SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Software

Notices

SageTV Software Discussion related to the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV software application should be posted here. (Check the descriptions of the other forums; all hardware related questions go in the Hardware Support forum, etc. And, post in the customizations forum instead if any customizations are active.)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-13-2011, 07:39 AM
MrLarkins's Avatar
MrLarkins MrLarkins is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Apr 2011
Location: Central Arkansas
Posts: 100
Reduce Menu Options

Hi, I'm looking to streamline my menu subsystems. Can someone point me to a place in the manual http://download.sage.tv/SageTV_Manual.pdf that deals with this?
__________________
ASUS M4A79 Deluxe | AMD Phenom 9850 Black Edition | Sapphire Radeon 7750 | 52" Sharp LED LCD TV | Xonar Audio | 4GB Kingston HyperX DDR 1066 | 64GB SSD for Win10 64-bit | 1TB HDD for Local Recording | ASUS DVD Burner | Drobo 5N (3x4TB & 1x2TB) | Hauppauge WinTV-HVR-2250 (8851)
Reply With Quote
  #2  
Old 06-13-2011, 04:17 PM
wayner wayner is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto, ON
Posts: 7,373
You might want to look at the Diamond plugin. I think you can use it to get rid of, or at least customize, the TV and Movies menu items.
__________________
New Server - Sage9 on unRAID 2xHD-PVR, HDHR for OTA
Old Server - Sage7 on Win7Pro-i660CPU with 4.6TB, HD-PVR, HDHR OTA, HVR-1850 OTA
Clients - 2xHD-300, 8xHD-200 Extenders, Client+2xPlaceshifter and a WHS which acts as a backup Sage server
Reply With Quote
  #3  
Old 06-13-2011, 05:51 PM
MrLarkins's Avatar
MrLarkins MrLarkins is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Apr 2011
Location: Central Arkansas
Posts: 100
rgr that, thanks, i'll look into it
__________________
ASUS M4A79 Deluxe | AMD Phenom 9850 Black Edition | Sapphire Radeon 7750 | 52" Sharp LED LCD TV | Xonar Audio | 4GB Kingston HyperX DDR 1066 | 64GB SSD for Win10 64-bit | 1TB HDD for Local Recording | ASUS DVD Burner | Drobo 5N (3x4TB & 1x2TB) | Hauppauge WinTV-HVR-2250 (8851)
Reply With Quote
  #4  
Old 06-13-2011, 07:30 PM
pjpjpjpj pjpjpjpj is offline
Sage Icon
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 2,154
I could be wrong, but I thought Diamond was limited in that respect?

The (hopefully) upcoming Phoenix and Ortus plugins apparently will feature fully-functional menu customization.
__________________
Server: AMD Athlon II x4 635 2.9GHz, 8 Gb RAM, Win 10 x64, Java 8, Gigabit network
Drives: Several TB of internal SATA and external USB drives, no NAS or RAID or such...
Software: SageTV v9x64, stock STV with ADM.
Tuners: 4 tuners via (2) HDHomeruns (100% OTA, DIY antennas in the attic).
Clients: Several HD300s, HD200s, even an old HD100, all on wired LAN. Latest firmware for each.
Reply With Quote
  #5  
Old 06-13-2011, 07:39 PM
wayner wayner is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto, ON
Posts: 7,373
In Diamond you can definitely rename the second level TV options - presumably the name could be "" which would essentially eliminate any confusion caused by large menus.
__________________
New Server - Sage9 on unRAID 2xHD-PVR, HDHR for OTA
Old Server - Sage7 on Win7Pro-i660CPU with 4.6TB, HD-PVR, HDHR OTA, HVR-1850 OTA
Clients - 2xHD-300, 8xHD-200 Extenders, Client+2xPlaceshifter and a WHS which acts as a backup Sage server
Reply With Quote
  #6  
Old 06-13-2011, 08:10 PM
jorton jorton is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jul 2005
Location: Canada
Posts: 1,273
Quote:
Originally Posted by wayner View Post
In Diamond you can definitely rename the second level TV options - presumably the name could be "" which would essentially eliminate any confusion caused by large menus.
The ability to create custom TV views is part of the default Sagetv STV, Diamond adds some filtering options and the option to add our TV view options (Simplified and Banners, other tweaks...) to the default.

Diamond has options to hide the main menu items (1st level) and also hide show default video views as well as the ability to create custom video views based on any of the Diamond video views (Wall, Cover Flow, List Flow).

