SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Software

Notices

SageTV Software Discussion related to the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV software application should be posted here. (Check the descriptions of the other forums; all hardware related questions go in the Hardware Support forum, etc. And, post in the customizations forum instead if any customizations are active.)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-05-2006, 07:20 AM
srothwell's Avatar
srothwell srothwell is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jul 2004
Location: Richmond, VA
Posts: 1,064
Exclamation Sage Client has NullPointerException and won't connect

I am having a problem with Sage Client.

It discovers servers and after you select an active server, it just sits there and says "SageTV Connection is Initializing." After a new window pops up with "An exception occured in Java: java.lang.NullPointerException"

My other PC with Client works just fine. I have uninstalled/reinstalled java and Sage to no avail. I also searched the forum and the only thing I found was a LONG time ago about a STV being corrput. So, not only did I reinstall SageClient (as described above) but after that didn't work I also copied the STV that works fine on my Server to the client and it still did not work.

I am running server in service mode, but I doubt that makes any difference becuase another PC's client works.

I turned loggin on and here is what comes back:

Code:
Wed 7/5 8:48:48.842 user.dir2=C:\Program Files\SageTV\SageTV
Wed 7/5 8:48:48.845 classpath=C:\Program Files\SageTV\SageTV\Sage.jar;C:\Program Files\SageTV\SageTV\plugin.jar;C:\Program Files\SageTV\SageTV\;;JARs\commons-jxpath-1.1.jar;JARs\commons-logging-api.jar;JARs\commons-logging.jar;JARs\jcifs-1.1.6.jar;JARs\jdic.jar;JARs\mx4j-impl.jar;JARs\mx4j-jmx.jar;JARs\mx4j-remote.jar;JARs\mx4j-tools.jar;JARs\sbbi-jmx-1.0.jar;JARs\sbbi-upnplib-1.0.3.jar
Wed 7/5 8:48:48.845 JVM version=1.5.0_07
Wed 7/5 8:48:48.845 OS=Windows XP 5.1
Wed 7/5 8:48:48.847 Succesfully setup system shell hook
Wed 7/5 8:48:48.848 not specifiy WinkeyboardHook in registery, load default one
Wed 7/5 8:48:49.284 ImageUtils loading URL jar:file:/C:/Program%20Files/SageTV/SageTV/Sage.jar!/images/splashclient.gif
Wed 7/5 8:48:49.356 ImageUtils creating BI copy sun.awt.image.ToolkitImage@18ac738
Wed 7/5 8:48:49.919 SageTV V5.0.4.92
Wed 7/5 8:48:50.098 hostname=kitchen
Wed 7/5 8:48:50.179 Sending out discovery packets to find SageTV Servers...
Wed 7/5 8:48:50.364 Discovery packet received:java.net.DatagramPacket@c51355
Wed 7/5 8:48:50.365 Added server info:mediaserver,V5.0.4,192.168.1.105
Wed 7/5 8:48:55.321 Error discovering servers:java.net.SocketTimeoutException: Receive timed out
Wed 7/5 8:49:36.498 ImageUtils loading URL jar:file:/C:/Program%20Files/SageTV/SageTV/Sage.jar!/images/tvicon.gif
Wed 7/5 8:49:36.501 ImageUtils creating BI copy sun.awt.image.ToolkitImage@7c6768
Wed 7/5 8:49:36.920 ImageUtils loading URL jar:file:/C:/Program%20Files/SageTV/SageTV/Sage.jar!/images/tvicon_anim0.gif
Wed 7/5 8:49:36.922 ImageUtils creating BI copy sun.awt.image.ToolkitImage@a981ca
Wed 7/5 8:49:36.923 ImageUtils loading URL jar:file:/C:/Program%20Files/SageTV/SageTV/Sage.jar!/images/tvicon_anim1.gif
Wed 7/5 8:49:36.925 ImageUtils creating BI copy sun.awt.image.ToolkitImage@1a1c887
Wed 7/5 8:49:36.926 ImageUtils loading URL jar:file:/C:/Program%20Files/SageTV/SageTV/Sage.jar!/images/tvicon_anim2.gif
Wed 7/5 8:49:36.928 ImageUtils creating BI copy sun.awt.image.ToolkitImage@167d940
Wed 7/5 8:49:36.929 ImageUtils loading URL jar:file:/C:/Program%20Files/SageTV/SageTV/Sage.jar!/images/tvicon_anim3.gif
Wed 7/5 8:49:36.931 ImageUtils creating BI copy sun.awt.image.ToolkitImage@7ffe01
Wed 7/5 8:49:37.094 Wizard starting to load database info...
Wed 7/5 8:49:37.108 Wizard DONE loading database info. loadTime=0.0010 sec
Wed 7/5 8:49:37.347 SageTV received connection from:Socket[addr=/192.168.1.105,port=42024,localport=1878]
Wed 7/5 8:49:38.535 Connection lost from: Socket[addr=/192.168.1.105,port=42024,localport=1878] by:java.io.EOFException
Wed 7/5 8:49:38.536 Cleaning up c/s connection
Wed 7/5 8:49:38.551 MAIN THREW AN EXCEPTION: java.lang.NullPointerException
java.lang.NullPointerException
Wed 7/5 8:49:38.553 	at sage.bp.do(Unknown Source)
Wed 7/5 8:49:38.553 	at sage.bp.for(Unknown Source)
Wed 7/5 8:49:38.553 	at sage.SageTV.<init>(Unknown Source)
Wed 7/5 8:49:38.553 	at sun.reflect.NativeConstructorAccessorImpl.newInstance0(Native Method)
Wed 7/5 8:49:38.554 	at sun.reflect.NativeConstructorAccessorImpl.newInstance(Unknown Source)
Wed 7/5 8:49:38.554 	at sun.reflect.DelegatingConstructorAccessorImpl.newInstance(Unknown Source)
Wed 7/5 8:49:38.554 	at java.lang.reflect.Constructor.newInstance(Unknown Source)
Wed 7/5 8:49:38.554 	at java.lang.Class.newInstance0(Unknown Source)
Wed 7/5 8:49:38.554 	at java.lang.Class.newInstance(Unknown Source)
Wed 7/5 8:49:38.555 	at sage.Sage.void(Unknown Source)
Wed 7/5 8:49:38.555 	at sage.Sage.b(Unknown Source)
Can anyone help?

