SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Development and Customizations > SageTV v7 Customizations > Batch Metadata Tools

Notices

Batch Metadata Tools This forums is for discussing the user-created Batch Metadata Tools for SageTV.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-16-2019, 11:23 AM
graywolf's Avatar
graywolf graywolf is offline
Sage Icon
 
Join Date: Oct 2009
Location: NC
Posts: 1,288
Metadata from thetvdb.com broken?

Looks like BMT metadata lookup from thetvdb.com is broken?

Or is it just me?
Reply With Quote
  #2  
Old 11-16-2019, 11:48 AM
SHS's Avatar
SHS SHS is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2003
Location: Vinita, Oklahoma
Posts: 4,568
Quote:
Originally Posted by graywolf View Post
Looks like BMT metadata lookup from thetvdb.com is broken?

Or is it just me?
It not you there where some big change's on thetvdb.com so many other apps are also broken too.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-16-2019, 03:36 PM
graywolf's Avatar
graywolf graywolf is offline
Sage Icon
 
Join Date: Oct 2009
Location: NC
Posts: 1,288
Did anyone pick up BMT from Stuckless or will this be the end of getting metadata via BMT?

Are there alternates?

Is there a method to have BMT pull metadata from another source?
I only see thetvdb.com or themoviedb.org
Reply With Quote
  #4  
Old 11-16-2019, 07:50 PM
peternm22 peternm22 is offline
Sage Expert
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 658
I checked thetvdb forum and it looks like almost every app is broken right now. The new API (v3) was suppose to allow old clients using the previous API (v2) to work without problem. I don't think it was their intention to break compatibility for older apps using the old API, I think they are just running into some problems migrating everything. Hopefully it will be able to be fixed on their end and we won't need any updates to BMT. That might be wishful thinking though.
Reply With Quote
  #5  
Old 11-26-2019, 12:31 PM
graywolf's Avatar
graywolf graywolf is offline
Sage Icon
 
Join Date: Oct 2009
Location: NC
Posts: 1,288

Looks like thetvdb got their stuff fixed.
BMT is working again for Find Metadata from them.
Reply With Quote
  #6  
Old 11-26-2019, 06:20 PM
KryptoNyte's Avatar
KryptoNyte KryptoNyte is offline
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 2,422
How do they do it ... for free?
Reply With Quote
  #7  
Old 12-20-2019, 11:39 AM
awhenry awhenry is offline
Sage User
 
Join Date: Aug 2008
Location: Old Town, ME, US
Posts: 39
Exclamation

I think possibly we are going to find ourselves in this same predicament again in a week or so. I've been getting emails from thetvdb personally indicating I need to update my account info with them or my API key will no longer work after December 31st. I suspect the owner of the API key used by BMT (or rather the thetvdbapi library it uses) is getting similar emails, though it appears the project is no longer maintained (last update four years ago), so doubtful anyone will receive or respond to them. In theory someone could pick up the thetvdbapi project that BMT uses and fix this, but you can longer get the API key version that project uses, so a quick key update seems not to be an option, and moving to the updated API key version appears to require substantial code changes.

Hopefully I'm wrong, however just in case, is there something other than BMT that can be used to pull in metadata and fanart for SageTV?? Though I'd hate to change, I've been happily using it for many many years now.

Thanks.
__________________
Andrew
Reply With Quote
  #8  
Old 12-20-2019, 12:57 PM
wayner wayner is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto, ON
Posts: 6,898
I am pretty sure that stuckless is the one who wrote BMT. He just moved on from SageTV but he is still around here and hopefully he can update the api key, assuming that it is just a trivial amount of work.
__________________
New Server - Sage9 on unRAID 2xHD-PVR, HDHR for OTA
Old Server - Sage7 on Win7Pro-i660CPU with 4.6TB, HD-PVR, HDHR OTA, HVR-1850 OTA
Clients - 2xHD-300, 8xHD-200 Extenders, Client+2xPlaceshifter and a WHS which acts as a backup Sage server
Reply With Quote
  #9  
Old 01-29-2020, 10:25 AM
graywolf's Avatar
graywolf graywolf is offline
Sage Icon
 
Join Date: Oct 2009
Location: NC
Posts: 1,288
Looking like itís broken again

Not much of a programmer (bash/ksh, basic java/groovy, learning python and working with json in new position) but interested in maybe see what is happening if someone could point me to the source code although very time limited
Reply With Quote
  #10  
Old 02-03-2020, 12:00 PM
awhenry awhenry is offline
Sage User
 
Join Date: Aug 2008
Location: Old Town, ME, US
Posts: 39
Well, I can help with that much. Code for the tvdb api stuff is here.

