SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV BETA Release Products > SageTV Beta Test Software

Notices

SageTV Beta Test Software Discussion related to BETA Releases of the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. regarding SageTV Beta Releases should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 10-17-2010, 03:35 PM
limonadito limonadito is offline
New Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Buffalo
Posts: 2
Tmar89 Solution?

Tmar89 - Did you ever solve your no channels issue? I am dealing with the same problem now with my 2250 in Win7 32bit finding no channels even though WinTV 7 finds them all just fine.

If you figured it out I would love to know what the answer was.
Reply With Quote
  #22  
Old 10-17-2010, 05:04 PM
tmar89 tmar89 is offline
Sage User
 
Join Date: Aug 2009
Location: Whitehall, PA
Posts: 26
No, I never did. I just suspected it was a Sage 7 beta thing and when the release version came out it would be rectified. For now, I am sticking with my BTV setup until Sage 7 is usable.
Reply With Quote
  #23  
Old 10-18-2010, 07:23 AM
macsupergeek macsupergeek is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Sep 2008
Location: NJ
Posts: 161
I have Win 7 64 bit and 2 x 2250's and last night I had an issue of trying to get NBC in QAM up from FIOS of NJ. I tuned in NBC which is channel 4 on my lineup and ready to watch the end of the Colts v Redskins game and instead of seeing football, its a concert and I see the call sign in the lower right corner for PBS, which is channel 12 locally. So I tuned to CBS, channel 2, and that works, then tuned to ABC, channel 7, that works. Then I tuned to 504, which is the HD feed through my HD-PVR and FIOS cable box, that works and its the game. Then I tried NBC, channel 4 again and it worked to tune the game. This has happened to me before, as well, when Sage tried to record FOX's Fringe, channel 5, and I got the "The Three Amigoes" instead recorded from My9, channel 9 on the 2250. So there is something definitely screwy with QAM tuning and the 2250's in Sage 7.
__________________
SERVER: Dual Core Xeon 3.0GHz 5160, 8gb RAM, Win7 x64, SageTV 9.0.13.536 w/ BMT, WebUI, OpenDCT, Java 1.70_79
TUNERS: 2 x Ceton PCIe InfinitiTV - FIOS
STORAGE: UNRAID - 8tb for archived shows, DVDs, pictures and music
CLIENTS: 2 x HD200s, 2 x HD300
Reply With Quote
  #24  
Old 10-18-2010, 11:06 AM
TwistedMelon TwistedMelon is offline
Sage Expert
 
Join Date: Aug 2005
Location: Ontario, Canada
Posts: 554
These problems will never get fixed if you guys don't report the bugs to Sage via the bug report form. Then likely you'll have to send Sage some information on your systems as well as log files.
__________________
Bruno
Twisted Melon Inc.
While you're clicking, check out my Mini Theater custom build.
Reply With Quote
  #25  
Old 10-18-2010, 06:06 PM
gcamp0730 gcamp0730 is offline
Sage User
 
Join Date: Oct 2009
Location: Texas, USA
Posts: 42
Quote:
Originally Posted by TwistedMelon View Post
These problems will never get fixed if you guys don't report the bugs to Sage via the bug report form. Then likely you'll have to send Sage some information on your systems as well as log files.
Exactly. That's what I did with my issue and after a few back-and-forth emails, log files, etc. Sage was able to determine the cause as well as the solution.
Reply With Quote
  #26  
Old 10-22-2010, 12:56 PM
donkey donkey is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 275
Fix the QAM tuner problem.

Try an update, it fixes the QAM tuner trouble on the 7.0.20. 7.0.21 (always used as an ATSC tuner).
http://download.sage.tv/users/qian/7...howCapture.dll

Qian
__________________
Qian
Reply With Quote
  #27  
Old 10-22-2010, 01:15 PM
derelicte1 derelicte1 is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 141
I tried this update last night and it fixed the qam problems I'm having with an avermedia duet not finding qam channels either.

lets hope this issue can stay fixed this time.
Reply With Quote
  #28  
Old 10-29-2010, 08:11 PM
Monedeath Monedeath is offline
Sage Expert
 
Join Date: Sep 2009
Location: Idaho
Posts: 513
Well. Today I decided to jump into the Release Candidate builds going from 7.0.16 to 7.0.22 on my WHS system. In return for making that leap, the QAM tuners on my two HVR-2250 cards are no longer functional, in the time I had before Sage resumed recordings again(completing in about an hour). I only managed to update the drivers(27118) to the most recent version(28162), with no change. QAM on the 2250's no longer functions for my WHS system with the most recent Release Candidate. NTSC tuning continues to work fine on them.

