SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Software

Notices

SageTV Software Discussion related to the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV software application should be posted here. (Check the descriptions of the other forums; all hardware related questions go in the Hardware Support forum, etc. And, post in the customizations forum instead if any customizations are active.)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-22-2019, 05:39 PM
stv stv is offline
New Member
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 4
SageTV time zone wrong. How to fix?

Hi, new to SageTV. The time & EPG data are both off 2 hours. My computer's time zone & time are correct (Central time). Upon setup, United States was selected but Sage system info shows the time zone as GFST French Guiana time. How do I fix?...Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 10-28-2019, 12:24 AM
xjim1's Avatar
xjim1 xjim1 is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Sep 2010
Location: colorado
Posts: 121
Don't know if I'll be much help, but you might want to start by posting your system information, under the setup section. Maybe fill in any configuration details not included in the list.

btw, welcome to SageTV!
Reply With Quote
  #3  
Old 10-29-2019, 08:10 PM
alfi33 alfi33 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 301
Quote:
Originally Posted by stv View Post
Hi, new to SageTV. The time & EPG data are both off 2 hours. My computer's time zone & time are correct (Central time). Upon setup, United States was selected but Sage system info shows the time zone as GFST French Guiana time. How do I fix?...Thanks
There might be other ways, but you can set the timezone in Sage from the Configuration Wizard under the Setup menu.
__________________
Server: SageTV v9 on unRAID Docker; i5-2400; 16GB RAM; 9TB storage array; SiliconDust HDHR3
Client: Windows10; Intel Core2Duo; 4GB RAM; NVIDIA GeForce GT 1030
Client: NVIDIA ShieldTV
Client: Fire TV Stick 4K
Reply With Quote
  #4  
Old 10-29-2019, 10:57 PM
stv stv is offline
New Member
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 4
I went thru the configuration wizard but didn't see any place to set or reset the time zone.
Reply With Quote
  #5  
Old 10-30-2019, 03:06 PM
wnjj wnjj is online now
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,087
Looking at the .stv file, it seems that the timezone isn't (or doesn't need) set from the GUI for Windows and Mac but is for Linux.

Code:
REM: Skip Time Zone Setup for Windows and Mac
I would think the timezone setting for the computer itself should be good enough and that SageTV just uses that system time.
Reply With Quote
  #6  
Old 10-30-2019, 03:18 PM
wnjj wnjj is online now
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,087
Try looking in the sage.properties file for an entry called "time_zone".

Appendix A in the manual says what it does:

Code:
time_zone
can be used to force a time zone setting; set to the ID for your TimeZone, either an
abbreviation such as "PST", a full name such as "America/Los_Angeles", or a custom ID
such as "GMT-8:00", without quotes.
Manual: http://download.sage.tv/SageTV_Manual.pdf
Reply With Quote
  #7  
Old 10-30-2019, 03:19 PM
stv stv is offline
New Member
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 4
SageTV must take it from somewhere else because my Windows 10 laptop is definitely set correctly to Central time.
Reply With Quote
  #8  
Old 10-30-2019, 04:13 PM
stv stv is offline
New Member
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 4
Problem solved! Thank You! I'm a complete novice, but after messing with time zone formats, America\Chicago worked.
Reply With Quote
  #9  
Old 11-02-2019, 10:36 PM
xjim1's Avatar
xjim1 xjim1 is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Sep 2010
Location: colorado
Posts: 121
There's an option to sync with an epg server. May want to make sure it's disabled.
Setup>Detailed Setup>General>Sync System Clock with EPG server

It might help if you provide your system config:

Setup>System Information ctrl-I will create an updated systeminfo.txt in your sageTV folder.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Charter FSW wrong time zone zoundz SageTV EPG Service 0 03-01-2014 03:46 PM
Wrong time in SageTV V7 xiles SageTV Software 2 09-07-2012 02:10 PM
Time Zone bjbeeson SageTV Media Extender 4 10-12-2009 05:53 PM
Some channels in EPG listings using wrong time zone? davin SageTV EPG Service 0 01-17-2006 06:29 PM
wrong time in SageTV irousso SageTV Software 9 05-15-2005 01:38 AM


All times are GMT -6. The time now is 09:18 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.