SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > Hardware Support > Hardware Support

Notices

Hardware Support Discussions related to using various hardware setups with SageTV products. Anything relating to capture cards, remotes, infrared receivers/transmitters, system compatibility or other hardware related problems or suggestions should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-15-2010, 04:02 PM
tdalton tdalton is offline
Sage User
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 53
How do you configure Sage for Motorola QIP 71007 tuning with IR Blaster?

I'm trying to setup the Hauppauge IR Blaster to change channels QIP 71001. I read in another thread that the IR sensor on the other QIP is under the word "Message" on the display windows where as one would think it would be under "Remote". Anyway, I can't figure out how to enter the generic Motorola code 93 referred to in the same thread I find that info in to configure Sag. When I go to Tuner setup and select IR Blaster I see Change Tuning Device but the box is empty and when I try to learn a code it errors out after typing the name. Any help would be appreciated I'm dying to get this working! Thanks!

TD
Reply With Quote
  #2  
Old 06-15-2010, 04:10 PM
gplasky's Avatar
gplasky gplasky is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2003
Location: Howell, MI
Posts: 9,203
Did you follow the manual in your SageTV directory?
Quote:
The receiver plugs into the back of the PVR card. Then, make sure you install the IR
Remote application from the Hauppauge CD or website. There should be a little remote
control icon in your system tray. After the IR Remote application has been installed and
is working, make sure to check the box that says, "Configure support for the Hauppauge
PVR-250/350 IR Remote Control", in step 4 during SageTV installation. Check to make
sure your batteries are good. If for some reason you install/reinstall the IR Remote
application after you have installed SageTV you must then reinstall SageTV. See details
for the Hauppauge Remote in the Appendix.

In order to use the Hauppauge remote with SageTV, you must first install the Hauppauge remote
control software before installing SageTV. Then, when SageTV is installed, be sure to check the
option to configure support for the Hauppauge remote control in step 4 of the SageTVLite install
process. Then, during the Configuration Wizard, use the Set your Remote Control step to set which
Hauppauge remote you are using, or go to Detailed Setup: Commands Settings and use the Remote
Control Configuration option. The default button layouts are shown on the next pages.
Gerry
__________________
Big Gerr
_______
Server - WHS 2011: Sage 7.1.9 - 1 x HD Prime and 2 x HDHomeRun - Intel Atom D525 1.6 GHz, Acer Easystore, RAM 4 GB, 4 x 2TB hotswap drives, 1 x 2TB USB ext Clients: 2 x PC Clients, 1 x HD300, 2 x HD-200, 1 x HD-100 DEV Client: Win 7 Ultimate 64 bit - AMD 64 x2 6000+, Gigabyte GA-MA790GP-DS4H MB, RAM 4GB, HD OS:500GB, DATA:1 x 500GB, Pace RGN STB.
Reply With Quote
  #3  
Old 06-16-2010, 08:11 AM
tdalton tdalton is offline
Sage User
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 53
Yes I looked in the manual and on page 154 it shows step 6: Select the Cable Box or Satellite Receiver" which I do not get after selecting the Hauppauge IR Blaster in step 5.
Reply With Quote
  #4  
Old 06-16-2010, 08:14 AM
gplasky's Avatar
gplasky gplasky is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2003
Location: Howell, MI
Posts: 9,203
SO you had the Hauppauge IR software installed BEFORE you installed SageTV? And then when you did install SageTV you made sure the checkbox was enabled for Sage to configure the software?

Gerry
__________________
Big Gerr
_______
Server - WHS 2011: Sage 7.1.9 - 1 x HD Prime and 2 x HDHomeRun - Intel Atom D525 1.6 GHz, Acer Easystore, RAM 4 GB, 4 x 2TB hotswap drives, 1 x 2TB USB ext Clients: 2 x PC Clients, 1 x HD300, 2 x HD-200, 1 x HD-100 DEV Client: Win 7 Ultimate 64 bit - AMD 64 x2 6000+, Gigabyte GA-MA790GP-DS4H MB, RAM 4GB, HD OS:500GB, DATA:1 x 500GB, Pace RGN STB.
Reply With Quote
  #5  
Old 06-16-2010, 08:35 AM
tdalton tdalton is offline
Sage User
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 53
The Hauppauge software and drivers were installed prior to Sage being installed but I'm not sure what you are referring to with when you say the check box for Sage to configure the software?
Reply With Quote
  #6  
Old 06-16-2010, 09:20 AM
gplasky's Avatar
gplasky gplasky is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2003
Location: Howell, MI
Posts: 9,203
There is a seperate install for the Hauppauge IR software. At the beginning of the SageTV install wizard there is a check box you need to check to install support for the Hauppauge IR software. It is usually checked by default but since you're having issues double-check. To fix it you need to uninstall SageTV and then reinstall with the box checked.

