:16 QAM Cache is disabled
04/17/2009 20:54:16 Channel is open (ver 3.0.1)
04/17/2009 20:54:16 DTVChannel: new instance (0x809e8f8)
04/17/2009 20:54:16 DTVChannel::setTuning: mode Air, channel
04/17/2009 20:54:16 setTuning: isCable 0, isHrc 0, isOTAQAM 0, isUserDefined 0
04/17/2009 20:54:16 setTuning: mode = Air, output format = 0, country code = 64
04/17/2009 20:54:16 Can't open 'HDHomeRun 1210ba8c Tuner 0-0-.frq' to load scan data for tuner.
04/17/2009 20:54:16 Unknow source type for initialize frq table
04/17/2009 20:54:16 Failure loading frequency table (2)
04/17/2009 20:54:16 Configured DTV source type:

when I try to scan for channels (it finds both tuners OK), I get:

04/17/2009 20:55:20 DTVChannel::setTuning: mode Air, channel
04/17/2009 20:55:20 Tuning mode unchanged...
04/17/2009 20:55:20 DTVChannel::setTuning: mode Air, channel -1
04/17/2009 20:55:20 setTuning: isCable 0, isHrc 0, isOTAQAM 0, isUserDefined 0
04/17/2009 20:55:20 setTuning: mode = Air, output format = 1, country code = 64
04/17/2009 20:55:20 Can't open 'HDHomeRun 1210ba8c Tuner 0-0-.frq' to load scan data for tuner.
04/17/2009 20:55:20 Unknow source type for initialize frq table
04/17/2009 20:55:20 Failure loading frequency table (2)
04/17/2009 20:55:20 Configured DTV source type:
04/17/2009 20:55:20 Attempting to tune channel -1
04/17/2009 20:55:20 Invalid channel (-1)!
04/17/2009 20:55:36 DTVChannel::setTuning: mode Air, channel
04/17/2009 20:55:36 Tuning mode unchanged...
04/17/2009 20:55:36 DTVChannel::setTuning: mode Air, channel
04/17/2009 20:55:36 Tuning mode unchanged...
04/17/2009 20:55:37 DTVChannel::setTuning: mode Air, channel
04/17/2009 20:55:37 Tuning mode unchanged...
04/17/2009 20:55:37 DTVChannel::setTuning: mode Air, channel
04/17/2009 20:55:37 Tuning mode unchanged...
04/17/2009 20:55:42 DTVChannel::setTuning: mode Air, channel
04/17/2009 20:55:42 Tuning mode unchanged...
04/17/2009 20:55:42 Unknow source type for initialize frq table
04/17/2009 20:55:42 Can't open 'HDHomeRun 1210ba8c Tuner 0-0-.scn' to load scan data for tuner.
04/17/2009 20:55:42 failed to remove 'HDHomeRun 1210ba8c Tuner 0-0- frq.bak' (error:2)
04/17/2009 20:55:42 failed to backup file 'HDHomeRun 1210ba8c Tuner 0-0-.frq' to 'HDHomeRun 1210ba8c Tuner 0-0- frq.bak' (error:2)
04/17/2009 20:55:42 ERROR:Unknow source format
04/17/2009 20:55:42 Scan returns ERROR:Unknow source format

So do I need a *.scn or *.frq file specific to my installed HDHomerun?

I've tried using the Windows setup software to generate a *.scn file but can't find a *.scn file output anywhere.

Anyone got any idea what I should try next?
Reply With Quote
  #3  
Old 04-17-2009, 08:56 PM
akawoz akawoz is offline
Sage User
 
Join Date: Apr 2009
Location: Auckland
Posts: 9
More log info, during a channel scan:

Sat 4/18 2:33:25.220 VF processing job VFJob[LoadMF r=0.0 t=0 file=MediaFile[id=4267 FA[BAD AIRING] host=wNASv2.home encodedBy=HDHomeRun 1210ba8c Tuner 0 Digital TV Tuner format=MPEG2-PS 0:00:00 0 kbps [] /store/mediastore/SageTV/HDHomeRun1210ba8cTuner0DigitalTVTuner-0.mpgbuf, Seg0[Sat 4/18 2:33:20.144-Thu 1/1 0:00:00.000]] ifn=null] nPlayin=false
Sat 4/18 2:33:25.220 VF network encoder playback detected: false
Sat 4/18 2:33:25.220 VF waiting for data to appear in new file...liveWait=-3076
Sat 4/18 2:33:25.220 VF thread is now waiting for 0:00:00.200
Sat 4/18 2:33:25.387 HDHR_setInput0(0x82a32c0, 100, 0, Air, 64, 1)
Sat 4/18 2:33:25.387 HDHR_scanChannel0(0x82a32c0, 0, New Zealand, 31)
Sat 4/18 2:33:25.388 SCANINFO=ERROR:Unknow source format

