SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > Information & Announcements > SageTV Downloads & Instructions

Notices

SageTV Downloads & Instructions This forum is for discussions containing Downloads and Instructions related to the Open Source version of SageTV. Please do not post questions in this forum.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #261  
Old 01-12-2019, 09:51 AM
Tiki's Avatar
Tiki Tiki is offline
Sage Icon
 
Join Date: Feb 2005
Location: Southwest Florida, USA
Posts: 1,991
Quote:
Originally Posted by wnjj View Post
This post (https://forums.sagetv.com/forums/showthread.php?t=50013) said Jon fixed the DLL at least in beta back then. The problem is that DLL is 32-bit. I would have hoped the 64-bit one I got from Jon directly was also "fixed" but only he would know. If you can show both transmit & receive work when not running in service mode, that would help to confirm this is the issue.
OK, I re-tested today with the new 64-bit drivers you posted. In stand-alone mode, I can use both the transmitter and receiver at the same time. But, in client-server (service) mode, I can only use one or the other. This certainly seems like the same old problem from several years ago.
__________________
Server: Ryzen 2400G with integrated graphics, ASRock X470 Taichi Motherboard, HDMI output to Vizio 1080p LCD, Win10-64Bit (Professional), 16GB RAM
Capture Devices (7 tuners): Colossus (x1), HDHR Prime (x2)
,USBUIRT (multi-zone)
Source:
Comcast/Xfinity X1 Cable
Primary Client: Server Other Clients: (1) HD200, (1) HD300
Retired Equipment: MediaMVP, PVR150 (x2), PVR150MCE,
HDHR, HVR-2250, HD-PVR
Reply With Quote
  #262  
Old 01-12-2019, 10:24 AM
wnjj wnjj is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,475
Quote:
Originally Posted by Tiki View Post
OK, I re-tested today with the new 64-bit drivers you posted. In stand-alone mode, I can use both the transmitter and receiver at the same time. But, in client-server (service) mode, I can only use one or the other. This certainly seems like the same old problem from several years ago.
Uh oh. Iíll write Jon but Iím not sure heíll have anything better to offer. Perhaps that was the 2.7.0.0 rev change where the 64-bit one is 2.6.9.9.
Reply With Quote
  #263  
Old 01-12-2019, 10:54 AM
Tiki's Avatar
Tiki Tiki is offline
Sage Icon
 
Join Date: Feb 2005
Location: Southwest Florida, USA
Posts: 1,991
Quote:
Originally Posted by wnjj View Post
If you get some time, can you also try installing the beta 32-bit version? If that one works but the 64-bit doesn't that's a clue. If beta 32-bit doesn't, try copying uu_irsage.dll from your working system into the Common directory. This is on the off chance that something needed changed in the SageTV source to accommodate this.
OK, I made sure the 64bit Sage service was disabled, but did not un-install anything. Then I ran the 32-bit (x86) Sage installer.

The installer ran OK, but I noticed there was no option to install the USBUIRT.
Apparently this wasn't needed, because it worked without me needing to do anything.

I was able to use the USBUIRT to transmit and receive in both Stand-alone and Client-Server (Service) mode.

I tested my Hauppauge Colossus, and also one of my HDHR Primes (using OpenDCT). I had the 64-bit version of OpenDCT installed and configured from earlier, and it continued to work with the 32-bit version of Sage with no apparent issues (I was worried that there might be some Java 32/64 conflicts, but didn't see any problems).

One thing I did notice with both the 32-bit and the 64-bit Beta versions is that even when the USBUIRT appears to be working (as a transmitter to change channels on the STB), it seems to be mis-tuning pretty often. I pretty much never have problems with tuning using my old install. I have Sage configured to send the "OK" button as a channel change confirm code, but it is behaving like this is not being sent. I don't know if there is something different with the new Beta of Sage, or a setting that I didn't get transferred over properly, or just something different with the new PC hardware.

One other quirk I noticed is that in the Configuration Wizard (both 32-bit and 64-bit), one of the last steps is to test the playback configuration. I've been through the wizard several times now and in almost every case, I would get audio, but no video (just a black screen). But, when I playback a recording, watch live TV, or use the previews in the channel setup screens, the video plays back fine.

