SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Development and Customizations > SageTV v7 Customizations

Notices

SageTV v7 Customizations This forums is for discussing and sharing user-created modifications for the SageTV version 7 application created by using the SageTV Studio or through the use of external plugins. Use this forum to discuss plugins for SageTV version 7 and newer.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #281  
Old 10-17-2013, 05:19 PM
Slugger Slugger is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Mar 2007
Location: Kingston, ON
Posts: 4,008
Quote:
Originally Posted by rdefino View Post
HI Slugger,

Thanks for the hard work.

One question, I've been noticing the "no data" on different channels in the line up once and a while. Not a lot. But last night, 9pm est on comcast 804 there was no data just for the 9pm time slot.

Is this upgraded going to help with that, or is that an entirely different problem?

thanks
There were some issues on the SD end with this awhile ago, but thought they were fixed. Basically, you need to look in the schedule file for that channel inside sdjson.epg. If there is a gap in the schedule file (i.e. no airing at 9pm) then you need to report the issue to Schedules Direct. If there is a 9pm airing in the schedule file, but it's not showing up in wiz.bin then that's on me to fix.

If you've upgraded to 0.5.0 then you can use the grabber app to check for you. Go to SageTV\plugins\sdepg\tools\ and run the following:

Code:
java -jar sdjson.jar --grabber-log-level warn audit --scheds --source ..\sdjson.epg
If any channels have bad schedules, it'll be reported. If no errors are reported and that epg file has been loaded by Sage and you still see No Data gaps then that's something I need to look at.
__________________
Twitter: @ddb_db
Server: Intel i5-4570 Quad Core, 16GB RAM, 1 x 128GB OS SSD (Win7 Pro x64 SP1), 1 x 2TB media drive
Capture: 2 x Colossus
STB Controller: 1 x USB-UIRT
Software:Java 1.7.0_71; SageTV 7.1.9
Clients: 1 x HD300, 2 x HD200, 1 x SageClient, 1 x PlaceShifter
Plugins: Too many to list now...
Reply With Quote
  #282  
Old 10-17-2013, 05:35 PM
rdefino rdefino is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 771
Hi Slugger,

How do I look inside the sdjson.epg file. I tried to open it with notepad and it's all garbled.

thanks
__________________
SageTv server: 2008 64 BIT R2, Asus MN2-E, AMD dual core 4200, 4gb ram, Promise raid 5 8TB, 80gb Sata boot drive w/OS, 2/ dual tuner HDhomeruns, HD-PVR

3/HD-100's, 1/HD-200
Reply With Quote
  #283  
Old 10-17-2013, 05:37 PM
Slugger Slugger is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Mar 2007
Location: Kingston, ON
Posts: 4,008
It's a zip file so use your favourite zip viewer.
__________________
Twitter: @ddb_db
Server: Intel i5-4570 Quad Core, 16GB RAM, 1 x 128GB OS SSD (Win7 Pro x64 SP1), 1 x 2TB media drive
Capture: 2 x Colossus
STB Controller: 1 x USB-UIRT
Software:Java 1.7.0_71; SageTV 7.1.9
Clients: 1 x HD300, 2 x HD200, 1 x SageClient, 1 x PlaceShifter
Plugins: Too many to list now...
Reply With Quote
  #284  
Old 10-17-2013, 05:52 PM
rdefino rdefino is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 771
So I found the schedule for the station and the time of the show 8pm which id 20:00hrs. But I cannot tell if there is a show list here:


: true,
"duration": 1800,
"hdtv": true,
"md5": "aVr5Af8+fZ9voZM292qfxQ",
"netSyndicationSource": "TALK",
"netSyndicationType": "First Run Syndication",
"new": true,
"programID": "EP013320550586",
"stereo": true,
"tvRating": "TVPG"
},
{
"airDateTime": "2013-10-17T20:00:00Z",
"cc": true,
"duration": 1800,
"md5": "H/0W+fXWPrm17Zq6Is3vTw",
"new": true,
"programID": "SH003255160000",
"stereo": true
},
{
"airDateTime": "2013-10-17T20:30:00Z",
"cc": true,
"duration": 1800,
"md5": "vASnyisfWT5uwNYVoFdyPg",
"
__________________
SageTv server: 2008 64 BIT R2, Asus MN2-E, AMD dual core 4200, 4gb ram, Promise raid 5 8TB, 80gb Sata boot drive w/OS, 2/ dual tuner HDhomeruns, HD-PVR

3/HD-100's, 1/HD-200
Reply With Quote
  #285  
Old 10-17-2013, 06:00 PM
Slugger Slugger is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Mar 2007
Location: Kingston, ON
Posts: 4,008
Those times are GMT. If you're in the eastern time zone then you need to subtract 4 hours from those times. I'm guessing you haven't upgraded yet? Because the auditor in the new version of the grabber will do all of this inspection for you.