See attached.

J
Attached Images
File Type: jpg MainMenuHideShowOptions.jpg (183.7 KB, 166 views)
File Type: jpg CustomVideoViews.jpg (196.3 KB, 159 views)
File Type: jpg DefaultVideoViewsOn_Off.jpg (171.0 KB, 153 views)

Last edited by jorton; 06-13-2011 at 08:19 PM.
Reply With Quote
  #7  
Old 06-14-2011, 06:04 PM
MrLarkins's Avatar
MrLarkins MrLarkins is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Apr 2011
Location: Central Arkansas
Posts: 100
that theme is kinda slick too, whats it called?
__________________
ASUS M4A79 Deluxe | AMD Phenom 9850 Black Edition | Sapphire Radeon 7750 | 52" Sharp LED LCD TV | Xonar Audio | 4GB Kingston HyperX DDR 1066 | 64GB SSD for Win10 64-bit | 1TB HDD for Local Recording | ASUS DVD Burner | Drobo 5N (3x4TB & 1x2TB) | Hauppauge WinTV-HVR-2250 (8851)
Reply With Quote
  #8  
Old 06-14-2011, 06:09 PM
jorton jorton is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jul 2005
Location: Canada
Posts: 1,273
Quote:
Originally Posted by MrLarkins View Post
that theme is kinda slick too, whats it called?
That's a new Diamond theme I have in the works, not out yet

Should make it in the next Diamond update when we get to it.

J
Reply With Quote
  #9  
Old 06-16-2011, 04:10 PM
MrLarkins's Avatar
MrLarkins MrLarkins is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Apr 2011
Location: Central Arkansas
Posts: 100
OK, still wondering here. I installed the new Diamond mod...its slick. but I can't figure out how to alter the menus to suit my needs best...

for example. in diamond, the videos tab shows the following option:
wall flow
cover flow
list flow
sideways flow
category flow
360 flow
titles
dvd/bd
category
playlists
folders
playdvd (this one is hidden down low b/c the list is so long)

its be nice to remove the ones i know i'll never use and maybe bring it down to 2 or 3 options, say category, folders, playdvd only. I am able to remove the first few 'flow' options through diamond options, but how can i get rid of the rest that are sage defaults?

also, the online tab really sucks...what the point here? nothing really worth watching...the PlayOn plugin was nice, until i realized that I have to pay $30 for PlayOn itself before it'll work in Sage. Can I alter the Online submenu so that instead of having:
weather
youtube videos
channels.com
more online services
get hulu application

to something instead like
ABC
NBC
CBS
FX
Hulu

I'd just like to make this work for me and my family.
__________________
ASUS M4A79 Deluxe | AMD Phenom 9850 Black Edition | Sapphire Radeon 7750 | 52" Sharp LED LCD TV | Xonar Audio | 4GB Kingston HyperX DDR 1066 | 64GB SSD for Win10 64-bit | 1TB HDD for Local Recording | ASUS DVD Burner | Drobo 5N (3x4TB & 1x2TB) | Hauppauge WinTV-HVR-2250 (8851)

Last edited by MrLarkins; 06-16-2011 at 04:37 PM.
Reply With Quote
  #10  
Old 06-16-2011, 04:32 PM
jusjoken jusjoken is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2005
Location: Strathmore, AB
Posts: 2,562
Quote:
Originally Posted by MrLarkins View Post
OK, still wondering here. I installed the new Diamond mod...its slick. but I can't figure out how to alter the menus to suit my needs best...

its be nice to remove the ones i know i'll never use and maybe bring it down to 2 or 3 options, say category, folders, playdvd only

I'd just like to make this work for me and my family.
Take a look at the Diamond Wiki to see how to enable the custom Diamond Menu and then add or remove items.

As for the Online menu etc... Diamond does not alter those... sorry.

k
Reply With Quote
  #11  
Old 06-16-2011, 04:38 PM
MrLarkins's Avatar
MrLarkins MrLarkins is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Apr 2011
Location: Central Arkansas
Posts: 100
right, diamond doesn't, but this really isn't a diamond thread...its a how do I edit the menus thread...diamond was one persons suggestion.

