SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Software

Notices

SageTV Software Discussion related to the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV software application should be posted here. (Check the descriptions of the other forums; all hardware related questions go in the Hardware Support forum, etc. And, post in the customizations forum instead if any customizations are active.)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-24-2017, 07:54 AM
MrLarkins's Avatar
MrLarkins MrLarkins is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Apr 2011
Location: Central Arkansas
Posts: 100
MP4 won't play

title says it. been looking all around. tried different decoders, even the LAV decoders, but they never show as an option. I have to 'show all' to choose them. However, none work.

below is the MediaInfo from a sample file.
Code:
General
Complete name                            : \\DROBO5N\Public\KidsMovies\3 Musketeers.mp4
Format                                   : MPEG-4
Format profile                           : Base Media / Version 2
Codec ID                                 : mp42 (mp42)
File size                                : 3.88 GiB
Duration                                 : 1 h 45 min
Overall bit rate mode                    : Variable
Overall bit rate                         : 5 271 kb/s
Codirector                               : codirector
Production studio                        : studio
ContentType                              : Unknown Type
Encoded date                             : UTC 2014-12-23 23:25:37
Tagged date                              : UTC 2014-12-23 23:25:40

Video
ID                                       : 1
Format                                   : AVC
Format/Info                              : Advanced Video Codec
Format profile                           : Baseline@L3.1
Format settings, CABAC                   : No
Format settings, RefFrames               : 1 frame
Format settings, GOP                     : M=1, N=10
Muxing mode                              : Container profile=Baseline@3.0
Codec ID                                 : avc1
Codec ID/Info                            : Advanced Video Coding
Duration                                 : 1 h 45 min
Source duration                          : 1 h 45 min
Bit rate mode                            : Variable
Bit rate                                 : 4 994 kb/s
Maximum bit rate                         : 7 500 kb/s
Width                                    : 1 280 pixels
Height                                   : 720 pixels
Display aspect ratio                     : 16:9
Frame rate mode                          : Constant
Frame rate                               : 29.970 (30000/1001) FPS
Color space                              : YUV
Chroma subsampling                       : 4:2:0
Bit depth                                : 8 bits
Scan type                                : Progressive
Bits/(Pixel*Frame)                       : 0.181
Stream size                              : 3.68 GiB (95%)
Source stream size                       : 3.68 GiB (95%)
Language                                 : English
Menus                                    : 3

Audio
ID                                       : 2
Format                                   : AAC
Format/Info                              : Advanced Audio Codec
Format profile                           : LC
Codec ID                                 : 40
Duration                                 : 1 h 45 min
Bit rate mode                            : Variable
Bit rate                                 : 270 kb/s
Maximum bit rate                         : 774 kb/s
Channel(s)                               : 6 channels
Channel positions                        : Front: L C R, Side: L R, LFE
Sampling rate                            : 48.0 kHz
Frame rate                               : 46.875 FPS (1024 SPF)
Compression mode                         : Lossy
Stream size                              : 204 MiB (5%)
Title                                    : Stereo
Language                                 : English
Default                                  : Yes
Alternate group                          : 1

Menu #1
00:00:00.000                             : Chapter1
00:07:49.000                             : Chapter2
00:11:29.000                             : Chapter3
00:22:51.000                             : Chapter4
00:25:05.000                             : Chapter5
00:34:49.000                             : Chapter6
00:39:05.000                             : Chapter7
00:48:16.000                             : Chapter8
00:55:38.000                             : Chapter9
01:02:21.000                             : Chapter10
01:05:18.000                             : Chapter11
01:13:31.000                             : Chapter12
01:15:26.000                             : Chapter13
01:19:56.000                             : Chapter14
01:23:26.000                             : Chapter15
01:33:14.000                             : Chapter16
01:36:31.000                             : Chapter17
01:37:42.000                             : Chapter18
01:40:48.000                             : Chapter19
01:45:27.000                             : Chapter20