For my next step, I'll probably regress it back to 7.0.20 and see if QAM tuning resumes working, and increment forward until it breaks if it does work. Otherwise I'm incrementing back until I get one to work(or reverting to the .16 backup).

Is the behavior of my WHS box a fluke, or did other people have theirs break on them with RC6(7.0.22)?
Reply With Quote
  #29  
Old 10-29-2010, 08:56 PM
gcamp0730 gcamp0730 is offline
Sage User
 
Join Date: Oct 2009
Location: Texas, USA
Posts: 42
Quote:
Originally Posted by Monedeath View Post
Is the behavior of my WHS box a fluke, or did other people have theirs break on them with RC6(7.0.22)?
I upgraded to .21 recently about 4 days ago and haven't experience any QAM problems on my 2250.
Reply With Quote
  #30  
Old 10-29-2010, 09:11 PM
bialio's Avatar
bialio bialio is offline
SageTVaholic
 
Join Date: May 2007
Location: Frisco, TX
Posts: 3,445
I upgraded from 17 to 22 today, and QAM in the 2250 didn't survive.

btl.
__________________
PHOENIX 3 is here!
Server : Linux V9, Clients : Win10 and Nvidia Shield Android Miniclient
Reply With Quote
  #31  
Old 10-29-2010, 09:23 PM
heffe2001's Avatar
heffe2001 heffe2001 is offline
Sage Icon
 
Join Date: Mar 2004
Location: Conover, NC
Posts: 1,269
Quote:
Originally Posted by Monedeath View Post
Is the behavior of my WHS box a fluke, or did other people have theirs break on them with RC6(7.0.22)?
I'm having an issue with one of my 2250's under WHS. I upgraded my system to .21 (from .20) today, and some of my shows didn't record tonight because of tuner failures. Did you happen to figure out if it was .21? I'm still running the drivers that shipped with the cards, as I had problems with later drivers and haven't tried any recent ones... What is the best version to be running under WHS currently?
__________________
Server: AMD Phenom 2 920 2.8ghz Quad, 16gb Ram, 4tb Storage, 1xHVR-2250, 1 Ceton Cable Card adapter, Windows 7 SP1
Reply With Quote
  #32  
Old 10-29-2010, 09:25 PM
heffe2001's Avatar
heffe2001 heffe2001 is offline
Sage Icon
 
Join Date: Mar 2004
Location: Conover, NC
Posts: 1,269
Quote:
Originally Posted by bialio View Post
I upgraded from 17 to 22 today, and QAM in the 2250 didn't survive.

btl.
Looks like I might be regressing my box soon then (although I'm playing with the idea of ESXi & the Sage Linux MC on top of Ubuntu). Has anybody tried the dshowcapture.dll that was posted earlier in the thread on .21 yet?
__________________
Server: AMD Phenom 2 920 2.8ghz Quad, 16gb Ram, 4tb Storage, 1xHVR-2250, 1 Ceton Cable Card adapter, Windows 7 SP1
Reply With Quote
  #33  
Old 10-29-2010, 11:03 PM
robk's Avatar
robk robk is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: May 2004
Posts: 283
I thought it was fixed in .22. What happened?

from the notes:
12. Fix: QAM tuner fails channel sacn, the tuner is always show up as ATSC.
Reply With Quote
  #34  
Old 10-29-2010, 11:15 PM
tmar89 tmar89 is offline
Sage User
 
Join Date: Aug 2009
Location: Whitehall, PA
Posts: 26
I'm using the latest Sage TV 7 beta with the latest Hauppauge drivers and the 2250s with Digital Tuning (QAM) is working in Sage TV.
Reply With Quote
  #35  
Old 10-29-2010, 11:40 PM
Monedeath Monedeath is offline
Sage Expert
 
Join Date: Sep 2009
Location: Idaho
Posts: 513
Quote:
Originally Posted by heffe2001 View Post
I'm having an issue with one of my 2250's under WHS. I upgraded my system to .21 (from .20) today, and some of my shows didn't record tonight because of tuner failures. Did you happen to figure out if it was .21? I'm still running the drivers that shipped with the cards, as I had problems with later drivers and haven't tried any recent ones... What is the best version to be running under WHS currently?
Haven't tried 7.0.21 just yet with or without their extra patch. I currently have stuff recording once more and need to wait for it to finish. But for my WHS box, 7.0.22 does not work with the 2250, but 7.0.20 does.