But as an example, there are no gaps in the listings you've provided (as long as the first one says it started at 19:30 -- you cut off the timestamp).

The second one starts at 20:00 and lasts 30 minutes (duration == 1800 seconds == 30 minutes) then the third one starts at 20:30, which is correct. Then the next one should start at 21:00 and so on.
__________________
Twitter: @ddb_db
Server: Intel i5-4570 Quad Core, 16GB RAM, 1 x 128GB OS SSD (Win7 Pro x64 SP1), 1 x 2TB media drive
Capture: 2 x Colossus
STB Controller: 1 x USB-UIRT
Software:Java 1.7.0_71; SageTV 7.1.9
Clients: 1 x HD300, 2 x HD200, 1 x SageClient, 1 x PlaceShifter
Plugins: Too many to list now...
Reply With Quote
  #286  
Old 10-17-2013, 06:07 PM
rdefino rdefino is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 771
No I haven't upgraded yet. To tired tonight.


I don't see any gaps myself, do you?

,
"cc": true,
"dolby": "DD5.1",
"duration": 3600,
"hdtv": true,
"md5": "0krL0xXWSTOUM6Dzo8RxGg",
"netSyndicationSource": "NBC",
"netSyndicationType": "Broadcast Network",
"new": true,
"programID": "EP000191509130",
"stereo": true
},
{
"airDateTime": "2013-10-16T16:00:00Z",
"cc": true,
"duration": 3600,
"md5": "bgQIuhrQOGAQk50jqv7wkQ",
"new": true,
"programID": "SH015593780000",
"stereo": true
},
{
"airDateTime": "2013-10-16T17:00:00Z",
"cc": true,
"duration": 3600,
"hdtv": true,
"md5": "+YklTlvSFbTQ/5dAjd2UIQ",
"netSyndicationSource": "NBC",
"netSyndicationType": "Broadcast Network",
"new": true,
"programID": "EP000011893544",
"stereo": true,
"tvRating": "TV14"
},
{
"airDateTime": "2013-10-16T18:00:00Z
__________________
SageTv server: 2008 64 BIT R2, Asus MN2-E, AMD dual core 4200, 4gb ram, Promise raid 5 8TB, 80gb Sata boot drive w/OS, 2/ dual tuner HDhomeruns, HD-PVR

3/HD-100's, 1/HD-200
Reply With Quote
  #287  
Old 10-17-2013, 06:24 PM
Slugger Slugger is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Mar 2007
Location: Kingston, ON
Posts: 4,008
Doesn't look like it. Either way, you need to upgrade to the latest version and see if it's still an issue. If so, then we'll dig into it.
__________________
Twitter: @ddb_db
Server: Intel i5-4570 Quad Core, 16GB RAM, 1 x 128GB OS SSD (Win7 Pro x64 SP1), 1 x 2TB media drive
Capture: 2 x Colossus
STB Controller: 1 x USB-UIRT
Software:Java 1.7.0_71; SageTV 7.1.9
Clients: 1 x HD300, 2 x HD200, 1 x SageClient, 1 x PlaceShifter
Plugins: Too many to list now...
Reply With Quote
  #288  
Old 10-21-2013, 04:57 PM
sflamm sflamm is offline
Sage Icon
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 1,653
After this weekend's extended outage I want to investigate an alternative for the native/ built-in SageTV channel guide. The SD plugin looks very promising

Can someone point out if there are any major differences in functionality between the native and the SD plug-in currently? (I know there are some listed in the instructions but not sure if those are true anymore... given that there has been incremental work over the last several months.
Reply With Quote
  #289  
Old 10-21-2013, 05:30 PM
Slugger Slugger is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Mar 2007
Location: Kingston, ON
Posts: 4,008
I think the list is accurate but even channel logos are now available in the latest release of the Schedules Direct service. I just need to update the plugin to copy the logo files into the Sage directory.
__________________
Twitter: @ddb_db
Server: Intel i5-4570 Quad Core, 16GB RAM, 1 x 128GB OS SSD (Win7 Pro x64 SP1), 1 x 2TB media drive
Capture: 2 x Colossus
STB Controller: 1 x USB-UIRT
Software:Java 1.7.0_71; SageTV 7.1.9
Clients: 1 x HD300, 2 x HD200, 1 x SageClient, 1 x PlaceShifter
Plugins: Too many to list now...
Reply With Quote
  #290  
Old 10-21-2013, 05:33 PM
Slugger Slugger is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Mar 2007
Location: Kingston, ON
Posts: 4,008
Schedules Direct Updated: 0.5.0 users must switch back

Earlier today, SD upgraded the production server to the latest API. Early 0.5.0 adopters must now reconfigure the sdepg plugin to point it at the production server asap as the beta server will soon move to the next development api version and the plugin will no longer be able to talk to it.