Menu #2
ID                                       : 3
Codec ID                                 : text
Duration                                 : 1 h 45 min
Encoded date                             : UTC 2014-12-23 23:25:40
Tagged date                              : UTC 2014-12-23 23:25:40
Menu For                                 : 1
00:00:00.000                             : Chapter1
00:07:49.000                             : Chapter2
00:11:29.000                             : Chapter3
00:22:51.000                             : Chapter4
00:25:05.000                             : Chapter5
00:34:49.000                             : Chapter6
00:39:05.000                             : Chapter7
00:48:16.000                             : Chapter8
00:55:38.000                             : Chapter9
01:02:21.000                             : Chapter10
01:05:18.000                             : Chapter11
01:13:31.000                             : Chapter12
01:15:26.000                             : Chapter13
01:19:56.000                             : Chapter14
01:23:26.000                             : Chapter15
01:33:14.000                             : Chapter16
01:36:31.000                             : Chapter17
01:37:42.000                             : Chapter18
01:40:48.000                             : Chapter19
01:45:27.000                             : Chapter20
Bit rate mode                            : VBR





__________________
ASUS M4A79 Deluxe | AMD Phenom 9850 Black Edition | Sapphire Radeon 7750 | 52" Sharp LED LCD TV | Xonar Audio | 4GB Kingston HyperX DDR 1066 | 64GB SSD for Win10 64-bit | 1TB HDD for Local Recording | ASUS DVD Burner | Drobo 5N (3x4TB & 1x2TB) | Hauppauge WinTV-HVR-2250 (8851)
Reply With Quote
  #2  
Old 07-24-2017, 08:50 AM
Fuzzy's Avatar
Fuzzy Fuzzy is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Location: Jurupa Valley, CA
Posts: 9,957
Can't help much if we don't know what it is doing. Is it giving an error? You should attach a log file (sageclient_0.txt) after attempting to play it.
__________________
Buy Fuzzy a beer! (Fuzzy likes beer)

unRAID Server: i7-6700, 32GB RAM, Dual 128GB SSD cache and 13TB pool, with SageTVv9, openDCT, Logitech Media Server and Plex Media Server each in Dockers.
Sources: HRHR Prime with Charter CableCard. HDHR-US for OTA.
Primary Client: HD-300 through XBoxOne in Living Room, Samsung HLT-6189S
Other Clients: Mi Box in Master Bedroom, HD-200 in kids room
Reply With Quote
  #3  
Old 07-24-2017, 09:16 AM
MrLarkins's Avatar
MrLarkins MrLarkins is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Apr 2011
Location: Central Arkansas
Posts: 100
no onscreen errors. just doesn't play.

log attached. i tried to play '3 Musketeers.mp4'
Attached Files
File Type: txt sagetv_0.txt (366.8 KB, 111 views)
__________________
ASUS M4A79 Deluxe | AMD Phenom 9850 Black Edition | Sapphire Radeon 7750 | 52" Sharp LED LCD TV | Xonar Audio | 4GB Kingston HyperX DDR 1066 | 64GB SSD for Win10 64-bit | 1TB HDD for Local Recording | ASUS DVD Burner | Drobo 5N (3x4TB & 1x2TB) | Hauppauge WinTV-HVR-2250 (8851)

Last edited by MrLarkins; 07-24-2017 at 09:24 AM.
Reply With Quote
  #4  
Old 07-24-2017, 04:17 PM
BobPhoenix BobPhoenix is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 3,151
Doesn't look like you waited very long for the file to play I would try waiting longer and see if it begins to play. I've waited up to 2 minutes sometimes. Granted most of the time it is instantaneous but some videos I've come to expect it to take longer to start then others and maybe your .mp4 is one of those.