Gerryh
__________________
Big Gerr
_______
Server - WHS 2011: Sage 7.1.9 - 1 x HD Prime and 2 x HDHomeRun - Intel Atom D525 1.6 GHz, Acer Easystore, RAM 4 GB, 4 x 2TB hotswap drives, 1 x 2TB USB ext Clients: 2 x PC Clients, 1 x HD300, 2 x HD-200, 1 x HD-100 DEV Client: Win 7 Ultimate 64 bit - AMD 64 x2 6000+, Gigabyte GA-MA790GP-DS4H MB, RAM 4GB, HD OS:500GB, DATA:1 x 500GB, Pace RGN STB.
Reply With Quote
  #7  
Old 06-16-2010, 09:42 AM
tdalton tdalton is offline
Sage User
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 53
Gotchya. Thanks!
Reply With Quote
  #8  
Old 06-16-2010, 12:34 PM
tdalton tdalton is offline
Sage User
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 53
Ok. I thought the latest version of Sage had the IR Blaster configuration built into it and I was trying to enter the code in Sage. I since ran the Hauppauge IR Blaster configuration and tested every code for Motorola and none of them work with my QIP 71001 receiver. I also tried learning but it just times out.
Reply With Quote
  #9  
Old 06-17-2010, 10:24 PM
darcilicious's Avatar
darcilicious darcilicious is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jul 2009
Location: Venus
Posts: 1,306
Quote:
Originally Posted by tdalton View Post
I since ran the Hauppauge IR Blaster configuration and tested every code for Motorola and none of them work with my QIP 71001 receiver. I also tried learning but it just times out.
I have a QIP6200 and the DCT6200 works perfectly for me; you might try that. I don't believe there are any IR code differences between the 6200 and the 7100.

If it still doesn't work, make sure the IR blaster is right up against the plastic face of the STB and that it's right next to the STB IR receiver. If you're even a little bit off, it won't work

I'm assuming you can see the IR blaster flash when you test it?
__________________
SageTV Server 7.1.x w/Gemstone and Plex Home Theater v1.0.10 w/PlexPass
HD-PVR w/v1.5.6 drivers / Hauppauge IR blaster / FiOS Extreme HD / Motorola QIP6200 / SPDIF+720p Fixed Output
on HP Media Center 8400F (Phenom 9500 QuadCore 2.2GHz, nVidia GeForce 8500 GT)
via Olevia 247TFHD/Onyko TX-SR606/Harmony 550/HP MediaSmart EX490 WHS w/12TB
Plex Media Server v0.9.9.5 on HP Touchsmart Envy 23 d16qd
Sonos Play:3, Connect / SimpleTV v2 / Roku 2 XS+Plex / iPhone 5 / iPad 2
Reply With Quote
  #10  
Old 06-18-2010, 08:26 AM
tdalton tdalton is offline
Sage User
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 53
It turned out to be the IR app wasn't running. I got that up and the QIP 71007 ran fine with same code 93 like the 6200. I have this running at a client's site and it did flake out yesterday meaning that it stopped changing channels but someone else had started troubleshooting it and rebooted the computer so I'm not sure if the IR app just needed restarted or the app had stopped etc. I rebooted everything and it was fine but if it continuously acts up I'll get them a USB-UIRT
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Serial Tuning for Motorola DCT STB AudioMstr Hardware Support 14 02-07-2011 03:08 PM
USB UIRT and motorola qip 2500 ericscottf Hardware Support 6 04-06-2010 10:30 PM
Ir Blaster HVR 1600 and Motorola DCH70 nyplayer Hardware Support 0 04-29-2008 08:34 AM
motorola QIP 2500-2 jepalmer1391 Hardware Support 0 01-28-2007 10:44 AM
Hauppauge IR blaster with Motorola DCT2224 RichardS Hardware Support 4 01-25-2007 06:19 PM


All times are GMT -6. The time now is 11:08 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.