SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > Hardware Support > Hardware Support

Notices

Hardware Support Discussions related to using various hardware setups with SageTV products. Anything relating to capture cards, remotes, infrared receivers/transmitters, system compatibility or other hardware related problems or suggestions should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-21-2021, 07:34 PM
gilded07's Avatar
gilded07 gilded07 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 429
Tuning HDHR3s

I put tuning as the subject but honestly, I'm not sure what the problem is. I can see channel 12 (local NBC affiliate) in the preview thumbnail in the set up video sources section but when I try to watch it from the main viewer I get the "No Signal" message and nothing tunes.

I updated the tuner firmware and silicon dust software and rescanned both tuners and still get this message.

Any ideas?

thx
__________________
Headless Server: Q8400 2.66ghz / MSI P45 Neo2-FR / 4GB
Storage: 120 SSD for SageTV / 3TB for TV recordings / Unraid NAS 5TB for vids, pics, music w Plex Docker
Tuners: HDHR3 x 2
Extenders: Nvidia Shield x2 / 3 placeshifters
Server Software: Win 10 64, SageTV 9.1.5.683, Java 7_71, Real VNC
Other: MiniClient, Commercial Detector UI, Sage Recording Extender
Reply With Quote
  #2  
Old 11-21-2021, 09:36 PM
JustFred JustFred is offline
Sage Expert
 
Join Date: May 2015
Location: Sunnyvale, Ca
Posts: 555
Quote:
Originally Posted by gilded07 View Post
I put tuning as the subject but honestly, I'm not sure what the problem is. I can see channel 12 (local NBC affiliate) in the preview thumbnail in the set up video sources section but when I try to watch it from the main viewer I get the "No Signal" message and nothing tunes.

I updated the tuner firmware and silicon dust software and rescanned both tuners and still get this message.
Did you perform a rescan with both the HDHR Setup utility AND from within Sage?

I'm assuming that "from the main viewer" means viewing from either Live TV or the Program Guide screens. In these cases, with multiple tuners, you have little control over which specific tuner Sage will use. I suggest going to Setup Video Sources for each tuner to verify channel 12. Typically, you'll find one tuner isn't working correctly. This commonly occurs if a tuner had previously been setup using a COPY of the program guide of another tuner, rather than selecting "use the same channel lineup".
__________________
System #1: Win7-64, I7-920, 8 GB mem, 4TB HD. Java-64 1.8.0_141. Sage-64 v9.2.1 ATSC: 2x HDHR-US (1st gen white) tuners. HD-200.
System #2: Win7-64, I7-920, 8 GB mem, 4TB HD. Java 1.8.0_131. Sage v9.1.6.747. ClearQAM: 2x HDHR3-US tuners. HD-200.
System #3: Win7-64, I7-920, 12 GB mem, 4TB HD. Java-64 1.8.0_141. Sage-64 v9.2.1 ATSC: 2x HVR2250; Spectrum Cable via HDPVR & USB-UIRT. 3x HD-200.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-26-2021, 03:22 PM
gilded07's Avatar
gilded07 gilded07 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 429
Quote:
Originally Posted by JustFred View Post
Did you perform a rescan with both the HDHR Setup utility AND from within Sage?

I'm assuming that "from the main viewer" means viewing from either Live TV or the Program Guide screens. In these cases, with multiple tuners, you have little control over which specific tuner Sage will use. I suggest going to Setup Video Sources for each tuner to verify channel 12. Typically, you'll find one tuner isn't working correctly. This commonly occurs if a tuner had previously been setup using a COPY of the program guide of another tuner, rather than selecting "use the same channel lineup".
Thx Fred. Your advice fixed my problem. I had re-scanned the hdhr software thoroughly but only re-scanned the first video source in SageTV. I went back and re-scanned all four and now channel 12 is working fine.
__________________
Headless Server: Q8400 2.66ghz / MSI P45 Neo2-FR / 4GB
Storage: 120 SSD for SageTV / 3TB for TV recordings / Unraid NAS 5TB for vids, pics, music w Plex Docker
Tuners: HDHR3 x 2
Extenders: Nvidia Shield x2 / 3 placeshifters
Server Software: Win 10 64, SageTV 9.1.5.683, Java 7_71, Real VNC
Other: MiniClient, Commercial Detector UI, Sage Recording Extender
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
hdhr3 tuning and sagetv tuning granto Hardware Support 2 09-06-2011 09:06 AM
Help with tuning Five on DVB-S Dvid SageTV United Kingdom 1 07-12-2010 10:49 PM
QAM tuning help VCRUser Hardware Support 2 07-26-2009 11:40 PM
Tuning OTA HD KarylFStein SageTV Software 2 04-10-2006 06:45 AM
STB Tuning? pscs SageTV Software 5 05-12-2003 06:31 PM


All times are GMT -6. The time now is 02:08 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.