I've poked at it a little, but haven't had time to dig in too deeply yet, and likely won't for a little while (if ever). My suspicion is that the v1 API that this code uses is deprecated and being gradually discontinued, or just breaking and not being fixed. I found a similar project that uses the current supported API here, and my thought is to use that as a reference to "fix" the broken one by upgrading it to the current version. However, I haven't been able to find any v1 API documentation yet, so I'm not even sure what some of these calls are supposed to return, and many of them don't exist in the current API version.

An alternative would be to hack phoenix to just use the other library, but I have not looked at that approach at all to see if it is even remotely feasible. It might be worth looking at the code anyway to see exactly which functions phoenix makes use of though so you know how much "fixing" is even needed; if some of the discontinued "dvd" stuff isn't used anywhere, that would simplify the fix for example (since those calls are all gone).

Now, if you do fix the tvdb library, I have no idea how you would push that fix out for everyone to get via an automatic update, but I suppose one thing at a time.

Best of luck. Post back if you make any progress.
__________________
Andrew
Reply With Quote
  #11  
Old 02-04-2020, 06:39 PM
EnterNoEscape's Avatar
EnterNoEscape EnterNoEscape is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2010
Location: Harrisburg, PA
Posts: 2,597
The exact code that would need to be updated appears to be here: https://github.com/stuckless/sagetv-...temParser.java

thetvdb-java referenced in the post above is likely the best thing to use since it's clearly still maintained unlike thetvdbapi currently being used. The changes look very straight forward, I might just try to take care of this one myself if time permits.
__________________
SageTV v9 Server: ASRock Z97 Extreme4, Intel i7-4790K @ 4.4Ghz, 32GB RAM, 6x 3TB 7200rpm HD, 2x 5TB 7200rpm HD, 2x 6TB 7200rpm HD, 4x 256GB SSD, 4x 500GB SSD, unRAID Pro 6.7.2 (Dual Parity + SSD Cache).
Capture: 1x Ceton InfiniTV 4 (ClearQAM), 2x Ceton InfiniTV 6, 1x BM1000-HDMI, 1x BM3500-HDMI.

Clients: 1x HD300 (Living Room), 1x HD200 (Master Bedroom).
Software: OpenDCT :: WMC Live TV Tuner :: Schedules Direct EPG
Reply With Quote
  #12  
Old 02-05-2020, 10:20 AM
jt4242 jt4242 is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Dec 2009
Location: Montreal, Canada
Posts: 166
That would be wonderful if you could!! I really miss TVdb!
Reply With Quote
  #13  
Old 02-05-2020, 11:14 AM
tvmaster2's Avatar
tvmaster2 tvmaster2 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2005
Location: tarana
Posts: 3,811
Quote:
Originally Posted by graywolf View Post
Looking like itís broken again

Not much of a programmer (bash/ksh, basic java/groovy, learning python and working with json in new position) but interested in maybe see what is happening if someone could point me to the source code although very time limited
Hi. How would one see, or know it's broken - where does the metadata show up, visually?
__________________
Sage 9 server = Gigabyte AMD quad-core - 4 gigs - integrated ATI HD4200 chipset - SSD boot, Hitachi Deskstar show drives. HD-PVR - Colossus - Win7 32 bit. HD200/300ís networked. HDHomerun tuner. "If you've given up on Weird Al, you've given up on life" - Homer Simpson
Reply With Quote
  #14  
Old 02-05-2020, 02:35 PM
jt4242 jt4242 is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Dec 2009
Location: Montreal, Canada
Posts: 166
I import a lot of TV/movie files into Sage and they often show up with no info - description, etc. So I go into BMT (batch metadata tools) and click on Browse (top right). A panel opens on the left and partway down is "Sage Video Imports by folder". If I click on a show needing info, it goes into a screen showing all the metadata fields.

I click on Find Metadata at the top and make sure the show name, season and episode data is correct in the window that opens. And I choose TV and thetvdb.com or Movie and Themoviedb.org. Then I click Search. It comes up with a list of titles, and I select the correct one and then it used to fill the fields. Now, it shows the titles but, after clicking on the one I want, it just says "Unable to get metadata"
Reply With Quote
  #15  
Old 02-05-2020, 05:32 PM
EnterNoEscape's Avatar
EnterNoEscape EnterNoEscape is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2010
Location: Harrisburg, PA
Posts: 2,597
I looked at it a bit last night. The code doesn't compile as presented on GitHub because of some outdated dependencies. After fixing that, it looks like I just need to slightly modify the behavior of 4 classes (already did 2 of them) and re-compile. The only thing I don't like about the new library is that it brings 3 more libraries along with it. It would be really nice if SageTV ran plugins in their own isolated instances so the new libraries wouldn't be potential sources of conflict.
__________________
SageTV v9 Server: ASRock Z97 Extreme4, Intel i7-4790K @ 4.4Ghz, 32GB RAM, 6x 3TB 7200rpm HD, 2x 5TB 7200rpm HD, 2x 6TB 7200rpm HD, 4x 256GB SSD, 4x 500GB SSD, unRAID Pro 6.7.2 (Dual Parity + SSD Cache).
Capture: 1x Ceton InfiniTV 4 (ClearQAM), 2x Ceton InfiniTV 6, 1x BM1000-HDMI, 1x BM3500-HDMI.