Sat 4/18 2:33:25.393 HDHR_setInput0(0x82a32c0, 100, 0, Air, 64, 1)
Sat 4/18 2:33:25.393 HDHR_getSignalStrength0(0x82a32c0)
Sat 4/18 2:33:25.397 HDHR_setInput0(0x82a32c0, 100, 0, Air, 64, 1)
Sat 4/18 2:33:25.397 HDHR_getSignalStrength0(0x82a32c0)
Sat 4/18 2:33:25.399 Digital Channel Scanning Error: ERROR:Unknow source format

Sat 4/18 2:33:25.399 Ending the channel scan.
Sat 4/18 2:33:25.399 HDHR_setInput0(0x82a32c0, 100, 0, Air, 64, 1)
Sat 4/18 2:33:25.400 HDHRCaptureDevice->doTuneChannel(-1,true)
Sat 4/18 2:33:25.400 HDHR_setChannel0(0x82a32c0, -1, true, 31)
Sat 4/18 2:33:25.404 HDHR_setInput0(0x82a32c0, 100, 0, Air, 64, 1)
Sat 4/18 2:33:25.404 HDHR_getSignalStrength0(0x82a32c0)
Sat 4/18 2:33:25.408 HDHR_setInput0(0x82a32c0, 100, 0, Air, 64, 1)
Sat 4/18 2:33:25.409 HDHR_getSignalStrength0(0x82a32c0)
Sat 4/18 2:33:25.410 VF.submitJob(VFJob[CloseMF r=0.0 t=0 file=null ifn=null])
Sat 4/18 2:33:25.411 VF processing job VFJob[LoadMF r=0.0 t=0 file=MediaFile[id=4267 FA[BAD AIRING] host=wNASv2.home encodedBy=HDHomeRun 1210ba8c Tuner 0 Digital TV Tuner format=MPEG2-PS 0:00:00 0 kbps [] /store/mediastore/SageTV/HDHomeRun1210ba8cTuner0DigitalTVTuner-0.mpgbuf, Seg0[Sat 4/18 2:33:20.144-Thu 1/1 0:00:00.000]] ifn=null] nPlayin=false
Sat 4/18 2:33:25.411 VF clearing out job because of new watch VFJob[LoadMF r=0.0 t=0 file=MediaFile[id=4267 FA[BAD AIRING] host=wNASv2.home encodedBy=HDHomeRun 1210ba8c Tuner 0 Digital TV Tuner format=MPEG2-PS 0:00:00 0 kbps [] /store/mediastore/SageTV/HDHomeRun1210ba8cTuner0DigitalTVTuner-0.mpgbuf, Seg0[Sat 4/18 2:33:20.144-Thu 1/1 0:00:00.000]] ifn=null]
Sat 4/18 2:33:25.411 VF processing on UI Thread VFJob[CloseMF r=0.0 t=0 file=null ifn=null]
Sat 4/18 2:33:25.411 VF logFileWatch doneAir=FA[BAD AIRING] theTime=Sat 4/18 2:33:20.144 recTime=Sat 4/18 2:33:20.144
Sat 4/18 2:33:25.412 Closing down MiniPlayer
Sat 4/18 2:33:25.412 closeDriver0()
Sat 4/18 2:33:25.413 java.lang.NullPointerException
Sat 4/18 2:33:25.413 java.lang.NullPointerException
Sat 4/18 2:33:25.413 at sage.b2.else(Unknown Source)
Sat 4/18 2:33:25.413 at sage.b2.free(Unknown Source)
Sat 4/18 2:33:25.413 at sage.VideoFrame.a(Unknown Source)
Sat 4/18 2:33:25.413 at sage.VideoFrame.a(Unknown Source)
Sat 4/18 2:33:25.413 at sage.VideoFrame.run(Unknown Source)
Sat 4/18 2:33:25.413 at java.lang.Thread.run(Thread.java:619)
Sat 4/18 2:33:25.413 VF processing job null nPlayin=false
Sat 4/18 2:33:25.413 VF thread is now waiting for 0:00:00.000
Sat 4/18 2:33:25.413 Seeker.finishWatch(UIManager:localhost@@004063f2d31c-127461b)
Sat 4/18 2:33:25.414 Seeker awoken
Sat 4/18 2:33:25.414 MemStats: Used=59MB Total=75MB Max=266MB
Sat 4/18 2:33:25.414 MARK 1 currRecord=FA[BAD AIRING] enc=HDHomeRun 1210ba8c Tuner 0 clients=[] ir=false
Sat 4/18 2:33:25.414 Current record is over.
Reply With Quote
  #4  
Old 04-19-2009, 06:24 PM
akawoz akawoz is offline
Sage User
 
Join Date: Apr 2009
Location: Auckland
Posts: 9
HDHR - Windows works, Linux doesn't

I've been posting here and at Silicondust but can't get anyone to respond.