One last item, with the Colossus (recording via HDMI), I noticed that the colors are a bit washed-out (blacks look grey). I doubt this has anything to do with Sage itself, but not sure if it is something with my video card settings, Colossus recording settings, or what.
__________________
Server: Ryzen 2400G with integrated graphics, ASRock X470 Taichi Motherboard, HDMI output to Vizio 1080p LCD, Win10-64Bit (Professional), 16GB RAM
Capture Devices (7 tuners): Colossus (x1), HDHR Prime (x2)
,USBUIRT (multi-zone)
Source:
Comcast/Xfinity X1 Cable
Primary Client: Server Other Clients: (1) HD200, (1) HD300
Retired Equipment: MediaMVP, PVR150 (x2), PVR150MCE,
HDHR, HVR-2250, HD-PVR
Reply With Quote
  #264  
Old 01-12-2019, 11:07 AM
jusjoken jusjoken is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2005
Location: Strathmore, AB
Posts: 2,561
Quote:
Originally Posted by jusjoken View Post
Relating to the failed copy of the USBUIRT 64bit driver. I had a log from JustFred and as it failed on his as well I reviewed those logs and see....

Code:
MSI (s) (EC:6C) [12:50:55:531]: Executing op: ActionStart(Name=CopyUSBUIRTDRVtoSystem,,)
MSI (s) (EC:6C) [12:50:55:531]: Executing op: CustomActionSchedule(Action=CopyUSBUIRTDRVtoSystem,ActionType=3073,Source=BinaryData,Target=WixQuietExec,CustomActionData="C:\Windows\system32\xcopy.exe" "C:\Program Files\SageTV\redist\usbuirt\amd64\uuirtdrv.dll" "C:\Windows\Sysnative\" /q /y /c /r /i )
MSI (s) (EC:B0) [12:50:55:531]: Invoking remote custom action. DLL: C:\Windows\Installer\MSI83E9.tmp, Entrypoint: WixQuietExec
WixQuietExec:  File creation error - Cannot create a file when that file already exists.
WixQuietExec:  
WixQuietExec:  Unable to create directory - C:\Windows\Sysnative
Clearly the xcopy command failed on his system.

I know what the issue is now as c:\windows\sysnative is an alias on 64bit system that points to c:\windows\system32 ONLY from 32bit apps. This is provided as if a 32bit app uses c:\windows\system32 then Windows will actually use c:\windows\syswow64.

However, from a 64bit app c:\windows\sysnative is not valid so the installer is actually copying the 64bit driver to a real (not virtual) folder called c:\windows\sysnative

So...long story short I need to determine how to make the xcopy in the 64bit MSI installer run in 32bit CMD rather than 64bit.


k
I finally found a way to make this copy happen. In testing it worked.

When we create the next installer I will include this fix.

k
__________________
If you wish to see what I am up to and support my efforts visit my Patreon page
Reply With Quote
  #265  
Old 01-12-2019, 11:47 AM
wnjj wnjj is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,475
Thanks for the testing, Tiki. I think that proves the sharing issue is with the DLL and not something about how the build is happening. Hopefully we can get this resolved.
Reply With Quote
  #266  
Old 01-13-2019, 10:51 AM
will will is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Jul 2009
Location: New York
Posts: 798
Couldn't launch 64bit service

I tried to install the 64 bit service on Windows 7 but I couldn't get the service to launch after an install.

I never installed SageTV in the Programs folder, I run it on a SSD drive in Q:\SageTV. I tried the 64bit installer with a clean install and an overwrite install in Q:\SageTV but I couldn't launch the service (just a general error, "Service launched then stopped").

Could this issue be related to the fact that I'm not using C:\Program Files? Any suggestions?
__________________
Will

OS: Windows 7
Hardware: Intel Core i7-920 with 12GB RAM & an Adaptec 5805 with a Chenbro 36-port SAS Expander
Case: Antec 1200 with 4 iStarUSA trayless hot-swap cages (20 drives max)
Drives: 8 Toshiba/Hitachi 2TB drives in a RAID 6 & 7 Toshiba 3TB drives in a RAID 6
Capture Cards: HDHomeRun Connect Quatro 4, Hauppauge 60 HD-PVR
Players: 5 HD300s, 2 HD200s
Reply With Quote
  #267  
Old 01-13-2019, 11:39 AM
wnjj wnjj is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,475
Quote:
Originally Posted by will View Post
I tried to install the 64 bit service on Windows 7 but I couldn't get the service to launch after an install.

I never installed SageTV in the Programs folder, I run it on a SSD drive in Q:\SageTV. I tried the 64bit installer with a clean install and an overwrite install in Q:\SageTV but I couldn't launch the service (just a general error, "Service launched then stopped").