Code:
Mon 7/24 10:18:39.781 [AsyncWatch@521614] watchThisFile=MediaFile[id=4578906 A[4578908,4578907,"3 Musketeers",0@1223.15:40,105,V] mask=V host=MEDIACENTER encodedBy= format=Quicktime 1:45:29 5271 kbps [#0 Video[H.264 29.97 fps 1280x720 4994 kbps progressive]#1 Audio[AAC 48000 Hz 6 channels 269 kbps idx=1 eng]#2 Subpic[TEXT / 0X74786574 und]] Z:\KidsMovies\3 Musketeers.mp4, Seg0[Tue 12/23 15:40:14.980-Tue 12/23 17:25:44.000]]
Mon 7/24 10:18:50.948 [AWT-EventQueue-0@13244cd] processUserEvent-UserEvent[stop] evtTime=Mon 7/24 10:18:50.955
That is only 21 seconds between the Start and Stop when you pressed stop on the remote.
__________________
"Keep your goals away from the trolls"
Reply With Quote
  #5  
Old 07-24-2017, 06:26 PM
MrLarkins's Avatar
MrLarkins MrLarkins is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Apr 2011
Location: Central Arkansas
Posts: 100
so i did what you suggested. i waited 7 minutes. it was just stuck on a single frame. i could fastforward and rewind, but it would never play.

the log file was over 3MB so i slimmed it down to show you everything between the start and stop that showed in your post.
Code:
Mon 7/24 19:14:03.281 [AsyncWatch@110b66a] watchThisFile=MediaFile[id=4578906 A[4578908,4578907,"3 Musketeers",0@1223.15:40,105,V]

Mon 7/24 19:20:52.670 [AWT-EventQueue-0@13244cd] processUserEvent-UserEvent[stop] evtTime=Mon 7/24 19:20:52.739
Attached Files
File Type: txt sagetv_0.txt (44.6 KB, 118 views)
__________________
ASUS M4A79 Deluxe | AMD Phenom 9850 Black Edition | Sapphire Radeon 7750 | 52" Sharp LED LCD TV | Xonar Audio | 4GB Kingston HyperX DDR 1066 | 64GB SSD for Win10 64-bit | 1TB HDD for Local Recording | ASUS DVD Burner | Drobo 5N (3x4TB & 1x2TB) | Hauppauge WinTV-HVR-2250 (8851)

Last edited by MrLarkins; 07-24-2017 at 06:31 PM.
Reply With Quote
  #6  
Old 07-25-2017, 09:04 PM
BobPhoenix BobPhoenix is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 3,151
Quote:
Originally Posted by MrLarkins View Post
so i did what you suggested. i waited 7 minutes. it was just stuck on a single frame. i could fastforward and rewind, but it would never play.

the log file was over 3MB so i slimmed it down to show you everything between the start and stop that showed in your post.
Code:
Mon 7/24 19:14:03.281 [AsyncWatch@110b66a] watchThisFile=MediaFile[id=4578906 A[4578908,4578907,"3 Musketeers",0@1223.15:40,105,V]

Mon 7/24 19:20:52.670 [AWT-EventQueue-0@13244cd] processUserEvent-UserEvent[stop] evtTime=Mon 7/24 19:20:52.739
That's disgusting. If I have problems playing I just restart my extender but I though you had tried rebooting so I offered up the only other thing that worked for me - waiting a long time for my extender to start playback.
__________________
"Keep your goals away from the trolls"
Reply With Quote
  #7  
Old 07-26-2017, 12:01 AM
texneus texneus is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Nov 2009
Location: DFW
Posts: 273
What other decoders do you have installed? Based on the media info you should fall back to directshow for playback (didn't look at your log to see if it actually is). It's always a crap shoot what you'll get since it's up to your system to decide "what's in your best interest". Doubly so if you have installed/removed many decoders or installed a "codec" pack. Generally speaking I've encountered many issues with SageTV for general purpose media playback even on a clean system. For that reason I only use SageTV for it's TV and DVR functions and use Kodi for just about everything else. YMMV.