Edit: At least for my system, 7.0.21 appears to work on WHS when running the latest drivers.

Last edited by Monedeath; 10-30-2010 at 02:03 AM.
Reply With Quote
  #36  
Old 10-29-2010, 11:53 PM
Monedeath Monedeath is offline
Sage Expert
 
Join Date: Sep 2009
Location: Idaho
Posts: 513
Quote:
Originally Posted by robk View Post
I thought it was fixed in .22. What happened?

from the notes:
12. Fix: QAM tuner fails channel sacn, the tuner is always show up as ATSC.

In our(WHS users) case, I think the relevant note is probably a close relation to this guy from 7.0.21, although gcamp0730 is reporting 7.0.21 as working for him:
Quote:
Windows Updates
9. Fix: HVR-2250 ATSC not working on Windows 7.
Either way. I'm suspecting that one of the fixes for the Windows 7 users who were having problems with their HVR-2250's is related to the problems we are now seeing on WHS. I went to 7.0.20 because of those notes, but 7.0.21 is my next stop once I get some server down time to give it a try.

Edit: Just tried 7.0.21 and it worked on my WHS system, both the initial install, and the patch for it that followed a few days later.

Last edited by Monedeath; 10-30-2010 at 02:01 AM.
Reply With Quote
  #37  
Old 10-30-2010, 12:02 AM
Monedeath Monedeath is offline
Sage Expert
 
Join Date: Sep 2009
Location: Idaho
Posts: 513
Quote:
Originally Posted by tmar89 View Post
I'm using the latest Sage TV 7 beta with the latest Hauppauge drivers and the 2250s with Digital Tuning (QAM) is working in Sage TV.
So they (probably) got Win7 fixed, which is good. Now to squash the new bugs in WHS.

The joys of debug in large programs.
Reply With Quote
  #38  
Old 10-30-2010, 12:12 AM
donkey donkey is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 275
Post sagetv log

Enable sagetv log in Setup, restart sagetv, reproduce the problem, post your sagetv_0.txt

Qian
__________________
Qian
Reply With Quote
  #39  
Old 10-30-2010, 02:44 AM
Monedeath Monedeath is offline
Sage Expert
 
Join Date: Sep 2009
Location: Idaho
Posts: 513
cycled through 7.0.21(both builds), and 7.0.22(for a second round and error log)

7.0.21 is working on my WHS install. It seems to be that something in 7.0.22 is the culprit behind the broken 2250 QAM tuners in WHS.

Last edited by Monedeath; 10-30-2010 at 02:46 AM.
Reply With Quote
  #40  
Old 10-30-2010, 09:40 AM
heffe2001's Avatar
heffe2001 heffe2001 is offline
Sage Icon
 
Join Date: Mar 2004
Location: Conover, NC
Posts: 1,269
Quote:
Originally Posted by donkey View Post
Enable sagetv log in Setup, restart sagetv, reproduce the problem, post your sagetv_0.txt

Qian
I attached mine. Shut down Sage, turned on debugging, then tried to tune into 2 different QAM channels, both failed, then shut down Sage. Running WHS, with the 26198 drivers currently.
Attached Files
File Type: zip sagetv_0.zip (169.1 KB, 163 views)
__________________
Server: AMD Phenom 2 920 2.8ghz Quad, 16gb Ram, 4tb Storage, 1xHVR-2250, 1 Ceton Cable Card adapter, Windows 7 SP1
Reply With Quote
Reply

Tags
2250, clear qam, suddenlink


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HVR-2250/SageTV 6.2 Issue Orizimo Hardware Support 1 06-05-2010 10:14 AM
WinTV-HVR-2250, USBbuirt & Dish Vip 211k issue changing channel CiscoSquaD Hardware Support 0 03-23-2010 07:25 PM
Hauppage 2250 and Clear QAM will Hardware Support 17 12-19-2009 05:56 PM
HVR-2250 (QAM) strange Capture issue wado1971 Hardware Support 3 11-29-2008 08:54 PM
HVR-950 and Clear QAM sdsean Hardware Support 3 07-22-2008 10:04 AM


All times are GMT -6. The time now is 12:47 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.