Could this issue be related to the fact that I'm not using C:\Program Files? Any suggestions?
Any log files or hs_err_pid files?
Reply With Quote
  #268  
Old 01-13-2019, 11:43 AM
will will is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Jul 2009
Location: New York
Posts: 798
Quote:
Originally Posted by wnjj View Post
Any log files or hs_err_pid files?
That would have been smart to save... I did the install on my main server so after it failed I restored the main folder from a backup then did a system restore to get everything working again.

I will try setting up a Windows 7 VM with a Q drive and see if I can reproduce the issue.
__________________
Will

OS: Windows 7
Hardware: Intel Core i7-920 with 12GB RAM & an Adaptec 5805 with a Chenbro 36-port SAS Expander
Case: Antec 1200 with 4 iStarUSA trayless hot-swap cages (20 drives max)
Drives: 8 Toshiba/Hitachi 2TB drives in a RAID 6 & 7 Toshiba 3TB drives in a RAID 6
Capture Cards: HDHomeRun Connect Quatro 4, Hauppauge 60 HD-PVR
Players: 5 HD300s, 2 HD200s
Reply With Quote
  #269  
Old 01-13-2019, 11:59 AM
will will is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Jul 2009
Location: New York
Posts: 798
Quote:
Originally Posted by wnjj View Post
Any log files or hs_err_pid files?
So I am able to reproduce the error on a VM. Where should I be looking for log files? Nothing is showing under the event viewer; I am looking in C:\Users\Admin\AppData\Local\Temp right now but I'm not sure what I'm looking for.
__________________
Will

OS: Windows 7
Hardware: Intel Core i7-920 with 12GB RAM & an Adaptec 5805 with a Chenbro 36-port SAS Expander
Case: Antec 1200 with 4 iStarUSA trayless hot-swap cages (20 drives max)
Drives: 8 Toshiba/Hitachi 2TB drives in a RAID 6 & 7 Toshiba 3TB drives in a RAID 6
Capture Cards: HDHomeRun Connect Quatro 4, Hauppauge 60 HD-PVR
Players: 5 HD300s, 2 HD200s
Reply With Quote
  #270  
Old 01-13-2019, 02:05 PM
BigSwifty's Avatar
BigSwifty BigSwifty is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Aug 2006
Location: Hollywood, FL.
Posts: 217
I have everything working with the following issues to report:
- I had to manually copy the USBUIRT dll's into the appropriate folders.
-- jj aware of the problem.
- I too have to manually launch the service.
-- I'll post a log after today's football
- Interestingly, my x86 client still connects to the x64 server and retains all functionality.
__________________
SERVER/CLIENT_1--> AMD Phenom2 X4 925 2.8GHz. 8Gig mem. Asus M5A97. // Win 7 x64 // GTX 1060. //Ceton infinity 4 Comcast // SageV9.2.5.936 x64 running Gemstone // Lots of HD space. Recording to a NAS
CLIENT_2--> AMD Athlon 64 X2 5400 Brisbane 2.8GHz. 4Gig mem. GIGABYTE GA-MA780G-UD3H// ATI 5570. // Win 7 x64

Last edited by BigSwifty; 01-13-2019 at 02:08 PM. Reason: added x86 info
Reply With Quote
  #271  
Old 01-13-2019, 03:00 PM
UgaData's Avatar
UgaData UgaData is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 436
Quote:
Originally Posted by will View Post
I tried to install the 64 bit service on Windows 7 but I couldn't get the service to launch after an install.
Did you try just running SageTV first, go through the wizard steps, and shut Sage down and then launch the service?

The other thought is if you installed over a previous x86 install some of the paths may not be correct (but you weren't installing by defaults so this would not pertain)

You did install 64 bit Java?
__________________
"Unencumbered by the thought process"

The only constant in the Universe is change.
Reply With Quote
  #272  
Old 01-13-2019, 03:04 PM
jusjoken jusjoken is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2005
Location: Strathmore, AB
Posts: 2,561
Quote:
Originally Posted by will View Post
So I am able to reproduce the error on a VM. Where should I be looking for log files? Nothing is showing under the event viewer; I am looking in C:\Users\Admin\AppData\Local\Temp right now but I'm not sure what I'm looking for.
Install logs are found in \user\UserName\AppData\Local\Temp and will have odd temp type names but they will have a name similar to "SageTV(x64)_20190112071704_000_SageTVSetupMSI.log"