Configure the plugin and ensure the settings are as follows:

URL: https://data2.schedulesdirect.org
Max Schedule Size: 1000
Max Program Size: 50000
__________________
Twitter: @ddb_db
Server: Intel i5-4570 Quad Core, 16GB RAM, 1 x 128GB OS SSD (Win7 Pro x64 SP1), 1 x 2TB media drive
Capture: 2 x Colossus
STB Controller: 1 x USB-UIRT
Software:Java 1.7.0_71; SageTV 7.1.9
Clients: 1 x HD300, 2 x HD200, 1 x SageClient, 1 x PlaceShifter
Plugins: Too many to list now...
Reply With Quote
  #291  
Old 10-22-2013, 07:23 AM
rdefino rdefino is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 771
I;m looking to upgrade to the 0.0.5.0 plugin since production is upgraded.

So I need to uninstall 0.0.4.2, or just upgrade and reconfigure the headends.

Am I right that to configure the headends is dine through the web interface now?

Thanks for the hard work.
__________________
SageTv server: 2008 64 BIT R2, Asus MN2-E, AMD dual core 4200, 4gb ram, Promise raid 5 8TB, 80gb Sata boot drive w/OS, 2/ dual tuner HDhomeruns, HD-PVR

3/HD-100's, 1/HD-200
Reply With Quote
  #292  
Old 10-22-2013, 07:31 AM
Slugger Slugger is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Mar 2007
Location: Kingston, ON
Posts: 4,008
Yes, just upgrade the plugin via the Sage plugin manager. Once Sage is restarted, load the web UI and configure your headends there. Once you reregister your headends, that should be it. There will be no need to reconfig video sources, etc. Just need to add the headends back into your SD JSON account.
__________________
Twitter: @ddb_db
Server: Intel i5-4570 Quad Core, 16GB RAM, 1 x 128GB OS SSD (Win7 Pro x64 SP1), 1 x 2TB media drive
Capture: 2 x Colossus
STB Controller: 1 x USB-UIRT
Software:Java 1.7.0_71; SageTV 7.1.9
Clients: 1 x HD300, 2 x HD200, 1 x SageClient, 1 x PlaceShifter
Plugins: Too many to list now...
Reply With Quote
  #293  
Old 10-22-2013, 07:47 AM
rdefino rdefino is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 771
great, thanks.

One more question...I hope.

what is the iso code?
__________________
SageTv server: 2008 64 BIT R2, Asus MN2-E, AMD dual core 4200, 4gb ram, Promise raid 5 8TB, 80gb Sata boot drive w/OS, 2/ dual tuner HDhomeruns, HD-PVR

3/HD-100's, 1/HD-200
Reply With Quote
  #294  
Old 10-22-2013, 07:54 AM
Slugger Slugger is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Mar 2007
Location: Kingston, ON
Posts: 4,008
It is the ISO country code you want to search in and must be a country supported by the SD service. Today, that means it must be one of:

US = United States of America
CA = Canada
ZZ = FTA satellite lineups
__________________
Twitter: @ddb_db
Server: Intel i5-4570 Quad Core, 16GB RAM, 1 x 128GB OS SSD (Win7 Pro x64 SP1), 1 x 2TB media drive
Capture: 2 x Colossus
STB Controller: 1 x USB-UIRT
Software:Java 1.7.0_71; SageTV 7.1.9
Clients: 1 x HD300, 2 x HD200, 1 x SageClient, 1 x PlaceShifter
Plugins: Too many to list now...

Last edited by Slugger; 10-22-2013 at 12:00 PM.
Reply With Quote
  #295  
Old 10-22-2013, 07:05 PM
Phydeaux Phydeaux is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 222
First off, I really like this plugin and the direct from SD concept. Thanks so much for this and for the tremendous support you provide, Slugger. Oddly, though, I seem to have regular issues. All easily explained and I'm always up and running quickly between Slugger and Rob's helpful assistance. But again I've got a dwindling EPG...