The sagetv beta form is broken so I can't submit a bug.

My HDHR works fine under SageTV on windows, but not on Linux.

In Windows after I select one of the HDHR tuners I get another option to select my location (Auckland-Waiatarua, NZ). On Linux I never get this option.

Using the silicondust command line tools in Linux I can see my HDHR, channel scan and stream video using VLC.

It works in MythTV on my Linux box, but not SageTV.

I'm running 6.5.13 SageTV (Linux and Windows), latest HDHR firmware.

Tried both Java 1.5 and Java 1.6 (Sun's version).

I'm going to have to return my SageTV Linux OEM license if I can't get this working.

* merged *

Last edited by akawoz; 04-19-2009 at 06:28 PM.
Reply With Quote
  #5  
Old 04-19-2009, 08:17 PM
kbyrd kbyrd is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Sep 2008
Location: SF Bay Area, CA
Posts: 282
I've got this working, never had trouble with the HRDR and Linux. I'd be happy to help you, but I'll need some more information. Would you close sage, turn on debug logging in the properties file, then start sage again. Now, go and setup your sources with the HRDR and post the log from sagetv_0.txt.

Any other details about your setup would help to. Does sage work in every other respect?
__________________
Current Server: Sage v7.1.9.1 beta w/ Diamond UI on Ubuntu 11.10 x86_64 | Storage: Linux md's raid10,f2 | Client: HD300 extender | Tuner: HDHomeRun for QAM
Reply With Quote
  #6  
Old 04-19-2009, 08:30 PM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,619
kbyrd: are you using the DVB version of the HDHR? That's what akawoz is talking about, based on the original post I merged the new topic with.

akawoz: The DVB version of the HDHR is newer and my understanding is that support for it is not fully complete in SageTV.

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
  #7  
Old 04-19-2009, 09:24 PM
akawoz akawoz is offline
Sage User
 
Join Date: Apr 2009
Location: Auckland
Posts: 9
Andy, thanks for your thoughts. It seems strange that SageTV 6.5.13 for Windows works fine with my HDHR, but SageTV 6.5.13 for Linux doesn't.

And yes this is the DVB-T version of the HDHR.

Can you please confirm that there is no support? I purchased the HW and SageTV based on the supported hardware on the sagetv.com website which doesn't differentiate between the DVB and non-DVB versions.

Last edited by akawoz; 04-19-2009 at 09:31 PM.
Reply With Quote
  #8  
Old 04-19-2009, 09:42 PM
akawoz akawoz is offline
Sage User
 
Join Date: Apr 2009
Location: Auckland
Posts: 9
More info:

OS:
Tried OpenSuse 11.1 (Kernel 2.6.27) and Ubuntu 9.04RC1 (Kernel 2.6.28)

Java:
Tried Sun Java 1.5, Sun Java 1.6
Reply With Quote
  #9  
Old 04-20-2009, 06:42 AM
kbyrd kbyrd is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Sep 2008
Location: SF Bay Area, CA
Posts: 282
Quote:
Originally Posted by Opus4 View Post
kbyrd: are you using the DVB version of the HDHR? That's what akawoz is talking about, based on the original post I merged the new topic with
Ahh, I see. I should have seen "Auckland" and realized that. Nope, I'm using the ATSC/QAM version.
__________________
Current Server: Sage v7.1.9.1 beta w/ Diamond UI on Ubuntu 11.10 x86_64 | Storage: Linux md's raid10,f2 | Client: HD300 extender | Tuner: HDHomeRun for QAM
Reply With Quote
  #10  
Old 04-20-2009, 01:09 PM
akawoz akawoz is offline
Sage User
 
Join Date: Apr 2009
Location: Auckland
Posts: 9
Thanks anyway!

Anyone else, or an official statement from SageTV about HDHR DVB support on Linux?

Warren.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DVB-T Freeview in NZ Doubletop SageTV Australia/New Zealand 59 06-06-2009 05:38 PM
What (UK FreeView) DVB-T Cards are Supported? moamoa Hardware Support 6 11-24-2006 06:39 AM
UK Freeview DVB-T Setup + XMLTV Program Guide mrcandu SageTV United Kingdom 0 07-29-2006 08:10 AM
2 Non-Conflicting Freeview DVB Boxes rickgillyon Hardware Support 0 11-17-2005 08:04 AM
Linux Version SageTV and DVB-S HairBear Hardware Support 4 10-26-2005 10:57 PM


All times are GMT -6. The time now is 10:11 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.