k
__________________
If you wish to see what I am up to and support my efforts visit my Patreon page
Reply With Quote
  #273  
Old 01-13-2019, 03:54 PM
BobPhoenix BobPhoenix is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 3,151
Quote:
Originally Posted by wnjj View Post
I found this post (https://forums.sagetv.com/forums/sho...91&postcount=2) which I think is the Vista issue you referred to. Are you running in service mode? It sounds likes both at once is a no-go on Win7 or above.
I would assume that is the issue but it was fixed with a driver update as I remember. Until that driver came out I used a third party product that allowed me to get around it. I am looking to see if I can find it. I believe it put the receiver application on the same account as service mode so that both receive and send would work. Found it: Runasspc it let me run SageTV application as a different User then the logged in user so that I could get send and transmit running under the same user probably worthless here however.
__________________
"Keep your goals away from the trolls"

Last edited by BobPhoenix; 01-13-2019 at 04:01 PM.
Reply With Quote
  #274  
Old 01-14-2019, 02:10 AM
wnjj wnjj is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,475
Quote:
Originally Posted by BobPhoenix View Post
I would assume that is the issue but it was fixed with a driver update as I remember. Until that driver came out I used a third party product that allowed me to get around it. I am looking to see if I can find it. I believe it put the receiver application on the same account as service mode so that both receive and send would work. Found it: Runasspc it let me run SageTV application as a different User then the logged in user so that I could get send and transmit running under the same user probably worthless here however.
Canít the service already be run as a specific user? Why not change the service user and not the client one?
Reply With Quote
  #275  
Old 01-14-2019, 08:18 AM
Tiki's Avatar
Tiki Tiki is offline
Sage Icon
 
Join Date: Feb 2005
Location: Southwest Florida, USA
Posts: 1,991
Quote:
Originally Posted by wnjj View Post
Canít the service already be run as a specific user? Why not change the service user and not the client one?
Yes it can, but it may be less intuitive for a new user. In stand-alone mode, the app automatically gets permissions based on what user account you used to log into Windows. So it just works. Whereas in service mode, by default The Sage Service will have reduced privileges. The user has to know enough to open the service control panel and manually change the account that the service will use.

Also, the installer puts a shortcut to the Sage app on the desktop, but it does not put a shortcut to the service control panel there and there are no other prompts or warnings to remind the user about it. So, the user just has to somehow know that changing this setting is important and that they need to use this separate app to do it and then they have to know where to find the app.
__________________
Server: Ryzen 2400G with integrated graphics, ASRock X470 Taichi Motherboard, HDMI output to Vizio 1080p LCD, Win10-64Bit (Professional), 16GB RAM
Capture Devices (7 tuners): Colossus (x1), HDHR Prime (x2)
,USBUIRT (multi-zone)
Source:
Comcast/Xfinity X1 Cable
Primary Client: Server Other Clients: (1) HD200, (1) HD300
Retired Equipment: MediaMVP, PVR150 (x2), PVR150MCE,
HDHR, HVR-2250, HD-PVR
Reply With Quote
  #276  
Old 01-14-2019, 09:53 AM
wnjj wnjj is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,475
Quote:
Originally Posted by Tiki View Post
Yes it can, but it may be less intuitive for a new user. In stand-alone mode, the app automatically gets permissions based on what user account you used to log into Windows. So it just works. Whereas in service mode, by default The Sage Service will have reduced privileges. The user has to know enough to open the service control panel and manually change the account that the service will use.

Also, the installer puts a shortcut to the Sage app on the desktop, but it does not put a shortcut to the service control panel there and there are no other prompts or warnings to remind the user about it. So, the user just has to somehow know that changing this setting is important and that they need to use this separate app to do it and then they have to know where to find the app.
So does the USB-UIRT work for transmit and receive when they use the same account or is a new DLL still needed?
Reply With Quote
  #277  
Old 01-14-2019, 10:59 AM
will will is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Jul 2009
Location: New York
Posts: 798
Quote:
Originally Posted by jusjoken View Post
Install logs are found in \user\UserName\AppData\Local\Temp and will have odd temp type names but they will have a name similar to "SageTV(x64)_20190112071704_000_SageTVSetupMSI.log"

k
I have been running Java 7 u80 but to rule out Java I updated to 8 u192.