there has got to be a way to change the options, even if I have to manually edit some config files or something...surely someone has an idea
__________________
ASUS M4A79 Deluxe | AMD Phenom 9850 Black Edition | Sapphire Radeon 7750 | 52" Sharp LED LCD TV | Xonar Audio | 4GB Kingston HyperX DDR 1066 | 64GB SSD for Win10 64-bit | 1TB HDD for Local Recording | ASUS DVD Burner | Drobo 5N (3x4TB & 1x2TB) | Hauppauge WinTV-HVR-2250 (8851)
Reply With Quote
  #12  
Old 06-16-2011, 06:47 PM
jorton jorton is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jul 2005
Location: Canada
Posts: 1,273
Quote:
Originally Posted by MrLarkins View Post
its be nice to remove the ones i know i'll never use and maybe bring it down to 2 or 3 options, say category, folders, playdvd only. I am able to remove the first few 'flow' options through diamond options, but how can i get rid of the rest that are sage defaults?
You will need to set the "Replace Video with Diamond Movies" option to "on" then the "Edit Default Views to Show" option will be availible under the "Custom Views Setup" menu. You will also need to create a few custom Diamond movie views if you are going to use them.

Sorry can't help with the Online menu (ditto to jusjoken's comments) so you will have to create something (Stvi) in Studio to hide the items you don't want to see as we don't have dynamic menus in Diamond. The menus are not stored in a file that you can just quickly edit and have items show/hide has to be done in Studio at the moment.

J
Attached Images
File Type: jpg Diamond with Hidden Default Video Views.jpg (196.0 KB, 112 views)
Reply With Quote
  #13  
Old 06-16-2011, 07:13 PM
MrLarkins's Avatar
MrLarkins MrLarkins is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Apr 2011
Location: Central Arkansas
Posts: 100
ok, i'll try your suggestion...still looking for the ONLINE section answer...it could be so much better than it is. what is the limitation? podcast only?
__________________
ASUS M4A79 Deluxe | AMD Phenom 9850 Black Edition | Sapphire Radeon 7750 | 52" Sharp LED LCD TV | Xonar Audio | 4GB Kingston HyperX DDR 1066 | 64GB SSD for Win10 64-bit | 1TB HDD for Local Recording | ASUS DVD Burner | Drobo 5N (3x4TB & 1x2TB) | Hauppauge WinTV-HVR-2250 (8851)
Reply With Quote
  #14  
Old 06-17-2011, 05:26 AM
pjpjpjpj pjpjpjpj is offline
Sage Icon
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 2,154
Quote:
Originally Posted by MrLarkins View Post
still looking for the ONLINE section answer...it could be so much better than it is. what is the limitation? podcast only?
If you were thinking that Sage natively streamed a lot of online content, such as netflix or hulu, then you didn't read the description very well before buying.

There are plugins - PlayOn, WebFeedEncoder, etc. - that let you get streaming internet content. But as far as native content, yes, it's pretty much podcast or "prerecorded/downloadable" only. You can add your own custom content - read the stickies above or the manual.
__________________
Server: AMD Athlon II x4 635 2.9GHz, 8 Gb RAM, Win 10 x64, Java 8, Gigabit network
Drives: Several TB of internal SATA and external USB drives, no NAS or RAID or such...
Software: SageTV v9x64, stock STV with ADM.
Tuners: 4 tuners via (2) HDHomeruns (100% OTA, DIY antennas in the attic).
Clients: Several HD300s, HD200s, even an old HD100, all on wired LAN. Latest firmware for each.
Reply With Quote
  #15  
Old 06-17-2011, 05:41 AM
MrLarkins's Avatar
MrLarkins MrLarkins is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Apr 2011
Location: Central Arkansas
Posts: 100
no, i didn't purchase sage thinking that...but how hard should it be to change the links from those podcasts to sites like abc and fx that hosts full episodes of shows...
__________________
ASUS M4A79 Deluxe | AMD Phenom 9850 Black Edition | Sapphire Radeon 7750 | 52" Sharp LED LCD TV | Xonar Audio | 4GB Kingston HyperX DDR 1066 | 64GB SSD for Win10 64-bit | 1TB HDD for Local Recording | ASUS DVD Burner | Drobo 5N (3x4TB & 1x2TB) | Hauppauge WinTV-HVR-2250 (8851)
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Video Menu Options instead of Menu Options in SageMC scriptx SageMC Custom Interface 6 03-20-2008 03:07 PM
Modify the menu options? metropole SageTV Customizations 3 05-18-2006 06:27 PM
What are the best encoding profile options to reduce ghosting? jimbobuk SageTV Software 27 07-16-2004 01:57 PM


All times are GMT -6. The time now is 10:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.