I'm running 0.0.5.0 of the plugin and have checked that the JSON url is accurate. When I tried loading the SD Direct EPG status in the SageTV web frontend, it threw an error - sorry, didn't copy it down - but it was basically a log file page. So I stopped SageTV, deleted the sdepg log file and schedule file and restarted Sage. I then when to a Sage client and to the plugin's config and tried to run an update (I've read that it's now fixed). Nothing happens and I get the following in the log file:

2013-10-22 18:48:36,256 WARN [Plugin]: Unable to force EPG refresh!

Geez, it seems I can break anything simply by ignoring it completely...

RLW
Reply With Quote
  #296  
Old 10-22-2013, 07:10 PM
Slugger Slugger is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Mar 2007
Location: Kingston, ON
Posts: 4,008
Going to need to see the error when you try to load the status page in the web ui. Did you register your headends after upgrading? That was mentioned in the original post about 0.5.0.

The unable to refresh EPG warning seems to suggest you have no lineups configured in Sage on any of your tuners. But first things first, you need to be able to access the SD api from within Sage so those status pages have to work before anything else.
__________________
Twitter: @ddb_db
Server: Intel i5-4570 Quad Core, 16GB RAM, 1 x 128GB OS SSD (Win7 Pro x64 SP1), 1 x 2TB media drive
Capture: 2 x Colossus
STB Controller: 1 x USB-UIRT
Software:Java 1.7.0_71; SageTV 7.1.9
Clients: 1 x HD300, 2 x HD200, 1 x SageClient, 1 x PlaceShifter
Plugins: Too many to list now...
Reply With Quote
  #297  
Old 10-22-2013, 07:24 PM
rkulagow's Avatar
rkulagow rkulagow is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 156
Quote:
Originally Posted by Phydeaux View Post
First off, I really like this plugin and the direct from SD concept. Thanks so much for this and for the tremendous support you provide, Slugger. Oddly, though, I seem to have regular issues. All easily explained and I'm always up and running quickly between Slugger and Rob's helpful assistance. But again I've got a dwindling EPG...
Well, the 1000's of people who won't run into issues because you're experiencing them first would thank you if they could.
Reply With Quote
  #298  
Old 10-22-2013, 08:12 PM
Phydeaux Phydeaux is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 222
Thanks Rob!

Well, now that I cleared the log file and restarted SageTV, I'm not getting the error loading the UI. But now that I can load the UI, I can see the headend is indeed missing.

Weird. Maybe it's me. I'll update if anything else goes wrong... so, talk to you in a few days... LOL.

Thanks guys, as always.
RLW
Reply With Quote
  #299  
Old 10-22-2013, 08:40 PM
Slugger Slugger is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Mar 2007
Location: Kingston, ON
Posts: 4,008
Headends were deleted on all accounts as part of this api update on the SD end, that's why they disappeared. Just register them again with SD then force an EPG update and you should be good to go.
__________________
Twitter: @ddb_db
Server: Intel i5-4570 Quad Core, 16GB RAM, 1 x 128GB OS SSD (Win7 Pro x64 SP1), 1 x 2TB media drive
Capture: 2 x Colossus
STB Controller: 1 x USB-UIRT
Software:Java 1.7.0_71; SageTV 7.1.9
Clients: 1 x HD300, 2 x HD200, 1 x SageClient, 1 x PlaceShifter
Plugins: Too many to list now...
Reply With Quote
  #300  
Old 10-25-2013, 12:30 PM
mzup mzup is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 169
Quote:
Originally Posted by Slugger View Post
Earlier today, SD upgraded the production server to the latest API. Early 0.5.0 adopters must now reconfigure the sdepg plugin to point it at the production server asap as the beta server will soon move to the next development api version and the plugin will no longer be able to talk to it.

Configure the plugin and ensure the settings are as follows:

URL: https://data2.schedulesdirect.org
Max Schedule Size: 1000
Max Program Size: 50000
I have these setting configured and my guide is not filling in starting 8pm tonight. I have the latest version. What should I look for to fix? Here's part of the log file.
Attached Files
File Type: zip sdepg1.zip (74.2 KB, 82 views)

Last edited by mzup; 10-25-2013 at 12:49 PM.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Plugin: Schedules Direct EPG Source for SageTV OSS Slugger SageTV v9 Customizations 89 10-11-2016 07:31 AM
Schedules Direct Plugin Issue rickgillyon SageTV v9 Customizations 20 09-25-2016 12:03 PM
Schedules Direct plugin not compatible Damstas SageTV Github Development 20 09-21-2015 05:10 AM
Schedules Direct EPG Plugin: Call for private beta testers Slugger SageTV v7 Customizations 11 01-19-2013 11:59 AM
Schedules Direct EPG Plugin PoC Completed Slugger SageTV EPG Service 71 12-04-2011 12:12 PM


All times are GMT -6. The time now is 01:14 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.