Attached is the log file from my last attempt to start the service with all the default path settings.
Attached Files
File Type: txt SageTV(x64)_20190114115125.txt (9.1 KB, 135 views)
__________________
Will

OS: Windows 7
Hardware: Intel Core i7-920 with 12GB RAM & an Adaptec 5805 with a Chenbro 36-port SAS Expander
Case: Antec 1200 with 4 iStarUSA trayless hot-swap cages (20 drives max)
Drives: 8 Toshiba/Hitachi 2TB drives in a RAID 6 & 7 Toshiba 3TB drives in a RAID 6
Capture Cards: HDHomeRun Connect Quatro 4, Hauppauge 60 HD-PVR
Players: 5 HD300s, 2 HD200s
Reply With Quote
  #278  
Old 01-14-2019, 11:26 AM
Tiki's Avatar
Tiki Tiki is offline
Sage Icon
 
Join Date: Feb 2005
Location: Southwest Florida, USA
Posts: 1,991
Quote:
Originally Posted by wnjj View Post
So does the USB-UIRT work for transmit and receive when they use the same account or is a new DLL still needed?
I think we need a new driver. The 64-bit USBUIRT drivers you provided do not allow me to use the USB-UIRT for both send and receive at the same time when using 64-bit Sage in service mode. It does not seem to matter if I use the default account or a user account for the Sage service.

32-bit Sage Stand-Alone mode: Works as transmitter and receiver
32-bit Sage Service mode: Works as transmitter and receiver
64-bit Sage Stand-Alone mode: Works as transmitter and receiver
64-bit Sage Service mode: Doesn't work (can be transmitter or receiver, but not both).
__________________
Server: Ryzen 2400G with integrated graphics, ASRock X470 Taichi Motherboard, HDMI output to Vizio 1080p LCD, Win10-64Bit (Professional), 16GB RAM
Capture Devices (7 tuners): Colossus (x1), HDHR Prime (x2)
,USBUIRT (multi-zone)
Source:
Comcast/Xfinity X1 Cable
Primary Client: Server Other Clients: (1) HD200, (1) HD300
Retired Equipment: MediaMVP, PVR150 (x2), PVR150MCE,
HDHR, HVR-2250, HD-PVR
Reply With Quote
  #279  
Old 01-14-2019, 11:30 AM
Tiki's Avatar
Tiki Tiki is offline
Sage Icon
 
Join Date: Feb 2005
Location: Southwest Florida, USA
Posts: 1,991
Quote:
Originally Posted by will View Post
I have been running Java 7 u80 but to rule out Java I updated to 8 u192.

Attached is the log file from my last attempt to start the service with all the default path settings.
This is one of the installation logs. That may tell you if there were any problems detected during the install, but won't tell you what was going on when you tried to start the Sage service.

You probably want to review the Sage_0.txt log from when you tried to launch the Sage Service (inside the c:\program files\SageTV\SageTV folder, or wherever you installed Sage).
__________________
Server: Ryzen 2400G with integrated graphics, ASRock X470 Taichi Motherboard, HDMI output to Vizio 1080p LCD, Win10-64Bit (Professional), 16GB RAM
Capture Devices (7 tuners): Colossus (x1), HDHR Prime (x2)
,USBUIRT (multi-zone)
Source:
Comcast/Xfinity X1 Cable
Primary Client: Server Other Clients: (1) HD200, (1) HD300
Retired Equipment: MediaMVP, PVR150 (x2), PVR150MCE,
HDHR, HVR-2250, HD-PVR
Reply With Quote
  #280  
Old 01-14-2019, 02:25 PM
jusjoken jusjoken is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2005
Location: Strathmore, AB
Posts: 2,561
Quote:
Originally Posted by will View Post
I have been running Java 7 u80 but to rule out Java I updated to 8 u192.

Attached is the log file from my last attempt to start the service with all the default path settings.
Close but i need another log in the same location. Its timestamp will be just prior to this one and it will have MSI in its name as per my example.

This should then indicate if the Q drive cause an issue installing the service.

k
__________________
If you wish to see what I am up to and support my efforts visit my Patreon page
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Windows Installer jusjoken SageTV Downloads & Instructions 606 02-25-2022 02:33 PM
Windows Installer Update? JrClocker SageTV Github Development 2 07-02-2016 08:48 PM
Does Windows Installer work on WHS emotionnotion SageTV Github Development 7 05-20-2016 07:55 AM
problems with windows installer Galaxysurfer SageTV Github Development 2 04-15-2016 05:41 AM
Any news on the Windows installer? Damstas SageTV Github Development 2 09-03-2015 10:09 AM


All times are GMT -6. The time now is 05:12 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.