SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > Hardware Support > Hardware Support

Notices

Hardware Support Discussions related to using various hardware setups with SageTV products. Anything relating to capture cards, remotes, infrared receivers/transmitters, system compatibility or other hardware related problems or suggestions should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-28-2014, 08:28 PM
bigbill's Avatar
bigbill bigbill is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Dec 2006
Location: San Diego, California
Posts: 395
Smile SageTV & HDHomeRun PLUS w/ Transcoding h.264

The HDTC-2US appears to be shipping and it allows you to compress the bitstream with embeded H.264 chipset. That would be a nice addition to My SageTV system as it would thoretically triple the Show Hours capacity of the 5.5 TB of disk on it.

Am I dreaming when I hope that someone could make that work with our SageTV version?
__________________
Sage Server: SageTV v9.2.1(64)
Hardware Dell T20 Mini Tower, 4th Gen Pentium, 8GB RAM, Win10 Pro 64 bit, 3 x 4TB WD Green, 128GB SSD boot drive. Capture: 1 Quad HDHR, 2 Dual HDHR, (OTA Winegard HD8200U, CM4221HD), 2 @ STP-HD200's, 1 @ HD300, 1 @ Nvidia Shield 2017, 1 @ Mibox. TV's: 70", 55" & 40" Sony's - Playon/PlayLater, Blue Iris.

Motorhome Sage Server: SageTV v9.1.8 Intel NUC6CAYH, HD200, Nvidia Shield 2017, 1 Dual HDHR 4TB Passport storage, Winegard BatWing RV antenna.
Reply With Quote
  #2  
Old 02-28-2014, 09:53 PM
will will is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Jul 2009
Location: New York
Posts: 797
Quote:
Originally Posted by bigbill View Post
Am I dreaming when I hope that someone could make that work with our SageTV version?
You could probably get it to work with clients as long as you have the correct codecs installed. However it wouldn't work with our extenders and there isn't much we can do besides live trans-coding.
__________________
Will

OS: Windows 7
Hardware: Intel Core i7-920 with 12GB RAM & an Adaptec 5805 with a Chenbro 36-port SAS Expander
Case: Antec 1200 with 4 iStarUSA trayless hot-swap cages (20 drives max)
Drives: 8 Toshiba/Hitachi 2TB drives in a RAID 6 & 7 Toshiba 3TB drives in a RAID 6
Capture Cards: HDHomeRun Connect Quatro 4, Hauppauge 60 HD-PVR
Players: 5 HD300s, 2 HD200s, 1 Client, 1 MiniClient
Reply With Quote
  #3  
Old 03-01-2014, 06:08 AM
JerryB JerryB is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 273
Multiple users on the SiliconDust Forum have reported that it works with SageTV.

"SageTV picked up the new tuners without any issue, and I'm able to watch and record live TV just like the older model."

"Yeah I got mine today and just got it installed and working well with SageTV."

However, what hasn't been confirmed is whether or not the tuner records in H.264 when interfaced with SageTV.
Reply With Quote
  #4  
Old 03-01-2014, 09:58 AM
bigbill's Avatar
bigbill bigbill is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Dec 2006
Location: San Diego, California
Posts: 395
Let us know, there should be a huge difference in the file size, and I guess the file wouldn't be a .mpg file like what you get from the non H.264 encoded files. Maybe a .mp4?
__________________
Sage Server: SageTV v9.2.1(64)
Hardware Dell T20 Mini Tower, 4th Gen Pentium, 8GB RAM, Win10 Pro 64 bit, 3 x 4TB WD Green, 128GB SSD boot drive. Capture: 1 Quad HDHR, 2 Dual HDHR, (OTA Winegard HD8200U, CM4221HD), 2 @ STP-HD200's, 1 @ HD300, 1 @ Nvidia Shield 2017, 1 @ Mibox. TV's: 70", 55" & 40" Sony's - Playon/PlayLater, Blue Iris.

Motorhome Sage Server: SageTV v9.1.8 Intel NUC6CAYH, HD200, Nvidia Shield 2017, 1 Dual HDHR 4TB Passport storage, Winegard BatWing RV antenna.
Reply With Quote
  #5  
Old 03-01-2014, 11:45 AM
alfi33 alfi33 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 305
Will Comskip be able to process H.264 encoded files?
__________________
Server: SageTV v9 on unRAID Docker; i5-2400; 16GB RAM; 9TB storage array; SiliconDust HDHR3
Client: Windows10; Intel Core2Duo; 4GB RAM; NVIDIA GeForce GT 1030
Client: NVIDIA ShieldTV
Client: Fire TV Stick 4K
Reply With Quote
  #6  
Old 03-01-2014, 11:55 AM
bigbill's Avatar
bigbill bigbill is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Dec 2006
Location: San Diego, California
Posts: 395
Yes, I used to have a HDPVR from Hauppague, I had to donate a few bucks to the comskip guy to download the version that worked with mp4 files. Not sure if that is still a requirment as I got rid of the SAT dish a few years back.
__________________
Sage Server: SageTV v9.2.1(64)
Hardware Dell T20 Mini Tower, 4th Gen Pentium, 8GB RAM, Win10 Pro 64 bit, 3 x 4TB WD Green, 128GB SSD boot drive. Capture: 1 Quad HDHR, 2 Dual HDHR, (OTA Winegard HD8200U, CM4221HD), 2 @ STP-HD200's, 1 @ HD300, 1 @ Nvidia Shield 2017, 1 @ Mibox. TV's: 70", 55" & 40" Sony's - Playon/PlayLater, Blue Iris.

