SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Software

Notices

SageTV Software Discussion related to the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV software application should be posted here. (Check the descriptions of the other forums; all hardware related questions go in the Hardware Support forum, etc. And, post in the customizations forum instead if any customizations are active.)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-03-2018, 10:18 AM
DaveS DaveS is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jan 2008
Location: Fairfax, VA
Posts: 100
Linux Novice trying to add a second recording drive to Ubuntu

I just installed a 2nd hard drive to enlarge my recording space. In addition to my system drive, I had a single 2Tb drive for content and added a second 2Tb drive to enlarge the content space. I mounted the first drive manually so it would be mounted at \var\media\tv. Yesterday I used a GUI to automatically mount the 2nd 2TB drive. The GUI mounted it at \media\sagetv.

After adding the drive I added a 2nd Video Recording Directory and pointed it to the new drive. The System Information screen sees the new directory, however the Available Video Diskspace did not increase and the graph at the bottom of my screen didn't change. Both showed 612.2GB free before adding the 2nd hard drive and shows the same after adding it. I expected to see something like 2612GB after adding the drive.

I suspect my inexperience with Ubuntu is to blame and I did something wrong when mounting the second drive. Or perhaps there is a manual edit needed to the Properties file?

See attachments for screenshots.

Can anyone tell me what I did wrong?
Thanks!
Attached Files
File Type: pdf recording directories.pdf (269.9 KB, 115 views)
File Type: pdf System Information.pdf (360.4 KB, 100 views)
File Type: pdf Diskspace in system info.pdf (236.1 KB, 100 views)
__________________
Dave S
Windows 10, Sagetv 9.2.1 64b, OpendDCT 0.5.29, 8gb ram, HDHR Prime, 3 HD300

Last edited by DaveS; 03-05-2018 at 12:53 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 03-12-2018, 05:44 AM
DaveS DaveS is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jan 2008
Location: Fairfax, VA
Posts: 100
Turns out that I had the drive mounted incorrectly because I unmounted it and then remounted it to /var/media/ and it the system now recognizes all the free space.
__________________
Dave S
Windows 10, Sagetv 9.2.1 64b, OpendDCT 0.5.29, 8gb ram, HDHR Prime, 3 HD300
Reply With Quote
Reply

Tags
disk space, hard drive


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SageTV Doesn't Honor "Leave Free" Disk Space Rules superdodge SageTV Software 2 01-23-2010 07:18 PM
Sage and UNC - disk free space calculations stevech SageTV Software 1 02-18-2007 02:10 PM
used space? free space? who what? where? Kanati SageTV Software 6 05-17-2005 10:09 AM
Disk quota: where did the settings for minimum free space go? Llamas SageTV Beta Test Software 3 05-13-2004 12:49 AM
sagetv not deleted fragments to free disk space etk29321 SageTV Software 12 01-07-2004 12:38 PM


All times are GMT -6. The time now is 01:34 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.