If you have the LAV decoders and if Directshow picks them for these files, you should get the icons in the system tray if they're being used. MPC-HC (raises glass ) has LAV built in, so that may be a way to test if LAV will work for you.
Reply With Quote
  #8  
Old 07-26-2017, 08:20 PM
MrLarkins's Avatar
MrLarkins MrLarkins is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Apr 2011
Location: Central Arkansas
Posts: 100
?? I don't know really, just what it says on the screenshots above.
Arcsoft, CoreAVC, Microsoft DTV-DVD. I did try LAV filters, but they didn't help anything, so I uninstalled them. You mentioned MPC-HC; what is that? got a download link?
__________________
ASUS M4A79 Deluxe | AMD Phenom 9850 Black Edition | Sapphire Radeon 7750 | 52" Sharp LED LCD TV | Xonar Audio | 4GB Kingston HyperX DDR 1066 | 64GB SSD for Win10 64-bit | 1TB HDD for Local Recording | ASUS DVD Burner | Drobo 5N (3x4TB & 1x2TB) | Hauppauge WinTV-HVR-2250 (8851)
Reply With Quote
  #9  
Old 07-28-2017, 03:04 PM
MrLarkins's Avatar
MrLarkins MrLarkins is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Apr 2011
Location: Central Arkansas
Posts: 100
anyone have ANY ideas?
__________________
ASUS M4A79 Deluxe | AMD Phenom 9850 Black Edition | Sapphire Radeon 7750 | 52" Sharp LED LCD TV | Xonar Audio | 4GB Kingston HyperX DDR 1066 | 64GB SSD for Win10 64-bit | 1TB HDD for Local Recording | ASUS DVD Burner | Drobo 5N (3x4TB & 1x2TB) | Hauppauge WinTV-HVR-2250 (8851)
Reply With Quote
  #10  
Old 07-28-2017, 03:32 PM
NetworkGuy NetworkGuy is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Dec 2009
Location: Central NJ
Posts: 869
Did you record the file or download it?

I had problems playing a file that I downloaded that used the AVC codec. I used HandBrake to convert it to a different format and it played fine.
__________________
Hardware: Intel Core i5-3330 CPU; 8GB (2 x 4GB); 2-4TB WD Blue SATA 6.0Gb/s HDD; Windows 7
Servers: ChannelsDVR, Plex, AnyStream, PlayOn,
Tuner: HDHomeRun Connect Quatro
Tuner: HDHomeRun Connect Duo
Sources: OTA, Sling Blue, Prime, Disney+,
Clients: ShieldTV (2), Fire TV Stick 4K (4)
Reply With Quote
  #11  
Old 07-28-2017, 05:08 PM
MrLarkins's Avatar
MrLarkins MrLarkins is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Apr 2011
Location: Central Arkansas
Posts: 100
hmm, that particular file...i'm not sure. The creation date was 12-23-2014. I do know that it wasn't downloaded. I don't have any mp4 movies that are downloaded.

There are two possible sources:
1] Ripped from a DVD, using Aimersoft DVD Ripper or Aimersoft Ultimate Video Converter
2] Recorded from DTV (most likely source of the file).

Regardless, ALL my MP4's have the same 'no-play' problem, and they are from both types of sources.

Maybe I could try to convert the movie file into another format, but I would like to keep the quality the same. Suggestions?

**EDIT**
I converted it to an MKV file and it had the same 'no-play' problem.

**UPDATE**
I searched through all my MP4 files that won't play, and they are ALL AAC (LC). Some of my TS files that play but don't have audio with them are ALL AAC (ADTS). Video files that use other audio formats have no problems playing in my sage. Is this a codec problem or a recording problem?
__________________
ASUS M4A79 Deluxe | AMD Phenom 9850 Black Edition | Sapphire Radeon 7750 | 52" Sharp LED LCD TV | Xonar Audio | 4GB Kingston HyperX DDR 1066 | 64GB SSD for Win10 64-bit | 1TB HDD for Local Recording | ASUS DVD Burner | Drobo 5N (3x4TB & 1x2TB) | Hauppauge WinTV-HVR-2250 (8851)

Last edited by MrLarkins; 07-28-2017 at 06:04 PM.
Reply With Quote
  #12  
Old 07-28-2017, 06:27 PM
MrLarkins's Avatar
MrLarkins MrLarkins is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Apr 2011
Location: Central Arkansas
Posts: 100
SOLVED

**SOLVED**
1] Closed SageTV
2] I downloaded K-Lite Mega Codec Pack and installed it.
3] Rebooted my htpc.

All my video files now play through Sagetv perfectly. ALL! MKV, MP4, MPEG2, TP, TS, VOB, AVI

