SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Software

Notices

SageTV Software Discussion related to the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV software application should be posted here. (Check the descriptions of the other forums; all hardware related questions go in the Hardware Support forum, etc. And, post in the customizations forum instead if any customizations are active.)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-08-2006, 09:19 AM
farfromuman farfromuman is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Apr 2004
Location: Knoxville, TN
Posts: 128
Why does Sage add channels without confirmation!!!

Sage has an annoying habit of adding new channels to my Dish lineup without confirmation or some sort of a message. What happens then is that Sage tunes to a channel that I don't subscribe to and records a red banner for days. The blaster can't tune channels because the STB is waiting for "up" or "down" key. It would be nice to have some kind of a warning about the lineup change.

Thanks,

Mariusz
Reply With Quote
  #2  
Old 02-08-2006, 10:46 AM
aperry's Avatar
aperry aperry is offline
Sage Expert
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 680
Pardon me if I'm being dim, but if this is a channel that you don't subscribe to, why are there recordings set there that Sage is using? Or is this Intelligent Recording doing that?
Reply With Quote
  #3  
Old 02-08-2006, 11:24 AM
SprDtyF350 SprDtyF350 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jan 2004
Location: Southern Maryland
Posts: 436
I occasionally have seen the same thing with my DirecTv lineup except I don't get recordings on them. Same annoying problem on just a regular Sat box. Everytime the pay basketball, football, international, etc. channels become active or change again the listing changes. Not a biggy but I wish it would not do that. I have a funny feeling that Sage isn't doing it. It is the guide service changing what Sage has told it to send.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-08-2006, 11:32 AM
farfromuman farfromuman is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Apr 2004
Location: Knoxville, TN
Posts: 128
Quote:
Originally Posted by aperry
Pardon me if I'm being dim, but if this is a channel that you don't subscribe to, why are there recordings set there that Sage is using? Or is this Intelligent Recording doing that?
It is IR mostly but also some Favorites show up on more then one channel. All I would like is to know that a change has occured, Tivo was good about that.
Reply With Quote
  #5  
Old 02-08-2006, 12:52 PM
JUC's Avatar
JUC JUC is offline
Sage Icon
 
Join Date: May 2004
Location: Vermont, USA
Posts: 1,399
This happens to me too with directv. They may offer some new channels from time to time and they get added to the guide without my authorization. Since i don't use IR its not a biggie. With dishnetwork it is more of a problem because as the thread starter noted-dish requires an up/down command to change those channels while directv will accept a regular channel change....
JUC
__________________
Server: Athlon 2000XP; 1GB Kingston Ram; 250GB Seagate; 160GB Seagate; 160GB Western Digital; Lite-on DVD player; Hauppauge Rosyln; Hauppauge PVR-150; ATI AIW 7500; Actisys 200L; running stock v5 .stv


Client: MVP Extender running SageMC
Reply With Quote
  #6  
Old 02-08-2006, 02:37 PM
domc domc is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 192
Quote:
Originally Posted by JUC
This happens to me too with directv. They may offer some new channels from time to time and they get added to the guide without my authorization.
JUC
Same thing here. The Documentry channel and Oxygen got added automtically to my guide using Dishnetwork.
__________________
Thanks,
Dom
www.domanddonna.com
SageTV 4.1 / JVC Analog TV 27"/ 2.93G speed Computer/ 512mb Ram/ Pvr-150 / 45 Hauppage remote / Verto GeForce FX 5500 128mb svideo out/ Dishnetwork 501 box/VideoRedo Plus/ShowAnalyzer/DVDStyler Free Mpeg to Dvd recorder
Reply With Quote
  #7  
Old 02-08-2006, 02:43 PM
sleonard's Avatar
sleonard sleonard is offline
Sage Icon
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 1,506
Cox cable occasionally changes their channel lineup on me as well. Sage picks up the changes from Zap2it and adds new channels to my lineup as well as enabling any channels that moved whether or not they were disabled before. I don't use IR but if a new channel carries one of my favorites Sage will begin to use that channel to record from. If that new channel is one I don't subcribe to then my recording is an hour long message to call 1-800-xxx-xxxx in order to subscribe.

So, the short version is that I would also like a message from Sage whenever there is a change to the lineup so I can reconfigure it as soon as possible.
Reply With Quote
  #8  
Old 02-08-2006, 03:20 PM
ben_95sl1 ben_95sl1 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 290
same here with bell expressvu in canada....I have to keep track of the added channels and disable them. If the default was to have them disabled, then it would be just fine. I can figure out what channels I have and enable if necessary. I wish they wouldn't screw with the lineup so often.
__________________
Server: XP SP3, X2 BE 5000+, WD 1.5TB x 2, PVR150 & HD-PVR, USB-UIRT
Clients: HD300, HD100 x 2, Media MVP in a box somewhere
Reply With Quote
  #9  
Old 02-08-2006, 05:07 PM
Wheemer's Avatar
Wheemer Wheemer is offline
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2004
Location: Deer Lake, NL, Canada
Posts: 1,493
Yeah I run into this many times... on a system like sage, they should not be activated when they are added. It's a definate design flaw.
Reply With Quote
  #10  
Old 02-09-2006, 03:45 AM
sleonard's Avatar
sleonard sleonard is offline
Sage Icon
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 1,506
Whether new channels are activated or not the most important thing would be for Sage to let the user know there has been a change to the lineup. If they were deactivated by default the user may never know they were added since they won't appear in the Guide.
Reply With Quote
  #11  
Old 02-09-2006, 05:09 PM
wrwaugh wrwaugh is offline
Sage User
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 70
Sounds like it happens to enough of us that we should send a request or 'bug fix' to sage
Reply With Quote
  #12  
Old 02-09-2006, 08:33 PM
mayamaniac's Avatar
mayamaniac mayamaniac is offline
Sage Icon
 
Join Date: May 2004
Posts: 2,177
Put me on the list. Last year, my cable company redid their entire channel lineup, almost every channel changed to a different number. This caused a huge problem with SageTV. It took me a while to figure what was going on and then had to reconfigure the EPG settings.

I would like a pop up warning when EPG channel lineup has been updated or changed. An alternative would be an email mailing list to inform us when zap2it has changed something that affects certain areas.
__________________
Mayamaniac

- SageTV 7.1.9 Server. Win7 32bit in VMWare Fusion. HDHR (FiOS Coax). HDHR Prime 3 Tuners (FiOS Cable Card). Gemstone theme.
- SageTV HD300 - HDMI 1080p Samsung 75" LED.
Reply With Quote
  #13  
Old 02-17-2006, 11:28 AM
Jeraden Jeraden is offline
Sage User
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 56
Add me to the list, lost 3 days worth of recordings because the dish receiver was stuck on a channel it didn't get.
Reply With Quote
  #14  
Old 02-17-2006, 01:05 PM
chrisc16's Avatar
chrisc16 chrisc16 is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Oct 2003
Location: Fullerton, CA
Posts: 205
Same problem here, on Dish Network.

So how do we bring this to the attention of those who can fix it? I'm not sure it's a bug so much as a feature request.

-Chris
__________________
Win7, HDHomeRun, HD200
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 10:07 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.