Motorhome Sage Server: SageTV v9.1.8 Intel NUC6CAYH, HD200, Nvidia Shield 2017, 1 Dual HDHR 4TB Passport storage, Winegard BatWing RV antenna.
Reply With Quote
  #7  
Old 03-01-2014, 01:50 PM
Tiki's Avatar
Tiki Tiki is offline
Sage Icon
 
Join Date: Feb 2005
Location: Southwest Florida, USA
Posts: 1,925
Quote:
Originally Posted by will View Post
You could probably get it to work with clients as long as you have the correct codecs installed. However it wouldn't work with our extenders and there isn't much we can do besides live trans-coding.
Why wouldn't it work with the extenders? It's just h.264 - the extenders can play that.

The only question is whether the Sage server will recognize it as an available tuner and be able to control it. And, if it does work, will it get the raw MPEG stream, or the converted h.264 stream?
__________________
Server: Ryzen 2400G with integrated graphics, ASRock X470 Taichi Motherboard, HDMI output to Vizio 1080p LCD, Win10-64Bit (Professional), 16GB RAM
Capture Devices (7 tuners): Colossus (x1), HDHR Prime (x2)
,USBUIRT (multi-zone)
Source:
Comcast/Xfinity X1 Cable
Primary Client: Server Other Clients: (1) HD200, (1) HD300
Retired Equipment: MediaMVP, PVR150 (x2), PVR150MCE,
HDHR, HVR-2250, HD-PVR
Reply With Quote
  #8  
Old 03-02-2014, 09:47 AM
mgpaulus mgpaulus is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Mar 2011
Location: Colorado Springs, CO
Posts: 174
Quote:
Originally Posted by bigbill View Post
The HDTC-2US appears to be shipping and it allows you to compress the bitstream with embeded H.264 chipset. That would be a nice addition to My SageTV system as it would thoretically triple the Show Hours capacity of the 5.5 TB of disk on it.

Am I dreaming when I hope that someone could make that work with our SageTV version?
But, after looking at their Plus page, it doesn't look like the Plus supports CableCard? If so, then it's worthless to me in Xfinity space anyway. Guess we need a Prime Plus.
Reply With Quote
  #9  
Old 03-02-2014, 11:11 AM
bigbill's Avatar
bigbill bigbill is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Dec 2006
Location: San Diego, California
Posts: 395
No, the new HDHR PLus is just for OTA. I would imagine if they are selling a lot of the cable card devices they would be working on creating one of those too.

Since I cut that cord a few years back once I realize how much money I was paying for so few actual channels, I only need the OTA device.
__________________
Sage Server: SageTV v9.2.1(64)
Hardware Dell T20 Mini Tower, 4th Gen Pentium, 8GB RAM, Win10 Pro 64 bit, 3 x 4TB WD Green, 128GB SSD boot drive. Capture: 1 Quad HDHR, 2 Dual HDHR, (OTA Winegard HD8200U, CM4221HD), 2 @ STP-HD200's, 1 @ HD300, 1 @ Nvidia Shield 2017, 1 @ Mibox. TV's: 70", 55" & 40" Sony's - Playon/PlayLater, Blue Iris.

Motorhome Sage Server: SageTV v9.1.8 Intel NUC6CAYH, HD200, Nvidia Shield 2017, 1 Dual HDHR 4TB Passport storage, Winegard BatWing RV antenna.
Reply With Quote
  #10  
Old 06-02-2014, 07:57 AM
mdnttoker mdnttoker is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 444
HDHomerun PLUS on Woot today for $119.

Anybody confirm whether this works with Sage (h.264)?
Reply With Quote
  #11  
Old 06-02-2014, 08:28 AM
BobPhoenix BobPhoenix is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 3,151
Quote:
Originally Posted by JerryB View Post
Multiple users on the SiliconDust Forum have reported that it works with SageTV.

"SageTV picked up the new tuners without any issue, and I'm able to watch and record live TV just like the older model."

"Yeah I got mine today and just got it installed and working well with SageTV."

However, what hasn't been confirmed is whether or not the tuner records in H.264 when interfaced with SageTV.
Quote:
Originally Posted by mdnttoker View Post
HDHomerun PLUS on Woot today for $119.

Anybody confirm whether this works with Sage (h.264)?
You must have missed the above quoted post. Also available: the HDHomeRun Dual is $99 and gets both QAM and OTA just doesn't do H.264.
__________________
"Keep your goals away from the trolls"

Last edited by BobPhoenix; 06-02-2014 at 08:31 AM.
Reply With Quote
  #12  
Old 06-02-2014, 08:44 PM
mdnttoker mdnttoker is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 444
Bob - The post you quoted acknowledges that the Q has not yet been answered (h.264)...
Reply With Quote
  #13  
Old 06-03-2014, 06:33 AM
BobPhoenix BobPhoenix is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 3,151
Quote:
Originally Posted by mdnttoker View Post
Bob - The post you quoted acknowledges that the Q has not yet been answered (h.264)...
But it works with SageTV. I didn't see - blew past your (h.264).
__________________
"Keep your goals away from the trolls"
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SageTV 7 and h.264 transcoding thegodfaza SageTV Software 1 11-25-2010 12:12 AM
Info on SageTV transcoding MrFusion SageTV Software 4 11-09-2009 07:07 AM
DTS->LPCM via SageTV Server transcoding bjkiller SageTV Software 15 04-04-2008 10:54 PM
SageTV+HDHomerun thenuma Hardware Support 3 07-19-2007 09:31 AM
SageTV Transcoding ptaylor SageTV Software 0 02-17-2007 03:39 PM


All times are GMT -6. The time now is 02:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.