Clients: 1x HD300 (Living Room), 1x HD200 (Master Bedroom).
Software: OpenDCT :: WMC Live TV Tuner :: Schedules Direct EPG
Reply With Quote
  #16  
Old 02-06-2020, 11:22 AM
tvmaster2's Avatar
tvmaster2 tvmaster2 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2005
Location: tarana
Posts: 3,811
Quote:
Originally Posted by jt4242 View Post
I import a lot of TV/movie files into Sage and they often show up with no info - description, etc. So I go into BMT (batch metadata tools) and click on Browse (top right). A panel opens on the left and partway down is "Sage Video Imports by folder". If I click on a show needing info, it goes into a screen showing all the metadata fields.

I click on Find Metadata at the top and make sure the show name, season and episode data is correct in the window that opens. And I choose TV and thetvdb.com or Movie and Themoviedb.org. Then I click Search. It comes up with a list of titles, and I select the correct one and then it used to fill the fields. Now, it shows the titles but, after clicking on the one I want, it just says "Unable to get metadata"
Is there a way for BMT to scan an entire folder and insert the metadata artwork/fanart for multiple files? The only way I can make it work is by drilling into each film/tv show one-at-a-time
__________________
Sage 9 server = Gigabyte AMD quad-core - 4 gigs - integrated ATI HD4200 chipset - SSD boot, Hitachi Deskstar show drives. HD-PVR - Colossus - Win7 32 bit. HD200/300ís networked. HDHomerun tuner. "If you've given up on Weird Al, you've given up on life" - Homer Simpson
Reply With Quote
  #17  
Old 02-07-2020, 07:50 AM
graywolf's Avatar
graywolf graywolf is offline
Sage Icon
 
Join Date: Oct 2009
Location: NC
Posts: 1,288
At work so going by memory what I do
SageTV import folders
Go to folder I want (could do here but would get everything)
Then there is an ďaction ď dropdown near top
Select update metadata
Have several choices to include subdirectories, update only without metadata or all, etc
Start it
Bottom of left column shows progress success/fail

Hope this helps

I also set/use the matcher feature
Get metadata for 1 show in a directory, set matcher using the show name for directory and it then ties all in that directory to that thetvdb Id number
Reply With Quote
  #18  
Old 02-07-2020, 12:22 PM
JREkiwi's Avatar
JREkiwi JREkiwi is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2005
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 2,098
You can do this within SageTV with the CMT plugin.

John
Reply With Quote
  #19  
Old 02-14-2020, 08:23 PM
t4runnr t4runnr is offline
Sage User
 
Join Date: Mar 2011
Location: Ann Arbor, MI
Posts: 59
Any update on this?

I'd like to try to learn how to fix it but I have no clue on where to start.
Reply With Quote
  #20  
Old 02-24-2020, 07:18 PM
EnterNoEscape's Avatar
EnterNoEscape EnterNoEscape is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2010
Location: Harrisburg, PA
Posts: 2,597
I'm slowly getting through porting the code to use the latest API. Images are handled differently enough that I need to significantly rewrite some of the code. It's not hard so much as I don't have a lot of free time to do this.
__________________
SageTV v9 Server: ASRock Z97 Extreme4, Intel i7-4790K @ 4.4Ghz, 32GB RAM, 6x 3TB 7200rpm HD, 2x 5TB 7200rpm HD, 2x 6TB 7200rpm HD, 4x 256GB SSD, 4x 500GB SSD, unRAID Pro 6.7.2 (Dual Parity + SSD Cache).
Capture: 1x Ceton InfiniTV 4 (ClearQAM), 2x Ceton InfiniTV 6, 1x BM1000-HDMI, 1x BM3500-HDMI.

Clients: 1x HD300 (Living Room), 1x HD200 (Master Bedroom).
Software: OpenDCT :: WMC Live TV Tuner :: Schedules Direct EPG
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
problem with thetvdb.com meta data sflamm Phoenix 13 07-24-2011 07:44 PM
broken metadata download ? hoep Batch Metadata Tools 26 04-12-2011 05:41 PM
American Idol: Conflict Between Zap2It and theTVDB Episode Numbers ptzink Batch Metadata Tools 4 04-07-2011 07:24 AM
theTVDB changed getByAirdate API evilpenguin Batch Metadata Tools 2 11-12-2010 05:07 PM
Clean out old metadata created by My Movies before creating new metadata for SageTV? Texas-Hansen SageTV Customizations 0 02-12-2009 10:31 AM


All times are GMT -6. The time now is 02:18 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.