SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Development and Customizations > SageTV v9 Customizations

Notices

SageTV v9 Customizations This forums is for discussing and sharing user-created modifications for the SageTV version 9 application created by using the SageTV Studio or through the use of external plugins. Use this forum to discuss plugins for SageTV version 9 and newer.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-09-2017, 04:22 AM
davidk21770 davidk21770 is offline
Sage Expert
 
Join Date: Mar 2006
Location: Maryland
Posts: 513
Is there a way to auto-rename shows?

I have a series that's recorded on 2 channels with one channel giving it the wrong name!

Is there a way to have sage automatically rename it to what I consider to be the correct name so that I only get a single set of recordings? Something in batch metadata tools? Will a matcher do this or does that just apply to looking up the show to get the show's info?

Specifically, I want recordings of "The Artful Detective" to be renamed to (title changed to) "Murdoch Mysteries". I'd love to have the correct file name too, but if it just fixes the show name (grouping), I'll be happy!

Edit: I know that I can do this manually with the edit metadata plugin, but I'd like to keep the show association so that it doesn't get rerecorded and I'd like to not have to do it for each episode.
__________________
HDHomeRun x2
Cable Box via Hauppauge HD PVR and USB-UIRT
2 SageTV's HD300

Intel Core 2 Quad Q9650 @4025 MHz, 8G G.Skill Performance
DFI Lanparty DK X48-T2RS Plus; SilverStone Decathlon DA1000 (died - back to an ancient enermax)
eVGA 7900 GT KO RoHS -- Zalman VP900CU Cooling
Synology NAS 22TB
Reply With Quote
  #2  
Old 09-09-2017, 04:43 AM
stuckless's Avatar
stuckless stuckless is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2007
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 9,711
Certainly, BMT could do this, using an entry in the MediaTitiles.xml.

If you go into BMT, and browse for The Artful Detective, and then do a lookup on it (changing the name to "Murdoch Mysteries", find the correct metadata, and save. Then in the same screen, there is a button, 'Add Matcher' (I think), then do a filename matcher, and save it. That will ensure that the metadata and grouping for all future recordings (once the recording completes), is correct. It does not rename the physical file.
Reply With Quote
  #3  
Old 09-09-2017, 02:34 PM
davidk21770 davidk21770 is offline
Sage Expert
 
Join Date: Mar 2006
Location: Maryland
Posts: 513
Quote:
Originally Posted by stuckless View Post
Certainly, BMT could do this, using an entry in the MediaTitiles.xml.

If you go into BMT, and browse for The Artful Detective, and then do a lookup on it (changing the name to "Murdoch Mysteries", find the correct metadata, and save. Then in the same screen, there is a button, 'Add Matcher' (I think), then do a filename matcher, and save it. That will ensure that the metadata and grouping for all future recordings (once the recording completes), is correct. It does not rename the physical file.
Thanks!
I looked at that and have used it in the past -- but I connected it with finding the correct metadata, not changing the show name! (d'oh)

Right now, the MediaTitles.xml that sage uses is in STVs/Phoenix/scrapers but the web BMT places the updates in userdata/Phoenix/scrapers and I need to manually move them. Do you know where these directories are defined and how they should be defined? (I don't see scrapers anywhere in sage.properties or sageclient.properties). Obviously, something has changed since my install ...11? years ago... (Or, should I ask this in a new thread ). Since both userdata and STVs have phoenix folders with recent files in them, they're both in use so I'm assuming that I should fix it so only one path is used! (I'm at Sage Opensource 9.1.6.747).
__________________
HDHomeRun x2
Cable Box via Hauppauge HD PVR and USB-UIRT
2 SageTV's HD300