Not sure exactly what there was about the K-Lite codec pack, but during the installation, it found 2 problems with my registry referring to files that didn't exist and I had it delete those 2 entries. Now everything works as it should. Not sure I needed a new codec or the registry errors were the cause, but at this point, I just don't care.
__________________
ASUS M4A79 Deluxe | AMD Phenom 9850 Black Edition | Sapphire Radeon 7750 | 52" Sharp LED LCD TV | Xonar Audio | 4GB Kingston HyperX DDR 1066 | 64GB SSD for Win10 64-bit | 1TB HDD for Local Recording | ASUS DVD Burner | Drobo 5N (3x4TB & 1x2TB) | Hauppauge WinTV-HVR-2250 (8851)
Reply With Quote
  #13  
Old 07-28-2017, 11:03 PM
trk2 trk2 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jan 2006
Location: Maine
Posts: 480
Seems strange that K-Lite works when K-Lite uses LAV Filters but whatever, glad to hear you got it working.
Reply With Quote
  #14  
Old 07-29-2017, 12:33 AM
wnjj wnjj is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,475
Quote:
Originally Posted by trk2 View Post
Seems strange that K-Lite works when K-Lite uses LAV Filters but whatever, glad to hear you got it working.
I'm going with the registry changes as the thing that fixed it.

Last edited by wnjj; 07-29-2017 at 12:35 AM.
Reply With Quote
  #15  
Old 09-18-2017, 05:55 PM
Malfunction Malfunction is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Sep 2004
Location: Willoughby, Ohio
Posts: 386
Quote:
Originally Posted by MrLarkins View Post
**SOLVED**
1] Closed SageTV
2] I downloaded K-Lite Mega Codec Pack and installed it.
3] Rebooted my htpc.

All my video files now play through Sagetv perfectly. ALL! MKV, MP4, MPEG2, TP, TS, VOB, AVI

Not sure exactly what there was about the K-Lite codec pack, but during the installation, it found 2 problems with my registry referring to files that didn't exist and I had it delete those 2 entries. Now everything works as it should. Not sure I needed a new codec or the registry errors were the cause, but at this point, I just don't care.
I should probably do this. I have trouble with sound not playing on mp4 videos.
__________________
ASRock B450M Pro4 AM4 MB, Ryzen 5 2600 3.4ghz, Crucial Ballistix Gaming 32GB (2 x 16GB) DDR4-3200, EVGA GT 1030SC, WD Black NVMe SSD 250GB, 1x WD120EFAX 12TB, 1x WD80EFAX 8TB, 1x WDBH2D0040HNC 4TB, USB-UIRT, Colossus 2, WinTV-DualHD USB, Windows 11 64bit
Reply With Quote
  #16  
Old 09-19-2017, 03:08 PM
Malfunction Malfunction is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Sep 2004
Location: Willoughby, Ohio
Posts: 386
Quote:
Originally Posted by Malfunction View Post
I should probably do this. I have trouble with sound not playing on mp4 videos.
It didn't work. I'll probably use Handbrake on the files and convert them.
__________________
ASRock B450M Pro4 AM4 MB, Ryzen 5 2600 3.4ghz, Crucial Ballistix Gaming 32GB (2 x 16GB) DDR4-3200, EVGA GT 1030SC, WD Black NVMe SSD 250GB, 1x WD120EFAX 12TB, 1x WD80EFAX 8TB, 1x WDBH2D0040HNC 4TB, USB-UIRT, Colossus 2, WinTV-DualHD USB, Windows 11 64bit
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Play all 0 Recordings shows up when you play back TV recordings sacrament055 Gemstone for v7 1 09-14-2012 08:14 PM
Request: Play button w/Diamond Play Options crusing Diamond 1 03-11-2011 05:37 AM
How do I play DVR-MS? surge SageTV Beta Test Software 9 01-02-2008 12:37 PM
Can't Play DVD's/ Help! RobDMB SageTV Software 4 09-27-2004 07:59 PM
Play from Beginning, Play from last viewed... Hercules SageTV Software 8 05-17-2004 11:57 AM


All times are GMT -6. The time now is 12:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.