Thanks!

Stacy
Reply With Quote
  #2  
Old 07-22-2007, 11:04 AM
jsim jsim is offline
Sage User
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 9
Client connection problem here too!

I have Sage Client on 2 Windows PCs, both fail to connect while reporting "An Exception occured in Java: java.lang.NullPointerException". I have the latest Sage WHS server beta running on RC1 of WHS, but had the same problem using the current v6 Sage for Windows.

Can anyone help, please? This is a very promising setup, but about as useful as an ashtray on a motorbike at present.

John
Reply With Quote
  #3  
Old 07-23-2007, 05:54 AM
gplasky's Avatar
gplasky gplasky is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2003
Location: Howell, MI
Posts: 9,203
For both the above posts I would reexamine your firewall and make sure the correct ports are still open.

Stacy-yours is timing out on the discovery.
John-WHS is based on Server 2003 and inherently more secure. You may want to disable it entirely on server and clients and back your way back into it.

Gerry
__________________
Big Gerr
_______
Server - WHS 2011: Sage 7.1.9 - 1 x HD Prime and 2 x HDHomeRun - Intel Atom D525 1.6 GHz, Acer Easystore, RAM 4 GB, 4 x 2TB hotswap drives, 1 x 2TB USB ext Clients: 2 x PC Clients, 1 x HD300, 2 x HD-200, 1 x HD-100 DEV Client: Win 7 Ultimate 64 bit - AMD 64 x2 6000+, Gigabyte GA-MA790GP-DS4H MB, RAM 4GB, HD OS:500GB, DATA:1 x 500GB, Pace RGN STB.
Reply With Quote
  #4  
Old 04-16-2009, 06:35 PM
stuckless's Avatar
stuckless stuckless is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2007
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 9,712
It appears that I have the same issue running the SageTV Client 6.5.13 under my vmware development environment (windows xp)

I recently updgraded my server from 6.4.8 to the latest 6.5.13. Everything else connects fine (hd extender, placeshifters, mvp), but now my windows xp dev client (vmware) just sits there at "SageTV Connection is initializing"... and eventually it will time out with a NullPointerException.

Any suggestions?
Reply With Quote
  #5  
Old 04-16-2009, 06:53 PM
stuckless's Avatar
stuckless stuckless is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2007
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 9,712
Well.... I really don't think this is a SageTV issue, since i rolled back my sagetv server and resinstalled the sagetv client under windows to 6.4.8 and the windows client still sits there. So it must be something to do with my vmware windows....
Reply With Quote
  #6  
Old 04-21-2009, 10:10 PM
stuckless's Avatar
stuckless stuckless is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2007
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 9,712
Just for reference.. Sage Suppport had me reactivate my license, and now my client can connect, and I no longer get the NullPointerException.

My problem was (i suspect) that I upgraded my server hardware, and as a result, my license was invalid, although sage server never complained.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 01:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.