Intel Core 2 Quad Q9650 @4025 MHz, 8G G.Skill Performance
DFI Lanparty DK X48-T2RS Plus; SilverStone Decathlon DA1000 (died - back to an ancient enermax)
eVGA 7900 GT KO RoHS -- Zalman VP900CU Cooling
Synology NAS 22TB
Reply With Quote
  #4  
Old 09-09-2017, 05:30 PM
stuckless's Avatar
stuckless stuckless is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2007
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 9,711
Quote:
Originally Posted by davidk21770 View Post
Thanks!
I looked at that and have used it in the past -- but I connected it with finding the correct metadata, not changing the show name! (d'oh)

Right now, the MediaTitles.xml that sage uses is in STVs/Phoenix/scrapers but the web BMT places the updates in userdata/Phoenix/scrapers and I need to manually move them. Do you know where these directories are defined and how they should be defined? (I don't see scrapers anywhere in sage.properties or sageclient.properties). Obviously, something has changed since my install ...11? years ago... (Or, should I ask this in a new thread ). Since both userdata and STVs have phoenix folders with recent files in them, they're both in use so I'm assuming that I should fix it so only one path is used! (I'm at Sage Opensource 9.1.6.747).
So , anything in STVs/Phoenix/ is a system level folder. User enhancements go in the userdata area (which is why bmt writes to that one). Phoenix reads both (first the system one, and then the userdata one). You shouldn't edit the system one, since it might get overwritten with Phoenix updates.
Reply With Quote
  #5  
Old 09-10-2017, 06:48 AM
davidk21770 davidk21770 is offline
Sage Expert
 
Join Date: Mar 2006
Location: Maryland
Posts: 513
Quote:
Originally Posted by stuckless View Post
So , anything in STVs/Phoenix/ is a system level folder. User enhancements go in the userdata area (which is why bmt writes to that one). Phoenix reads both (first the system one, and then the userdata one). You shouldn't edit the system one, since it might get overwritten with Phoenix updates.
I made an update through the web interface a while back and it didn't take. That's when I found that I had 2 copies of the file and combined it into 1 that then worked. Thus my dilema. But, I don't remember how far back that was -- if that was still at 7 or if I had upgraded to 9. I'll try adding the userdata version back, move most of my mods to it -- and see what happens!

Thanks!
__________________
HDHomeRun x2
Cable Box via Hauppauge HD PVR and USB-UIRT
2 SageTV's HD300

Intel Core 2 Quad Q9650 @4025 MHz, 8G G.Skill Performance
DFI Lanparty DK X48-T2RS Plus; SilverStone Decathlon DA1000 (died - back to an ancient enermax)
eVGA 7900 GT KO RoHS -- Zalman VP900CU Cooling
Synology NAS 22TB
Reply With Quote
  #6  
Old 09-10-2017, 11:55 AM
stuckless's Avatar
stuckless stuckless is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2007
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 9,711
Quote:
Originally Posted by davidk21770 View Post
I made an update through the web interface a while back and it didn't take. That's when I found that I had 2 copies of the file and combined it into 1 that then worked. Thus my dilema. But, I don't remember how far back that was -- if that was still at 7 or if I had upgraded to 9. I'll try adding the userdata version back, move most of my mods to it -- and see what happens!

Thanks!
Some time ago, the web ui would just append to the user file. The problem is that if there was an entry in the same file that also matched it would never match the second one. Nowadays, the webui is a little smarter and will remove duplicate entries so this doesn't happen. I use the web ui all the time to add new entries... I can't remember the last time I manually edited the MediaTitles.xml file.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Looking for a way to automatically rename movies and TV shows, including ther folders mkanet SageTV v7 Customizations 21 02-14-2012 03:37 PM
ver 7 auto compress is not auto compressing sfag SageTV Beta Test Software 2 04-20-2011 09:38 AM
Auto Clear Watched Shows chadman SageTV Software 1 02-27-2008 11:29 AM
Auto-anamorpic zoom for letterboxed shows nielm SageTV Software 12 10-06-2005 04:26 PM
prefer to not auto-flag watched shows aristotlex SageTV Software 3 06-09-2004 12:38 AM


All times are GMT -6. The time now is 06:39 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.