SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Software

Notices

SageTV Software Discussion related to the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV software application should be posted here. (Check the descriptions of the other forums; all hardware related questions go in the Hardware Support forum, etc. And, post in the customizations forum instead if any customizations are active.)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-03-2010, 04:56 AM
dgeezer dgeezer is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Oct 2007
Location: Greensboro, NC
Posts: 293
Any ideas why my server crashed?

Last night we sat down to watch a little tv. I started the client and it took probably 2 minutes to connect to the server. When I tried to play a show it just froze. After a few minutes my wife went to another TV to watch live TV.

Here is my basic setup:

Older server pc running XP. It is an athlon64 with 512mb ram. It runs headless and contains 4 various sized hard drives and 2 tuners HVR-1600 and HVR-1800. Both of these tuners are set up to only tune analogue cable. I also have an HDHomerun which uses both tuners to tune QAM cable.

Playback is handled by 1-hd100 1-HD200 and a client pc (zotac nvidia ion).

Here's what I found:
I logged in to the server (TightVNC) and started the task manager. The SageTVService was jumping from about 45% to 99% cpu usage and showing 245,500 ram usage. I was recording 2 shows on the HDHomerun at the time, but there was no playback happening. I did try to start the client again but it wouldn't even make connection to the server (spinny circle). I tried a net stop of the service and a net start and as soon as the SageTV service came back up it pegged the cpu again. I finally had to re-boot the server, which seemed to fix the problem. This morning I started the client and everything seems fine. I can watch recordings etc. The recording of American Idol that was running during all of this is garbled. I'm heartborken..

Anyway, any ideas on what to do now. Would more ram help or just mask some other problem for a while?
Reply With Quote
  #2  
Old 02-03-2010, 06:42 AM
carlgar carlgar is offline
Sage Icon
 
Join Date: Oct 2003
Location: Brentwood, TN
Posts: 1,866
I suggest you start with the disk check program on your hard disks. Be sure to Scan for and attempt recovery of bad sectors. I just went through about 5 or 6 crashes over about a week that was corrected by finding and fixing bad sectors on both of my sage recording disks. I was seeing 3 different types of crashes and also higher than normal CPU usage. The first sign of a problem was a crash caused by a thermal event. then I saw crashes caused by a illegal instruction and then I started getting random crashes with no reason given. I have now run 8 days with no problems after fixing the disks.
__________________
Server : Intel Core i7 2.8 GHz Processor: Gigabyte X58A-UD3R Motherboard: 6 GB Memory : 1 120 GB Intel SSD :3 2 TB WD hard drives:1 Hauppauge PVR 2250: 3 HDHomeRuns:1 HD300 extender;1 HD200 extender;1 HD100 extender 2 MVP Media Extenders: Windows 7 64 bit Home Premium all updates applied, SageTV V7.1.7.254.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-03-2010, 10:33 AM
dgeezer dgeezer is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Oct 2007
Location: Greensboro, NC
Posts: 293
Well, I just ran the windows chkdsk program on my C: drive. It's a 20GB partition just for the operating system. Now I am watching, and pausing a live show in HD and cpu usage hasn't peaked and memory usage is down to about 105,000. Of course it could just be because I rebooted a couple times....
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need help SageMc crashed my HD200 DanB50 SageMC Custom Interface 8 04-08-2009 04:33 AM
MVP can be crashed 'on demand' ... JParedis SageTV Media Extender 66 12-15-2007 07:37 AM
HELP! PC crashed, now my PVR-250 doesn't work setherd Hardware Support 1 09-30-2006 01:23 PM
Comskip works on server, not on client. Ideas? EdwardN SageTV Customizations 21 05-07-2006 06:43 PM
SageTV crashed and won't restart Aganerral SageTV Software 3 05-16-2005 01:12 PM


All times are GMT -6. The time now is 04:40 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.