SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Software

Notices

SageTV Software Discussion related to the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV software application should be posted here. (Check the descriptions of the other forums; all hardware related questions go in the Hardware Support forum, etc. And, post in the customizations forum instead if any customizations are active.)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-10-2013, 05:53 AM
davidk21770 davidk21770 is offline
Sage Expert
 
Join Date: Mar 2006
Location: Maryland
Posts: 513
Getting sage to reset show times after edit?

I have been editing files to remove commercials and trim extra time from the beginning and ends of the recordings (I like to add padding to allow for differences in clocks and for network "issues"). The problem is that sage does not recognize these changes and bases its timing on the original recording -- like not wanting to start the recording at the beginning if I had padding there that I've removed by editing. How do I get sage to reassess a file that I've edited -- or manually tell it the new values? I've tried the web interface, but it renames the file removing the season/episode from the title which is a problem for me.
__________________
HDHomeRun x2
Cable Box via Hauppauge HD PVR and USB-UIRT
2 SageTV's HD300

Intel Core 2 Quad Q9650 @4025 MHz, 8G G.Skill Performance
DFI Lanparty DK X48-T2RS Plus; SilverStone Decathlon DA1000 (died - back to an ancient enermax)
eVGA 7900 GT KO RoHS -- Zalman VP900CU Cooling
Synology NAS 22TB
Reply With Quote
  #2  
Old 11-11-2013, 08:15 PM
KryptoNyte's Avatar
KryptoNyte KryptoNyte is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 2,636
I don't know how to get Sage to do exactly what you mention. A different method might be ... after using VideoRedo/VAP combination to automate commercial cutting, have VAP also rename the file itself to something friendly and encode it to mp4 (using Handbrake), like "CORNER GAS S03E03 - Dog River Vice.mp4" for example.

The final, encoded file lands in a Sage import directory, Sage re-adopts it under the new filename, and Gemstone goes out and grabs the file's metadata once again where it is now recognized for the show that it is (most of the time).
Reply With Quote
  #3  
Old 11-12-2013, 02:13 PM
davidk21770 davidk21770 is offline
Sage Expert
 
Join Date: Mar 2006
Location: Maryland
Posts: 513
Thanks. What I'm doing is very similar except that although Show Analyzer works quite well, it still needs a little help now and then so I do the VideoReDo step manually. Then I have a script that goes through and runs HandBrake and renames the .my and .properties files. I'll check to see if the conversion from .ts/.mpg --> .mp4 causes Sage to reconsider it's timing numbers! If not, I'll try renaming them to remove the show id and see if that does it.
__________________
HDHomeRun x2
Cable Box via Hauppauge HD PVR and USB-UIRT
2 SageTV's HD300

Intel Core 2 Quad Q9650 @4025 MHz, 8G G.Skill Performance
DFI Lanparty DK X48-T2RS Plus; SilverStone Decathlon DA1000 (died - back to an ancient enermax)
eVGA 7900 GT KO RoHS -- Zalman VP900CU Cooling
Synology NAS 22TB
Reply With Quote
  #4  
Old 11-12-2013, 03:16 PM
BobPhoenix BobPhoenix is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 3,152
You could do this with api calls in SageTV. Basically get the airing info for the airing by calling an api. Get the media file length from the edited file from your program that edited the file (VideoReDo will tell you this if you use the COM interface). Change the info you retrieved from the airing to the media file edited length by setting the starting and ending times. Generate a new airing in SageTV using this modified airing info with an API call saving the airingID that is returned. Rename the edited media file by replacing the original airing id with the airing id that SageTV returned. Add the renamed media file to SageTV with an API call. Then associate the new airing id with the renamed and edited media file with an api call. Finally delete the original recording from SageTV.


Or very close to that. I had that programmed but never fully tested in the vaporware that was my updated VideoEdit plugin for SageTV V6 that I didn't have time to finish.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to record (via Favorites) Same Show-Episode different times? graywolf SageTV Software 4 07-01-2010 01:43 PM
Sage Reset Itself Mike Young SageTV Software 4 12-05-2005 06:18 AM
Recording same show multiple times White94Cobra SageTV Software 5 07-15-2004 09:06 PM
Missed show 3 times DynamoBen SageTV Beta Test Software 9 03-27-2004 10:30 PM
Same show, 2 times a day.... Stuntman SageTV Software 2 12-14-2003 02:48 AM


All times are GMT -6. The time now is 02:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.